Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר בטויוטה קורולה 1999, צריך להחליף בולמי זעזועים קדמיים ואחוריים.

במוסך שאני בדרך כלל מכניס את האוטו הציעו לי 250 ש"ח לפני מע"מ לכל אחד! אז יוצא 1000 ש"ח רק העבודה. לפני ששאלתי מחיר אמרתי למוסכניק שאני קונה לבד ומביא בולמים שלי.

האם 1000 ש"ח על החלפת 4 בולמים נראה לכם הגיוני? לדעתי מוגזם... אשמח לשמוע דעתכם.

פורסם

אם אתה חושב שזה יותר מידי, קח הצעת מחיר מעוד מוסך.

לדעתי אולי תחסוך 100-200 שקל אבל לא יותר מזה.

בקורולה שלך הקפיצים האחוריים יושבים על הבולמים, מה שמאריך את זמן העבודה משמעותית יחסית לרכבים מקבילים שבהם הבולם יושב בנפרד מהקפיץ.

יום טוב גם לך

פורסם

אם זה כולל כיוון פרונט המחיר עוד איך שהוא ניסבל. ללא כיוון פרונט תברח משם וחפש מישהו שיעשה את ההחלפה ב 600 שח אתה תראה שתמצא. עם כל הכבוד לתהליך ההחלפה והציוד ה"מיוחד" זה לא אמור לקחת יותר מ 3 שעות עבודה. תגיד מאיפה אתה וננסה לקשר אותך למישהו מקצועי וזול באיזורך..

ודרך אגב...ב 250 שח לבולם זה רוב הסיכויים בולמים חלופיים וזה לא זול! אתה יכול לרכוש חליפיים לבד ב 300 שח לזוג.

פורסם
אם זה כולל כיוון פרונט המחיר עוד איך שהוא ניסבל. ללא כיוון פרונט תברח משם וחפש מישהו שיעשה את ההחלפה ב 600 שח אתה תראה שתמצא. עם כל הכבוד לתהליך ההחלפה והציוד ה"מיוחד" זה לא אמור לקחת יותר מ 3 שעות עבודה. תגיד מאיפה אתה וננסה לקשר אותך למישהו מקצועי וזול באיזורך..

ודרך אגב...ב 250 שח לבולם זה רוב הסיכויים בולמים חלופיים וזה לא זול! אתה יכול לרכוש חליפיים לבד ב 300 שח לזוג.

250 ש"ח זה עלות העבודה בלבד, לא כולל בולם עצמו. אני אמרתי למכונאי שלי שמביא בולמים לבד, רוצה לקנות סט 4 בולמים יפניים של kyb. מצאתי סט כזה ב1450 ש"ח.

אז רק על החלפה של כל הבולמים, ללא חלקים עצמם הוא רוצה 1000 + מע"מ.

אני מחולון.

פורסם

כפי שנרשם המחיר קצת יקר רק לעבודה, אבל לא בהגזמה, מצד שני כשמוסך יודע שאתה בא עם חלק כזה ואין לו כמעט רווח הוא יחייב אותך על העבודה כמה שהוא יכול כדי לא להפסיד על הזמן עבודה (חישוב שעת עלות מוסך כללית, לא השכר הישיר של המכונאי). אולי תוריד 100 עד 250 ש"ח במקום אחר. אם זה שווה לך את הטרטור וההסתכנות במקום שאתה לא מכיר -רק אתה קובע.

הזול עולה ביוקר

פורסם

אם זה המוסך הקבוע שלך ואתה סומך עליו, נסה "לסחוט" עוד איזה הנחה קטנה או שיעגל את זה לאלפיה כולל מעמ ואז זה מחיר סביר/ממוצע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תחליף בעצמך ותגיד לי אם מוגזם לדעתך לקחת 250 לשעת עבודה על כל בולם.

לרוקן תא מטען, להסיר שטיח ואולי אפילו מיגון בית גלגל גם אם זה פירוק חלקי - להרים את הרכב ולתמוך בסרן האחורי, לשחרר את הברגים של תושבות הקפיצים ורק אז להתחיל בהחלפת הבולמים - וזה רק החלק האחורי שהוא לרוב קל יותר ופשוט.

וזה מבלי לדבר על כלים - מכווצי קפיצים, ג'ק, בוקסות, כפפות וכך הלאה.

אני באותה דיעה עם יגאל במקרה הטוב אתה תחסוך אולי מחיר של שעת עבודה אחת בהנחה שהצד האחורי של הרכב באמת יהיה קל, פשוט ומהיר יותר לטיפול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לדעתי מאוד יקר, לפני חצי שנה החלפתי 4 בולמים ועשיתי כמה טלפונים למוסכים וההצעה הכי יקרה הייתה 800, בסוף מצאתי מוסך שעשה את כל העבודה ב550 כולל מע''מ. את החלפים הבאתי לבד.

פורסם
לדעתי מאוד יקר, לפני חצי שנה החלפתי 4 בולמים ועשיתי כמה טלפונים למוסכים וההצעה הכי יקרה הייתה 800, בסוף מצאתי מוסך שעשה את כל העבודה ב550 כולל מע''מ. את החלפים הבאתי לבד.

אפשר פרטים? אילו בולמים קנית? איזה רכב? מוסך? האם מרוצה ומרגיש שיפור?

פורסם (נערך)

כבעל רכב דומה לשלך, החלפתי 2 בולמים קדמיים של חברת קייבה לפני כשנה וחצי ועלה לי 1000₪ כולל מע''מ ועבודה.

בולמים אחוריים איכותייים עלו 800₪, ואת העבודה חבר עשה לי. תדע שזו עבודה לא פשוטה כמו הקדמיים.

במחיר שהציעו לך על הבולמים לדעתי זה משהו סיני ולא מומלץ.

אבל ללא קשר לשאלתך, הרכב שלך שווה גג 4,000₪. בדרך כלל ברכבים ישנים יש עוד חלקים שצריך להחליף (תושבות, משולשים, כריות, בולמים וכו').

להשקיע עליו עכשיו 2,200₪ נראה לי לא כלכלי ועוד על חלק סיני. אם ההחלפה לא קריטית אל תחליף ותסחוב ככה. אם קריטי ויש עוד בעיות קריטיות אולי כדאי כבר להחליף רכב ולמכור אותו ככה למרבה במחיר.

עריכה אחרונה על ידי chaimb
פורסם
אפשר פרטים? אילו בולמים קנית? איזה רכב? מוסך? האם מרוצה ומרגיש שיפור?

קניתי kyb עלו לי 850 שח, נרכשו בחנות חלקי חילוף המגנים בחיפה, המחיר זול משמעותית מכול המחירים בחנויות בחיפה והקריות. הבולמים בסדר גמור אבל לא יכול להגיד שהם משהו יוצא דופן, סהכ שווים את המחיר. בולמים מקורים היו עולים פי 4 יותר, למרות ששמעתי שמונרו יותר טובים מkyb אבל לא היה באותה החנות את החברה הזאת.

ההחלפה בוצעה במוסך זאב באזור התעשיה בקרית חיים אם זה רלוונטי במידה ואתה מהצפון.

פורסם (נערך)
כבעל רכב דומה לשלך, החלפתי 2 בולמים קדמיים של חברת קייבה לפני כשנה וחצי ועלה לי 1000₪ כולל מע''מ ועבודה.

בולמים אחוריים איכותייים עלו 800₪, ואת העבודה חבר עשה לי. תדע שזו עבודה לא פשוטה כמו הקדמיים.

במחיר שהציעו לך על הבולמים לדעתי זה משהו סיני ולא מומלץ.

אבל ללא קשר לשאלתך, הרכב שלך שווה גג 4,000₪. בדרך כלל ברכבים ישנים יש עוד חלקים שצריך להחליף (תושבות, משולשים, כריות, בולמים וכו').

להשקיע עליו עכשיו 2,200₪ נראה לי לא כלכלי ועוד על חלק סיני. אם ההחלפה לא קריטית אל תחליף ותסחוב ככה. אם קריטי ויש עוד בעיות קריטיות אולי כדאי כבר להחליף רכב ולמכור אותו ככה למרבה במחיר.

תודה על התגובה.

בקשר לבולמים, רציתי לקנות סט של 4 בולמי קייבה בחנות הזאת https://www.justmotor.co.il/product/בולם-זעזועים-קדמי-ימני-חברת-kyb

מקווה שלא מזוייף.

בקשר לשאלה האם שווה השקעה - במקרה שלי חושב שכן. האוטו סוס עבודה למרות הגיל הזהב שלו. קניתי בזמנו אצל קרובי משפחה. מד אוץ היום עומד על 145 אלף, הפח שמור, מבפנים שמור. יש פה ושם דברים לשפר בקטנה. פשוט במקרה שלי יהיה לא כלכלי להחליף למשהו יותר טוב. תקציב שכרגע יכול להרשות לעצמי נמוך מאוד ואם אפילו אני אוסיף סכום שאקבל אחרי מכירת האוטו, לא אמצא משהו יותר טוב. יכול להיות שאמצא שנתון יותר חדש, אבל מצב מכני לא בטוח... ואצטרך להשקיע גם באוטו שאקנה. לכן כרגע רוצה ללכת על החלפת בולמי זעזועים.

בקשר לשאלה האם זה קריטי להחליף - אני דואג שלא אעבור טסט עם הבולמים שלי, שבעוד חודשיים.

עריכה אחרונה על ידי Garikuz
פורסם
קניתי kyb עלו לי 850 שח, נרכשו בחנות חלקי חילוף המגנים בחיפה, המחיר זול משמעותית מכול המחירים בחנויות בחיפה והקריות. הבולמים בסדר גמור אבל לא יכול להגיד שהם משהו יוצא דופן, סהכ שווים את המחיר. בולמים מקורים היו עולים פי 4 יותר, למרות ששמעתי שמונרו יותר טובים מkyb אבל לא היה באותה החנות את החברה הזאת.

ההחלפה בוצעה במוסך זאב באזור התעשיה בקרית חיים אם זה רלוונטי במידה ואתה מהצפון.

תודה על התגובה, זה רחוק בשבילי, אני מהמרכז. בצפון כנראה מחירים טיפה יותר נמוכים.

פורסם
תודה על התגובה.

בקשר לבולמים, רציתי לקנות סט של 4 בולמי קייבה בחנות הזאת https://www.justmotor.co.il/product/בולם-זעזועים-קדמי-ימני-חברת-kyb

מקווה שלא מזוייף.

בקשר לשאלה האם שווה השקעה - במקרה שלי חושב שכן. האוטו סוס עבודה למרות הגיל הזהב שלו. קניתי בזמנו אצל קרובי משפחה. מד אוץ היום עומד על 145 אלף, הפח שמור, מבפנים שמור. יש פה ושם דברים לשפר בקטנה. פשוט במקרה שלי יהיה לא כלכלי להחליף למשהו יותר טוב. תקציב שכרגע יכול להרשות לעצמי נמוך מאוד ואם אפילו אני אוסיף סכום שאקבל אחרי מכירת האוטו, לא אמצא משהו יותר טוב. יכול להיות שאמצא שנתון יותר חדש, אבל מצב מכני לא בטוח... ואצטרך להשקיע גם באוטו שאקנה. לכן כרגע רוצה ללכת על החלפת בולמי זעזועים.

בקשר לשאלה האם זה קריטי להחליף - אני דואג שלא אעבור טסט עם הבולמים שלי, שבעוד חודשיים.

קניתי מאבי 4 בולמים של KYB בעבר. מה השאלה? אחלה חנות, אחלה מוצר - תתחדש

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...