Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות הנעה x1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

לפני שהולך מחר למוסך - מבקש להתייעץ אתכם.

במוו X1 שנת 2017, לפני כמה שבועות היה נראה שההנעה איטית יותר מהרגיל - בסופו של דבר לפני כמה ימים אי אפשר היה להניע את הרכב. 

החשוד המיידי הוא המצבר - ברגע שמנסים להניע - שומעים קולות סטרטר, כל החשמל מהבהב והאוטו לא מניע. עם זאת - אורות, חשמל, נעילה מרכזית וכו׳ עובדים ללא בעיה.

אחרי נסיעה של שעה, כיביתי את הרכב ומייד ניסיתי להניע והוא לא הניע. ואז חושבים שגם האלטרנטור לא תקין כי המצבר היה אמור להטען קצת במשך שעת נסיעה.

עד עכשיו - מצבר + אלטרנטור.

עוד נתון ששיבש לי את הכל -> ברגע שהרכב לא מניע, קרה לי כבר כמה פעמים שאחרי שעה/כמה שעות הרכב פתאום מניע! בלי כבלים בלי כלום.

חשוב לציין שבלוח המכוונים/מחשב פנימי אין שגיאות על כלום.

קראתי גם שהמצבר שקיים ברכב הוא agm שאמור להחזיק הרבה יותר מ-3 שנים ואני בכלל לא בטוח שהמצבר הוא הבעיה.

בנוסף, כשהרכב לא מניע בכלל -> עם כבלים הוא מניע ללא בעיה -> אז שוב זה מוביל למצבר/חשמל (ואז שוב, למה לפעמים הוא פתאום מניע? המצבר לא נטען מעצמו כשהרכב כבוי)

באחת הפעמים שממש לחצתי על הרכב להניע והוא לא הניע - לפתע קפצה לי הודעה בלוח המכוונים - starter/ignition fault. ההודעה הזו קפצה פעם אחת בלבד ונעלמה.

שוב, מחר אלך למוסך אבל יש לי הרגשה שהם פשוט יילכו על הפתרון הקל שהוא להחליף מצבר.

רעיונות?

עריכה אחרונה על ידי eldadv
פורסם

בהחלט יתכן שהבעיה הנה רק מהמצבר ובמוסך מקצועי בודקים גם את טעינת האלטרנטור

וגם את המצבר הקיים לאיבחון מדויק.

הקפד שלפני החלפת המצבר יתקינו גיבוי מתח חיצוני למניעת מחיקת זכרונות שונים ברכב.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

אם יש לך רב מודד פשוט, אחרי שתניע אפשר לבדוק די בקלות את האלטרנטור.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מעולה חברים, איזה כיף ללמוד לבד והלגיע לאותה המסקנה כמו במוסך.

אז ככה:

מחברים רב-מודד למצבר ולפי המתח ניתן לדעת כמה המצבר טעון - המספרים פה הם בערך, אפשר למצוא מדוייקים יותר בהתאם למצבר (רגיל, AGM, EFB).

image.png.b01b89535a9c89b5a0f887a93fd7d371.png

אבל זה לא הכל, 

- לבדיקת אלטרנטור יש להניע את הרכב ורב המודד צריך להראות על 14.2-14.3, אם פחות אז סימן שיש בעיית טעינה.

- הבדיקה הכי חשובה - להניע את הרכב כשהמצבר מחובר לרב-מודד. אם המתח יורד מ-10v - המצבר לא תקין.

אצלי בבדיקה המתח ירד לאיזור 5-6-7v.

בכל מקרה עברתי בכמה מוסכים שמחליפים מצברים וכולם גם בדקו את הממצבר עם הציוד המיוחד שיש להם ובכולם התקלה הודעה שיש להחליף מצבר.

תודה!!!

• תוכן חדש...