Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.thumb.jpg.99620b399c80bfd8c85db20207cc23e6.jpg

אל תהפוף את הדיון לדיון אישי, הדיון לא עליך או אלי, הדיון על התופע.

נראה כי אוסף הארגונטים שלך עזל ואתה חוזר על אותו הדבר שלא מכיל הרבה הגיון.

למה "לצפות שהעולם ילעס עבורך" אני לא מצפה אני ועוד רבים כבר עכשיו משתמשים בשירות שמחשב לך הכל מראש,

וזאת שאלה של זמן עד שכולם יעבדו ככה.

• אהבתי 1

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רוצה להדגיש שתי נקודות:

1. ההתחייבות של חברת השליחויות הוא בראש ובראשונה לשולח כלומר זה ששילם בפועל עבור ההובלה של המשלוח (ולא לנמען ששילם למוכר עבור המוצר ועבור ההובלה).

כשחברת הבלדרות פונה אליכם עם בקשה לתשלום מיסים, במידה וסירבתם היא פונה לשולח והוא זה שמחליט מה לעשות עם החבילה, להשמיד או להחזיר אליו (ואז הוא יצטרך לשלם שוב על ההובלה של המשלוח שלו).

לפני שעה, Fraysa כתב:

לא פעם צלצל אליי בדלת שליח שהביא לי חבילה וביקש כמה מאות שקלים, וחברת השילוח אפילו לא טרחה לעדכן אותי לפני כן

2. @Fraysa, זה תלוי בסוג השחרור שהיה מהמכס, ולפעמים זה גם עדיף כי חבילה שמעוכבת במחסן ממ"ן מתחילה לצבור תשלום עבור ימי אחסנה.

אבל על חבילה כזו יותר קל להתמקח כי חברת הבלדרות כבר שילמה את המיסים (בשביל לשחרר את המשלוח מהר יותר) והיא לא תקבל אותם מהמדינה בחזרה ועכשיו יש יותר מנופי לחץ למיקוח עבור התשלום.

פורסם
לפני 19 דקות, Fraysa כתב:

Plot Twist: אוהב השניצלים הוא עמיל מכס, מנכ"ל DHL או הבן של משה ימיני. 

לא, לא וגם לאחרון לא.

אנחנו גם יודעים את תחום עיסוקו של אוהב השניצלים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למה כולם מתנפלים על חברות השילוח? אתם אמנם צודקים אבל האחריות פה היא על המוכרים

חברות השילוח מציעות כל מיני סוגי משלוחים והמוכר בוחר מה שהוא רוצה. כנראה מטעמי חסכון רובם בוחרים במשלוח שבו עלות מיסים ועמלות חלות על הקונה אבל המוכר יכול לבחור סוג משלוח אחר והעלויות בהתאם

פורסם (נערך)
לפני שעה, Electron כתב:

1.thumb.jpg.99620b399c80bfd8c85db20207cc23e6.jpg

למה "לצפות שהעולם ילעס עבורך" אני לא מצפה אני ועוד רבים כבר עכשיו משתמשים בשירות שמחשב לך הכל מראש,

מעשית כל עוד למוכרים וחברת שלחויות אין אינטרס כלכלי להנגיש את השירותים האלה ומצד שני אין רגולציה שמחייבת אותם כל מה שאתה יכול לעשות זה לקחת אחריות או להמשיך לכעוס באינטרנט על האי צדק בעולם.

לפני שעתיים, Electron כתב:

זהו שאין תופעה. פעלת בעולם תוכן שאינו מוכר לך (יבוא), חטפת כוויה ואתה מחפש את מי להאשים. באותה מידה יכלת לבצע פעולות בבורסה או בפנסיה שלך ולחטוף מס שבכלל לא ידעת שקיים. אז מי אשם? אתה שלא עשית מחקר/התייעצת עם איש מקצוע או הפקיד בבנק שלא התקשר אליך ונתן לך 30 דקות הרצאה במיסים?   

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

קשה לכתוב לך תגובה אקטואלית, אתה כל פעם משנה את ההודעות שלך בצורה קיצוני.

בתמונה שצרפתי עם התגובה שלך תחילה הגבת לי אחר"כ שיניתה אותה בקיצוניות ובכלל הגבת למישהו אחר.

בתגובה שמעלי כתבת בהתחלה שאני ראש קטן ועוד איזה שטות, אז ככה זה כשאין טיעונים? כותבים שטויות, חושבים, עורכים את התגובה בקיצוניות?

לפחות הגרסה הערוכה יותר נורמלית ^^

לפני 3 שעות, SchnitzelLova כתב:

מעשית כל עוד למוכרים וחברת שלחויות אין אינטרס כלכלי להנגיש את השירותים האלה ומצד שני אין רגולציה שמחייבת אותם כל מה שאתה יכול לעשות זה לקחת אחריות או להמשיך לכעוס באינטרנט על האי צדק בעולם.

אתם משתמש בהרבה בקלישאות כמו "לכעוס באינטרנט על האי צדק בעולם" , "ילעס עבורך" או ש "קורבנות נצחיים של המערכת" שממש משעשעות אותי אבל מהטעונים המועטים שלך בא לי לבכות, אין בהן הרבה חשיבה פשוט "זה מה יש".

אז אני אגיב לך בשפה שלך במקום להגיד "זה מה יש" תשאל "אך אפשר אחרת"\"אך אפשר יותר טוב".

אז בסדר תמשיך להיות "פראייר" שאומר לכל דבר "זה מה יש" הדור הצעיר כבר יעשה את העבודה ואשאל את השאלות הנכונות.

לפני 4 שעות, SchnitzelLova כתב:

זהו שאין תופעה. פעלת בעולם תוכן שאינו מוכר לך (יבוא), חטפת כוויה ואתה מחפש את מי להאשים. באותה מידה יכלת לבצע פעולות בבורסה או בפנסיה שלך ולחטוף מס שבכלל לא ידעת שקיים. אז מי אשם? אתה שלא עשית מחקר/התייעצת עם איש מקצוע או הפקיד בבנק שלא התקשר אליך ונתן לך 30 דקות הרצאה במיסים?   

אתה משתמש בדוגמאות שמראות בורות וקלות ראש של אנשים,אז אני חוזר,

אני לא מצדיק בורות! שבה אדם פועל בקלות ראש עושה הזמנות ברשת בלי לעשות ש.ב מינימלים אני מוחה על שיטת העבודה הקיימת שבה

גם אם עשיתה ש.ב ואתה יודע שאתה צריך לשלם פלוס מינוס X מגיע החשבון  1.5X. 

במילים אחרות בפעם ה-100 - שקיפות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Electron כתב:

אז בסדר תמשיך להיות "פראייר" שאומר לכל דבר "זה מה יש" הדור הצעיר כבר יעשה את העבודה ואשאל את השאלות הנכונות.

LOL 

למה בן כמה אתה חושב שאני? מזל שלא כתבת OK BOOMER. 

ציטוט

אתה משתמש בדוגמאות שמראות בורות וקלות ראש של אנשים,אז אני חוזר,

אני לא מצדיק בורות! שבה אדם פועל בקלות ראש עושה הזמנות ברשת בלי לעשות ש.ב מינימלים אני מוחה על שיטת העבודה הקיימת שבה

גם אם עשיתה ש.ב ואתה יודע שאתה צריך לשלם פלוס מינוס X מגיע החשבון  1.5X. 

במילים אחרות בפעם ה-100 - שקיפות.

פגשתי המון אנשים כמוך בחיים שלי שיודעים לצעוק באינטלגנטיות, אבל לא עושים שום דבר מעשי. עכשיו תראה להוציא אנרגיה זה בריא, אבל במציאות אתה יכול לצעוק שקיפות ולנהל את מחאות האינטרנט שלך עד מחר. כל עוד אין לחברות האלה אינטרס כלכלי להנגיש מחשבונים/להציע שירות משלוח כולל מיסים ואגרות כברירת מחדל ואין שום חוק שמחייב אותם אתה יכול או להגדיל ראש או לקנות מחנויות שמציעות לך שירות כזה לדוגמא אמאזון. ובוא, אם חישבת חשבון X והגיע חשבון 1.5X אז לא עשית ש.ב כמו שצריך. 

פורסם

המון עיצות אבל לא היתה אפילו אחת שהגיע מהמקום של להבין את הנושא.
( בעצם היתה אחת, #65 של תומר)

הסבר קצר מקדים-
בעיקרון יש שתי שיטות שבהם המוכר/שולח יכול לבחור:
1 . DDP, כל המיסים והעמלות משולמות על ידי השולח .

2. DDU , השולח משלם רק על המשלוח והמקבל אחראי לכל מה שכרוך בשחרור.

( מי שרוצה להבין יותר שיעשה גוגל על המינוחים).

חברות הגלובל שיפינג כמו אמזון או איביי (חלק), שולחןת ddp והלקוח משלם מראש את כל התשלום הכולל מעבר למחיר גם את השילוח והמיסים. שימו לב שכאן לא תראו תוספות מוזרות שמיקרות את המחיר.
הסיבה היא שהתוספות הן משהו שהחברות גובות ממי שאין לו איתן הסכמים מראש(!).
התוספות אינן חוק ולא קשורות למדינה, מכס, ממן וכו.

התוספות האלו הן עמלות שונות עבור שרותי עמילות מכס.
הן לא פרופורציונליות למחיר החבילה לא פעם והן סוג של בריונות מפני שהלקוח שבוי.
שולחים מנוסים שמים דיסקלימרים בעת התשלום על מנת לא להידרש לזכות לקוחות בינלאומיים שנדרשים לתוספות תשלום שמשנות את את מבנה העלות מקצה לקצה.

התוספות נתונות למשא ומתן ובמקרים מעטים מקבלים הנחה.

בדואר/ ems התשלום הזה , אם קיים, הוא מופחת בהרבה אבל גם השרות איטי יותר.

במקרים של ״חוקיות היבוא״ יש לחברות השילוח תמריץ להתרשל ולהעמיק את הגביה.
למשל בחלפי רכב, במקום לסווג את המשלוח נכון הן נותנות סיווג ״כללי״ של חלפי רכב ודוחפות את המשלוחים לבדיקה פיזית.
הבדיקה היא חינם עבורם. משרד התחבורה עושה אותה ללא עלות אבל לצרכן היא תעלה עוד כמה מאות שח בגין עוד שורת עמלות שמעשירות אותם בשל התרשלותם.

אני לא משתמש בשרותיהם אלא אם אין ברירה ובידיעה שאדפק.

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני מוכר לציין משהו שלחתי לחו"ל  מאות חבילות רוב דרך הדואר (רגיל/EMS) ואף פעם לא הציעו לי שירות DDP. כנראה DDU נלקח כברירת מחדל. 

בכל אופן הכעס של אנשים וכתוצאה ממנו הויכוח ששירות DDP הוא לא ברירת מחדל והמוכרים (למעט הגדולים) לא מטמיעים מחשבונים באתרים/איביי שמחשבים עבורם אוטומטית את המחיר כולל הכל עד הדלת. 

פורסם

מפני ש DDP דורש הרבה יכולות כמו להכיר את חוקי המיסוי במדינת היעד וסניף מקומי שיכול לטפל בכל השחרור מול הסניף השולח.

אני לקוח מסחרי מבקש לא אחת מחברות השילוח לבצע עבורי משלוחי DDP למשינות אחרות אבל אני שולח ציוד מחשוב.
זה מאוד מקובל בעולם המסחרי. פחות לשולח פרטי.

פורסם
בתאריך 14.11.2020 בשעה 22:56, ישה כתב:

עלות המוצר ושילוח נפלא אבל זה לא כולל את השחרור של המוצר ממלתעות המכס!!

וכאשר המוצר מאוחסן במחסן מישהו צריך לשלם עבור האיחסון

לכן יש עלויות שלא הבאת בחשבון ואח"כ אתה מתרעם.

א) למה זה לא כולל את השחרור מהמכס? למה כשאתה מזמין חבילה מאמזון, ששולחים אותה עם אותו בלדר בדיוק, זה כן כולל, וכשאתה מזמין חבילה מחנות בגדים באנגליה זה לא כולל? התשובה פשוטה - כי חנות הבגדים לא גילתה לך שאתה עלול להדרש לשלם יותר, למרות שהיא יודעת את זה כי הבלדר אומר לה את זה. לכן לבקש להחזיר את הפריט זה דבר לגיטימי וממש לא "בריונות".

ב) נכון, צריך לשחרר את הפריט מהמכס ולשלם על האחסון שלו. זו בעיה שלי, לא של הבלדר. מי ביקש מהם בכלל להתערב? לא רק שהם עושים את זה בלי לשאול, הם גם מוסיפים חטא על פשע וגובים ממך עמלות נוספות שהם ממציאים, ואז מחזיקים את החבילה שלך כבת ערובה.

תדמיין שאתה מגיע לתחנת דלק, המתדלק לא נותן לך לצאת מהרכב, ממלא לך את המיכל, מוסיף תוסף ואז דורש ממך לשלם על שירות מלא ועל התוסף, אחרת הוא לא ייתן לך לנסוע.

אתה בטח מאלה שהצדיקו את חברות הדלק כשהן טענו לפני הרבה שנים נגד מתן האפשרות ללקוחות לתדלק בשירות עצמי.

פורסם
בתאריך 16.11.2020 בשעה 06:20, SchnitzelLova כתב:
בתאריך 15.11.2020 בשעה 22:23, Electron כתב:

LOL 

למה בן כמה אתה חושב שאני? מזל שלא כתבת OK BOOMER.

יכולת הסקת מסקנות שלך לוקה, זה מסביר כמה דברים...

"פראייר" שאומר לכל דבר "זה מה יש" ,  לא בהכרח צריך להיות איש מבוגר, "ללעוס" לך את המשפט שתבין? 

פגשתי המון אנשים כמוך בחיים שלי שיודעים לצעוק באינטלגנטיות, אבל לא עושים שום דבר מעשי.

יעלה כבודו ויסביר אך הגיעה למסכנה הזאת.

טוב, אחרי שסיימתי להגיב להטחות האישיות כלפי הגיעה הזמן להגיב לגופו של עניין.

ובוא, אם חישבת חשבון X והגיע חשבון 1.5X אז לא עשית ש.ב כמו שצריך. 

מאין ללקוח לדעת אם המוצר ב-50$ שהזמין יעצר במכס או לא, הרי חברת השליחויות תגבה ממנו תשלום על כך.

אך עושים את ש.ב במקרה הזה? תלמד אותנו, אך בכלל אפשר לדעת שלא דחפו את המוצר למכס בכוונה?

אילו הכל היה נקבע מראש לא היה לחברת השליחויות תמריץ לקמבן, אבל פה יש לה, והיא עושה את זה.

נקודה למחשבה:

לאתרים שמאפשרים לשלם על הכל מראש כמו לדג' IHERB יש שדה של מחיר משלוח ושדה של חובות ומיסים,

כאשר מבצעים הזמנה קטנה מ-75$ השדה של חובות ומיסים נשאר 0$, עכשיו נשאלת השאלה,

אך חברת השליחויות יודעת מראש לא לקחת כסף עבור האפשרות שיעצר במכס? הרי זה "לא בשליטתם".

אני חושב ש@Boaz Av סיכם את זה יפה, במיוחד במשפט האחרון.

בתאריך 16.11.2020 בשעה 07:31, Boaz Av כתב:

במקרים של ״חוקיות היבוא״ יש לחברות השילוח תמריץ להתרשל ולהעמיק את הגביה.
למשל בחלפי רכב, במקום לסווג את המשלוח נכון הן נותנות סיווג ״כללי״ של חלפי רכב ודוחפות את המשלוחים לבדיקה פיזית.
הבדיקה היא חינם עבורם. משרד התחבורה עושה אותה ללא עלות אבל לצרכן היא תעלה עוד כמה מאות שח בגין עוד שורת עמלות שמעשירות אותם בשל התרשלותם.

אני לא משתמש בשרותיהם אלא אם אין ברירה ובידיעה שאדפק.

• תוכן חדש...