Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שלא התייחסת לכלבים עם האיירפודס... 😅

לגבי אמאזון, אכן ערבבתי קצת. הכוונה הייתה לנהגים שלהם, שכולם כידוע 'עצמאיים' ולכן עובדים שבעה ימים בשבוע בשביל לקוח בודד שאפילו מספק להם את האוטו. זה לפחות המצב באירופה, לא יודע בדיוק מה הסט-אפ אצלכם.

פורסם

תגלול את הנתונים ששמתי.

לרוחב כל הדאשרים בארה״ב הממוצע הוא 4 שעות בשבוע , 80% מהם עם עבודה נוספת.

אין לחץ שעות / התחייבות. אתה יכול לעשות pause בכל זמן שבא לך.

הנתני הכנסות לפי סקרים חיצוניים שאני זוכר הם סביב ה20-25 דולר לשעה. (יותר גבוהה באיזורים מסוימים יותר נמוך באחרים. ההכנסה באמזון לעובד מחסן מתחילה מסביב ה14-15 לזכרוני. וקשוח שם משמעותית)

לכלבים אמנם אין איירפודס אבל הבולדוגית שלי אכן לעסה לי את הקייס פעם אחת 😅 הוחלף כנזק עם אפל קייר 

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 11 שעות, Derish כתב:

אם החברה של ליביו תאבד מחר 98% ממחיר השוק שלה עקב סקנדל או החלטה עסקית גרועה, הוא ישב כמה חודשים בנחת בבית ואז ימצא מקום אחר לעבוד בו. 

יש בזה אמת, ולכן עובדים בארגונים גדולים, יש להם נטייה גדולה יותר לקבל החלטות לא מוסריות ואפילו לא חוקיות. קודם כל, כי אין להם מגע ישיר עם מי שסובל מההשלכות וגם כי לרב הם לא יישאו בהשלכות של פעולה נגד החברה, בטח לא לטווח הארוך.

בדיוק בשביל זה צריך רגולטור.

אבל בשביל לטעון משהו עובדתי צריך ראיות.

לפני 12 שעות, Derish כתב:

הייתי מרגיש הרבה יותר טוב אילו הייתי שומע את אחד השליחים של דורדאש, או את אחד האורזים במחסן של אמאזון, או את אחד הנהגים של אובר מסנגר אי פעם על המעסיק שלו,

אז אני שמעתי. זה אנקדוטאלי, אבל יצא לי לדבר עם שני שליחי וולט, בחור צעיר וחוזרת בשאלה בגילאי ה-40, שההעסקה בוולט עוזרת להם מאוד כלכלית.

עם מי אתה טרחת לדבר על זה?

דבריו של אותו אנונימי בפורום זוכים לתשומת לב בגלל שבשורה התחתונה הם מדברים על עוול שנעשה לעובדים שבתחתית שרשרת המזון. לכן עד שאחד (ורצוי כמה) מה'קורבנות' לא יקומו ויכחישו את הטענות, אף אחד (חוץ מהאנס ויובל מ.) לא יאמין בלב שלם שמדובר בשקר או אפילו בהגזמה

זו גישה מאוד סובייטית, אשם עד שהוכח אחרת...

לאנשים האלה קשה למצוא את הזמן לכתוב תגובות מנומקות בפורום - הם עסוקים בלהשתין בתוך בקבוקים כדי לא לפספס משלוח או נסיעה

ומהעדר הגיון בהאשמה להמצאות ציוריות כמיטב מסורת הדמגוגיה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 23 דקות, falou כתב:

.אז אני שמעתי. זה אנקדוטאלי, אבל יצא לי לדבר עם שני שליחי וולט, בחור צעיר וחוזרת בשאלה בגילאי ה-40, שההעסקה בוולט עוזרת להם מאוד כלכלית.

עם מי אתה טרחת לדבר על זה?. 

ייתכן מאוד. זה עדיין לא מבטיח שההעסקה אינה פוגענית ושהם מקבלים את כל זכויותיהם. שאלה מעניינת איזה ביקורות משפטיות חוזי ההעסקה של וולט עברו, והאם הם נבחנו על ידי בתי המשפט לעבודה.

וישנה הבעיה שכולנו סובלים ממנה - התנהלותם של שליחי וולט רבים בדרכים. יש סיבה לכך ששליחים כה רבים נוהגים תוך זלזול בחוק ובשאר עוברי הדרך, אני מניח שזה מודל התשלום שהם מקבלים, גם זה מחייב בדיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 24 דקות, sperial כתב:

ייתכן מאוד. זה עדיין לא מבטיח שההעסקה אינה פוגענית ושהם מקבלים את כל זכויותיהם. שאלה מעניינת איזה ביקורות משפטיות חוזי ההעסקה של וולט עברו, והאם הם נבחנו על ידי בתי המשפט לעבודה.

לא זו הייתה הנקודה, האם ההעסקה חוקית או לא.

לפני 25 דקות, sperial כתב:

וישנה הבעיה שכולנו סובלים ממנה - התנהלותם של שליחי וולט רבים בדרכים. יש סיבה לכך ששליחים כה רבים נוהגים תוך זלזול בחוק ובשאר עוברי הדרך, אני מניח שזה מודל התשלום שהם מקבלים, גם זה מחייב בדיקה.

בשנות ה-80' היה סיפור דומה על השליחים של דומינוס, בגלל התחייבות המשלוח תוך 30 דקות או פיצוי כספי. כשבדקו סטטיסטית גילו (1) שהשליחים של דומינוס לא עשו יותר תאונות מהממוצע ו-(2) לא היה שינוי בשיעור התאונות שלהם לאחר שבוטלה ההתחייבות. 

כלומר, מה שכתוב למעלה הוא התרשמות גרידא, לא עובדה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אם יתברר ששליחים עושים יותר עבירות תנועה, זה לא עילה לשום דבר. נהגי מוניות ומשאיות גם עושים יותר עבירות מהנהג הממוצע, אז מה?

ככל שאתה יותר זמן בדרכים, הסיכוי שלך לעשות עבירות תנועה גדול יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

טוב, אז חזרתי 3 דפים אחורה הפלא ופלא - הפוסט ברדיט שקישר @Derish הוסר על ידי אחד המנחים.

@falou היתה שאלה לגבי העסקה פוגענית. הוספתי גם חוקיות, כי הדברים יכולים ללכת יחד. אבל העליתי את העניין כשאלה, לא כעובדה.

לגבי עבירות תנועה - אתה סומך על סטטיסטיקה של אין משטרה, שבוודאי לא תרדוף אחרי שליחים שמזגזגים על המדרכה? אותה משטרה שלא עושה דבר נגד נהגי ה״תחבורה הקלה״ שפותעים הולכי רגל ומסתלקים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

טוב, אז חזרתי 3 דפים אחורה הפלא ופלא - הפוסט ברדיט שקישר @Derish הוסר על ידי אחד המנחים

זה לא מעשה פלאי, כתוב למה הוא הוסר - fake post

לפני 14 דקות, sperial כתב:

היתה שאלה לגבי העסקה פוגענית. הוספתי גם חוקיות, כי הדברים יכולים ללכת יחד.

שוב, זו לא הייתה הנקודה. אם ההעסקה היא חוקית היא, בהגדרה, לא פוגענית. 

לפני 15 דקות, sperial כתב:

גבי עבירות תנועה - אתה סומך על סטטיסטיקה של אין משטרה, שבוודאי לא תרדוף אחרי שליחים שמזגזגים על המדרכה? אותה משטרה שלא עושה דבר נגד נהגי ה״תחבורה הקלה״ שפותעים הולכי רגל ומסתלקים?

אני לא הזכרתי משטרה או הסטטיסטיקות שלה. אני אומר ש קביעה שרב שליחי וולט רוכבים בפראות יותר מאחרים היא לא עובדה, היא התרשמות ללא בסיס. 

פורסם
לפני 41 דקות, falou כתב:

בשנות ה-80' היה סיפור דומה על השליחים של דומינוס, בגלל התחייבות המשלוח תוך 30 דקות או פיצוי כספי. כשבדקו סטטיסטית גילו (1) שהשליחים של דומינוס לא עשו יותר תאונות מהממוצע ו-(2) לא היה שינוי בשיעור התאונות שלהם לאחר שבוטלה ההתחייבות. 

https://thehustle.co/originals/the-failure-of-the-dominos-30-minute-delivery-guarantee
שווה לקרא את הסיפור היותר מלא

זה בוטל בשנות ה90 בארה״ב (ואח״כ עולמית) בגלל מקרי מוות בתאונות , כשהאחרונה נגמרה ב78 מליון דולר (ותחשוב לכמה זה מקביל היום)

לפחות בדורדאש - כדי להתמודד עם חלק מזה - אם השליח מתעקב מסיבות שלא קשורות אליו (תנועה בעייתית , עיקוב במסעדה וכו) - הפיצוי שלו על הזמן הפעיל במשלוח עולה והוא מיודע על כך בזמן אמת כדי שלא יווצר לחץ כזה למהר בצורה לא בטוחה. (מניסיון אישי - כאמור - כל העובדים עושים משלוחים מדי פעם - קרה לי בזמן אמת שמשלוח שהיה לוקח לי 15 דקות להגיע , לאסוף , להוריד - הפך ל35 דקות בגלל טעות של המסעדה.)

לגבי המצב בכבישים בישראל עם כלים חשמליים במיוחד - אני זוכר עוד לפני שעזבתי שהיה קטסטרופה עם אופניים חשמליים וזה עוד כשזה היה בעיקר ילדים ולא שליחים - עם אפס אכיפה. אני בטוח שהמצב עכשיו אפילו יותר גרוע…

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 42 דקות, Liviur כתב:

שווה לקרא את הסיפור היותר מלא

זה בוטל בשנות ה90 בארה״ב (ואח״כ עולמית) בגלל מקרי מוות בתאונות , כשהאחרונה נגמרה ב78 מליון דולר (ותחשוב לכמה זה מקביל היום)

תודה.

סתם כתבתי משהו לא מבוסס.

עניין אותי לראות מי ייבדוק את זה...

יש נתונים שונים מניתוחים שונים שקבעו האם המודל הזה הביא ליותר תאונות או לא, ככה שאין תשובה חד משמעית.

הנקודה שלי היא שהתרשמות היא לא עובדה. כמו שנוהגים לאמר שנהגי מוניות נוהגים ביותר פראות, בעוד סטטיסטיקת התאונות שלהם, לנסועה, היא מאוד נמוכה. 

נ.ב. יש לי במגירה גם סקרי שביעות רצון של שליחי וולט, אם הדיון ימשיך להיות רגשי במקום עובדתי...

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 9 שעות, Liviur כתב:

הרבה פחות מ18 אקדחים 

כן אבל שניכם שכחתם להתייחס לסכיני בנצ'מייד, לא יפה. 

לפני כשעה, falou כתב:

זה לא מעשה פלאי, כתוב למה הוא הוסר - fake post

פה חובבי תיאוריות קונספירציה רק יראו בזה הוכחה שמדובר על סיפור אמיתי שהורד כי הוא התחיל לעשות גלים ונזק...

עכשיו אני עוד יותר סקפטי לכל הכיווני אוויר. 

יופי נחמה. תודה לכם. 

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

פה חובבי תיאוריות קונספירציה רק יראו בזה הוכחה שמדובר על סיפור אמיתי שהורד כי הוא התחיל לעשות גלים ונזק...

יכול להיות.

זה לא מעיד כלום על האותנטיות של הנכתב.

בדיקה מהירה הראתה שברדיט יש למודרטור חופש לבחור מה למחוק, והוא לא מחוייב לבדיקה מהותית. 

לא בדקתי את הכללים של הקבוצה.

עוד יש מקום לעיתונאות רצינית בימינו...

מעשרים שנה של מודרציה בפורום הזה, כבר נתקלנו בהכל מהכל, מפרסומים שקריים של משתמשים ועד איומי עסקים שחטאו, וכל מה שבין לבין.

הכל יכול להיות. 

לפני 8 דקות, ברווז כתב:

עכשיו אני עוד יותר סקפטי לכל הכיווני אוויר. 

זה mode נכון לימינו, ובכלל.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

סתם כתבתי משהו לא מבוסס.

עניין אותי לראות מי ייבדוק את זה...

שוקל להעביר את הציטוט הזה לחתימה..

• מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מה, באמת?! לא היה לי מושג! 

[\ציני]

לפני שעתיים, falou כתב:

יכול להיות.

זה לא מעיד כלום על האותנטיות של הנכתב.

מסכים.

לפני שעתיים, falou כתב:

עוד יש מקום לעיתונאות רצינית בימינו...

לא אם זה תלוי ב (בודק ברשומות), אה, אהם, בשירשור הפוליטי בפורום.

לפני שעתיים, falou כתב:

מעשרים שנה של מודרציה בפורום הזה, כבר נתקלנו בהכל מהכל, מפרסומים שקריים של משתמשים ועד איומי עסקים שחטאו, וכל מה שבין לבין.

הכל יכול להיות. 

אכן, הכל יכול להיות- כולל אפילו נשק אנרגייה מכוון (DEW) של אטיופים. גם זה היה פה כבר (השגיאת כתיב במקור).

לפני שעתיים, falou כתב:

זה mode נכון לימינו, ובכלל.

משתדל, לא תמיד מצליח לי :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...