Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

התחדשתי לי ביאריס 2012 אוטומטית

רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע ליישור קו שאני רוצה לעשות לרכב

אז נתחיל בזה 

שאני אמור להחליף את המנוע הקטן שנמצא בתוך המנגנון נעילה בדלת (השלט שולט על כל הדלתות חוץ מדלת אחת אחורית)

המנגנון עצמו עולה 600 ש"ח בערך

מנוע עולה 15 ש"ח קצת עבודה לפרק את הדלת 

סרטון מי שרוצה ללמוד להתעסק עם זה :) מקווה להצליח אני אעדכן

עכשיו נשאר לי להחליף מנורות ביחידת שליטה של המזגן

יש שלושה סוויצ'ים אחד מהם כנראה שרוף

למדתי איך לפתוח את היחידה הזמנתי מנורות ואעשה את זה בקרוב

עכשיו נשאר לי לעשות טיפול

רציתי לדעת לגבי הפלאגים הבנתי שבדגם הזה זה אירדיום

עכשיו בעבר היתה לי קורולה 2001 הייתי מחליף לבד את הפלאגים

איזו בוקסה אני צריך לרכב הזה ? איזה פלאגים אני צריך לרכב הזה ? אני לא זוכר בידיוק מה יש לי 14 או 16 MM

ועוד שאלה אחת לגבי המנורה שבגיר ההילוכים

אין לי שם תאורה

לפי המקט בדקתי ויש שם נורה

איך לעזאזל אני משחרר את הקונסולה מישהו פה יודע ?

SHIFT LEVER & RETAINER | POWER TRAIN/CHASSIS GROUP | KSP130R-CGMNKW |  YARIS/HYBRID (FRP) | EU | Toyota | Catalog | PartSouq Auto Parts Around the  World

2012 | Toyota | Yaris | Shift Lever Positions | How To By Toyota City -  YouTube

ניסיתי להרים למעלה את הפלסטיק אבל לא הלך כל כך לא רוצה לנסות בכוח לא לשבור או לעשות נזק

יש דרך ? חיפשתי ביוטיוב הפכתי קצת את הרשת לא מצאתי 

מישהו יכול לעזור ? תודה :)

7e432572-c573-4b90-b5c4-89a7fc82d748.jpg

399b996d-efa9-4123-9b68-f4c47214df1e.jpg

28293f52-0c5b-490f-81b3-d30fa515a7b1.jpg

פורסם

האם הכיסוי הכסוף יושב על הפלסטיק השחור או שרק בתוכו?

ייתכן ויש לפרק את הפלסטיק השחור קודם, כי לפי השירטוט, אני לא רואה איך 35971E יוצא משם עם העוגנים האלה

כבר חתמתי...

פורסם

זהו שניסיתי למשוך את הפלסטיק כלפי מעלה לנסות להחדיר לשם משהו שטוח ולהקפיץ אבל לא הולך כל כך

מפחד להרוס או לשבור

ניסיתי עם האצבע להרים את זה כלפי מעלה אבל ללא הצלחה

ראיתי עכשיו אשכול של מישהו 

הגיבו לו שם ככה

Reviving this thread as this just happened to me and I'd rather keep related information all in one thread as opposed to spread out all over the place. Makes it easier for those searching for specific info.

Some additional info:

The bolt in the rear cup holder is 10mm. You need a somewhat long extension to get it. I used a 10" extension.

Once the bolt is removed lift up the console from the rear. It moves fairly easily but gets tight between the seats.

Before totally removing the console you need to remove the drop in panel where the traction control switch is located. It is just held on by a couple of tabs. I was able to wiggle it loose just with my hands. After that unplug the connector going to the TCS switch. Now you can totally remove the shift console.

Next remove the shift indicator panel. It is held on by 4 tabs (2 on drivers side, 2 on passengers side). Again this can be done by hand, but if you are having trouble I recommend using a plastic trim removal tool. Once loose just rotate it out of the way and you will see the bulb. There is no need to totally remove it but if you want to you will need to remove the shift knob. It is threaded onto the shaft. Just unscrew it.

The bulb just pulls straight out. It is not screwed in. There is a flexible plastic sheath over the bulb. Roll it off like a condom and then onto the new bulb.

As CTScott said the Toyota part number is 35955-74010, but I used a Sylvania #74 bulb. For less than the price of one at Toyota I was able to get two at AutoZone.

That said the #74 bulb is slightly fatter and the base is just a hair wider (and I mean just) than the official Toyota bulb. It fits in the socket but you may have a problem making good electrical contact. I did. I plugged it in, turned on the lights and nothing. Tried the other bulb and again no light. WTF. Got out the old multimeter, tested both bulbs for continuity, both OK. Tested old bulb, NG. Hmm...set it on DC volts, turned on lights, tested socket...12V. WTF. So I plugged one of the new bulbs back in and started wiggling it about, it lit up momentarily but wouldn't stay on. Here's the trick if this happens to you. Take the two bare wires running on either side of the bulb and bend them every so slightly away from the bulb body. They are stiff enough that they will act like a spring inside the socket, holding it in place and ensuring good electrical contact. Just make sure you have the bulb fully seated.

That's it. Put everything back opposite order you took them off and be sure to test the bulb and the TCS switch before you button everything up. All told this took me about 15 minutes and that includes my troubleshooting efforts. Would be even quicker assuming no problems. While searching the net for info on how to do this I came across a post in a Prius forum where Toyota charged someone $140 to replace this bulb on a Prius C. (Shifter, console, bulb, etc. is the same as Yaris.) Insane! Follow these instructions and save yourself $135.

And yes, I know, I should have taken pictures. I always remember after the fact, but I'm one of those old farts who grew up without a camera in my pocket 24/7. It's a different mindset.

תרגמתי את זה אבל עדיין לא כל כך הבנתי

פורסם (נערך)

אז עדכון החלפתי מנורה :) 

במעמד של הכוס האחורי יש בורג 10MM לא הרמתי עד הסוף כי מצאתי את המנורה מהצד

נשארו רק שתי שאלות באשכול :) בדקתי עכשיו יש לי בוקסה 16 MM שהייתי מטפל בקורולה 2001 הקודמת שלי

האם הפלאגים אירדיום לרכב שלי אותה מידה ? או שאני צריך להצטייד מראש ?

והאם אפשר להרכיב פלאגים רגילים ? ולא אירדיום ?

703186be-4222-41a7-8670-1bec19fbe25c.thumb.jpg.e88ab51f7f8308544d023d617afd2ef8.jpgb66e9e65-5126-4437-b128-28f34c2b24de.thumb.jpg.4f7d5fe8fdeab9d759c71920531ab615.jpg

880bc7d6-54d6-4df1-9461-1f92df585bf2.thumb.jpg.0768b13ec81ccc8441c0f42a1627ef1b.jpg

01087c96-ad61-45cb-94da-da9a6b131a85.thumb.jpg.e9bd97202fbb672897d079f9c8123dac.jpg

עריכה אחרונה על ידי klasa
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, klasa כתב:

איזה פלאגים אני צריך לרכב הזה ?

מצ"ב מהספר רכב. 

ומצ"ב ספר רכב באנגלית. אצ'ו זה השם שניתן ליאריס בשווקים מסוימים, בצפון אמריקה ובאוסטרליה. אל תדאג.

המנורה נדמה לי זה מהצד, אני זוכר שקר כלשהו כזה

עריכה - הקדמת אותי עם הנורה. שאפו

11.PNG

2000_yaris.pdf

עריכה אחרונה על ידי dotan123
פורסם (נערך)

דותן תודה

לגבי הפלאגים אני צריך גם בוקסה 16 ?.. מה שיש לי זה מתאים ? לאירדיום שאני אקנה ? או שצריך להצטייד בבוקסה מגנטית חדשה ? 

והאם אפשר פלאגים רגילים?

הבנתי שקצת מסוכן להזמין מאיביי פלאגים אירדיום 

בגלל מלא זיופים

עריכה אחרונה על ידי klasa
פורסם (נערך)

@klasa קבל תיקון טעות חמור שלי!! משום מה חשבתי שראיתי 2001 בכותרת! הספר רכב שצירפתי מהתיקיה שלי זה של דור ראשון!!

מצ"ב מה שרלוונטי אלייך! יאריס 2012!

דרך אגב, הפלגים הם אותם פלגים. מצ"ב צילום מפרק 6 עמ' 1.

גם מק"ט ifr5t11 מתאים לך. פעם חפרתי על זה ברשת והבנתי שההבדל הוא סופר מינורי בינו לבין ה-ifr5a11.

לגבי פלגים רגילים: תעשה מה שהיצרן שלך אומר. פלגים לרכב שלך עולים 56 ש"ח ליח' באוטוסטור (https://www.autostore.co.il/?s=ifr5t) ובאיביי אולי פחות, דהיינו 224 ש"ח לרביעייה. החלפה כל 6 שנים או 90K למיטב זכרוני (אשמח לתיקון). רגילים עולים 40 ש"ח לרביעייה, החלפה כל שנה במשך 6 שנים תעלה לך 240 ש"ח.

אין בעיה להזמין באיביי ממוכר עם המלצות גבוהות.

לגבי מידות הפלאג: https://www.jdm-sparkplugs.com/shop/laser-iridium/ifr5a11/

11.PNG

2056193918_yaris2012.pdf

עריכה אחרונה על ידי dotan123
פורסם
לפני כשעה, dotan123 כתב:

קבל תיקון טעות חמור שלי!! משום מה חשבתי שראיתי 2001 בכותרת!

הוא אכן כתב 2001 בטעות בהתחלה, תיקנתי את זה. 

• תוכן חדש...