Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

התקנתי לאחרונה 2 צמיגים חדשים ברכב

(מיני ג'יפ 2X4)

היה לי וויכוח עם הצמיגאי שיתקין לי את הטובים מאחורה למרות שהחלפתי קדימה ואמר לי שיותר חשוב קדימה, הנחתי לעצמי שהוא יודע דבר אחד או שניים והנחתי את זה ככה..

ואז חשבתי לעצמי מה יקרה בהיגוי חזק במהירות גבווה אם פתאום איזה מטומטם גונב לי נתיב או משהו, בתכלס האחוריים חשובים יותר, לא?

אבל מצד שני הצלחות מקדימה גדולות יותר וחזקות יותר אז יעשו יותר עבודה בפעולת הבלימה, לא?

אשמח לתשובה והסבר, תודה!

פורסם

למיטב ידיעתי אתה צודק, כשמחליפים זוג זמיגים אז את הקדמיים מעיפים, האחוריים- קדימה, החדשים- אחורה.

• אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

יותר חשוב שהצמיגים הטובים יושבים על הסרן האחורי. 

איבוד אחיזה בסרן האחורי(היגוי יתר), יותר קשה לשליטה, מאשר איבוד אחיזה בסרן הקדמי(תת היגוי).

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

גם לי אמר הצמיגאי שעדיף לשים מאחור את החדשים, אבל משהו פה לא מובן לי:

הרי אחרי כ-10k ק"מ אמורים להחליף בין הקדמיים לאחוריים. אז מה הועילו חכמים ב(ה)תקנתם?

• פיתרון
פורסם

כל אחד יגיד לך משהו אחר, כי לכל אחת מהאופציות יש יתרונות וחסרונות, אז בסופו של דבר זה נטו שיקול שלך ואין פה "נכון" ו"לא נכון".

לטובת הטובים מאחור:

אין לך היגוי מאחור ולכן אם תאבד אחיזה באחורי, דרך התיקון קשה יותר ולא אינטואיטיבית, ובדרך כלל נגמרת בתאונה.

לטובת הטובים מקדימה:

ההיגוי ומרבית הבלימה מקדימה, ולכן יותר אחיזה מקדימה משפרת את שניהם. בנוסף ברכב מודרני שנוטה לתת היגוי, מתן דגש של אחיזה מקדימה לא ישפיע מהותית על האיזון של הזנב, ואם כן - יש בקרת יציבות שיודעת לטפל בזנב כמו שצריך שלא כמו הנהג.

ברכב ישן בלי בקרת יציבות, בחיים לא הייתי שם את הטובים מקדימה, אלא אם כן מחפשים הרפתקאות (יש כאלה שכן כי הם רוצים זנב שבורח).

ברכב מודרני הייתי שם את הטובים מקדימה, בהנחה והפחות טובים לא *ממש* גרועים.

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מסכים לגמרי. 

הבלימה, ההיגוי, ההנעה, השחיקה היותר מהירה ובדרך כלל גם רוב משקל הרכב הם על הסרן הקידמי, הצמיגים הטובים יותר צריכים להיות שם. 

• אהבתי 1

פורסם

אני בעד לשים את הטובים מאחור, ומלפנים את... החדשים,

בדיוק בגלל מה שציינו למעלה - הנעה, בלימה, משקל.

ואם יש זוג צמיגים שנראים לי לא מספיק טובים -

אז אני מעדיף שיהיו בערימת הצמיגים מאחורי הפנצ'ריה

ולא מאחורי הילדים או הנכדים שלי.

בהחלפה האחרונה החלפתי 4 צמיגים, למרות ששניים היו במצב סביר לגמרי

אבל לעומת החדשים הם כבר נראו לא משהו, כלומר לא היו מספיק טובים עבורי.

• תוכן חדש...