Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. לאמא שלי אישה מבוגרת, אושר תג חניה לנכה ונרשם על הרכב שלי. האם ישנה דרך לקבלת ההנחה באגרת הרישוי מבלי להתמנות לאפוטרופוס שלה? זה תהליך משפטי ארוך ובעיקר יקר.

אולי מכתב מעורך דין המאשר שאימי מתגוררת איתי? 

תודה.

פורסם

יש לי אפס נסיון בתחום אבל אני בספק.

ההנחה היא גדולה ולכן התנאים מחמירים, אחרת היו קובעים שכל מי שרכבו קיבל תו נכה זכאי להנחה.

• אהבתי 1
פורסם

אם המצב של אמא מאפשר - אז הליך של מינוי אפוטרופוסות דרך עו"ד הוא יחסית הרבה יותר זול ומהיר.

יותר מזה, מבלי בכלל להתייחס לנושא ההנחה - במצבים מסוימים של אנשים מבוגרים האפוטרפוסות חשובה הרבה יותר מההנחה באגרת הרישוי. למשל בנושאים בריאותיים.

אמא שלי לקחה את ההורים שלה לעורך דין שהתחיל הליך ומינה אותה ואת האחים שלה לאפוטרופוסים של שני ההורים, זה חסך הרבה בעיות עם הידרדרות המצב הבריאותי שלהם.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם הנושא סטה.

בנושאים בריאותיים כיום יש אופציה של "יפוי כוח מתמשך" אפשרות זאת עדיפה על פני אופטרופוסות.

יש לשים לב שיש לחתום על מסמכים אצל עו"ד מורשה לעניין כאשר ההורה עוד כשיר ומודע. היה וחלילה ההורה מוגדר ככזה שלא יכול להחליט לגבי עצמו, בשליחת מייל לאופטרופוס הכללי מקבלים כמעט מיידית מייל אישור עם מסמך שאותו אפשר להציג.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Ron Poh כתב:

"יפוי כוח מתמשך"

לא רק בנושאי בריאות. מנסיון של חברה זה מאוד חשוב. אביה חלה ומצבו הדרדר מהר יחסית. היה קשה מאוד להתנהל מול הגופים השונים ללא יפוי הכח הזה.

• אהבתי 1
פורסם

יש גם יפוי כוח בנושאים כספיים וכדו'.

כאן אני לא רוצה להביע דיעה מה עדיף. אני אישית נכנסתי כשותף מלא לחשבון של אימא. יש לכל דבר יתרונות/חסרונות שלו.

• אהבתי 1
פורסם

גבר 

גם לי יש אח נכה של ביטוח לאומי 

והוא רוצה לקנות רכב שיהיה על שמו 

כדי להיות נייד לבדיקות רפואיות 

האם הגשת דרך ביטוח לאומי 

ניידות ?

יעזור לי קצת פרטים בנושא 

תודה רבה! 

פורסם (נערך)
בתאריך 4.10.2021 בשעה 16:50, m3x7r3m3 כתב:

אם המצב של אמא מאפשר - אז הליך של מינוי אפוטרופוסות דרך עו"ד הוא יחסית הרבה יותר זול ומהיר.

יותר מזה, מבלי בכלל להתייחס לנושא ההנחה - במצבים מסוימים של אנשים מבוגרים האפוטרפוסות חשובה הרבה יותר מההנחה באגרת הרישוי. למשל בנושאים בריאותיים.

אמא שלי לקחה את ההורים שלה לעורך דין שהתחיל הליך ומינה אותה ואת האחים שלה לאפוטרופוסים של שני ההורים, זה חסך הרבה בעיות עם הידרדרות המצב הבריאותי שלהם.

בתאריך 5.10.2021 בשעה 07:57, Ron Poh כתב:

אם הנושא סטה.

בנושאים בריאותיים כיום יש אופציה של "יפוי כוח מתמשך" אפשרות זאת עדיפה על פני אופטרופוסות.

יש לשים לב שיש לחתום על מסמכים אצל עו"ד מורשה לעניין כאשר ההורה עוד כשיר ומודע. היה וחלילה ההורה מוגדר ככזה שלא יכול להחליט לגבי עצמו, בשליחת מייל לאופטרופוס הכללי מקבלים כמעט מיידית מייל אישור עם מסמך שאותו אפשר להציג.

תודה לכם, פניתי למספר עו"ד והבנתי שאין באפשרותם למנות אפוטרופסות אלא רק לעזור בתהליך ההגשה לבית המשפט. 

מה שכן, עו"ד שמוסמך לכך יכול לחתום על "ייפוי כוח מתמשך". כמוכם מרביתם ממליצים על האופציה הזו. 

אבל כשפניתי למשרד התחבורה בשאלה האם אישור כזה קביל, נעניתי שעלי לכתוב להנהלה פנייה מקוונת ולהמתין.

מאז עברו כמה ימים ועדיין אין תשובה, רציתי לשאול אתכם אולי מישהו התנסה בבקשה דומה לשלי ויודע אם האישור מתאים או בכל זאת יידרש אפוטרופסות? 

תודה

עריכה אחרונה על ידי avimorde
פורסם

האפשרות היחידה שאני מכיר (בדגש על אני) וגם מדיונים שראיתי בקבוצות בפייסבוק, רק כאשר הרכב רשום על שם בעל התג יש פטור מתשלום האגרה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

האם אמך כשירה משפטית ?  אם כן - איש לא ימנה אותך כאפוטרופוס שלה.

יחד עם זאת (ואני ממליץ זאת לכל אדם) כל עוד היא כשירה משפטית, זה זמן טוב לסדר את נושא יפוי הכח המתמשך לגביה (יש רפואי [שגם עובד סוציאלי יכול למלא] וגם כלכלי [נושאים כספיים] וגם אישי [חיי יום יום] שעורכי דין שאושרו לכך יכולים למלא ולהגיש).  אם חס ולילה לא תהיה כשירה משפטית, הם יאפשרו למי שמינתה לנהל את ענייניה עבורה.  יחד עם זאת ככל שידוע לי זה לא נחשב כמינוי לאפוטרופוס (ויכול להיות אדם שונה (או זהה, או שילוב) לכל תחום או מספר אנשים).

ממליץ לכל אחד למלא כאלה לגביו עוד היום ולדאוג שהיקרים לו יבצעו זאת גם לגביהם.  אם חס וחלילה... זה פותר הרבה בעיות.

אם כבר אינה כשירה משפטית, אז בכל מקרה יפוי כח מתמשך אינו רלוונטי.  במקרה זה יש אכן לדאוג למנות לה אפוטרופוס (וזה אכן דורש פניה לבית משפט ושירותי עו'ד) ואז אין בעייה עם השאלה של שרשור זה.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • אהבתי 1
פורסם

היינו בסיטואציה הזאת. הרכב הועבר על שם ההורה עם יפוי כח להעברת בעלות מההורה. בסוף עקב פטירה די פתאומית העסק קצת הסתבך כי הרכב היה צריך צו ירושה אבל לא נורא.

• אהבתי 1
פורסם

לשאלת פות''ש, לא ניתן. אלא אם תעביר את רכבך על שם אמך.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 7.10.2021 בשעה 22:13, tza כתב:

היינו בסיטואציה הזאת. הרכב הועבר על שם ההורה עם יפוי כח להעברת בעלות מההורה. בסוף עקב פטירה די פתאומית העסק קצת הסתבך כי הרכב היה צריך צו ירושה אבל לא נורא.

בתאריך 8.10.2021 בשעה 02:24, tinoki כתב:

לשאלת פות''ש, לא ניתן. אלא אם תעביר את רכבך על שם אמך.

בתאריך 8.10.2021 בשעה 14:27, משה. ט כתב:

אבל זה יוסיף לך יד ולא בטוח שכבר משתלם (תלוי כמה זמן אתה מתכנן שהרכב יהיה אצלך).

סליחה שאני מקפיץ.

מאחר שמינוי אפוטרופוס לא אפשרי בשלב זה וייפוי כוח מתמשך אומנם חשוב אך לא רלוונטי בעניין קבלת האגרה המופחתת,ר

ציתי לשאול האם צפויות להיות איזשהן בעיות בהמשךאם אעביר את הרכב על שם אימי, מלבד הוספת היד? 

אני שואל בעיקר לגבי כל תהליך המכירה בעתיד או חלילה פטירה. האם אוכל למכור את הרכב בעצמי לא הנוכחות של אימי? לדוגמה דרך האתר הממשלתי של משרד התחבורה. וגם במקרה של פטירה ללא צו ירושה, כדאי להכין משהו מראש?

ולסיום אני רק אוודא בטוח שלא ניתן להעביר בעלות במשפחה ממני לאימי, מבלי להוסיף יד? אולי להוסיפה כשותפה? 

תודה 

• תוכן חדש...