Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אנחנו משפחה עם ילדה בת שנה ומתכננים להתרחב בזמן הקרוב. כרגע יש לנו ניסאן מיקרה 2014 קטנה (יד שנייה מליסינג) ועוד סוזוקי SX4 2013 (יד ראשונה). הסוזוקי כבר צפופה לנו עם כיסא אחד, עגלה ומזוודה שאנחנו נוסעים להורים ובהמשך התכנון להתרחב היא כבר לא תענה על הצרכים שלנו. התכנון הוא להחליף את הניסאן מיקרה בג'יפון קומפקטי בטווח של 100K, עם אפשרות להרחבה של התקציב לכיוון 120K.

מבחינת הצרכים שלנו -

1) מרווח - שני כיסאות תינוק ומקום בתא המטען לשתי עגלות לפחות.

2) אבזור בטיחות - כמה שיותר, יותר טוב.

3) אמינות - מבחינת עלות חלפים, טיפולים במוסך ותפקוד הגיר לאורך השנים.

4) תנוחת נהיגה גבוהה - לכן העדיפות לג'יפון.

5) נוחות נסיעה

6) מנוע חזק שיסחוב בקלות רכב מלא

7) נסועה שנתית - הרכב צפוי לנסוע פחות מ - 10K בשנה, אז פחות קריטי לי לגבי צריכת דלק. עיקר הנסיעה תהיה בינעירונית.

8 ) לא רכב דיזל - בקטע עקרוני.

9) פתחי איוורור למושב האחורי

עשיתי קצת מחקר והצלחתי לראות שבטווח המחירים הזה אני יכול למצוא כמה אפשרויות סבירות לשנתונים של 2018-2019:

1) קיה ספורטאז' 2018-2019 - כרגע העדיפות המובילה שלי כי מציעה את רוב מערכות הבטיחות בגרסה הבסיסית (לכן טוסון, האח התאום לא במשחק מבחינתי) ומרווחת מספיק בשביל שני כיסאות תינוק. גם האמינות של הדגם טובה למדי והוא גם מאד נפוץ ולכן סחיר. הסתכלתי על גרסת מנוע 2.0 ליטר, כי 1.6 ליטר נראה לי חלש מדי. המחיר הכי אטרקטיבי ואפשר למצוא אפילו פחות מ- 100K.

2) פיג'ו 3008 2018-2019 - ניצח בתחרויות רכב השנה פעם אחר פעם. נראה לי מתאים גם מבחינת האבזור וגם מבחינת הנוחות והמרווח אבל המחיר לדעתי יהיה גבוה יחסית לשנתונים האלה. אני גם חושש מעלות הטיפולים והחלפים. מסתכל על מנוע 1.6 ליטר בנזין טורבו.

3) סיטרואן C5 אירקרוס 2019 - מאד הרשים אותי בכל המבחנים שראיתי, גם מבחינת העיצוב ונוחות וגם מבחינת מרווח אבל החיסרון שלו הוא שתפעול כל המערכות הוא כמעט בלעדי למערכת המולטימדיה, מה שעשוי להסיח את הדעת מהנהיגה לדעתי. אני חושב שבגרסה הבסיסית לא נכלל מספיק אבזור בטיחות מתקדם, מה גם שהסחירות שלו לא אידיאלית לפי ההסתכלות שלי בלוחות ולכן המחיר יהיה יחסית גבוה ולדעתי מעבר לתקציב. גם כאן עלות הטיפולים והחלפים מדאיגה אותי קצת. מסתכל על מנוע 1.6 ליטר טורבו.

4) פורד קוגה 2018-2019 - אחרי מתיחת הפנים זה נראה רכב מצוין, אך מרגיש לי שהוא טיפה קטן יותר מהאחרים מבחינת מרווח. גם לגבי הסחירות שלו אני לא בטוח ולכן המבחר ודאי יהיה מוגבל. אני גם לא בטוח לגבי האמינות שלו. המנוע גם חלש יחסית למתחרים - 1.5 ליטר טורבו.

אשמח לתובנות שלכם לגבי הדגמים הנ"ל או לדגמים אחרים שאולי לא חשבתי עליהם.

אם אכן אלך על הספורטאז', האם עדיף לי לחפש בלוחות הפרטיים או דווקא ללכת למגרשים של החברות הגדולות ולחפש טריידאין על הניסאן? אני יודע שהדגם של ספורטז' במנוע 2.0 ליטר פחות נפוץ משאר הדגמים ולכן אני תוהה האם המבחר יהיה מוגבל יותר.

תודה על העזרה בכל מקרה!

עריכה אחרונה על ידי AlonBZNR
פורסם

לי יש את הספורטאג' 1.6 2018 אורבן טופ, ממליץ מאוד על הרכב, נוח למדי ומרווח, איכותי יחסית לרכב עממי, שקט ומפנק,

ה1.6 לא מורגש לי חלש במישור, אך כן מורגש חלש בעליות, כך שאם רוב הנסיעות שלך במישור אז לא תרגיש הבדל משמעותי בינו לבין ה2.0.

צריכת הדלק אצלי נעה בין 10-11 ק"מ לליטר.

גם ניתן להחליף כפתור בקרת השיוט ב300 ש"ח וקיבלתה רכב עם בקרת שיוט רגילה בנוסף למערכות הנוספות.

לאחי יש 3008 1.6 טורבו פרימיום, הבעיה בפרימיום שהוא יקר אך אפשר למצוא סביב ה120K, לדעתי ה3008 עדיף על הספורטאג' שלי, 

לו היה לי עוד 20K הייתי בכיף מוסיף והולך על ה3008 1.6 טורבו פרימיום, הוא פחות מרווח מהספורטאג', אך מעבר לזה הכל עדיף, יש לך מנוע חזק וחסכוני יותר, נוחות ברמה גבוהה יותר כולל כיוונים לכסא שהקיה יכול רק לחלום עליהם, הוא שקט יותר ומרגיש יותר יוקרתי, מבחינת עיצוב ה3008 כמה רמות מעל.

בהצלחה.

פורסם

תפעול מערכות דרך מסך המולטימדיה קיים ב 3008 ולא ב c5. 

כבעלים של ספורטאז' 2.0 2017 אני יכול להמליץ עליה מאוד למי שמחפש רכב משפחתי, מרווח ובטיחותי. 

אין ספק שהפיג'ו עדיפה מבחינת נוחות, עיצוב וחומרים. 

ואני אישית שוקל להחליף ל 3008 חדשה. אבל חושש מהחזקה של אחת כזו שלא באחריות. 

למרות שמדובר בדגם אמין ונטול מחלות ידועות. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 38 דקות, markb205 כתב:

כבעלים של ספורטאז' 2.0 2017 אני יכול להמליץ עליה מאוד למי שמחפש רכב משפחתי, מרווח ובטיחותי. 

תודה רבה על המענה.

אלה הדברים שאני גם חושב לגבי הספורטאז' . מה ששמעתי מחבר שיש לו 3008 שהוא מאד מרוצה ממנה, אבל לצערו הייתה לו תקלה במחשב רכב ותיקון שלו היה מאד מאד יקר.

שמעתי גם שמנועי טורבו נשחקים עם הזמן ולכן דורשים יותר טיפולים ועלויות אחזקה.

פורסם

מנועי טורבו יחזיקו הרבה מאוד זמן אם תדע איך להתייחס לטורבו, כמו המתנה לפני דימום מנוע וכו...

שווה לקרוא על זה, אם מתנהגים אליו יפה הוא יודע לפצות בהנאה ואמינות,

לגבי תקלה במחשב הרכב, איזה שנה ה3008?

מוזר, כי בינתיים נשמע שהרכב ממש אמין, לאחי יש אחד כבר שנתיים שהוציא חדש מהחברה, 0 תקלות בינתיים.

פורסם

לשתי עגלות + מזוודה הייתי מחפש אאוטלנדר 5 מקומות. הוא גם עונה על רוב הדרישות האחרות .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, vladclar כתב:

לשתי עגלות + מזוודה הייתי מחפש אאוטלנדר 5 מקומות. הוא גם עונה על רוב הדרישות האחרות .

היי, תודה על התגובה.

קראתי עליו קצת ולדעתי יהיה לי קשה למצוא במגבלות התקציב 2018.

פורסם

לפי מה שנמכר עכשיו בלוח יד 2, גם 5 מקומות וגם 7 מקומות ( בדרך כלל יותר יקר) כן נכנסים לתקציב של עד 120 אלף₪.

בדגם 2018 כבר היו פתחי מיזוג מאחורה ושלל מערכות בטיחות.

אם אתם נוסעים עד 10 אלפים קילומטרים בשנה, לא הייתי פוסל רכב במצב שמור ומטופל עם קילומטראז' יחסית גבוה ( יתאזן בהמשך ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 5 שעות, markb205 כתב:

התפעול ב-3008 וב-C5 איירקרוס כמעט זהה, הרוב מתופעל באמצעות המסך כשהכי משמעותי בעיני הוא תפעול המזגן מהמסך.

פורסם (נערך)

תפעול המולטימדיה ב-C5 מרגיש טבעי ולא מסורבל.

הדברים החשובים נמצאים בחוץ ולא צריך להכנס לתפריטים במסך בכדי לבצע אותם, יש לך גלגלת לווליום, כפתור ביטול s&s, כפתור סירקולציית מזגן, כפתור כיבוי מזגן.

יש כפתור פתיחה וסגירה חשמלי של תא המטען על הדש בורד (בגרסה המאובזרת).

לעניין התקציב שלך.

כאן היתרון הולך לך ל-3008

C5 הגיע לארץ רק ביוני 2019.

3008 יש לך מ-2017 ואילך.

כך שלדעתי עדיף לך לרכוש נניח 3008 פרימיום מאובזרת 2018, מאשר C5 2019 feel בסיסית.

ואם כבר תכוון ב-3008 על הדגמים שהגיעו בסוף 2018 להם מנוע מחוזק 180 כ"ס וגיר עם 8 הילוכים, לעומת 165 כ"ס ו 6 הילוכים שהיה לפני כן.

עריכה אחרונה על ידי Liran xsi
  • רעיון טוב! 1

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אפשר למצוא 3008 או C5 בטווח המחיר הזה?

הבעיה מבחינתי כרגע היא שההיצע הוא לא גדול, בהשוואה לספורטז' למשל. לספורטז' יש הרבה היצע בשנתון הזה - ככה שאני יכול לדקדק ולבחור רכב אידיאלי מבחינת הנתונים במחיר שלי.

• תוכן חדש...