Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

החלקים עצמם עלו לי 100 שקל מאיביי (במקום כמעט 1,000 שקל מהיבואן) אבל העבודה 1,500.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, רועי5 כתב:

בינתיים היצרן הזה שאינו בדיוק יצרן נישה קטנטן, ממשיך לצייד את מרבית הדגמים שהוא מוכר, לרבות החדשים, במנוע הזה. מכאן עולות שתי מסקנות אפשריות, האחת שהקטסטרופה שאתה מתאר היא קצת מוגזמת, השניה שהוא פשוט סיגל הלך רוח אובדני, אף יצרן נורמלי לא יתעלם מהעובדה שמנוע מרכזי בליין שלו מתפגר בטרם עת כענין שבשיגרה. 

פורד המשיכו לצייד את הרכבים שלהם בגיר שהם ידעו שתקול כמובן כעבור כמה שנים דלפו מיילים של בכירים בחברה אשר הראה כי ידעו על המצב ורק אז הגיעה פשרה בתביעה היצוגית שהייתה כבר קיימת..

PSA המשיכו עם מנוע ה 1.6 בתוצרת ה 156 כס שלו למרות ש BMW אשר היו שותפים לפיתוח נטשו אותו מהר מאוד כי הבינו שמדובר במנוע בעייתי (2011-2015) 

הגירים הרציפים של חברת ג'קו היפנית נחשבו לבעייתים מאוד כשיצאו כמובן כל אלה יכולות להיות טעות אנוש או טיוח טוב יותר מאשר מה שפורד עשו אז בבקשה ממך אל תתעלם מעובדות אלה כי קרו מקרים..

פולקסווגן רימו במבחני זיהום.. 

עכשיו בנוגע לכמות האנשים כפי שאני רואה את זה מדובר באותם אנשים שממליצים ואילו אנשים רבים שבכל כמה זמן מתווספים לדיס המלצה

וההנחה שלי היא תמיד כזאת

אם אנשים טרחו להיכנס לפורום באינטרנט ולהתלונן ברמה כזאת שאנשים ישימו לב אז סימן שיש משהו אמיתי ורציני בעניין.. שים לב אך יש תלונות על הונדה/מאזדה ועוד המון יצרנים בפורום גם על PSA יש תלונות אבל המנוע הזה פשוט בולט בגלל כמות המשתמשים שמתלוננים..

אני מניח שאם ליצרן אחר היה מוצר בעייתי אז הייתה רואה את אותה מגמה

לראייה כל אחד בפורום זוכר את כמות התלונות על DSG ב 7-8 שנים הראשונות שלה וזה למרות שהיום הרבה יותר קל לטפל אנשים עדיין זוכרים..

אכילת שמן במנועים מסויימים של פולקסווגן שהיו בעבר.. כל אלה תלונות שבלטו בגלל כמות האנשים כמו גם במנוע הזה.. אבל כמובן כמו שאנשים אמרו ב 2015 זהו גיר DSG בלי תקלות יותר אז יהיו אנשים שיגידו הי רצועה דור 3.5 של 2022 היא רצועתית של החיים ..

בכל אופן לגישתי זה אין עשן בלי אש ושווה להיזהר(כשהחלטתי לרכוש וולוו אז חיפשתי אחת עם מספר מנוע אחרי העדכון של הרינגים כדי למנוע סיכונים, שמח על ההחלטה הזאת כי גם לנושא הזה אני מתחיל לראות יותר ויותר אנשים שמתלוננים כמובן מדובר ברגישות ולא כשל וראיתי מנועים מטופלים בשמן המתאים,בזמן ללא התופעה אבל לא תירוץ ללשים לב לעשן ולהיזהר)

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 4.4.2022 בשעה 19:51, roy007 כתב:

אבל כן יש לך עניין לחלוק על אנשים בטענת מידע לא מבוסס, טענה שאינה נכונה במקרה המדובר.

הדברים מבוססים! קרו במציאות! ומתועדים אצלי ואצל עוד הרבה אנשים בעלי נסיון (רע) עם רכבי הקונצרן.

אני כותב שיש לי נסיון אישי ואתה כותב שמדובר בהתרשמות.. זה חטא לאמת מה שאתה עושה כאן וזה הרבה יותר גרוע מאישום על פרסום מידע שאינו מבוסס.

בחוגים מסויימים יש שיקראו לזה הוצאת דיבה.

בוא מחר אני ואתה נתקשר למוסך גבע שיוציא לך את הפלא של ה308 שהיתה לי..

לא תצליח לשכנע לא אותי ולא את אלפי האנשים שנדפקו מהרכבים האלה שזו נבלה סרוחה.

סימני קריאה אינם יכולים לשנות מציאות. הדברים שלך מבוססים ככל שזה נוגע לרכב שלך, גם לאלו של חברים אחרים שכותבים על ניסיונם, על כך אין לי טענה. לקחת מקרה פרטי או אפילו עשרות מקרים כאלו ולהפוך אותם לכלל אצבע החל על מיליוני מנועים וכלי רכב, זה כבר סיפור אחר. לי אין מושג מה היקף הבעיה, הענין הוא שגם לך אין. בעובדה יש קריאה להחלפה או בדיקה של חגורת תיזמון כושלת, לא יודע אם בכדי למנוע בעיה שתתקוף את כל המנועים האלו, חלקם או מיעוטם. היצרן מעריך שיש לו את היכולת והאפשרות להתמודד עם הענין, את זה אני מסיק מהעובדה שהוא ממשיך ומצייד את הדגמים החדשים שלו באותו המנוע ובאותה הטכנולוגיה. היצרן בניגוד לנו מקבל משוב מקיף ורציני מהיקף התקלות בכלי הרכב שהוא מייצר, כמו פורד וטויוטה שעברו מהר יחסית לשימוש בתיבת הילוכים שונה אחרי ריבוי התלונות על התיבות הרובוטיות. אני מניח, לא יודע בודאות, שלו הבעיה היתה סופנית המנועים הללו היו מפסיקים לככב בליין שלו, ודאי לא בתצורה הפגומה שלהם. בעובדה כך נהג עם מנוע הפרינס. אתה מאידך מסיק מסקנה גורפת, כללית, והבסיס לה בראש וראשונה האוטו שלך. מבין את התסכול הפרטי, אפילו מזדהה איתו, להפוך אותו לבסיס מספיק לכלל אצבע החלטי ופסקני זה פשוט לא נכון. 

• אהבתי 1
פורסם

לא מדובר בתסכול, כיום אין לי כזה רכב.

יותר מדובר בנסיון עבר רע

המטרה היא אינה תקיפה של המנועים או היצרן.

אלא לעזור לאנשים שאינם מודעים לאופי של הרכב להימנע מעוגמת נפש ומאבדן כספים מיותר.

הרכבים האלה מגיעים עם שעוני חול ולטעמי אלו לא רכבים שראויים לנהגים.

יש בשוק אלטרנטיבות הרבה יותר טובות ואמינות ואין שום סיבה שבעולם ללכת על רכב כזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אמינות יש, אבל בסופר מיני מהשנים הללו, פיגו מציעה חבילה בין הטובות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כבר מראש אומר שאין לי (כמו לרוב/כל המגיבים כאן) נתונים אמיתיים ומבוססים על היקף הבעיה אבל מעיון באתרים ופורומים בחו"ל עולה תמונה שונה ויחס שונה לחלוטין לבעיות במנוע זה ובמכוניות הקונצרן. המכוניות זוכות שם לתשבוחות ודירוג האמינות שלהם מפתיע ביחס למה שמסופר כאן. ממש לא כזעקתה.

מדברים שם על המלצה להחליף שמנים, רצועת תזמון ומצתים לפני המועד המומלץ ע"י היצרן ובזה בערך מסתיים העניין.

אגב, היות ואני שוקל רכישת רכב חדש מקונצרן יונדאי/קיה ובדקתי קצת בפורומים בחו"ל,  הייתי בשוק מכמות הבעיות המדווחות בחו"ל (למען הדיוק-בעיקר בארה"ב), התקלות וההחלפות המאד יקרות של חלקים לרבות מנועים ותיבות הילוכים שלמות במסות אדירות וברכבים חדשים...

מסתבר שזה קורה לכל היצרנים, בכל מיני מפעלי הרכבה שלהם וזה גם משתנה ממקום למקום, גם עוצמת הבעיה וגם ההתייחסות אליה.  השערתי היא שמדובר ביחס היבואן או יחס היצרן לשוק מסוים, עובדה שבמקום אחד יש התמרמרות ושרשורים ארוכים, מעייפים שמוזנים כל הזמן מחדש באותו דלק (זוכרים גם את שרשור ה-DSG שמתחרה באורכו ומהותו בזה כאן?) , ויש מקומות אחרים שלמרות שאחוזים נכבדים מהרכבים זקוקים לתיקון או החלפה, הם ממשיכים להיות להיט...

בסופו של יום, טוב שהמידע נמצא אבל הוא צריך להיות אובייקטיבי וענייני וכל אחד יעשה את חשבונותיו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

באופן גורף, המכוניות המודרניות לפחות בשני העשורים האחרונים, לא סובלות הזנחה. ובטח שלא זיזלול בשיגרת הטיפולים. (שימוש בשמנים לא מתאימים וחלפים לא מתאימים, שלא לאמר מזוייפים או תחליפיים באיכות ירודה) וזה נכון לגבי כל היצרנים. 

אמנם יש כאלו ששורדים הזנחה בעיקר בטווח בקצר, אבל זה לא הופך אף אחד לחסין מפני תקלות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, spidrman כתב:

כבר מראש אומר שאין לי (כמו לרוב/כל המגיבים כאן) נתונים אמיתיים ומבוססים על היקף הבעיה אבל מעיון באתרים ופורומים בחו"ל עולה תמונה שונה ויחס שונה לחלוטין לבעיות במנוע זה ובמכוניות הקונצרן. המכוניות זוכות שם לתשבוחות ודירוג האמינות שלהם מפתיע ביחס למה שמסופר כאן. ממש לא כזעקתה.

אני נאלץ שלא להסכים עם הקביעה שלך:

https://www.peugeotforums.com/threads/timing-belt-crumbles-causing-clogged-oil-system.333046/page-2

יש להם את אותה הבעיה אבל היצרן מתייחס כנראה אחרת.

האתר שלי: long.co.il

פורסם

נדמה לי שאין מחלוקת על קיום הבעיה, בעובדה גם היצרן מכיר בה. יש אי בהירות עמוקה בכל הנוגע להיקפה ולנזק הבלתי ניתן לתיקון שהיא משאירה, אם בכלל. אם ללמוד ממקרים אחרים, לו הבעיה היתה אינהרנטית בשל תכנון או פס ייצור דפוק ולא היתה פוסחת על אף מנוע כזה שגורלו נגזר, גם היצרן היה נדרש לצעדים משמעותיים יותר, כך גם הרעש שהיה מתעורר, אחרי הכל מכוניות עם המנועים הללו נמכרו וממשיכות להמכר בכמויות מסיביות בעולם. אפילו הריקול מתייחס לסדרות ייצור מסוימות ולא לכל המנועים. החשש מובן, הפניקה קצת פחות, אבל זה רק אני.

פורסם

החשש מובן, ההיסטריה זה כבר שייך ל"חכמת ההמונים" בעיקר המקומית.

כשרוכשי רכב,שמים בראש סדר העדיפות מחיר (למעשה קונים מחיר ולא רכב) והמנעות מכל התעסקות ברכב למעט תידלוק, שזה הכרח מבחינת רבים. אז כל רגישות לתקלות או בעיות ידועות, הן כר פורה לפחדים והפחדות. 

ברכב יד שניה אתה כמעט תמיד קונה אי-וודאות באשר לטיפול ומצב הרכב, גם כשיש הסטוריה. לכן עדיף לרבים לפעול על פי העקרון שאם יש חשש אז אין חשש ולהמנע מקניית רכב "חשוד". למי שמבין, רכב כזה יהיה תמיד במחיר "מציאה" .

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...