Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנו צריכים רכב משפחתי ממוצע, בפעם הראשונה חשבתי על ליסינג פרטי במקום רכישה,
בדקתי את הנושא בעבר, ולפי החישובים (למיטב זכרוני), הנוחות של הליסינג הפרטי (תלוי איזה בדיוק כמובן) עולה כ 10%,
כלומר, תמורת החסכון בכאב הראש ברכישת רכב, ובעיקר במכירתו (במיוחד בשוק שמוצף ברכבי ליסינג יד שנייה),
משלמים כ 10% תוספת על פני העלות שאשלם ברכישת רכב.

נתקלתי בכתבה הבאה, עדכנית יחסית: https://cars.walla.co.il/item/3347066

1. אם אני מבין נכון, אז ההבדל הוא הרבה יותר מ 10%, בסביבות 30%,
האם באופן כללי 30% הוא מספר הגיוני יותר להשוואה בין רכישת רכב משפחתי לבין ליסינג פרטי?
(ההשוואה היא כמובן בין רכבים חדשים בין כל אופציה)

2. ליסינג פרטי זה בעקרון עוד סוג של מסלול מימון, בהנחה ויש לי את היכולת הכלכלית לרכוש רכב במזומן,
האם יש סיבה לבדוק את מסלול הליסינג הפרטי?
קרץ לי היתרון של לא להתעסק עם רכישה ומכירת רכב, אם מדובר היה ב 10% אז מילא, אבל נראה שזה הרבה יותר.

פורסם

השאלה הגדולה היא זמן האחזקה של הרכב.

אם אתה מתכוון או יכול להחזיק את הרכב למשך תקופה ממושכת, אזי הכדאיות של רכישה ב 0 ק"מ גדלה. בתקופה ממושכת אני מתכוון ל שש שנים וצפונה. ככל שתחזיק את הרכב יותר זמן, כך הכדאיות של הרכישה לבד עולה. 

אם אתה מכתוון כל שלוש שנים להחליף את הרכב אז כן, מחירון זה דבר תיאורטי, ולכן החישובים צריכים לשקלל זאת.

כעיקרון - כל עסקת ליסינג זו עסקת שירות. מישהו אחר עושה עבורך דברים ולוקח עבורך סיכונים. על נוחות ועל הפחתת סיכונים משלמים כסף. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הליסינג ככלל נולד כפתרון למגזר העסקי.

ההנחה שכביכול מקבלים בליסינג, צריך לבחון היטב האם היבואן לא נותן הנחה דומה או קרובה.

מימון- אצל כל היבואנים יש הסדרים עם בנקים שנותנים ריביות מעולות שלבד אתה לא מקבל. לדוגמא, בסקודה היה הסדר עם דיסקונט פריים + 0.76.

בחישובים שעשיתי בעבר, הליסינג יוצא בדרך כלל יקר יותר.

מי שמעוניין לנקות מעצמו כאבי ראש של קניה/מכירה/ התעסקות בכל הדבר הזה שנקרא רכב- אז מתאים לו ליסינג.

למרות שברכב חדש אין כמעט התעסקות. 

פורסם

מבחינה כלכלית, אני יכול לרכוש את הרכב במזומן, אני לא זקוק למימון.

מה שניסיתי לבדוק זה כמה יעלה לי הנוחות של לא להתעסק ברכישה ובמיוחד במכירה של הרכב,

אם אני מבין נכון, זה אמנם תלוי בפרטי העסקה הספציפית, אבל הרבה יותר מ 10%, לכיוון ה 30%, האם אני צודק?

פורסם

אם כך, לפחות על הנייר אם תעשה ליסינג ותשקיע את הכסף שהתפנה לך באפיק סולידי (במקום לרכוש בו רכב חדש), אז את יכול למזער את הפער בעלויות בין 2 המסלולים.

פורסם

תודה, אבל אפיק סולידי מכניס כיום בסביבות 0% תשואה אפקטיבית, אלא אם מוכנים לסכן את הכסף.

אבל בלי קשר לזה, אני מנסה להבין מה הפער בין רכישת רכב במזומן לבין ליסינג.

אם אני מבין נכון, זה אמנם תלוי בפרטי העסקה הספציפית, אבל הרבה יותר מ 10%, לכיוון ה 30%, האם אני צודק?
כלומר, אם נניח רכב חדש במזומן יעלה לי 100,000 ש"ח, אז אותו רכב, בעסקת ליסינג, יעלה לי 110,000 ש"ח או 130,000 ש"ח?

פורסם (נערך)

יש היום עיסקאות ליסינג תפעולי בהן התשלום החודשי מקביל פחות או יותר לאובדן הערך של רכב חדש זהה. לשם אני מגיע מבת משפחה שכבר עושה את זה פעם שניה. מישכן בין 24 ל 36 חודשים, בסופן או מפתח מול מפתח או מפתח על השולחן וכל אחד לדרכו. הן מותנות אגב וזה חשוב ב 20K ק"מ לשנה או בסביבה, חריגה אינה ענין זול. שב עם מישהו מאחת מהחברות האלו, תעשה חשבון עלויות, השווה למחיר רכב חדש זהה מינוס אובדן הערך הצפוי ותגיע לתשובה לשאלה שלך. ולא נכנס בכלל למחיר הכסף אובדן אלטרנטיבות וכו'.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

אבל אם ליסינג לא תפעולי עולה הרבה יותר מ 10% הבדל מול רכישת רכב,

אז ליסינג תפעולי יעלה עוד יותר, אני מניח.

שוב, אני לא מצפה לקבל כעת תשובה עבור רכב ספציפי ועסקה ספציפית, 

השאלה היא, הםא אתם יודעים לומר, באופן כללי, מניסיונכם, כאשר משווים רכישה של רכב משפחתי ממוצע לעומת ליסינג (לא תפעולי),

כמה בד"כ משלמים על הנוחות? 10%? 30? אחר?

פורסם

מישהו יודע לומר, באופן כללי, מניסיונכם, כאשר משווים רכישה של רכב משפחתי ממוצע לעומת ליסינג (לא תפעולי),

כמה בד"כ משלמים על הנוחות? 10%? 30? אחר? בממוצע.

• תוכן חדש...