Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תוספת מעלית היא עניין של מאות אלפי ש"ח מכספי בעלי הדירות ונבנית רק בהסכמת כולם (או רוב משמעותי, איני זוכר את התקנות), לא עניין של מה בכך. המעליות האלה צריכות להתאים לבניין, ובהרבה מקרים הן קטנות וצפופות. לא הייתי בונה על תוספת כזו אם איני רואה אותה בעין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, maxcher כתב:

@m3x7r3m3
גרת במ״ג?
יש בניינים חדשים בפלמח פנית בצרי 6 קומות
עם חניה עם מחסום ומרפסות
ייתכן שלא בתקציב של פות״ש

אכן במ"ג, בתקופתי התחילו לבנות דווקא בדיוק שם - בצרי-הפלמ"ח-מ"ג בניינים חדשים, אבל למיטב זכרוני אלו היו בסה"כ 2 בניינים, מתוך שכונה שלמה.

אבל צריך לקחת בחשבון שהשכונה עצמה היא עדיין ישנה, עם תשתיות ישנות (למשל מבחינת גן שעשועים לילדים צריך להרחיק עד פארק יד לבנים), עומס על החניות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 16 שעות, maxcher כתב:

לגבי פתח תקווה - שכונת מרכז העיר היא ממש מבאסת. בנייה ישנה, אוכלוסייה מעורבת בעיקר חלשה, מדרכות על הפנים צרות מאוד, רועשת.
ממליץ לך להסתכל על רמת ורבר. המחירים דומים, קרובה יותר ליציאות , וצעירה יותר 

הוצאת לי את המילים מהפה.

אבל אני לא חושב שיש שם בניה חדשה, רק תמ"א? בנווה גן הסמוכה יש בנייה חדשה, אבל הדירות יקרות בהרבה.

פורסם

זה ממש תלוי מה הצרכים שלך.

לא יודע איך זה בבניינים, אבל לבתים הפרטיים אין ממ"ד בכלל, יש רק מקלט שכונתי.

בנוסף לזה יש בממוצע בערך חנייה אחת לבית פרטי (2 למי שבנה חנייה על חשבון הגינה שלו ומשתמש בה בפועל, שזה כמעט אף אחד), אבל מצד שני נתנו אישורים לכולם להרים שם קומה 3, ברוב הבתים הפרטיים הקומה השלישית היא יח"ד, מה שאומר שבממוצע יש שם לכל בית 3 רכבים, חלקם בכלל חילקו את הבית ל-3 יחידות נפרדות, השיאן היה 5 רכבים לבית, היה גם אחד עם 2 רכבים ו-2 נגררים.

במ"ג בצד אחד של הרחוב זה כמה בניינים ישנים, למיטב ידיעתי ללא מעלית, ועם מעט חניות, רק בפינה של הפלמ"ח הרימו בניינים חדשים שעדיין היו בבנייה כשעזבתי.

בצד השני זה בתים פרטיים, ברכבת של רביעיות, האמצעיים קצת פחות טובים, הקיצוניים ברביעיות קצת יותר טובים.

הפארק של יד לבנים הוא באמת מקסים. הבעיה היא שהוא בערך הפארק היחיד השמיש בכל השכונה.

הקירבה לפארק החדש שמול הקניון הגדול גם אחלה, גם הקניון הגדול זה לפעמים שימושי. זה יחסית במרחק הליכה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה זאת אומרת? היא התחילה לקנות סבונים במקום לייצר אותם מהשערות של החתול?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, יבגניפ כתב:

לא קשור לשרשור, אבל ראיתי שהסולידית התרכה ממש.

מי היה מאמין שזה יקרה?!

🤚

כאן. 

לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

מה זאת אומרת? היא התחילה לקנות סבונים במקום לייצר אותם מהשערות של החתול?

גם קנתה מכונית. 

בכנות אף פעם לא הבנתי את הקיצוניות שלה. חסכת מיליונים? מעולה. תמשיכי רווחים ותעבדי חצי משרה במשהו שאת אוהבת בשביל להשלים שכר. בצורה הזאת שומרים על רמת חיים טובה ומחזיקים ברשת ביטחון. עדיף על להכין משחת שיניים בבית וטמפונים מהמילוי של הספה. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

בכנות אף פעם לא הבנתי את הקיצוניות שלה. חסכת מיליונים? מעולה. תמשיכי רווחים ותעבדי חצי משרה במשהו שאת אוהבת בשביל להשלים שכר

אתה לא מבין שאי אפשר לשלב?
כדי לחיות בצורה כזו אתה חייב להיות שרוט בקטע אחר. זה לא משהו שאתה מכבה יום בהיר אחד, אחרת לא היית מצליח לחיות ככה יום.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

חוסר בגרות וניסיון חיים אמיתי כנראה.

כמו רוב הליברטריאנים (לא ליברלים, כן?), שלוקחים טענות של כלכלנים אמיתיים, מקצינים אותן פי 10 והופכים לאידיאולוגיה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הבנתי שהיא בהריון או מתכננת להיות בקרוב, כנראה בגלל זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דוגרי, אני מעריך את היכולת שלה להתגמש, לגלות פרגמטיות מחשבתית ופונקציונלית, להכיר בטעויות העבר ולהודות בהן קבל עם ועולם, ולהכיר במורכבויות שונות. היא גילתה המון גווני אפור בשנים האחרונות והיא מספיק כנה להודות בזה.

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

למרות שהפוסט קצת סטה מהנושא,

החלטנו שקנית דירת 4 החדרים ב-1,800,000 תהיה קפיצה מעל הפופיק, אבל אנחנו כן חושבים שזאת הזדמנות טובה לקנות דירה שעונה על הצרכים שלנו לתקופה של 8-10 השנים הבאות - הן מבחינת מפרט וגודל הדירה, והן מבחינת המיקום.

לכן ככל הנראה נלך על דירת 3 החדרים (בקומה גבוהה יותר, כי זה מה שנשאר לאחר חלוקת דירות התמורה לדיירים) בעלות של 1,650,000, כך שאנחנו אמורים להגיע להון העצמי הנדרש לקראת חודש אוגוסט הקרוב, ממש בסמוך לעליה לקרקע - מה שיאפשר לנו לקחת משכנתא (גם אם מקסימלית) בסמוך לחתימה - מה שינטרל את ההצמדה למדד תשומות הבנייה.

אנחנו לגמרי יכולים מבחינת הכנסה פנויה לעמוד בהחזר חודשי של 6,000+- (משכנתא של 1,220,000 לתקופה של 25 שנה) וכל העלויות הנוספות לדירה (שינויים, אבזור וכו') ימומנו מהחסכון בתקופת הבניה (כשנה וחצי מתחילת הבניה) שאמור לעמוד על 200,000 שח (במידה ולא נשלם את המשכנתא מעבר לגרייס).

ולכל אלו שיטענו שאפשר לקנות דירת 3 חדרים "משופצת" בפתח תקווה בסכום של 1,300,000 ולעלות במדרגות + לחנות ברחוב+ לוותר על ממ"ד כי אין מלחמה - אתם צודקים, אבל באותה מידה אני מוכן לשלם גם על חמאה ולא רק על לחם וחלב...

החשש היחידי שנשאר - הוא אופי השכונה, מחר נסע להסתובב באזור + לעשות את המסלול הצפוי מהדירה לתחת הרכבת הקלה (לפי המתוכנן).

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 שעות, ay115 כתב:

מה שיאפשר לנו לקחת משכנתא (גם אם מקסימלית) בסמוך לחתימה - מה שינטרל את ההצמדה למדד תשומות הבנייה

עד לאחרונה מעולם לא נתקלתי במקרים של קבלנים שמסרבים להקדמת תשלומים, אך בחודש האחרון ראיתי כמה מקרים כאלה - כנראה לאור עליית המדד החריפה בחודשים האחרונים 

שים לב לסכם את העניין מראש (בדר"כ יש סעיף בחוזה המשאיר את ההחלטה בידי הקבלן, נסה לנטרל אותו בנספח שינויים)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

פותח השרשור , אם אתה רוצה לדבר איתי אתה מוזמן, קניתי לא מזמן דירת סטנדרט קבלן בלי לשדרג כלום , אני מכיר את קטה הקבלן ) לא באופן אישי (  שבונה בפתח תקווה , מכיר את כל השכונות בפתח תקווה , נודלתי ועדיין גר בעיר . 

אפס חמש אפס 

עשרים 

שבעים

מאה ארבעים ושלוש

מבטיח לתת לך מידע אובייקטיבי על מה שתרצה ובסוף תקנה מה שבא לך איפה שבא לך

ליאור

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...