Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יכול להיות שהזרימו שפכים לים. ישראל חתומה על אמנת ברצלונה. וכן על העידכון משנת 96' שאוסר הזרמת שפכים לים התיכון
http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/InternationalRelations/international-Conventions/Marine_coast/BarcelonaConvention/Pages/BarcelonaProtocols.aspx

אני ציני.
ישראל באמת חתומה על הנייר הזה. מילא מזרימים אחת לחורף כשמע' הניקוז גולשת אבל זה שמכוני טיהור שפכים מזרימים לים באופן קבוע בוצה זה מה שחמור ולא ממש שומעים על זה. הצינור שמזרים יוצא כמה ק"מ מהחוף אז זה לא מפריע לגולשים...

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

מדובר בשתי מערכות נפרדות לחלוטין ובמערכות הניקוז יש גם תחנות שאיבה למי קיץ (המים עם הג'יפה שזורמים במערכות הניקוז כששוטפים את האוטו או שופכים דלי למדרכה) כדי שלא יזהמו את החופים (מערכות הניקוז מתנקזות לים ולנחלים).

מערכות הביוב בשגרה מזרימות לים ולנחלים רק מים מטוהרים ומוכלרים אבל כשיש תקלה אח עומס שמכון הטיהור או תחנת השאיבה לא יכולים לטפל בהם יש גלישה לים ולנחלים.

זה אירוע נדיר אבל קורה. בסך הכל אנחנו במצב הרבה יותר טוב מאירופה בנושא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

1. מי מזרים בוצה לים? אני לא מכיר את הנושא. בוצה זה דבר מאוד כלכלי, למה שהיא תוזרם לים?

2. איפה במערכת תחנות שאיבה למי קיץ? אתה מתכוון להגיד שיש וסתים מרכזיים שפשוט בוחרים לאן להזרים את המים מהקולטנים ברחוב?

3. אני לא יודע למה אתה אומר שהאירועים הם נדירים. כמה פעמים בכל חורף זה לא נדיר. הזרמות שפכים לנחל הירקון כל פעם זה לא נדיר. 

4. ממש יותר מאירופה, בטוח שבשבדיה ומדינות אחרות דברים כאלה לא קורים. השאלה אם אתה מסתכל על המדינות הנחשלות או המתקדמות

פורסם

קודם כל גילוי נאות: אני עובדבתחום כבר 30 שנה.

1. בוצה לא מוזרמת לים. בוצה שווה כסף ונמכרת לדשן (בכלל בוצה מורכבת בעיקר מבקטריות).

2. לא. במובלים שמנקזים את הניקוד מתקינים חסמים שסוגרים חלק מהתעלה (בהתאם לטופוגרפיה ושיקולים נוספים זה יכול להיות מספר סנטימטרים ויכול להיות כל גובה התעלה) כך שבקיץ הם סגורים והטינופת מוזרמת לתחנתשאיבה שסונקת את הג'יפה למט"ש ובחורף סוגרים את הצינור לתחנת השאיבה ומרימים את המחסום. המחסום לא סוגר אתכל המובל כדמ שאם יהיהאירוע גשם אואירוע אלר עם כמויות ניקוז גדולות שהעיר לא תוצף עד שיפתחו אותו.

3. כמעט בכל עיר יש מכון טיהור ועוד כמה עשרות תחנות סניקה אז אתה מדבר על אלפי מתקנים שמזרימים כמה פעמים בשנה. כשתראה את תנאי העבודה של הציוד שם תבין שתקלה פעם בכמה שנים זה כלום.

4.זהו שלא. באירופה אין בעית מים והנהרות זורמים חזק כל השנה ולכן לא השקיעו בטיפול בביוב כי הוא םשוט לא הפריע. הם התחילו לטפל בביוב הרבה אחרינו ולכן עוד לא הדביקו את הפער. פשוט כמה אלפי קובים של ביוב בדנובה לא יזיזו וכמה עשרות קובים בירקון יסריחו את כלה איזור 

• אהבתי 1
  • מעניין 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...