Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תג נכה לנכה - מורה נבוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשתי קיבלה (לא בשעה טובה) תג חנייה לנכה.

מישהו יכול בבקשה לתמצת מה הזכויות (והחובות) הרלוונטיים. איפה מותר לחנות, איפה צריך לשלם וכו'. 

תודה

:turn-l:
פורסם

תודה. קראתי את שניהם עוד לפני הפוסט.

מחפש ניסיון מעשי. איפה אשתי יכולה לחנות כשהיא נאלצת לחנות ואין מקום חנייה חוקי.

אני גם יודע במעומעם שיש חניית נכים רגילה וחנייה לבעלי כסא גלגלים. איך מבדילים?

מה לגבי תשלום על חניה? האם חנייה של רכב עם תג מחוייבת בתשלום? כשחונה בחניית נכים / חנייה רגילה?

פורסם

ממה שאני מכיר

מותר לחנות בכל כחול לבן בלי תשלום.

אם אין חניה פנויה מותר לחנות על מדרכה בתנאי שלא מפריעים למעבר

לא מכיר הבדל בין חנית נכים לחנית כסא גלגלים.

כן מכיר הבדל בין חנית נכים רגילה לחניית נכים לרכב עם מעלון.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 3 שעות, yuvk כתב:

מחפש ניסיון מעשי. איפה אשתי יכולה לחנות כשהיא נאלצת לחנות ואין מקום חנייה חוקי.

על מדרכה כל עוד היא לא מפריעה.

הכלל אצבע הוא- כל עוד אפשר לעבור בנוחות עם עגלת תאומים (טיפה יותר רחב מכיסא גלגלים).

מנסיוני האישי זה לא משנה אם המדרכה היא כחול לבן, אדום לבן, אפור או כל צבע אחר.

לפני 3 שעות, yuvk כתב:

אני גם יודע במעומעם שיש חניית נכים רגילה וחנייה לבעלי כסא גלגלים. איך מבדילים?

מתכוון לחנייה עם מעלון. יש ליד הסימון חנייה על הכביש (המלבן הכחול) עוד קווים מקווקים. זה מיועד לרכב עם מעלון.

לפני 3 שעות, yuvk כתב:

מה לגבי תשלום על חניה? האם חנייה של רכב עם תג מחוייבת בתשלום? כשחונה בחניית נכים / חנייה רגילה?

כחול לבן -לא.

בחניון ששייך למקום שאין חנייה אחרת לפוקדים אותו- לא משלמים.

בתי חולים, נתב"ג, חניוני ערייה וכו'.

חניונים ציבוריים של עסקים פרטיים לפעמים מעקמים פרצוץ (בקניונים, סופרים וכאלה), תלוי אם הזכיין שמפעיל את החניון זה חברה רצינית או איזה חאפר. מנסיון שלי- התעקשות והצגת ת.ז שמראה שאני נושא התג ופוטרים מתשלום.

חניונים פרטיים לא חייבים לך כלום.

מאחל לך שתשלם אגרת רישוי מלאה ותשלם חנייה כל החיים. ובלבד, כמובן, שלא תזדקק לתג.

צרות עין של ישראלים- אם אשתך לא צולעת עם רגל אחת קצרה יותר מהשנייה ב30 ס"מ, שתתכונן למבטים והערות מצד הסביבה. כולם ייתהו מאיפה היא קימבנה תג.

פורסם

כמו שאתה רואה, החוק די נותן שיקול דעת לפקח ולכן האכיפה שונה בין עיריה לערייה.

מבחינת דברים סטנדרטיים:

חניה בבתי חולים חינם

חניה בכחול לבן חינם

חניה בחניונים תלויה במפעיל. בחלק זה רק עבור בעלי תו כיסא גלגלים, בחלק זה לכולם, בחלק זה עם הגבלת שעות.

עכשיו עקרונית ניתן לחנות גם במקום אסור, כל עוד אין הפרעה לתנועה. מה זה הפרעה לתנועה? שאלה טובה. כל ערייה והגישה שלה.

אסור לחנות על חניית פריקה וטעינה, על חניה של רכב שיתופי, על חניה של דו גלגלי, צמוד למעבר חציה, ולחנות על מדרכה בלי לתת מעבר מספק להולכי רגל (יש מרחק ספציפי).

יש עיריות שלעיתים נותנות דוח על אדום לבן אפילו אם אין הפרעה לתנועה. אולי במשפט זה יפול אבל זה קצת התעסקות.

עריית תל אביב לא אוכפת חניה בחניית דו גלגלי (לדעתי זה לא בסדר, אבל שיהיה), במקומות אחרים יש מצב שנותנים על זה דוחות.

לפני 8 דקות, אורח לרגע כתב:

צרות עין של ישראלים

לא צרות עין. חלק מאוד מכובד מהאנשים שמשתמשים בתו בפועל, הם לא נכים ולא חצי נכים. משתמשים בתו של סבתא או מקמבנים עם רופא וקצת כסף.

זה תחום שאין כל כך איך לאכוף, וכשאין אכיפה אנשים רעים מנצלים את זה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 6 דקות, Ooga כתב:

לא צרות עין. חלק מאוד מכובד מהאנשים שמשתמשים בתו בפועל, הם לא נכים ולא חצי נכים.

מסכים בהחלט.

אולי בחירת המילים 'צרות עין' לא הייתה במקום.

יצא לי לא פעם לצאת מהחנייה ואיזו פרחה צועקת לי :"אתה יודע, זה שיש לסבא שלך תג נכה, לא אומר שאתה צריך להשתמש בו."

סבא אין לי, כבר מלא שנים.

האמת שכבר פיתחתי תשובה קבועה כיוון שלפחות פעם בחודש יש איזה ז*ן עם הערה מתחכמת.

אני פשוט עונה: "אני נותן לך עכשיו את התג ומתחלפים בגליון הרפואי, הולך?".

על 95% מהאנשים זה עובד והם סותמים.

יש עוד 5% שאמנם לא נכים פיזית אבל בהחלט נכים מוחית, ולא מבינים מה אמרתי.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, אורח לרגע כתב:

מתכוון לחנייה עם מעלון. יש ליד הסימון חנייה על הכביש (המלבן הכחול) עוד קווים מקווקים. זה מיועד לרכב עם מעלון.

בחנייה שמיועדת לרכב עם מעלון, יש כיתוב שמגדיר אותה כזאת.

קו מקווקו כפי שתארת, מיועד כדי שיהייה אפשר להעמיד כיסא גלגלים ליד הרכב ולאפשר את יציאת האדם עם המוגבלות.

לפני 9 שעות, אורח לרגע כתב:

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תודה לכולם!

ניסיון ראשון עם חניון וויצמן (איכילוב). לכאורה (בשלט) 2.5 שעות חינם לנכה. בפועל הריצו את אשתי (הנכה כאמור) הלוך ושוב עד שויתרה ושילמה חנייה (58 ש"ח). &^%&%^!

חניון בלינסון: השער נפתח אוטומטית בכניסה וביציאה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • מבאס 1
פורסם

@Ron Poh

חידשת לי. אחלה.

עם זאת- בשני המקרים לא מיועד לנכה שאינו משתמש במעלון/כסא גלגלים.

לפני שעה, yuvk כתב:

תודה לכולם!

ניסיון ראשון עם חניון וויצמן (איכילוב). לכאורה (בשלט) 2.5 שעות חינם לנכה. בפועל הריצו את אשתי (הנכה כאמור) הלוך ושוב עד שויתרה ושילמה חנייה (58 ש"ח). &^%&%^!

חניון בלינסון: השער נפתח אוטומטית בכניסה וביציאה.

אין דבר כזה "הריצו אותה".

פעם הבאה שתיגש למחסום, תדבר באינטרקום עם מי שיושב בצידו השני ותסביר שהיא נכה ולא הולכת לשום מקום עד שלא ייפתח השער.

אופצייה א'- יפתחו את השער.

אופצייה ב'- ישלחו מישהו תוך חצי דקה לוודא שהנכה שעל שמו התג אכן ברכב.

זה מהנסיון שלי.

פורסם (נערך)

השלט בכניסה אומר שיש להסדיר את הפטור מתשלום בבקרה בקומה 1-.

בבקרה דרשו ממנה אישור מאיכילוב שטופלה שם, ואז את תו הנכה שהושאר כנדרש ברכב על הדשבורד.

אשתי לא מסוג האנשים שיתקעו את היציאה מהחניון.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • תוכן חדש...