Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בת של חבר טוב התחילה ללמוד נהיגה ורציתי לתת לה טיפים טובים לנהיגה, ומכיוון שלרבים כאן יש ניסיון אשמח אם תשתפו ואז יהיה שרשור מרוכז. גם הסיפור על איך הגעתם לתובנה יהיה נחמד (קורונה, לא, יש זמן ...). אתחיל עם שני טיפים/כללים/סיפורים:

1. שני שליש ממקרי הממות והפציעות הקשות מתרחשות ברדיוס של 3 מטרים מתמרור עצור או תן זכות קדימה / אור אדום - את הכלל הזה לימדו אותי ב-Drivers Ed לפני אי אלו שנים בארה"ב. המורה אמר שאם לא נזכור כלום אחר מכל הסמסטר שנזכור את זה וכבר נפחית משמעותית את הסיכוי שמשהו ממש רע יקרה לנו. 

2. אין סיבוב מסוכן, יש סיבוב שלקחת מהר מדי - כשחזרתי ארצה הורי היקרים החליטו שהמרת רישיון לא מספיקה ושלחו אותי ללמוד גם בישראל נהיגה. המורה שלי היה די פסיכי, אבל זה משפט שנשאר איתי עד היום. 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)

האמת, שולח לינק לשרשור סרטונים ממצלמות דרך (או קבוצות בפייס כמו "רכבים משופשפים בישראל" ושות'). לא חושב שיש דרך אחרת להמחיש למה נהגים מסוגלים ומה החשיבות של נהיגה דפנסיבית.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • אהבתי 1
פורסם

1. להתרגל מהרגע הראשון להסתכל כמה שיותר רחוק בכביש. אבל ממש רחוק. הנקודה הכי רחוקה שאתה רואה בכל זמן נתון.  כל הדאטה שנמצאת בדרך לשם - המוח קולט ומעבד גם אם אתה לא "נתקע" על האובייקטים הקרובים האלה

2. להתרגל לא להינעל על אובייקט המהווה סכנה - ההגה הולך אחרי העיניים

3. טלפון בכל סוגי השימוש - Big no no

רק וויז בתחילת נסיעה אם צריך, וזהו 

לא להציץ אפילו לרגע

• אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 3 שעות, avargel כתב:

1. להתרגל מהרגע הראשון להסתכל כמה שיותר רחוק בכביש. אבל ממש רחוק. הנקודה הכי רחוקה שאתה רואה בכל זמן נתון.  כל הדאטה שנמצאת בדרך לשם - המוח קולט ומעבד גם אם אתה לא "נתקע" על האובייקטים הקרובים 

אם משהו אחד אז הייתי מאוד ממליץ על זה. 

המון נהגים נכנסים לצרות בכביש בגלל שהם לא מתורגלים בלראות יותר ממטר קדימה. 

פורסם

א) כיוון נכון של ההגה ומושב הנהג. הרבה איכשהו לא מודעים לזה

ב) כיוון נכון של מראות (לא, אתה לא אמור לראות את צד הרכב במראה).

ג) מראות פנורמיות - לפח וחסל.

ד) לשים לב מתי להדליק איזה אורות, ואם אורות דלוקים או לא (יש נורות לזה בדשבורד).

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

@avargel הייתי מרחיב - להסתכל סביב. הצרה יכולה להגיע גם מהפינה הימנית אחורית.

ללמוד להתאים את סביבת הנהג לנהג (במיוחד כיוון מראות ומושב נכונים, מעטים יודעים את הסוד).

והמשפט האלמותי שלימדה אותי אשתי - בכביש תהיי זונה - תני לכל אחד להכנס.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תמיד לדעת מה קחרה מסביב.

לתכנן קדימה ולנסות לצפות את השטויות שנהגים מסביב עלולים לעשות.

והכי חשוב, קשר עין עם נהגים והולכי רגל. כשנהג לידך מסתכל הצידה אתה קולט שהוא עלול לסטות וכשנהג עומד בצומת כשאתם יוצרים קשר עין אתם יודעים שראיתם אחד את השני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

והמשפט האלמותי שלימדה אותי אשתי - בכביש תהיי זונה - תני לכל אחד להכנס.

אם מישהו משתולל מאחוריך - תן לו לעבוד, אולי יש לו שילשול אלים או משהו.

ובכללי - אתה לא מורה ולא שוטר*. אל תנסה לחנך נהגים אחרים.

* אלא אם אתה באמת שוטר בתפקיד, אז תעשה את מה שצריך לעשות.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אתה נוסע בשכונה וקופץ פתאום כדור לכביש, ישר להאט, כי אחרי הכדור ירוץ ילד קטן כשאף אחד לא ישים לב. 

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

לא לצאת מרמזור אדום בתאוצה חזקה.

יש הרבה גנבי רמזור אדום בארצנו.

כדאי לשים לב איזה רמזור התחלף לאדום שממנו עלול לבוא גנב הרמזור

פורסם

אבא שלי נהג מקצועי בעברו על רקע של מעל 3 מליון קילומטר על רכב כבד שמעולם לא עשה תאונה\ דפק או שרט אף אחד מהכלים שהיה מאחורי ההגה שלו אמר לי משפט אחד חשוב מיד לאחר שהוצאתי רשיון נהיגה:

תתכנן את הנסיעה שלך, תנהג צפוי ואל תפתיע אף אחד ולא את עצמך כך תגיע בשלום ולא תגרום גם לאף אחד אחר לעשות תאונה בגללך.

אם נפרש את הדברים שקצרים שאמר (תמיד דיבר קצר ולעניין) אל תפתיע זה אומר אל תעבור נתיבים כאילו אתה במירוץ כיוון שאולי זה שבנתיב ליד לא תכנן חשב שתתפרץ לו לנתיב, אל תבלום בחוזקה וברגע האחרון- אולי זה מאחוריך מסתכל בטלפון, תמיד תתרכז בנהיגה וכשאתה מאחורי ההגה תנהג וכך לא תצטרך לברוח ברגע האחרון ממה שיכלת לזהות מראש אם היית מתרכז בכביש, אל תתפרץ לצומת בקלות דעת גם כשאתה בטוח שתוכל לעבור, אל תקבל החלטות מהירות על הכביש- תן למוח לעבוד ולאכל את הסיטואציה, במבט ראשון לא תמיד תראה שהרכב שמגיע מולך נוסע ממש מהר ולא בטוח שתצליח לסיים את העקיפה, תמיד תסתכל לצדדים בצומת גם שיש לך ירוק ותמרות עצור הוא קדוש גם כשאתה לבד באמצע המדבר !

• אהבתי 1
פורסם

1. לשמור מרחק.

2. לשמור על הנתיב הימני בכביש - לא שמאלי ולא מרכזי! אנשים שנוסעים לאט בנתיב המרכזי מפריעים מאוד לתנועה.

פורסם

אל תעקוף משאית/אוטובוס מימין. הנהג לא רואה אותך.

אם כבר, אל תעקוף אף אחד מימין. אלא אם אתה באנגליה או משהו.

ואם כבר משאיות, תפוס מהן מרחק, במיוחד אם יש אחת מאחוריך. לעצור סמיטריילר 40 טון זה ממש לא כמו לעצור פרייבט ששוקל טון-טוו וחצי. בוא נגיד שניוטון הרוויח את הקרדיט שמגיע לו ביושר.

גם לתת להם מקום לתמרן. הנהג יכול לא לראות אותך, ולמרוח אותך על קיר/גדר/עמוד. אל תידחף לפניהם.

תקף גם לאוטובוסים כמובן. אוטובוס זאת משאית גדולה שבמקרה מסיעה אנשים. בכלל, אני מצדיע לנהגי אוטובוסים שמצליחים לתמרן את הבהמות האלה ברחובות צרים ופקוקים בלי לשבור שום דבר או להרוג אף אחד, ועוד לעשות את זה 8-12 שעות ביום. זה באמת חתיכת mad skillz.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

כל הזכיות שייכות  לנהג אוטובוס בשם פרדי, משפט משנות השישים של המאה הקודמת.

מוטב לאבד רגע בחיים מאשר חיים ברגע.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...