Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה 3, ספיריט (נפח מנוע 2000 סמ"ק) מודל 2009 (הצורה הישנה) עם 137,000 ק"מ.

בדקתי היום את מפלס שמן הגיר (הגעתי לטמפרטורת עבודה, השארתי את המנוע על סרק למשך 2 דקות ואח"כ העברתי בין כל ההילוכים והחזרתי ל-P - לפי ההוראות בספר הרכב) והסתבר לי ששמן הגיר נמצא אצלי ממש במינימום; צבע השמן חום מאוד בהיר; יצוין שבמשך שנים לא בדקתי שמן גיר, הרכב מטופל במוסך מורשה ואין לי עד היום שום בעיות בגיר אבל אני שוקל להוסיף מעט שמן גיר.

3 שאלות:

1. האם כדאי להוסיף מעט שמן גיר ?

2. מהו שמן הגיר המקורי (ואני מדגיש ה-מ-ק-ו-ר-י) של הרכב שלי שאותו יש להוסיף לרכב ?

3. מה הסיבות לירידה במפלס שמן הגיר חוץ מנזילה (נזילה שללתי כי הרכב לרוב מתחת לבית במקום חניה פרטי ואין סימני נזילה על הקרקע) ? האם מנוע יכול "לאכול" שמן גיר כמו שמן מנוע ?

תודה מראש לכל העונים

פורסם (נערך)

מינימום זה בסדר, יש שם כמעט 8 ליטר הוא תמיד נע בין מינימום למקסימום בגלל הטמפרטורה)

ובכל זאת

סיבה אחרת לנזילה ששווה לבדוק (אבל כנראה זה נזילה) זה שהנשם מלוכלך וסתום ומצטבר והוא מונע מהלחץ הפנימי להשתחרר מה שדוחף את השמן החוצה אפילו אם האטמים בסדר ב99% מהזמן.

יש לי במקרה אותו גיר כמו שלך בפיאסטה (4f27e) והנשם נמצא אצלי מתחת למצבר (אמצע ו15 סנטימטר ממרכז הרכב לכיון צד הנהג) אז שווה לנסות לנקות אותו

התקן שמן שאתה צריך הוא mercon lv

עריכה אחרונה על ידי Shab00
פורסם

לא חושב שיש לי נשם גיר כזה ברכב. יש למישהו תמונה של הנשם המדובר ? במידה ויש לי נשם כזה ברכב אני יכול לנכות אותו בעצמי או שצריך מוסך ?

פורסם

יש בוודאות זה ממש לנקות עם מגבון קצת, לא יודע איפה זה במאזדה אז אולי גישה בעייתית.

אבל כמו שאמרתי כל עוד זה במינימום זה תקין וזה ככה מהיצרן.

• תוכן חדש...