Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה כולם מתעלמים מעוד טכנולוגיות שמפותחות במקביל לסוללות?

באירופה כבר כמה שנים יש כבישים ספציפיים שבהם נוסעות משאיות חשמליות שנטענות מלמעלה דרך כבלים או מלמטה באופן אלחוטי תוך כדי נסיעה.

תארו לכם נסיעה מחיפה עד תל אביב תוך שימוש בחשמל מהכביש.

זה גם קשור לרכבים אוטונומיים כי אם יש תשתית חכמה כזו, אפשר גם שהרכב ינהג בעצמו במסלולים האלו כי הוא מדבר עם הכביש.

נשמע מעולה.

אני ממליץ לכל מי שנגד רכב חשמלי שיילך לנסיעת מבחן לפני שהוא ממשיך ללכלך עליהם.

ברור שלנסוע על שברולט קמארו עם מנוע V8 זה כיף כי "Vroom Vroom" אבל בפועל הרוב המוחלט של האנשים משתמשים ברכב לנסיעות מנהלתיות בין העבודה והבית.

אלא אם מישהו הוא הארדקור בתוך רכבי בנזין קיצוניים, אין שום סיבה בעולם להעדיף רכב בנזין, אלא אם גרים ממש רחוק מהעבודה (ובעיית הטווח גם תיפתר בשנים הממש קרובות).

זה מתסכל לשמוע כל פעם את אותם קולות שמדברים על חסרונות של רכב חשמלי, ובעצם הרוב המוחלט של הטענות האלו הן חסרות בסיס כלשהו, או כבר לא רלוונטיות (קרינה, טווח, עמדות טעינה, "חוסר נשמה", "מזהם יותר מבנזין" ועוד).

• אהבתי 1
  • תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא חושב שאנשים מתעלמים. מדינת ישראל לא ידועה בעולם בזכות הגמישות וההעירכות שלה לשינויים שקורים בעולם.

תראה כמה זמן לקח לה להטמיע טלויזיה ב HD/סיבים אופטיים.

אתה מדבר על כבישים מותאמים למשאיות חשמליות? הצחקת את מר ישראל ישראלי. 

היתה איזו כתבה שבכירים במשרד התחבורה "הופתעו" בכמויות של הרכבים החשמליים שעשו עליה.

כולי תקווה שיש כאן אנשים שמבינים שהמדינה צריכה להתעורר למציאות חדשה כמה שיותר מהר.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)

עזוב את המדינה.

אני מדבר על הפורום.

חובבי רכב שמתנגדים בכל תוקף לרכבים חשמליים בגלל אידיאולוגיה, ומנסים לתת תירוצים למה זה רע.

במקום לאמץ רכבים שיכולים לייצר כמות מטורפת של מומנט ולשפר את החיים של כולנו מבחינת זיהום אוויר ורעש, פשוט באים ומתווכחים בלי טענות אמיתיות למה רכב חשמלי זה רע, בלי נתונים ובלי אפילו נסיעה של קילומטר על רכב כזה.

זה מבאס.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא צריך גם להיות אוטומטי בעדם.

נניח שאתה נוהג 5000 מייל בשנה.

אם תקנה רכב חשמלי, ייקח לך 14 שנים להפוך לירוק יותר מאשר רכב בנזין רגיל.

לטיעון של זיהום במרכזי ערים אני בכלל לא מתייחס, כי אני לא רואה הבדל בינו לבין זיהום בניגריה או בפאתי העיר.

פורסם

מרבית המגיבים חיים כאן ומן הסתם מבינים את הלכי הרוח בארצנו. המאפיין הנפוץ ביותר כאן הוא הפחד מפני כל דבר חדש ורכב חשמלי זה החדש האחרון.

חרדת הטווח היא עדיין הגורם מספר אחת בנושא הרכב החשמלי למרות שלא אמורה להיות כזו על סמך הנסיון המצטבר של השנתיים האחרונות. גם הפחד מפני כלי רכב שמיוצרים בסין. אבל כל זה כאמור בארץ, לגבי כלי רכב פרטיים. עוד רחוק היום שנראה בו מסה גדולה של כלי רכב מסחריים (לא אוטובוסים שנוסעים במסלולים קבועים) ממלאת את הכבישים. נכון להיום טכנולוגיות הסוללות מקשות על יישום רחב יותר בכלים כבדים. 

לא צריך להתבאס.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 דקות, Lior_Django כתב:

לא צריך גם להיות אוטומטי בעדם.

נניח שאתה נוהג 5000 מייל בשנה.

אם תקנה רכב חשמלי, ייקח לך 14 שנים להפוך לירוק יותר מאשר רכב בנזין רגיל.

בגלל זה הרכב הבא שלי כנראה יהיה וולוו XC60 אפילו לא היברידי.

אני לא נוסע מספיק כדי להצדיק חשמלי. 12000 ק"מ בשנה לא מצדיקים בכלל (זה בדיוק כמה שאני נוסע).

אבל!

אם היה לי חשמלי, לא היתה בעיה של טווח כי הייתי טוען פעם בשבוע-שבועיים, וכך רוב האנשים שעובדים קרוב לבית שלהם.

הרכב הבא של אשתי כנראה יהיה חשמלי, כי הוא רכב שני בבית, אז הטווח לא היסטרי.

חשמלי זה לא רק קשור לסביבה, אלא גם לחוויית הנסיעה.

למי שפחות אוהב רעש בנסיעה זה נעים מאוד לא לשמוע מנוע.

האמת היא שהייתי מצפה שגם דריפטרים יהיו בקטע, כי אפשר לשמוע יותר את הגלגלים.

• אהבתי 1
פורסם

@zafהישראלים ממש לא חוששים מחידושים - ע"ע כרטיסי אשראי או טלפונים ניידים או סמארטפונים. אפילו שי אגסי מצא לקוחות לרנו ze ומשך כמה שנים בעשור הקודם אחוז ההיברידיות שנמכרו בישראל היה גבוה מאוד בקנה מידה בינלאומי.

העניין הוא שהרכב החשמלי לא שווה כלום בלי תשתיות, ומישהו היה צריך להזיז את הישבן כדי להתחיל להקים אותן. פעם שהתחילו הקצב מצייין, ואנחנו רואים את הרכב החשמלי נקלט יפה מאוד במסגרת מגבלות האספקה.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 29.10.2022 בשעה 16:52, shugiflex כתב:

כי גם בישראל החליטו לא לייבא רכבי בנזין או דיזל החל מ-2030.

אין שום החלטה כזו. יש הצהרה של שטייניץ מ-2018 שהיה אז שר האנרגיה שלא בדק אותה מול אף אחד (לא המומחים במשרד שלו, לא אנשי האוצר שצריכים לתכנן מאין תבאנה הכנסות אלטרנטיוויות למיסים על רכב, חלפים ודלק, לא משרד התחבורה (חישמול האוטובוסים היה צריך להיות המטרה הראשונה והיא הכי קלה) ואפילו לא אירגונים ירוקים בארץ). התוצאה היחידה היתה ציטוט שלו באתרי הרכב החשמלי בחו״ל.
יש החלטות שלא קוימו עוד מימי בטר פלייס (כל הממשלות בישראל נכשלו כישלון גמור בעמידה בכל היעדים לגבי ייצור חשמל לא-מזהם).

בתאריך 30.10.2022 בשעה 12:12, zaf כתב:

ההגיון אומר שהאיסור הוא על כלי רכב פרטיים. אני לא רואה משאיות גדולות או אפילו משאיות חלוקה עירוניות שפועלות על חשמל מיוצרות בטווח הזמן הזה. אותו הדבר לגבי כלים צבאיים. 

באשר לשוק האמירקאי, קשה להאמין שהם יוותרו על הטנדרים והוואנים שלהם ויעברו לחשמל בטווח הזמן המדובר. 

זה שאתה לא רואה בארץ זה לא סימן. כל החברות הגדולות של רכב מסחרי עובדות על זה. מוצרים נישתיים כבר יש כמה שנים (איסוף אשפה, משאיות עפר כמו למטה.)

ומשאיות כבדות כבר יש באופן מסחרי ללא מעט יצרנים: מרצדס, סקאניה, משאיות רנו (ששייכת לוולבו), מיצובישי פוזו (ששייכת לדיימלר), פרייטליינר ארה״ב (גם דיימלר), פטרבילט, מאן, וולבו, טאטה, BYD.
טסלה הכי פחות רלוונטית. אמנם עשו הכי הרבה רעש הכי מוקדם, אבל אין להם עדיין משאיות על הכבישים ושום נסיון בלמכור (ולתת שירות) לשוק של ציים מסחריים.

komatsu.webp

פורסם
לפני 17 שעות, PinkDolphin כתב:

komatsu.webp

זה אני לא בטוח שיש חשמלי, למרות שהיה ניסיון חישמול של כאלה עוד אצל סובייטים - הבינו שהמשאיות האלה נוסעות במסלולים קבועים, אז מתחו קווי חשמל שם.

ההנעה שלהם היא היברידית - מנוע דיזל (בגודל דירת 3 חדרים) מניע גנרטור שנותן חשמל למנועים בגלגלים.

כמו בקטרי דיזל כבדים בעצם. גם שם ההנעה חשמלית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הכל ככל הנראה נכון מבחינת היצרנים שציינת, אבל אף אחד לא נכנס ליצור מסיבי שלהם ולכולם יש בעיית טווח וניצולת ( כלאמר הצורך לטעון באופן תכוף יותר וטווח קצר יותר)

אם אני עושה היום 2 "טורים" של הובלה (מעל 15 טון) אני לא אוכל לבצע באופן סביר על פני טווח של למשל חיפה-אשדוד. אהיה חייב לעצטר למשך זמן לא קצר לטעינה.

ראה המבחן של יואל לאיווקו. אין בעייה לשים מצברים, משקל הסוללות מתקזז עם המשקל המופחת של המנוע, המומנט שמתקבל דומה לזה של הדיזל ועל פניו הכל טוב, חוץ מהטווח. אז אולי בקו חלוקה עירוני עם טעינה מידי סיום מישמרת, זה יכול לעבור. לדעתי הרבה פחות במשא כבד. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בסופו של דבר, המציאות היא זו שתקבע. אני לא ראיתי החרגה כזו או אחרת לתעשיית הרכב הכבד.

ככל שהחברות ישקיעו יותר כספים בפיתוח טכנולוגיה כך ימצא פתרון מהר יותר. ההתחלה תמיד הכי איטית.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

הסתכלתי באתר של פטרבילט. כל המשאיות החשמליות מיועדות לטווח קצר, (regional) ולחלוקה, כלאמר ישומים בטווח מוגבל.

טכנולוגיית הסוללות עוד רחוקה מישום long haul לרכב כבד. אני מניח שזה יגיע, השאלה היא האם בטווח הזמן שמצהירים היום. 

פורסם
בתאריך 29.10.2022 בשעה 11:15, hans כתב:

העיקר שהחשמל לטעינה יגיע מתחנות כוח מוזנות בפחם כי יש משבר בינלאומי כלשהו שסגר את הגז.

תכל'ס, זאת הדת/הכת העולמית החדשה. ירוק בכל הכוח ובלי מוח ובלי שום הדרגתיות פרגמטית. בום טראח.

בול. וכאשר זה מהול ביחד עם כת של "טסלה" ו-"אייפון" אז בכלל.
מת על דאגות של משתתפי הפורום בקשר לאיסור מכירה ב-2035, שבקלי קלות אפשר לדחות תאריכים בהמשך.
להצהיר זה הכי קל...ליישם :silly: במיוחד שסין ורוסיה לא חלק מהסכם, בכלל צוחקים על כל המערב, ו"מבשלים" נתונים איך שהם רוצים.לא לדבר על עולם השלישי. סין מייצר הכי הרבה מכוניות EV ובו זמנית משתמש הכי כבד בתחנות כח מבוסס פחם.
ובתוך הערים שידאגו לתחבורה ציבורית ירוקה ואיסור כניסה של רכבים מזהמים, אבל מי אמר שלמדינה בכלל איכפת מזה, מבחינתם שהאזרחים ידאגו לזה בעזרת רכבים חשמליים במחירים הזויים (עוד מיסים).
תבדקו מה תכננו ומה בפועל, אבל מי שבמתח מומלץ לצפות מחר בהמשך קשקשת במצרים שנפתחת עוד וועדה לצורך קוקטיילים לכל מני פוליטיקאים שיבואו לקשקש הצהרות ריקות.
מיותר לציין מה שעובר על אירופה, לא בטוח שהטרלול הפרוגרסיווי ו"כת" הירוקים ימשיכו לשלוט במוסדות בבריסל, כל אירופה הופכת ימנית, מקוטבת, תרודים מבעיות פרנסה וקיום, וכל החלטה ניתן להאריך.
ובשביל מהפכה חשמלית אמיתית אתה צריך  דגם זול ועממי סטייל MODEL-T .
אני בעל רכב חשמלי, אבל ממש לא חושב שזה פתרון לכל נהג מכל מני סיבות , בטח לא במחירים הנוכחיים

מוגדש באהבה 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

ובשביל מהפכה חשמלית אמיתית אתה צריך  דגם זול ועממי סטייל MODEL-T .

כבר יש. Mg4 וקופרה  עולות בסביבות מחיר של גולף לדוגמה(באירופה), עם החסכון בחשמל כבר עולות פחות ולרוב חזקות מגרסאות גולף מקבילות. הבעיה נכון להיום היא מלאים, למעט טסלה והסינים (שמייצרים בעיקר לעצמם)אין יצרן שמצליח לייצר רכבים חשמליים בקצב מספק.

זה המצב באירופה:

BEV-Sales-in-Europe-by-model-729x1024.thumb.png.e85f8f30ef0699e035407b17ab4512a5.pngוזה עוד טוב לעומת מה שקורה בארה"ב:

IMG_20221103_001449_165.thumb.jpg.c7c2f04fb7bffd329ca9ec6db4ae3701.jpg

בסופו של יום האירופאים, הקוראנים והאמריקאים (היפנים לא בתמונה, נכון להיום) ישלימו פערים ואז תראה הרבה יותר  מודל t

עריכה אחרונה על ידי Uri-G

• תוכן חדש...