Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיאורטית נכון לגבי הניסיון, אבל לא גורף, וזו דוגמה דיי קיצונית.

אי אפשר להשליך מהניסיון שלו באנגולר על RT/E.

וכדי להקשות על הסיפור, גם באנגולר הוא לא צבר מי יודע מה ניסיון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מציע שוב לקחת את כל קפיצות האחוזים בפרופורציה.

אני לא מכיר הרבה מקרים, אם בכלל, בהם השכר קופץ ב-30% אחרי שנתיים וממשיך כל שנתיים לטפס בקצב גבוה באותו המקום, אלא אם אתה עושה באמת מעבר מאוד ברור בין תפקידים ומתקדם בהיררכייה. אותו הכנל גם לגבי זינוק בשכר במעבר בין עבודות.

תמיד יש ויהיו סופרסטארים. זה לא הממוצע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נכון , השאלה היא גם להיות ריאלי לגבי ההתקדמות המקוצעית ומצב השוק.

הדוגמאות שנתתי הן אישיות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
השנקל שלי יהיה מחולק לפי נקודות:

* צוות של אחד - הוא האיש תוכנה היחיד בצוות. ממי הוא לומד? מי הסמכות המקצועית בצוות? בצוות מולטי דיסציפלינרי (חומרה ותוכנה) לומדים הרבה דברים חשובים, אבל הם לרוב לא קשורים לעולם התוכנה.

יש מנטור בתחום התוכנה? יש עוד צוותי תוכנה בחברה? הם גם RealTime/Embedded?

לא עניתי. בחברה יש 4 אנשי תוכנה, מתוכם שניים בחול. רוב כוח האדם הם אנשי חומרה (מהנדסי חשמל). אחד מאנשי התוכנה עוזב בקרוב.

המנהל והמתכנת המדובר יושבים באותו משרד קטן. בתחילה העובד כשהגיע שם דגש על Code Reviews, ודאג תמיד לשבת עם המנהל ולעבור על העבודה שלו. זה קצת התמסמס אחר כך בגלל הפרוייקט החדש, לפני זה עבדו יחד על אותו פרוייקט, עכשיו די בנפרד. האשמה על שני הצדים. זה עלה בשיחה, זה ישופר.

עדיין מבחינת מאגר ידע המנהל המנוסה זמין תמיד לשאלות/התייעצויות... ויש לו המון ידע, וגם סבלנות.

עניין הג'וניור/מתכנת רגיל ראיתי ששמת על זה דגש. עד כמה זה משמעותי כל התארים והקטגוריות האלה? כלומר בעוד שנה מהיום לאחר 3 שנים נסיון בתחום הזה הוא יהיה כבר במקום אחר לגמרי מאשר עכשיו? אני מתכוון מבחינת הדרגה והדרישות שהוא יוכל להעלות בחוץ/בחברה. שמתי לב גם שלא מעט אנשים לא בדיוק עוקבים אחרי הדרגות, כלומר בנאדם מחליט שהוא סמל ראשון למרות שהוא עדיין טוראי. זה רק בארץ? איך מסתכלים על מישהו כזה בכלל? ברצינות? או שמדפדפים אותו הלאה?

מה שליביור אמר נכון. הכניסה לעבודה הייתה הרבה יותר מהירה וחלקה מאשר בתחילת הדרך למרות תחומי העיסוק השונים לכאורה.

בסוף קוד הוא קוד, ושמתי לב להמון קווים משיקים ברמת התכנון, ברמה הרעיונית ובמה שאתה בסוף בונה. המושגים והשמות שונים, אבל יש המון דמיון. יש גם דברים שונים/הזויים/מעצבנים שייחודיים רק לתחום כזה או אחר כמובן.

בנוסף הנסיון הקודם היה רלוונטי מאוד גם למשרה הזו, ובהחלט נתן בוסט רציני.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

המנהל הוא איש תוכנה?

לגבי ג'וניור - לרוב כן שמים דגש, כשישלח קורות חיים ברוב המקרים משרה שלא מיועדת לג'וניור פשוט יסננו אותו החוצה, אנשי HR לא מכירים מספיק כדי להכניס בכל זאת - מבחינתם זה בזבוז זמן של המראיין - הוא דרש מתכנת רגיל ויעבירו לו קורות חיים של מישהו עם שנתיים ניסיון זה כשהם נואשים או כשיש לו קשרים באותה חברה ומישהו המליץ בכל זאת לבחון את הבחור.

זה לא אומר שהוא לא למד הרבה בעבודה שלו, שנתיים ב-RT/E יכולים ללמד המון. זה פשוט אומר שהרבה פעמים (וייתכן שלא בצדק) הוא לא יעבור את המשוכה הראשונה של HR שהם אלה שמסננים קורות חיים.

בעוד שנתיים אולי אפילו שנה הוא במקום אחר - לגמרי, מהבחינה הזו.

הידע שלי באנגולר לא מי יודע מה, את הקורס הזה הפסקתי באמצע בגלל פרויקט יותר חשוב. ומכיוון שאני דווקא כן בעולם שמתקרב ל-RT/E, תכנות לאנגולר כמו שעשיתי בחלק מהקורס ותכנות RT הם יחסית שני קצוות מרוחקים. אני לא מדבר על דברים בסיסיים כמו חלוקה למחלקות, פונקציות, תבניות וכו', אלא תפיסה עקרונית שונה בין תכנות שהוא מוכוון UI/UX, ובין תכנות RT.

נניח בעוד שנה אני מקבל את הקורות חיים של הבחור, אני מסמן לעצמי שהניסיון RT/E חשוב נניח 9/10, הניסיון באנגולר 3/10 מבחינת משקל לתחום שרלוונטי אליי.

לגבי הסמל ראשון וטוראי יש בארץ הרבה ניפוח טייטלים, אבל זה קורה בעיקר אצל כאלה שמנכסים לעצמם טייטל סניור למשל אבל כששואלים לעומק אין ניסיון שתואם למרות שמספר השנים בוותק נראה מתאים.

פחות נתקלתי בזה אצל ג'וניורים, אבל מצד שני כל המשרות שראיינתי אליהן היו מתכנתים או סניורים. ככה שזה חוזר לאותו סינון HR מקדים שפשוט לא הביאו לי קורות חיים של ג'וניורים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מובילים רבים בתעשייה יעידו שידע בשפה / טכנלוגיה ספציפית זה לא כזה קריטי, אנשים חזקים פשוט ילמדו את הנדרש וירוצו קדימה. ללמוד סינטקס או פריימוורק (שאין לך כי התעסקת בטכנולוגיה אחרת) זה לרוב יותר פשוט מאשר ללמוד יסודות תכנון / שיקולי סקייל / פיתוח דרייב ואמביציה (וכו׳).

במקרה אני עברתי שינוי דומה לפני שנה וחצי, כאשר עברתי מפיתוח אמבדד לפיתוח פרונטאנד. לפני שדיברתי עם מנהל הצוות חששתי שהוא ידחה אותי על הסף היות והנסיון שלי לא רלוונטי, אבל למזלי הוא היה בגישה כמו שתיארתי לעיל, ובפרט סיפר שהוא כבר לקח מהנדס אמבדד אחר לפני מס׳ חודשים שכעת מתפקד כאחד האנשים היותר חזקים בצוות שלו. שנה לאחר המעבר הוא היה מבסוט מאוד על ה״הימור״.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כן , בארץ כל מפתח מעל שנתיים הוא מוביל או סיניור.

ואז אתה שואל אותו שלוש שאלות והכל קורס. יצא שהתעסקתי בהרבה תחומים ואנשים שבאו ואצה שואל אותם קצת לגבי הפרוייקטים שהם עשו ומבין שהם היו פיונים או באמת סיניורים דיי מהר.

יש הגדרות שוק דיי ברורות לגבי רמות - בעיקר מבחינת ההתעסקות (מנטורינג, תכנון וארכיטקטורה , רמת השפעה בין צוותים וכו) בחברות בחול.

אבל בארץ... אני אתן אנקדוטה מנושא אחר אך רלוונטי ששמעתי כמה פעמים - משהיא שאני מכיר שיצאה עם ישראלים סיפרה שזה מדהים איך כל אחד בצבא בישראל שהיא פגשה היה או טייס או קצין קרבי... (היא כמובן היתה דיי צינית לנושא...)

פרקש - מה שסיפרת אגב היה הדבר שהכי היה מעודד אותי אם הייתי במקומו לחפש בחוץ

אין לו הרבה ניסיון ואין לו באמת מנטורינג רציני.

זו נורה אדומה דיי רצינית לדעתי.

זה לא רק מי לשאול שאלות ופעם ב... קוד ריוויו

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

השפה לא רלוונטית כמו התחום, פשוט אין אמבדד באנגולר.

המעבר מאמבדד לפרונטאנד מתעכל הרבה יותר טוב ואפשר לספור ניסיון. הפוך לא.

קח מתכנת אמבדד זרוק לו פלט הקסה של תקשורת הוא יסתדר עם זה

קח מתכנת פרונטאנד שלא התעסק מעולם עם אמבדד תן לו פלט כזה ומה שתקבל זה עיני עגל

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה לוקח דוגמאת דומיין של ידע מסוים.

אני מסכים איתך אם אתה מדבר נגיד בטווח של החצי שנה הראשונה.

מעבר לזה - זה כבר הרבה פחות רלוונטי בטווחי ניסיון האלו המדוברים של שנים בודדות.

ובסוף היום יש עגלים גם עם 10 שנות ניסיון.

בחברה הקודמת ראיינתי כנראה מאות אנשים. לצערי חלקם לגמרי חיממו את הכיסא.

Then dying is forgetting

פורסם
כן , בארץ כל מפתח מעל שנתיים הוא מוביל או סיניור.

ואז אתה שואל אותו שלוש שאלות והכל קורס. יצא שהתעסקתי בהרבה תחומים ואנשים שבאו ואצה שואל אותם קצת לגבי הפרוייקטים שהם עשו ומבין שהם היו פיונים או באמת סיניורים דיי מהר.

יש הגדרות שוק דיי ברורות לגבי רמות - בעיקר מבחינת ההתעסקות (מנטורינג, תכנון וארכיטקטורה , רמת השפעה בין צוותים וכו) בחברות בחול.

אבל בארץ... אני אתן אנקדוטה מנושא אחר אך רלוונטי ששמעתי כמה פעמים - משהיא שאני מכיר שיצאה עם ישראלים סיפרה שזה מדהים איך כל אחד בצבא בישראל שהיא פגשה היה או טייס או קצין קרבי... (היא כמובן היתה דיי צינית לנושא...)

פרקש - מה שסיפרת אגב היה הדבר שהכי היה מעודד אותי אם הייתי במקומו לחפש בחוץ

אין לו הרבה ניסיון ואין לו באמת מנטורינג רציני.

זו נורה אדומה דיי רצינית לדעתי.

זה לא רק מי לשאול שאלות ופעם ב... קוד ריוויו

תוכל להרחיב על המושג ״מנטורינג רציני״? את המושג מנטור שמעתי.

פורסם
אתה לוקח דוגמאת דומיין של ידע מסוים.

אני מסכים איתך אם אתה מדבר נגיד בטווח של החצי שנה הראשונה.

מעבר לזה - זה כבר הרבה פחות רלוונטי בטווחי ניסיון האלו המדוברים של שנים בודדות.

ובסוף היום יש עגלים גם עם 10 שנות ניסיון.

בחברה הקודמת ראיינתי כנראה מאות אנשים. לצערי חלקם לגמרי חיממו את הכיסא.

RT/E זה בהגדרה דומיין ידע. אני לא יכול לספור כמה מתכנתים רציניים ראיינתי ועבדתי מולם שהסתכלו על פלט כזה ו"שפכו מנוע". לכן עוד לפניי אחד מהמבחנים אצלנו לצוותי Core זה בדיוק מבחן כזה, שהוא קורה אחרי ראיון מקצועי ואחרי HR, ביום נפרד בדרך כלל (אני חריג עשיתי הכל באותו יום בזמנו, אבל זה כי הם ידעו שיש לי ניסיון בזה).

מתוך הרציניים שהגיעו כבר למבחן הזה בממוצע אחד לעשר עובר, וזה לא עושה אותם מתכנתים פחות טובים, רק פחות מתאימים לעבודה בדומיין הזה.

קח מתכנת שעבד והצליח ב-RT/E הסיכוי שלו לעבור לפרונטאנד זה קרוב ל-100%, הפוך אפילו לא 10%. זו הנקודה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פרקש -

התשובה שיהיה לו משהו שעובד איתו בשוטף על התקדמות קריירה , יכול לשבת איתו על design וכו בצורה שותפת , יתנו לו דוגמאות איך לתכנן קוד ויעברו איתו בצורה שותפת על העבודה (לא קוד ריוויו פעם ב...)

ליאור - אם מבחינתך בעיית דומיין זה חסם כניסה - אנחנו כנראה לא נסכים.

יש יוצר ללמוד ולדעת כדי להתחיל לתת תפוקה אבל זה לא משהו מיסטי שרק 10% מהמפתחיפ יכולים. פשוט הרבה פחות רוצים להשקיע את הבסיס וללמוד את הידע מסביב הנוסף שצריך.

ולגבי f/e כנראה תלוי גם למה אתה קורה פרונטאנד ובאיזה רמה.

Then dying is forgetting

פורסם

ליביור אני מבין. החברה כפי שאמרתי לא גדולה. לא ריאלי שיקצו מישהו ויתנו לו טייטל ״מנטור״ שהבנתי שעושים בחברות גדולות.

כן ריאלי לשפר את הקיים. אפשר לעשות את זה.

לגבי ענייני הטייטלים בתחום וההשפעה שלהם על השכר.

איך זה בדרך כלל עובד?

בחברה מסויימת יש טייטל בוגר והוא תמיד ירוויח בין x-y?

הוא לא יראה עליית שכר משמעותית עד שיקפוץ לטייטל הבא שמרוויח בין X-Y?

זו המטודולוגיה פחות או יותר?

פורסם

הדומיין לא מהווה חסם, היכולת של האדם לעבוד בדומיין היא החסם.

ואני יכול להגיד לך שזרקנו הימורים לגבי מרואיינים שעברו את המבחן המקצועי לפני המבחן תקשורת מי יעבור אותו ומי לא, בדרך כלל לא קלענו.

המטרה הייתה כמובן לנסות להבין אם אפשר להוריד את המבחן ולקחת אנשים מהתחושה.

אני יכול גם לספר על חבר טוב, שהיה מתכנת בצוות אחר, מתכנת מצוין, יום אחד החליטו לאחד את הצוותים במחלקה ההיא, לעבור מ-C# ל-C++ עבר יופי, כל עוד זה לא כלל תקשורת USB עם הרבה דאטה ולהסתכל על מגה בייטים של דאטה באליסיס הכל עבד יופי.

אני עשיתי לו את המנטורינג במעבר, הוא אמר לי במפורש "אני רואה את הפלט הזה מסתובב לי הראש", וזה מדובר על בנאדם שיכל לשבת איתי על דיזיינים 4 שעות רצוף כשאחרים היו שופכים מנוע אחרי שעה וחצי

פרקש - במקרה שאני מכיר יש כל סוף שנה העלאה אוטומטית של 500 שקל לחודש, העלאות נוספות לא קורות אוטומטית. לפעמים גם במעברי תפקיד או אפילו קידומים אין העלאה אוטומטית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ההמלצה שלי על פניו - למצוא מקום אחר, אלא אם הוא ממש שמח לקום לעבודה בבוקר, ואז צריך לנהל שיחה בסגנון ״נורא טוב לי פה, אבל השכר בעייתי. איך נפתור את זה?״.

חברה של ארבעה אנשים זה לעיתים יתרון אבל לא מוקדם בקריירה. צריך לראות עולם, פלטפורמות, איך עובדים אחרים.

לצערו של פלוני, מתוך הFAANG-יות, רק אחת וחצי עושות בארץ משהו שדומה לembedded (אפל ואמאזון).

באופן כללי אמבדד זה לא תחום טוב להתפתחות מקצועית (אבל כן תחום טוב להגיע ממנו). כן אתה מבין דברים, אבל השוק והטכנולוגיה יחסית סטטיים ואתה יכול להשאר באותו מקום מקצועי במשך שנים במיוחד אם אתה תקוע בחברה קטנה. זה טוב אם אתה רוצה קריירה של 30 שנה באלביט סטייל ההסתדרות של פעם, פחות אם אתה רוצה להתקדם.

ההיי טק בכללו הוא לא הומוגני - יש לך חברות תעשיותיות, חברות בטחוניות, סטארט אפים וחברות אמריקאיות ובכל אחד מהסקטורים רמות השכר (והתנאים הנלווים) שונים לחלוטין. בגלל זה טבלאות שכר הן קשקוש. אתה יכול לקבל כל דבר בין 18 אלף שקל לחודש ל50 אלף שקל לחודש (מקום כמו אפל עם RSU ובונוסים).

מציע לנסות למצוא סטארט אפ איכותי (איזור תל אביב, שהשקיעו בו כסף, עם פאונדרים בעלי ניסיון) או חברה אמריקאית גדולה ואיכותית ולהמשיך את הקריירה משם.

לבסוף, בשביל להתמודד עם סיטואציות כאלו בחיים, אני ממליץ לכל אחד לקרוא את הספר הבא.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...