Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שנושא זה הועלה שוב ושוב בפורום כאן.

ומכיוון שאין דרך לסקור את רמת האמינות כי על כל רכב בעיתי 1 ברנו אמור להיות 10 מכוניות בעיתיות בוורסו, 

בגלל כמויות הרכב שנמכרו בוורסו לעומת רנו.

וכמו כן כנראה שכמעט ואין למי מחברי הפורום כאן רנו גרנד סניק.

לכן רציתי לעשות השואה בין דגמי הבסיס של הרנו והסיטרואן לעומת הוורסו,

רנו על בסיס מגאן או פלואנס?

סיטרואן פיקאסו 5 מקומות?

הרעיון נכון?

אם כן הייתי שמח לשמוע את דעתכם.

ובהדגשה על דגמים יותר חדשים. 

פורסם

לא כ"כ הבנתי מה אתה רוצה לסקור,

כאן בפורום יש באמת הרבה מידע על הפיקאסו (5 ו 7 מקומות משתמשים במנוע זהה) ועלות האחזקה שלו (אמינות סבירה אבל עם כמה מחלות ידועות) מול הוורסו (אמינות טובה מאוד גם ביחס לכמויות שהרכב שווק),

מול הסניק (אמינות שוב סבירה אבל לא מושלמת).

פורסם

זה תלוי הרבה מאוד בך ובמה תהיה מוכן לקבל ולחיות איתו.

אם אתה מאלה שמחפשים מקסימום שקט נפשי ומינימום התעסקות בעדיפות ראשונה מעל הכל, בפירוש לך לחנות של טויוטה ותסגור עניין.

בעל סניק דיזל מהדור הזה יש פה לפחות אחד ( @Fazer לקופה ראשית בבקשה).

אם כן מתאים לך להתעסק קצת מעבר למינימום: נתקלתי בחודשים האחרונים בלפחות ארבעה מקרים של של בעלי מגאן/פלואנס דיזל בנות 8-9 שהגיעו לקילומטרז' מכובד, גילו כמה עולה החלפת מצמדים ומיהרו למכור את הרכב בנזיד עדשים. אני במקומך (לו אתה בוחר באופציה הזו) מחפש סניק כזו, מיד פרטית בלבד שטופלה היטב, קונה אותה "בגרושים", מאשפז אותה להחלפת מצמדים ויישור קו כללי, וקדימה לדרך.  אבל אתה צריך להחליט אם זה מתאים לך.

אישית מקריאה לאורך השנים נראה שהפיקאסו פחות אמינה מהסניק. מצד שני היא כנראה גם יותר נוחה ומאובזרת למשפחה מהסניק. התרשמותי, PSA כתפיסת עולם בעשור האחרון לפחות תמיד מקפידים להיות יותר אוונגארד, רנו לעומת זאת הולכים לכיוון יותר "קוריאני" רחמנא ליצלן.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

כן בקשה, מה רוצה מלובה?

יש כאן כמה שרשורים על הסניק/גרנד שדחפתי את האף אליהם, אבל לא הבנתי כל כך מה פות"ש רוצה לדעת. זה באמת משנה למישהו אם הסניק היא על בסיס מגאן או פלואנס? היא על רצפת המגאן לדעתי, בדורות הראשונים אפילו קראו לה מגאן סניק, אבל אף פעם לא באמת טרחתי לחפור בזה.

לי יש גרנד 2016 דיזל, אז אם יש לפות"ש שאלות קונקרטיות אשמח לעשות.

פורסם

רציתי שיהיה סקר יותר מקיף,  מאשר רכב אחד, או שניים,

ולכן רציתי לכלול בתוכו גם את כל בעלי  המגאן. כדי לקבל אינדיקציה אמינה יותר.

עיקר השאלות שלי הם.

1) צריכת דלק ממוצעת בבין עירוני ובעירוני?

2) תקלות מיוחדות שנתקלת בהם.

3) מכיון שברצוני לקנות אחת מעניין אותי האם יש הבדל בין הדגם של2017 והלאה לדגם שמ2010-2016,

4) האם בדגם שמ2010-2016 יש הבדל,

כי בחוו"ד ביד 2 עיקר החוו"ד השליליות היו עד שנת 2014, ומ2015 כמעט כל התגובות היו מאוד חיוביות, 

האם יכולה להיות לזה סיבה כל שהיא?

תודה רבה.

פורסם
לפני 8 שעות, אחד אפס אחד כתב:

רציתי שיהיה סקר יותר מקיף

מצטער 😎

אבל הנה, לפי השאלות שלך:

1. רוב הנסיעות שלי עירוניות, וצריכת הדלק היא באזור ה 14 ק"מ/ליטר.

2. אישית לא נתקלתי. מבחינת מנוע (בדיזל) הסניק חולקת עם דגמי רנו רבים את ה 1.5 ליטר טורבו שלה ואת תיבת ה EDC. המנוע נחשב לאמין מאוד, וגם תיבת ההילוכים למרות שיש שם איזושהי בעיה של מחשב אם אני זוכר נכון שנוטה ללכת בסביבות ה 100K ק"מ ושאינו זול, אבל כנראה שזה לא קורה לכל רכב. אני עוד לא שם, אז אין לי מושג.

3. יש הבדל משמעותי, זה פשוט לא אותו רכב. אני לא אהבתי את החדש באופן אישי, אבל זה דור חדש לגמרי, מלבד השם אין שום קשר בין החדש לישן.

4. לא ידוע לי על הבדל - אולי יש, אני לא יודע.

אני קניתי את הסניק בין השאר על סמך המבחן הזה ויכול להגיד מנסיוני שכל מילה שכתובה שם מדוייקת. הוא לא רכב מושלם, אבל בתור מוביל משפחות הוא רכב משובח.

פורסם
לפני 15 שעות, Fazer כתב:

וגם תיבת ההילוכים למרות שיש שם איזושהי בעיה של מחשב אם אני זוכר נכון שנוטה ללכת בסביבות ה 100K ק"מ

יש לך מושג האם זה קיים בכל הדגמים או בדגם ספציפי?

לפני 15 שעות, Fazer כתב:

יש הבדל משמעותי, זה פשוט לא אותו רכב. אני לא אהבתי את החדש באופן אישי, אבל זה דור חדש לגמרי, מלבד השם אין שום קשר בין החדש לישן.

ידוע לך האם הוא יותר אמין או פחות? מה היו החסרונות שלו נוחות נסיעה ? מרווח?.

תודה רבה.

יש לך אופציה לצילום מסך או לקובץ מצורף של הקישור שצירפת למעלה.

פורסם
לפני 40 דקות, אחד אפס אחד כתב:

אותה תיבת EDC שישה הילוכים יבשה מותקנת בכל משפחת דגמי הדיזל של רנו דור 3 (פלואנס/מגאן/סניק), גם בקאדג'אר, גרנד קופה עד תחילת 2019, וגם בחלק מדגמי דאצ'יה. אם ברוויזיות יותר מתקדמות של התיבה מחשב הגיר מחזיק יותר זמן, אני משער שכן, אבל אין לי מידע חד משמעי.

לפני 40 דקות, אחד אפס אחד כתב:

ידוע לך האם הוא יותר אמין או פחות? מה היו החסרונות שלו נוחות נסיעה ? מרווח?.

סניק דור 4, אם על זה מדברים, נחת פה ככל שאני זוכר רק לפני כשנתיים או אפילו פחות, וכמדומני בלי גירסת דיזל. ראיתי מעט מאוד כאלה על הכביש.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, אחד אפס אחד כתב:

בכל הדגמים שמצויידים ב EDC למיטב ידיעתי, אבל אני לא יודע להגיד אם זה קורה לכולם או שזה אקראי. כיון שיש אינסוף פלואנסים כמוניות, והן נחשבות לאמינות, אני נוטה לחשוב שזו בעיה תלויית מזל, אבל באמת לא יודע.

ידוע לך האם הוא יותר אמין או פחות? מה היו החסרונות שלו נוחות נסיעה ? מרווח?

לגבי אמינות, אתה מבין שאתה מדבר על רכב משומש לעומת רכב חדש, נכון? כי אין באמת שום משמעות לשאלה הזו... אחד בנזין, אחד דיזל, אחד חדש לגמרי ואחד כבר (לפחות) בן 5, וכן הלאה.

מה היו החסרונות? עבורי זה שאין לו 3 מושבים נפרדים מאחור היה חסרון, לדוגמה, כמו גם התחושה שתמורת תוספת משמעותית במחיר אני לא מקבל שדרוג בפונקציונאליות של הרכב, וזה שבמחיר שלו יש רכבים עדיפים.

יש לך אופציה לצילום מסך או לקובץ מצורף של הקישור שצירפת למעלה.

אתה לא יודע ללחוץ על לינק?

והנה עצה אישית:

לדעתי אתה לא לגמרי סגור על עצמך, שואל על רכב בן 5, ואז שואל על חדש, שואל שאלות כלליות על אמינות, ושאלות על נושאים אמורפיים. אנשים כאן באמת רוצים לעזור, אבל אתה חייב לעזור לנו לעזור לך: מה אתה מחפש? מה הצרכים? מה התקציב? מה חשוב לך ברכב? אתה מחפש רכב חדש או משומש?

לפני 5 דקות, קורן בן אשר כתב:

ראיתי מעט מאוד כאלה על הכביש

כיון שקרסו חושבים שיש להם זהב ביד, ומתמחרים בהתאם (לפחות ב"מחירון" הרשמי - לא בררתי לגבי הנחות). גם הדור שלי נמכר בבודדת כל עוד הוא היה מתומחר ב 170-180, כשהם ירדו ל 140 המעט שהגיעו במשלוח האחרון עפו מהמדף לפני שהספקת להגיד "בולנז'רי". מתנצל בפני כל מעריצי המותג, אבל קרסו אף פעם לא היו היבואן הכי מחודד בקלמר, ותמיד היתה לי תחושה שהם לא באמת רוצים למכור לפרטיים.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 2 דקות, Fazer כתב:

דעתי אתה לא לגמרי סגור על עצמך, שואל על רכב בן 5, ואז שואל על חדש, שואל שאלות כלליות על אמינות, ושאלות על נושאים אמורפיים. אנשים כאן באמת רוצים לעזור, אבל אתה חייב לעזור לנו לעזור לך: מה אתה מחפש? מה הצרכים? מה התקציב? מה חשוב לך ברכב? אתה מחפש רכב חדש או משומש?

מחפש רכב משומש,

חשבתי שההבדל בין הדגם של 2016 ו2017 הוא הבדל של שנה, לא ידעתי שהוא נחת לארץ רק לפני שנתיים, ולא ידעתי שאין גירסת דיזל, 

תמיד יש מה ללמוד.

מחפש רכב 7 מקומות עבוד נסיעות בין עירוניות בין 15K-17K לשנה.

כמובן שכמו כל אחד מעדיף את הרכב האמין יותר עם הכי פחות דלק, ובמחיר הכי זול.

אבל אין לי שום בעיה לקנות רכב עם סטיגמה שלילית אם הוא לא כזה,

או עם מראה חיצוני מוזר.

התקציב שרציתי להוציא הוא 50K אבל אם יתברר לי שהיתרון גדול מאוד ברכבים האחרים לא אכפת לי להוסיף לאיזור ה70K.

ואין לי שום חשק לשלם על טויוטה יותר ממחיר המחירון בגלל סטיגמה מוצדקת או שלא.

אני אישית מכיר אדם עם רכב טויוטה ורסו שהלך המנוע, ומכר אותו לסוכן רכבים ב50000, לא כולל מנוע,

אני לא מסוגל לחשוב שאני זה שיקנה את הרכב הזה ב80000.

ושוב תודה רבה!

פורסם
לפני 7 דקות, אחד אפס אחד כתב:

מחפש רכב 7 מקומות עבוד נסיעות בין עירוניות

אז זה הזמן לפתוח יד 2 ולהתחיל לחתוך לפי מחיר ופרמטרים אחרים - חפש רכב יד ראשונה, ואז תסנן החוצה את אלו עם הק"מ הגבוה מדי, וכן הלאה, ותתחיל לראות רכבים. אין קיצורי דרך אם רוצים למצוא רכב טוב מיד פרטית. אל תפסול גם את ה C4 פיקאסו/ספייסטורר, למרות שהן לא דיזל כרכב הן מוצלחות מאוד, לפחות גרסת ה 165. הטויוטה תהיה יקרה יותר, היתרון של זה יהיה במכירה, כיון שיש פלח אוכלוסיה מסויים שאם אין לזה לוגו של טויוטה פשוט לא יסתכלו בכיוון.

אם תקנה אחת טובה, ק"מ נמוך (יחסית) ועם ספר טיפולים מלא אתה כנראה לא תיפול באף אחת מהאופציות.

• תוכן חדש...