Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

נתקלתי בכמה חוות דעת חיוביות על התוסף הזה.

מישהו התנסה? יש תובנות?

קיבלתי המלצה להוסיף לשמן מנוע וגם לשמן גיר וכך לקבל הגנה טובה יותר בעיקר כשאני נוהג בשטח טכני ומגיע לטמפ' גבוהות של המנוע ושל הגיר האוטומטי.

פורסם

ההמלצה האישית שלי (ושל רוב אם לא כל יצרני הרכב שאני מכיר לפחות) היא להשתמש בשמן בצמיגות ובתקן המתאימים.

הוא מכיל את כל התוספים וההגנות שדרושות למנוע כנ"ל לגבי תיבת ההילוכים.

רוצה לשמור על המערכות אקסטרה? קודם כל תנהג בתנאים הגיוניים (לא ציינת אם מדובר ברכב שטח או לא), וטפל ברכב בזמן (ק"מ מסויים או שנה, המוקדם מבינהם) 

עם שמנים פילטרים וחלפים מקוריים שעומדים בתקן שהגדיר היצרן.

במידה והנסיעה הממוצעת שלך "קשה מאד" תקדים טיפולים. 

תוסף שמן שכזה כנראה כלכלי למוסך כלשהו, שאצלו תעשה שיפוץ מנוע/ראש כשדברים יתחילו להתקלקל.

ממליץ לך לעבור על ספר הרכב, פרק אחזקה.

שים לב, ע"פ חוקי הפורום בפורום טכני מחויבים לציין דגם רכב שנתון ותיאור של הבעיה.

בשורות טובות.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

קודם כל תודה על המענה, אבל לפני שענית בדקת על התוספים ששאלתי לגביהם או שענית תשובה גנרית לגבי תוספי שמן גנריים שיש בשוק?

פורסם

ממליץ לך לקרוא את התגובה של איתמר. (השם שלו מסומן בכתום, קשה לפספס) 

חיפוש זריז היה מביא לך את אותו השרשור, שגם זה רשום ב חוקי הפורום.

• רעיון טוב! 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

אני שמח שהתגובה שלי דווקא גרמה לך לחפש על התוספים הספציפיים שעליהם שאלתי.

אחרי כמה שנים טובות בפורום אני מכיר את היטב את הדעה הרווחת על תוספים (ובעצמי מאמין בה), אם כי היה נראה שמדובר פה על משהו אחר, במיוחד אחרי שנתקלתי במוסכים שמנסים לפתור מס' בעיות איתו.

אגב, גם את חוקי הפורום אני מכיר מצויין. מיותר להפנות אליהם כל פעם. 

פורסם

תראה, ככה"נ - נזק לא יהיה (חוץ מלכיס שלך ולסביבה), השאלה היא מה התועלת?
פולאדיין, מוליבדן ושלל החומרים האחרים שאפשר להוסיף לשמן מנוע באים לפתור בעיה, ברכב סטנדרטי שחי חיים סטנדרטיים, למה צריך משהו מעבר לסטנדרט? מנועים לא נגמרים כלכך מהר בזמנינו, בטח לא מבעיות שימון - פשוט מרגיש מיותר.

• אהבתי 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מסכים עם shellcase.

מה שמוריד היום רכבים מהכביש/הורס מנועים זה בדרך כלל לא בשימון אלא במנוע שהתחמם (מערכת הקירור) או עלות יקרה מדי לתחזןקה/תיקון של דברים אחרים..

אז נגיד והתוסף באמת עושה מה שהוא טוען, מה הרווחת מלפתור בעיה שהיא לא בעיה? כל עוד מערכת השימון פועלת ומתוחזקת כראוי הבלאי אמור להיות כל כך נמוך שנגיד שבמקום ב300 או 400 אלף הוא איכשהו ישחק לגמרי רק ב600 או 700 (וברור שאני מגזים) אז מה? אתה כנראה לא תגיע לנקודה הזאת בגלל סיבות כלכליות או תקלות אחרות באוטו.

אתה יכול לראות בכבישי ישראל מלא מאזדה לאנטיס ושלל רכבים אחרים שכבר במעל 260 ואפילו מעל 300 אלף ושלא נדבר בכלל על מוניות.

תהיה בטוח שלא השתמשו בהם בתוספים ומה שיוריד את הרכב הזה מהכביש זה כנראה ה2 טסטים בשנה או כלכלי.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...