Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, vadim6385 כתב:

ובחיי נישואין אתה לא צריך להוכיח לצד השני שאתה שווה את הזמן שלה?

או ש"קפץ לי הקוף, והיא מעוגנת", אז לא מעניין אותך מה היא חושבת עליך?

פחות. אתם תלויים באחד בשני.

בו, אני לא מדבר בו על אומללות מול אוטופיה. אני פשוט אומר שמשפחה לצורך הבאת ילדים זו אופן קיום לא רע בכלל, שנעוץ בבסיס מה ומי שאנחנו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין לי בעיה עם אנשים שהחליטו שבשבילם משפחה קלאסית / נישואין / ילדים זה שיט וסבל ומזוכיזם ובור כלכלי וכל היום לנקות במבה מהאוטו.

זכותם.

כן מציק לי שחלק מהם משדרים שזאת ההחלטה הכי טובה בעולם *עבור כולם*, ואיזה אידיוטים אתם שאתם בוחרים בדרך המיושנת של אשה וילדים לחיים.

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני חוזר על עצמי (מתי אני לא בעצם?), אבל הרי העניין העקרוני הוא לא רק האם יש אנשים שטוב להם להיות לבד. העניין הוא האם יש אנשים שהם לבד כי הם לא מצליחים להתגבר על מחסומים או בעיות שיש להם, ומעדיפים לספר סיפור שזה מה שטוב להם. 

לא נכנס בכלל לנושא של ילדים כן או לא, כי זו שאלה נפרדת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, rotemb כתב:

בס"ד
לפי מה שאתה כותב, אני אמור להרוויח מעל 100 אלף ש"ח..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

לא, זה לא כזה ליניארי.

לשני הורים עובדים וילד כן צריך איזה 15 נטו כדי לחיות כמו בן אדם (אפשר גם עם קצת פחות), לכן הוא לא כזה מגזים.

לשני מבוגרים + 2 ילדים  אתה לא מוסיף עוד 5 אלא מוסיף עוד מחיר פעוטון וכמה שקלים. בשלישי זה אפילו יורד כי כבר לא קונים בגדים, וכו'... אבל אין לי באמת צורך להסביר לך. נראה שאתה מכיר את זה הרבה יותר טוב ממני.

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 49 דקות, falou כתב:

תקרא את ואדים, הוא נגרר למצב הקיומי שלו. הוא לא יוזם אותו.

אז יש דרכים לטפל בזה (אם הוא מרגיש צורך). הדרכים האלה לא כוללות - למיטב ידיעתי - פסילה של הבחירות שלו. 

לפני 49 דקות, falou כתב:

וואלה... לא הרבה

זה מגובה במספרים?

לפני 49 דקות, falou כתב:

זה מאוד מאוד מאוד מאוד מעניין, כי המבנה הסוציולוגי והפסיכולוגי שלך נקבע אז. 100 שנים של רווחה קפיטליסטית לא שינו את זה. בגלל זה אתה אוהב מלח ומתמכר לדברים מלוחים,

אתה מערבב סוציאולוגיה וביולוגיה ועושה קשרים שלא קיימים במציאות. אין קשר בין הצורך של הגוף שלך במלח כדי להפיק חומרים שהגוף צריך כדי לא למות, לבין אופי התא המשפחתי שאתה רוצה לחיות בו.

לפני 49 דקות, falou כתב:

ובטח לא איפה הזלזול.

כאן:

לפני 49 דקות, falou כתב:

אני בטוח, שכמו רב האנושות, הם נגררים לסיטואציה שהיא החיים שלהם.

לפני כשעה, SchnitzelLova כתב:

אנשים טוחנים אוכל כמו חזירים כי המוח שלהם עדיין חושב שאנחנו נמצאים בג'ונג'ל ונלחמים על כל קלוריה.

ממש ממש ממש לא. בני אדם, פיזיולוגית, לא בנויים "לאגור" מזון בגוף. אנחנו לא דובים. אם תאכל היום דאבל מק-ציז'רויאל ו-4 קילו צ'יפס, אתה לא תהיה שבע כל היום מחר. הגוף שלך פשוט יפלוט את החלק שלא עובד להפקת אנרגיה אחרי אותן 8-16 שעות שהוא פולט פסולת שנשארה ממזון שכן עובד. בני אדם טוחנים כמו חזירים כי יצרני מזון מצאו תרכובות כימיות שגורמות להפקת חומרים כמו דופאמין וסרוטונין (לדוגמה: https://www.purerecoveryca.com/foods-to-boost-serotonin-mental-health-mood/) והם דוחפים אותם למזון שגורם לאנשים להתמכר אליו. ממש כמו הרואין. אין לזה שום קשר לפחד ממחסור.

לפני כשעה, SchnitzelLova כתב:

אם זה היה אפשרי לא היה את העשרות (אם לא מאות) מיליוני צעירים אבודים שמסתובבים בודדים, לא יודעים מה לעשות עם עצמם, בולעים ציפרלקס ושות' כמו סוכריות, מעשנים וויד ושורפים שכונות

שוב, זו קורלציה, לא קוזאציה. יש אנשים שבוחרים לחיות לבד, ויש אנשים בדכאון. אין קשר בין השניים חוץ מהעובדה ששני הדברים האלה קורים בו זמנית. הסיבה שמיליוני צעירים מסתובבים אבודים ו-Poppin' pills היא כי יש חברות לא ממש נחמדות ש"פיצחו" את תהליך הפקת אותם ההורמונים מהפסקה הקודמת שלי והצליחו להטמיע במוצרים שלהם תהליכים שגורמים להפקתם (לייקים, שיתופים, נוטיפיקציות). וכמו כל דבר שאתה נחשף אליו ביומיום שלך ועושה לגוף שלך משהו (בין אם זה טוב או רע), גם במקרה של ההורמונים האלה אם אתה לא ממנן את ההפקה שלהם, אתה יוצר מצב שהגוף שלך צריך עוד ועוד ממנו כדי להיות "תקין", וכשאתה לא מקבל את הכמויות ההולכות וגדלות שהגוף שלך צריך, אתה נכנס לדכאון ומתחיל לטחון כדורים ולעשן גראס כצורך קיומי. עניין השייכות הוא עוד תוצר של התופעה הזו (אתה מרגיש שהחברה לא מעוניינת בך, אז היא מפסיקה לעניין אותך) ולא הגורם לה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

העניין הוא האם יש אנשים שהם לבד כי הם לא מצליחים להתגבר על מחסומים או בעיות שיש להם, ומעדיפים לספר סיפור שזה מה שטוב להם. 

השאלה היא איך אתה , או בעל מקצוע, קובע את זה?

זאת אומרת באיזה מצב זה הופך להיות ממחסום לתכונה.

פבל- תודה, אני התעצלתי. קבל "לייק" בפורום לעוד פימפום קטן של מערכת ה feel good במוח שלך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, David32 כתב:

השאלה היא איך אתה , או בעל מקצוע, קובע את זה?

זאת אומרת באיזה מצב זה הופך להיות ממחסום לתכונה.

פבל- תודה, אני התעצלתי. קבל "לייק" בפורום לעוד פימפום קטן של מערכת ה feel good במוח שלך.

אין לי מושג, אני לא מבין כלום בפסיכולוגיה. אבל אתה יכול לראות גם נפשות פועלות בפורום ואנשים שעוברים תהליך שמתחיל ב"נדפקתי. כולם שונאים אותי. יורקים לי בשניצל בארוחת הצהריים" ל-"אני עושה משהו אקטיבי. אני לומד. אני עובר דירה. אני מחפש קשר". ואני יכול להצביע על דברים אחרים אבל הם יהיו מאוד סובייקטיבים או אנקדוטליים.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

patrick star GIF

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, פבל כתב:

בני אדם טוחנים כמו חזירים כי יצרני מזון מצאו תרכובות כימיות שגורמות להפקת חומרים כמו דופאמין וסרוטונין

לא חושב שזה מוגבל למזון מעובד. אם אתה גורם למח לקשר בין הנאה לאכילת גמבה, הוא יפיק דופאמין גם מזה. אנשים מתמכרים גם לדברים בריאים כמו פעילות גופנית.

מה שכן, הרבה יותר קל להתמכר למזון מעובד שתוכנן להיות ממכר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

לשני מבוגרים + 2 ילדים  אתה לא מוסיף עוד 5 אלא מוסיף עוד מחיר פעוטון וכמה שקלים. 

פעוטון\"משפחתון" (לא פחות מ 3-3.5, ויותר מזה במקומות מרכזיים)  ו"כמה שקלים" זה בדיוק 5... (וזה מבלי להתייחס לאובדן ימי עבודה בשנתיים\שלוש הראשונות לחייו שעל כל "אפצ'י" או נזלת שהילד בבית - אתה בבית... ואתה משלם באופן מלא את הפעוטון).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

לא חושב שזה מוגבל למזון מעובד. אם אתה גורם למח לקשר בין הנאה לאכילת גמבה, הוא יפיק דופאמין גם מזה. אנשים מתמכרים גם לדברים בריאים כמו פעילות גופנית.

מה שכן, הרבה יותר קל להתמכר למזון מעובד שתוכנן להיות ממכר.

ברור, בסופו של דבר אלה אותם חומרים בגמבה ובפיצה שגורמים לך להפיק את הדופמין. יש גם הרבה מאוד שיטות "לאמן" את המוח שלך להפיק את ההורמונים האלה מדברים "טובים" (למשל מחיקת סעיפים מרשימות to do). פשוט לאנשים האלה שמכורים לעשיית דברים פרודוקטיביים ובריאים אנחנו לא קוראים "מכורים" אלא "זבלים", "מניאקים", "כלבות" אם אתה אישה, "כוסאמק שלהם למה הם מצליחים ואני לא?!" וכו'.

באותו נושא, תודה גוגל... 😒

image.png.a53d64d615d3818b509266afd7d06d13.png

פורסם
לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

לא חושב שזה מוגבל למזון מעובד. אם אתה גורם למח לקשר בין הנאה לאכילת גמבה, הוא יפיק דופאמין גם מזה.

אני מת על אסאדו וצלעות ומה לא.

אבל אני נלחם עם לא לקנות אוריו מילוי כפול... או סטרופוואפל או יודהקוק (יעני עוגיות יהודים, זה טעים רצח, תכלס סתם עוגיות חמאה אבל עדיין טעים)... הרשימה כמובן לא נגמרת, המשותף להכול זה מלא סוכר. מצד שני אני לא מפנטז על פרי... בקיצור. סוכר. מלא סוכר. בהכול.

זאת המציאות שלנו כיום. מלא. סוכר. בהכול. בכמויות. בגלל זה אנשים שמנים, ומכורים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אה, אבל אם אסאדו היה עולה כמו אוריאו, כנראה שלא היית יודע מה זה אוריאו. ד"א כל העוגיות התעשייתיות האלה זה גועל נפש. מתוק בצורה מוגזמת וממש מרגישים את הפצצת סוכר שיש בזה אם נגמלים לתקופה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, פבל כתב:

אז יש דרכים לטפל בזה (אם הוא מרגיש צורך). הדרכים האלה לא כוללות - למיטב ידיעתי - פסילה של הבחירות שלו. 

מה קשורה פסילה?

לפני שעה, פבל כתב:

זה מגובה במספרים?

כן. כל אדם שקיים הוא ילד של הורים שהביאו ילד.

לפני שעה, פבל כתב:

אתה מערבב סוציאולוגיה וביולוגיה ועושה קשרים שלא קיימים במציאות.

לא מציאותי זה לחשוב שהסוציולוגיה שלנו מנותקת מהביולוגיה.

לפני שעה, פבל כתב:

שוב, זו קורלציה, לא קוזאציה. יש אנשים שבוחרים לחיות לבד, ויש אנשים בדכאון. אין קשר בין השניים

האמירה הזו כ"כ מגוחכת שאני בכלל יודע מאיפה להתחיל. תתחיל לבד ממחקרי חיברות בחולדות.

אין בכלל דבר כזה "לחיות לבד". אדם לבדו - מת. אנחנו לא קיימים בלי חברה. בני אדם מפתחים שפה כאינסטינקט. אנחנו בנויים כחיות חברתיות.

לפני שעתיים, falou כתב:

ובטח לא איפה הזלזול.

כאן:

לפני שעתיים, falou כתב:

אני בטוח, שכמו רב האנושות, הם נגררים לסיטואציה שהיא החיים שלהם.

אני כבר לא יודע אם לצחוק או לבכות.

מפסיכואנליטיקה ועד תורת המשחקים, כמעט כל התיאוריות הסוציולוגיות והפסיכולוגיות המקובלות טוענות שבני אדם ובחירותיהם אינם נשלטים ע"י קבלת החלטות סדורה ורציונאלית, ושאנחנו כלי משחק (סוגשל) של דחפים שאנחנו לא מבינים והתנהגות שאיננה מחושבת, ולבטח איננה רציונאלית.

לחשוב אחרת זה להיות תמים עד אין קץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...