Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

היום בצהריים לצערי הייתי מעורב בחניון של מתחם קניות, כשחיפשתי חנייה, נכנסתי אל אחת השורות של הרכבים המחנים, כשבאתי לצאת מהשורה ולחזור לכביש חסמו 2 מכוניות את נתיב הראייה השמאלי שלי ולכן נאלצתי לגלוש עוד מעט קדימה ביציאה כדי לראות אם ישנן מכוניות בדרך, כשעשיתי זאת ביצבצתי החוצה ממש מעט,

ראיתי מונית מתקרבת אליי על לפחות 70 80 קמ"ש, לא הספקתי להגיב והיא כבר דהרה לי לתוך החלק הקדמי-שמאלי של הרכב .(להמחשה אני לא סובבתי את הרכב היא נכנסה בי בעוצמה שסובבה אותו ככה).

לא היו תמרורים, אך זה מובן שאני צריך לתת זכות קדימה לבאים, מצד שני לא ניסיתי להכנס לנתיב אלא רק לבדוק את הדרך ובגלל זה לא יצאתי לגמרי עם כל הרכב, המהירות שבה היא נסעה הייתה מאוד גבוהה ולא אפשרה לשני הצדדים להגיב למרות שהיה מרחק מראש בין שני המכוניות. 

אשמח לדעתכם בכל העניין

תודה מראש !

20210404_125714.thumb.jpg.032ccbdbfe32d24c2de4c0ecab0e7dac.jpg

20210404_125014.jpg

עריכה אחרונה על ידי SeanMiz
פורסם
לפני 1 דקה, ABSULUTT כתב:

לפי החוק היבש שאתה נכנס לכביש ממעבר אתה צריך לתת זכות.

השאלה האם החוק היבש יתייחס לזה שהיה מכשול מסויים (מכוניות שחונות במקום אסור) שגרם לי להמשיך את הגלישה עם הרכב עוד ומצד שני העניין שאמורים לנהוג בחניון באיטיות ולא על מהירות מסכנת חיים

פורסם

פות"ש, אתה לא אשם אוטומטית. המונית לדבריך לא נסעה בכביש ציבורי אלא במעבר של חניון.
אין תמרור ולפי החוק היבש המונית צריכה לתת לך זכות קדימה כי הגעת מימין לה.
אין לפי החוק עדיפות למעבר אחד במגרש חניה על פני אחר, שניהם אינם כבישים, אם כי במישפט ייתכן שיפסקו לטובת זה שנסע במה שיותר דומה לכביש (המונית).
בקיצור אל תודה ישר באשמה.

מהירות המונית - אין לך דרך להוכיח באיזו מהירות היא נסעה.
רכבים שחסמו שדה ראיה - לא ניראה לי נסיבה מקלה, אתה אמור  להימנע מנסיעה או להיעזר במכוון ולא לנסוע אם אין שדה ראיה.
אפשר אולי לתבוע את הרכבים החוסמים ?

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם

נסה להשיג את הצילום מהמצלמות של החניון. בתמונה שהעלית אני רואה ברקע עמוד עם משהו שנראה כמו מצלמות (או רמקולים).

פורסם
לפני 14 שעות, SeanMiz כתב:

השאלה האם החוק היבש יתייחס לזה שהיה מכשול מסויים (מכוניות שחונות במקום אסור) שגרם לי להמשיך את הגלישה עם הרכב עוד ומצד שני העניין שאמורים לנהוג בחניון באיטיות ולא על מהירות מסכנת חיים

1. חוקי ז״ק לא תלויים בכמה שדה הראיה שלך חסום (ואין טעם לתבוע את הנהגים שחסמו שם, גם אם יש לך את מספרי הרישוי שלהם, גם אם הם עמדו במקום אסור ויש להם אשם תורם לארוע, זה לא הליך שכדאי להתחיל בו, כאב ראש של חלוקת אשמה בין 4 נהגים, מתוכם שניים שאולי כלל לא היו ברכב....)

2. את המהירות של המונית אין לך כל דרך להוכיח אלא אם תמצא תיעוד של מצלמות.

כמו שכבר נאמר, היות וכל הארוע התרחש בתוך מגרש החניה, חוקי ז״ק קובעים שהזכות היתה שלך בתור הרכב מימין.
הבעיה היא ששופטי בתי משפט שעוסקים בתביעות האלה לא מבינים הרבה בחוקי תנועה, כך שאתה לא יכול להסתמך רק על הטענה הזו ולדעת בודאות שנהג המונית יצא חייב.

כפי שהומלץ חפש, מצלמות ותיעוד.

מהתמונות שהעלת אי אפשר לראות ולהבין מה קורה שם, אז אם אין לך אחרות חזור וצלם את המקום כך שיהיה ניתן לראות נתיבים, כיווני נסיעה. שווה גם לצלם וידאו מתוך הרכב, מהכיוון שאתה הגעת ומהכיוון שהגיע נהג המונית כדי להמחיש בעת הצורך את פני השטח.

• תוכן חדש...