Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור! אבל התייחסתי לכך בתשובה המפורטת שלי לעיל. עלות החשמל זהה בשני המקרים לצורך חישוב החזר ההשקעה. קרא שוב מה שכתבתי, העתקתי לך שלא תצטרך לחפש😊

"נכון, למען הדיוק החשבונאי צריך להחסיר מהחיסכון 150 שקלים "עלות"  החשמל שצורך הרכב, אבל עדיין, החזר ההשקעה משתפר כי דלק יקר בהרבה מחשמל."

קצת השקעות, וחישובי החזר (תשואה פנימית) עשיתי בחיי😊

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

יכולת לקנות איוניק 5 בלי לשלם 82000שח לוחות, ולשלם חשמל לחברת החשמל. יכולת להתקין לוחות ב 82 אלף שח בלי לקנות איוניק 5 ולמכור את החשמל לחברת חשמל. קיזוז הלוחות לא קשור לאיוניק 5 או מחירי הדלק רק למחיר החשמל שחברת החשמל משלמת לך או מתקזז מהוצאות החשמל שלך. זה שזה משתלם, סביר להניח, אחרת אנשים לא היו עושים את זה ,אבל ללא קשר לרכב חשמלי ומחירי דלק.

ובמילים יותר פשוטות, החסכון בדלק קשור לאיוניק 5 לא ללוחות שלך ולכן אתה יכול לקזז אותו ממחיר הרכב אבל לא הלוחות. החסכון בחשבון החשמל שלך קשור ללוחות ולא לאיוניק 5 ולכן אותו, ורק אותו, אתה יכול לקזז ממחיר הלוחות.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

אני לא מוכר לחברת החשמל, זה לא משתלם. עובד איתם בהסכם "מונה נטו", אבל זה לא שייך לעניין. התקנת הלוחות נעשתה במיוחד לצורך הרכב החשמלי. בפועל הרכב צורך פחות משחשבתי, כך שהרווח החודשי גדול יותר. לא מנסה לשכנע בחישוב הכלכלי. כל אחד עושה מה שהוא מבין😊

אני מייעץ למספר ארגונים, ולא מעט אנשים בנושאי אנרגייה. בעקבות התורה שלמדתי מהמומחים כאן, הגעתי למסקנה שאני כנראה לא מבין הרבה😁

מכל מלמדי השכלתי

פורסם

לא מדובר על שיכנוע אלא על אקטואריה בסיסית. אתה לא יכול לקזז מחיר דלק ממחיר החשמל שהלוחות מייצרים רק בגלל שהאיוניק צורכת חשמל. חסכון הדלק שלך נוצר בגלל האיוניק, לא בגלל הלוחות. הלוחות בלי איוניק 5 לא חוסכים בדלק.

פורסם
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

אתה צריך לחשב כמה היה עולה לך חשמל לאיוניק 5 עם לוחות ובלי לוחות. הלוחות אינם עסקת חבילה עם איוניק 5.

להטעין בבית ולשלם לחברת החשמל עדיין יותר זול מרכב בנזין.

אבל בשביל להטעין בבית צריך חניה פרטית בבית.

טוב, אולי עוד 3-4 שנים, כשארצה להחליף את המאזדה לאיוניק 6 (או איוניק 3), המצב עם עמדות טעינה ציבוריות ישתפר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כרגיל: גילוי נאות - עובד כמנהל הדרכה וקשרי קהילה בסקייוול ישראל (שזה מותג של אוטואים חשמליים).

@Uri-G @gollu תשחררו מהבנאדם. הוא הראה נתונים, הציג חישובים ועלויות. לא חירטט חירטוטים של אולי ומתישהו ויכול להיות. חלאס עם ההתנצחויות הדביליות והמיותרות האלה. גם לי לא נראה סביר שהאוטו של אשתי עושה 7 ק"מ לליטר, אבל וואלה זה מה יש. אז מה, אני אתחיל להתווכח איתה? 

בתאריך 28.7.2022 בשעה 19:43, ALÞћÃ כתב:

משער שלהבדיל מרכישת רכב היברידי, שם היבואנים מוכנים לתת 5 שנים ואפילו עשור(?) של אחריות על היחידה ההיברידית, לרבות הסוללה - ברכישת רכב חשמלי מלא אתה נתון לחסדי הליתיום ; לא חושב שיש יצרן/יבואן שבשלב זה מספק אחריות על הסוללה ברכבים חשמליים מעבר לתקופת האחריות הגנרית שניתנת על הרכב.

Loop Trump GIF

כל היבואנים (לפחות ממה שאני מכיר) נותנים על הסוללה אחריות של סביב 8 שנים ו-150KKM או יותר. כמובן, נתון חשוב הוא הירידה בקיבולת שמעליה ניתן להפעיל אחריות - היא נעה בין 70 ל-80% אצל היבואנים שאני מכיר. 

בתאריך 29.7.2022 בשעה 00:20, din1122 כתב:

רשמתי שהרכב מחכה לי בסוכנות. הזמנתי בנובמבר 21.
לגבי האחריות, יש לי 7 שנות אחריות או 150 אלף ק"מ. אבל מזה מכסה בדיוק? נזק? בלאי? פגם בייצור?

הדברים שמכוסים באחריות אמורים להיות כתובים באחריות. אצל יונדאי אם אני זוכר נכון זה ירידה של 30% ומעלה בקיבולת בעקבות בלאי או פגם בייצור. נזק מכוסה ע"י הביטוח. 

בתאריך 29.7.2022 בשעה 07:34, evc כתב:

יכולה אולי להיות בעיה למכור את הרכב (ללא הורדת מחיר משמעותית), לא רק אחרי שבע שנים, אלא גם אחרי תקופה קצרה יותר, למשל אחרי 3 שנים אפילו, כאשר הקונה יידע שהאחריות על הסוללה תיגמר אצלו או שהיא תיגמר אצל הקונה הבא אחריו ולכן לו בעצמו תהיה גם בעית מכירה.

יכולה להיות בעיה גם למכור רכב בנזיני לקראת תום האחריות, אבל אני לא רואה שזה קורה כי אנשים הבינו שמנועים חיים (בד"כ) יותר שנים מהאחריות שנותנים עליהם. מניסיון של רכבים חשמליים שמסתובבים בעולם כבר כמה שנים (טסלה/זואי/וולט/בולט) עולה שגם סוללות חיות יותר (הרבה יותר, פי שניים וחצי לפחות יותר) זמן מהאחריות. 

אפילו אם באופן תיאורטי עלות החלפת הסוללה תהיה מחצית מעלותה כיום (ועוד 3 שנים בפועל היא לא תרד בכלל), עדיין יהיה מדובר בסכום גדול מאד שיכול להרתיע קונים.

צריך להבין שסוללה לא "נגמרת" ואין דבר כזה "עלות החלפת סוללה". לא מדובר בסוללה של טלפון שמורכבת מתא אחד, שמאבד מהיכולות שלו, מתנפח והופך בתכלס לבלתי שמיש, "סוללה" (יותר נכון לומר מארז סוללות) של רכב חשמלי מורכב מאלפי תאים כאלה שמרוכזים למודולים (חבילות) שלפעמים מרוכזים בתורם למודולים גדולים יותר. ובמידת הצורך מחליפים מודול/מודול אב או אפילו תאים בודדים, מה שמאפשר מחירי תיקון נמוכים הרבה יותר מאשר החלפה של כל המארז. 

וצריך לזכור שהחסכון שקיים כרגע בעלויות הנסיעה הוא זמני עד הטלת מס נסועה.

עשיתי את החישוב גם אם יטילו מס נסועה של 30 אג' לקילומטר, המחיר לק"מ ברכב חשמלי עדיין יהיה נמוך מאשר ברכב בנזיני.

עשיתי את החישוב עם שני רכבים, אחד עוד 18 קוט"ש ל-100 ק"מ ואחד שעושה 12 ק"מ לליטר (8.33 ליטר ל-100 ק"מ):

עלות החשמל במקרה שלנו היא 18*0.57=10.26 ש"ח ל-100 ק"מ

עלות הדלק היא 6.37*8.33=53.06 ש"ח ל-100 ק"מ. 

אם נוסיף לעלות החשמל גם מס נסועה של 30 אג' לק"מ נגיע ל-10.26+(100*0.3)=40.26 ש"ח ל-100 ק"מ. 

בחישוב שנתי של 17,500 ק"מ (לא כולל כמובן את העלויות הנמוכות יותר של טסט וטיפולים) הפער עומד על 1920.31 ש"ח. 

אם כן משקללים פנימה את עלויות הטיפולים והאגרה הנמוכים יותר, אתה כבר בקלות על פער של 4000-4500 ש"ח לשנה. 

נכון, זה לא היסטרי ובטח שזה לא "אפס עלויות", אבל זה עדיין עוד איזה 350 שקל בחודש שנשארים אצלך בכיס.

לפני 19 שעות, gollu כתב:

ואני מייצר 600 ק"ג חמצן דרך הפוטוסינתזה ביער הפרטי שלי.

חבר, סיסמאות זה טוב ויפה, אבל כדי לייצר 50 קילוואט במינימום!!!! ביום, מה שטח הגג שלך? 300  - 400 מ"ר? זה נראה לך משהו שרלוונטי לפלוני אלמוני שגר בפתח תקווה בדירה בבניין של 25 קומות? זה נראה לך רלוונטי למישהו מתחת לעשירון 9 שבמקרה לא גר בבית פרטי ענק?

מעבר לזה, 500 קמ לסוללה זה אולי אפשרי למי שגר בעיר שטוחה ולא יוצא ממנה. וזה לא מישהו שמבזבז 1500 שח בחודש על דלק. 

ובכלל לא מומלץ להטעין את הסוללה מעל 80% ביום יום. 

האמת שבערך כל מה שכתבת לא נכון.

- 50 קוט"ש ביום זה ממש לא מופרך, שלא לומר לא כזה הרבה. ולא צריך שטח מאוד גדול בשביל זה. נכון שבשביל להיות "עצמאי" לחלוטין מבחינת חשמל צריך באמת לפחות 200 מטר של פאנלים, אבל גם 50 קוט"ש ביום זה אחלה ונחמד מאוד.

- עשירון 9 היום לא חיים בבית פרטי ענק, הם חיים בשכירות, בדירת 3 חדרים, מקסימום במעגל השלישי מתל-אביב 😅

- 500 ק"מ לסוללה זה באמת טוב מאוד, אבל לא מופרך.

- אין המלצה כזו של לא להטעין מעל 80%. יש המלצה לא להשאיר רכב שלא נוסע עם סוללה מלאה או מרוקנת, את זה סוללות באמת "לא אוהבות". אבל אם טענת ל-100% בלילה ובבוקר יצאת עם הרכב לנסיעה, אין שום בעיה. מה שלא מומלץ בהקשר של "מעבר ל-80%" זה לטעון בטעינה מהירה, פשוט כי הקצב ממש יורד סביב הרף הזה (זה יכול להיות ב-75% או ב-88%. אין חוק). 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, פבל כתב:

@Uri-G @gollu תשחררו מהבנאדם. הוא הראה נתונים, הציג חישובים ועלויות. לא חירטט חירטוטים של אולי ומתישהו ויכול להיות. חלאס עם ההתנצחויות הדביליות והמיותרות האלה. גם לי לא נראה סביר שהאוטו של אשתי עושה 7 ק"מ לליטר, אבל וואלה זה מה יש. אז מה, אני אתחיל להתווכח איתה

מה הקשר? קראת בכלל מה שכתבתי?

לא התווכחתי עם שום נתון שהוא הביא. הדיון בינינו היה, איך ומאיפה מקזזים את רכיב החסכון בדלק. האם מדובר בקיזוז ממחיר עלות הרכב או הפנלים הסולארים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

תייגתי את שניכם - כי התנצחתם על האם זה באמת שווה, האם הוא באמת מפיק את הכמות שהוא אומר, האם האוטו שלו באמת נוסע את המרחק שהוא אומר וכו' וכו'. לא כיף לראות את זה מהצד, ובטח שלא כיף להיות בצד המקבל של הודעות כאלה. 

כל מה שאני אומר זה שתהיו קצת יותר אדיבים, יהיה הרבה יותר נחמד ככה.

פורסם
לפני 2 דקות, פבל כתב:

תייגתי את שניכם - כי התנצחתם על האם זה באמת שווה, האם הוא באמת מפיק את הכמות שהוא אומר, האם האוטו שלו באמת נוסע את המרחק שהוא אומר וכו' וכו'. לא כיף לראות את זה מהצד, ובטח שלא כיף להיות בצד המקבל של הודעות כאלה. 

אתה חוזר על אותם דברים שלא קשורים אלי. לא התנצחתי איתו האם זה שווה ולא מרחקים ולא כמויות ולא ע'מייעת. אתה מנהל, אתה רוצה להגיב, סבבה, מינימום תקרא על מה אתה מגיב ואל תאחד אותי עם מגיב אחר שהתווכח על משהו אחר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 דקות, פבל כתב:

לפני שעה, פבל כתב:

כרגיל: גילוי נאות - עובד כמנהל הדרכה וקשרי קהילה בסקייוול ישראל (שזה מותג של אוטואים חשמליים).

@Uri-G @gollu תשחררו...

האמת שבערך כל מה שכתבת לא נכון.

- 50 קוט"ש ביום זה ממש לא מופרך, שלא לומר לא כזה הרבה. ולא צריך שטח מאוד גדול בשביל זה. נכון שבשביל להיות "עצמאי" לחלוטין מבחינת חשמל צריך באמת לפחות 200 מטר של פאנלים, אבל גם 50 קוט"ש ביום זה אחלה ונחמד מאוד.

- עשירון 9 היום לא חיים בבית פרטי ענק, הם חיים בשכירות, בדירת 3 חדרים, מקסימום במעגל השלישי מתל-אביב 😅

- 500 ק"מ לסוללה זה באמת טוב מאוד, אבל לא מופרך.

- אין המלצה כזו של לא להטעין מעל 80%. יש המלצה לא להשאיר רכב שלא נוסע עם סוללה מלאה או מרוקנת, את זה סוללות באמת "לא אוהבות". אבל אם טענת ל-100% בלילה ובבוקר יצאת עם הרכב לנסיעה, אין שום בעיה. מה שלא מומלץ בהקשר של "מעבר ל-80%" זה לטעון בטעינה מהירה, פשוט כי הקצב ממש יורד סביב הרף הזה (זה יכול להיות ב-75% או ב-88%. אין חוק). 

תראה, הבנאדם כתב שעושה 50 קוטש במינימום!  מינימום בשבילי זה ביום סגריר בדצמבר, לא בספטמבר. אבל נניח שהתכוון לקיץ, זה עדיין נשמע כמו הודעה בסגנון טרנספורטר של "רק בשר ואגיו להמונים" ו"אני חייב מטען DC בבית". מתנצל אבל הסגנון הזה מעייף אותי ולפעמים אני מגיב. 

אם רוצים להשוות למי יש יותר גדול, יש פורום אופטופיק ושם אפשר לצרף תמונות ומדידות מדויקות עם סרגל.

לגבי ה80%, הדעות מחולקות ויש נקרא לזה חוסר מידע. האדם הסביר שרוצה לשמור על הסוללה יטען עד 80% ביום יום ול100% שצריך. אולי זה לא מינוס גדול, אבל זה כן דורש שינוי מחשבה.

ועוד משהו לרעת היוניק ששכחתי - החלפת צמיג בדגם עילית עולה 1400 שח לאחד, וזה עוד דרך התארגנות פרטית בפייסבוק. אחרת זה עולה כ2000 ₪, מה שמבטל כמעט לחלוטין כל החיסכון בטיפולים.

גילוי נאות - כותב שורות אלה עם הזמנה פתוחה ליוניק מתחילת השנה. 

פורסם
לפני 21 דקות, gollu כתב:

ועוד משהו לרעת היוניק ששכחתי - החלפת צמיג בדגם עילית עולה 1400 שח לאחד, וזה עוד דרך התארגנות פרטית בפייסבוק. אחרת זה עולה כ2000 ₪, מה שמבטל כמעט לחלוטין כל החיסכון בטיפולים

למה, איזה מידת צמיגים יש לזה?

כי פעם הפחידו אותי עם מחירים של 5 אש"ח לרביעיה, אבל בסוף כן מצאתי מקום שמכר 4 צמיגי 18" פאלקן למאזדה 3 ב2200 (לא זוכר איזו מידה בדיוק).

לא זול, אבל גם לא עד כדי כך נורא.

אני עדיין חושב שהאופנה הזאת של צמיגי חתך נמוך זה מטומטם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, gollu כתב:

תראה, הבנאדם כתב שעושה 50 קוטש במינימום!  מינימום בשבילי זה ביום סגריר בדצמבר, לא בספטמבר. אבל נניח שהתכוון לקיץ, זה עדיין נשמע כמו הודעה בסגנון טרנספורטר של "רק בשר ואגיו להמונים" ו"אני חייב מטען DC בבית". מתנצל אבל הסגנון הזה מעייף אותי ולפעמים אני מגיב. 

הוא לא כתב "מינימום" וגם לא עם סימן קריאה. הוא כתב:

ציטוט

התאים מייצרים בין 50 ל-80 קוט"ש ביממה (תלוי בעונת השנה). עמדת הטעינה היא רק צרכן כמובן. 

אז כן, אני יכול להבין אותך, אבל יכול גם להבין את הפרשנות המקלה של "בממוצע בערך 50-80". 

עניין של פרשנות. כל מה שביקשתי זה להיות קצת יותר אדיבים בפרשנויות. הכל בסדר ולא קרה כלום, פשוט בקשה כדי לשמור על שיח מעט יותר נעים. 

לפני כשעה, gollu כתב:

לגבי ה80%, הדעות מחולקות ויש נקרא לזה חוסר מידע. האדם הסביר שרוצה לשמור על הסוללה יטען עד 80% ביום יום ול100% שצריך. אולי זה לא מינוס גדול, אבל זה כן דורש שינוי מחשבה.

הדעות תמיד חלוקות כי דעות הן - כמאמר הפתגם - כמו חורתחת. לכל אחד יש כזה.

ואין חוסר מידע, יש מישהו (או הרבה מישהוים) ששמע/ו משהו שהיה נכון פעם או נכון לסוג מסוים של סוללות, וממשיך להדהד את זה גם היום/לגבי סוללות אחרות. זה אותו סיפור כמו עם זה שבפעם הראשונה צריך להטעין את הסוללה עד הסוף ולרוקן עד הסוף כי "יש לה זיכרון". כמה שנים אחרי שזה כבר לא היה רלוונטי לקח לאנשים אשכרה להפסיק עם זה?

יש סוללות שבאמת עדיף לא להטעין באופן קבוע ל-100%, רוב הסוללות במכוניות חשמליות הן לא כאלה.

לפני 43 דקות, gollu כתב:

ועוד משהו לרעת היוניק ששכחתי - החלפת צמיג בדגם עילית עולה 1400 שח לאחד, וזה עוד דרך התארגנות פרטית בפייסבוק. אחרת זה עולה כ2000 ₪, מה שמבטל כמעט לחלוטין כל החיסכון בטיפולים.

הנה רשימת צמיגים לאיוניק 5 עילית (255/45R20) - אני רואה מספיק צמיגים מאוד ראויים גם ב-1000 שקל לאחד בלי התארגנויות.

לפני 36 דקות, vadim6385 כתב:

אני עדיין חושב שהאופנה הזאת של צמיגי חתך נמוך זה מטומטם.

הבעיה היא לא החתך אלא גודל הגאנט והרוחב. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...