Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, קניתי סאב פיוניר 12 אינץ 400 רמס ב-2 אוהם (DVC) ומגבר R500X1D של רוקפורד עם הספק 500 רמס ב-2 אוהם.

הסאב נמצא בקופסא אטומה מותאמת ונמצא מאחורה בבגאץ' שפתוח לתא הנוסעים באוטו האץ באק.

שמעתי מוזיקה למשך כחצי שעה ואפילו פחות, ושמתי את הסאב לא חזק במיוחד עם GAIN על +3 מתוך 12. ובבקר עוצמה על אמצע ומטה. במערכת אנדרואיד שמתי 20HZ-80HZ.

זה פשוט בלתי נסבל להקשיב לסאב, זה עושה לחץ מטורף בתוך האוטו וגורם לכאבי אוזניים כאשר החלונות הקדמיים פתוחים. כאבו לי האוזניים בערך יממה שלמה לאחר שמיעה קצרה כמו שרשמתי.

ניסיתי היום להוריד אפילו ל-63HZ במקסימום ולהנמיך את הבקר עוצמה של הסאב למינימום כ-10% ולשים ווליום מאוד נמוך באוטו (עוצמה 10 מתוך 36) וזה פשוט רע ואי אפשר להקשיב ככה לכלום.

זה לא מרעיד הכל כמה שזה פשוט מזיז אוויר באוטו בצורה פוגעת מאוד כאילו אני במטוס או מתחת למים. 

אני רוצה להוסיף שלחבר יש סאב 12 אינץ בתיבה פתוחה ושם הרבה יותר חזק ממני, וזה מרעיד מאוד ואין לי כאבים באוזניים בכלל אפילו אחרי שעה של מוזיקה.

עריכה אחרונה על ידי ProRules
פורסם

ניסוי 1. 

שים את הסאב שלך ברכב של החבר - את הסאב של החבר ברכב שלך 

תפעיל לזמן קצר - אתה מרגיש עם הסאב של החבר את אותה הבעיה? 

ניסוי 2. - תנתק את הסאב שלך ותשמע בלעדיו - האזניים עדיין כואבות אחרי השמעה? 

תתחיל למען האמת ישר בניסוי 2 ותדווח. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז אנחנו יודעים שהכאבים האלה נגרמים לך מתחום הבאס בוודאות - מה שאומר גם שיכול להיות שאתה רגיש לתחום תדר מאוד מסויים שהסאב הזה מייצר בהם לחץ - האם ישנה כלשהיא בעיית שמיעה? בעיה של לחץ באזניים? 

מה שגורם לנו להרגיש תדר באס זה שק נוזל שנמצא בתוך כל אוזן - הלחץ של גלי הקול מכה בנוזל וככה אנחנו שומעים בפועל באס מעבר לתחושות של הרעידות שלו בכל הגוף. 

וזו גם יכולה להיות בעיה בקרוס של המגבר שאולי לא מופעל בכלל או לא חותך נכון - מה שהייתי עושה עכשיו זה להכנס עם הרכב אל מתקין מערכות כזה שיש לו קיר של סאב וופרים שאפשר פשוט לנסות אחד מהם ולבקש ממנו לנסות את אחד הסאב וופרים ובמידה וזה פותר את הבעיה פשוט למכור את הקודם. 

במידה ולא - תבחן את המגבר או את המערכת - משהו שם מייצר את המצב הזה וכדאי כבר שבעל מקצוע יגלה בדיוק איפה הבעיה נגרמת - בהתכתבות זה יהיה מאוד קשה ומאוד ארוך לעבור תהליך כזה. 

בהצלחה. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי תודה על התגובה.

אני באמת אלך לבדוק את זה, ואגב מתי נכון לחתוך את המגבר מבחינת תדרים?

יש סיכוי שלא חיברו נכון את ה + ואת המינוס? יש גם במגבר משהו שרשום עליו PHASE 0*-180

פורסם

יש סיכוי - בחלק מהמגברים והקרוסים שיש בהם כפתור PHASE משום מה במצב מסויים הוא לפעמים גורם לעיוותים קשים - תנסה בהחלט להפוך אותו. זה משהו שאני כותב מנסיון עם ציודים ישנים ופשוטים - שווה בדיקה. 

את הסאב תמיד צריך לחתוך בLPF לפחות - מלמעלה בכדי למנוע ממנו לנגן גבוה מידי - תחסום אותו ב60 בLPF בתור התחלה. 

Pioneer TS-X150

פורסם

היי, נראה לי שהבעיה היא מכיוון שיש לי גלגל רזרבי מלא והתא מטען מתחיל מגובה גבוהה. אני אסביר: נאלצתי להוציא את הווילון סגירה בגלל שהסאב מגיע לגובה המושבים האחוריים, מאחר ואין וילון זה נראה כאילו כל הגלי קול מגיעים ישירות אלי למושבים הקדמיים.

לא יודע מה זה עשה לי באוזניים משמיעה יחסית קצרה של חצי שעה, אבל עדיין מרגיש קצת כאבים ונרשמתי לרופא אף אוזן גרון. אני שומע בסדר גמור אבל אולי צריך כמה שבועות להחלמה.

רציתי לשאול אותך מה ניתן לעשות, האם אפשר לייצר תיבת סאב של 10 אינץ, כפולה, עם גובה 28 ס"מ בסה"כ? ראיתי שרוב התיבות הסטנדרטיות הן 30+ ועד לוילון יש 28 וקצת.

פורסם

הסאונד מגיע אליך בגלל שהסאב מייצר גלי קול ארוכים, הוא חתוך בתדר נמוך וגם כנראה נמצא בפאזה נכונה עם שאר הסט אם אתה מרגיש אותו מקדמת הרכב - זה המצב הרצוי בפועל. 

קודם כל תנמיך את העוצמה שלו - אם למגבר יש שלט באס - תבצע את זה משם - אם יש לך שליטה על הסאב וופר מיחידת הראש תעשה את זה משם. 

יש סאב וופרים בתיבות שנקראות DOWN FIRE - זה כנראה הפתרון שיתאים לך. 

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקיי, אז שיחקתי עם ההגדרות והורדתי לגמרי את כל הגלגלת של ה-Punch. כמו כן הוספתי רק +3 ב-Gain וכרגע זה נשמע הרבה יותר טוב ואפילו לא רע בכלל.

לדעתי אתה צודק לגמרי ששווה להחליף לסאב דאון פייר כמו פיוניר TS-SWX3002 או משהו בסגנון ואולי אפילו לקנות רק תיבה ולהשתמש בסאב הקיים.

רציתי לשאול אותך אם קיימת תיבת דאון פייר עם פורט? 

פורסם

בהחלט כן - תביט במיקרוסאבים כמו למשל JL או AUDISON PRIMA זה בסה"כ להוסיף רגליות לתיבה... 

רוב הדאון פייר שאני מכיר הן אטומות אבל יש גם פורטד. 

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 25.8.2020 בשעה 14:02, ProRules כתב:

אוקיי, אז שיחקתי עם ההגדרות והורדתי לגמרי את כל הגלגלת של ה-Punch. כמו כן הוספתי רק +3 ב-Gain וכרגע זה נשמע הרבה יותר טוב ואפילו לא רע בכלל.

ה-PUNCH EQ זה המקבילה לבאס בוסט (בתדר 45 הרץ במקרה זה). השלט שהגיע עם המערכת (אם הגיע) שולט על זה להבנתי ואולי אפילו עוקף את הכיוון במגבר עצמו (לא ברור לי). רצוי מראש שהפונקציה תהיה על מינימום.

ה-GAIN איננו בקרת שליטה על העוצמה כי אם מתאם מתח יציאה (מערכת) ומתח כניסה (למגבר). יש לבצע כיוון נכון. ניתן מצד שני להיעזר בפונקציה כדרך למתן עוד יותר את הסאב ע"י הנמכה מעבר לנקודת הכיוון הנכונה.

המגבר הוא גם בעל קרוס LPF מובנה בין 50 ל-250 הרץ. אבל אם יש אפשרות יותר מדוייקת לשלוט על כך מיחידת הראש, מה טוב.

נסה גם למקם את הסאב במיקומים וכיוונים שונים בתא המטען.

פורסם (נערך)

@Prorules

בתאריך 24.8.2020 בשעה 11:48, ProRules כתב:

לא יודע מה זה עשה לי באוזניים משמיעה יחסית קצרה של חצי שעה, אבל עדיין מרגיש קצת כאבים ונרשמתי לרופא אף אוזן גרון. אני שומע בסדר גמור אבל אולי צריך כמה שבועות להחלמה.

מתנצל מראש על הדרמטיות אבל עצה שלי... עצור.

ואני לא יכול להדגיש את זה יותר. אם אתה מרגיש כאבים באוזניים כשאתה מקשיב לבאס אתה עלול בסבירות גבוהה מאד לגרום לנזק בלתי הפיך לשמיעה שלך.

ויותר גרוע מזה, אתה עלול להיכנס לחרא כזה שאתה לא מאמין שקיים....

זה יכול לגרום לאובדן שמיעה פתאומי עקב חשיפה לרעש "noise induced sudden hearing loss" בעיקר באוזן אחת שבעקבותיו מקבלים טינטון (ציפצופים באוזניים) ו\או היפראקוזיס שזאת רגישות מוגזמת לרעשים (כמו סירנות או נקישות סכו"ם), תופעות שאפשר להשתגע מהן ויש כאלה שהשתגעו ואפילו יותר מזה. 

תן מנוחה מוחלטת לאוזניים שלך עד שתהיה בטוח שהן חזרו לעצמן וגם אז אל תתגרה במזל שלך.  

אל תקשיב לכלום באוזניות, רק ברמקולים אם בכלל בזמן הקרוב ובעוצמה רגילה ומטה בלי סאבים ובלי נעליים.

רק לפרוטוקול אני מציין: אם חלילה אתה עדיין מרגיש לחץ או כאבים באוזניים עכשיו אחרי כמה ימים, זה קריטי לבדוק ולטפל בזה כמה שיותר מהר.

(רופא א.א.ג במהירות האור אפילו היום) וחוץ מזה צור איתי קשר בפרטי ואעזור לך.

ועוד דבר לפרוטוקול, סאב הכי דופק לנו את האוזניים. ואני יכול להגיד לכם מניסיון, עברתי אצל כל המומחים הכי מומחים בארץ ובכלל בעולם זה ידוע, הרופאים מודים שהם לא יודעים על זה כלום.

אין פתרון לבעיה הזאת ולא יודעים למה היא קורית. אבל מה שבטוח יודעים איך למנוע אותה. לא להיחשף לרעשים מוגברים. 

דבר אחד שיכול לגרום לזה זה באס בעוצמה חזקה, כנראה בגלל האופן שתדרים נמוכים עוברים לנו באוזן דרך העצמות הקטנות ובסוף לשבלול הרגיש. 

ודבר שני הוא האזנה למוזיקה בכלל למשך הרבה זמן בעוצמה גבוהה. האוזניים מתעייפות. ואז מתחיל השלב שהן מתחילות להיפגע. אם מקשיבים 10 דקות למוזיקה בעוצמה ואז לוקחים 2 דקות הפסקה של שקט ואז עוד 10 דקות זה פי מאה יותר טוב מלשמוע 20 דקות רצוף. 

זאת הסיבה דרך אגב שאחרי מסיבה עם מוזיקה חזקה יש ציפצופים באוזניים, זה נזק זמני שעובר כי האוזניים נרפאות מעצמן אבל תתפלאו לשמוע שיש כאלה שזה לא עובר להם בחיים.

שוב סורי על הפוסט הדרמטי, ההפחדה והחפירה הקטנה אבל אין לכם מושג לאיזה גיהנום זה מכניס אנשים... אז קחו בחשבון :)

בריאות והצלחה. 

עריכה אחרונה על ידי Roy777
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

רק לשם ההבהרה "אובדן שמיעה פתאומי" לא מתבטא בחירשות פתאומית ולא נהיים חירשים מזה אלא מוגדר כירידה של לפחות 15db בשלושה תדרים רצופים בהבדל בין האוזניים, כי בדרך כלל אוזן אחת נפגעת יותר. 

שוב סורי על ההפחדה אבל מתוך הקישור שצירפתי:

ציטוט

קליניקה

התסמין המוביל המרכזי הוא תחושת מלאות או אטימה באוזן. זוהי תלונה שכיחה אשר לעיתים קרובות אינה מאובחנת ומטופלת בזמן. כל תלונה כזו צריכה להיבדק ולהיות מאובחנת בהקדם כדי לא להחמיץ פגיעה משמעותית באוזן או אירוע גורם חשוב (כגון אירוע מוחי).

תלונה מובילה נוספת שמופיעה כמעט בכל המקרים היא תלונת הטנטון, כלומר, רעש סובייקטיבי באוזן הפגועה, שיכול להיות חזק וטורדני ואף לגרום לתגובת פחד ודיכאון אצל הנפגע.

אובדן השמיעה יכול להיות מלווה בפגיעה גם במערכת שיווי המשקל הסמוכה (Vestibular system,‏ 30-40%) ולגרום לתופעת סחרחורת וחוסר יציבות. תלונה זו יכולה להיות הדומיננטית בין השלוש ולהתלוות בתופעות גופניות קשות, בעיקר בחילות והקאות. הופעת סחרחורת מבשרת על פרוגנוזה ירודה יותר.

• אהבתי 1
פורסם

אתה  אולי דרמטי אבל בהחלט לא מגזים. 

אני סובל מטינטון משנת 2013 אבל לא כתוצאה ממערכות הסטריאו - אצלי זו תוצאה של התקף חרדה! אני סובל מזה בשתי האזניים - בימנית קצת יותר וזה משהו שהתרגלתי לחיות איתו, חלק מהזמן אני לא מרגיש בזה, חלק מהזמן אני חי עם זה כרעש רקע. 

תחום התדרים שהאנזיים שלנו הכי רגישות אליו הוא תחום התדרים הקריטי שמוגדר איפשהו בין 500 הרץ ל5K הרץ שזה תחום התדרים שבו גם הנוזל באון, גם עור התוף וגם שיער השמע - כולם רגישים. 

תאי שמע (שיער) שמתו לעולם לא ישוקמו. 

חורים בעור התוף - לעולם לא ישוקמו. 

פגיעה בנוזל האוזן כתוצאה מהדף (באס) יכולה לגרום לכאבים קשים. 

באופן כללי פגיעה בשמיעה יכולה לגרום לבעיות שינה, סחרחורות וחוסר שיווי משקל ובעיות תפקוד כלליות. 

השם טינטון הרי מגיע מהסיפור על המלך טונוס שלקה בתופעה הזו, השתגע ושם קץ לחייו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...