Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 50,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבן שלי אמור לגשת לטסט השבוע וכמו שנאמר בכותרת מחפש המלצה לרכב עד 50K ש"ח.

רכב קטן ואוטמט בלבד, הרכבים שעלו על הפרק הם רנו קליאו דור 4, רנו מגאן קופה, סיאט איביזה, אלפא מיטו, אאודי A1/A3.

מניח שבאאודי במסגרת התקציב הרכב יהיה בסביבות שנת 2010-2011, האם צריך לפחד מהגיר של האאודי בשנתונים האלו, כנ"ל לגבי הגיר בסיאט?

איך האלפא לגבי אמינות?

עוד אופציה שיכולה לבוא בחשבון למרות שאני ממש לא חסיד של רכבים קוריאנים זה היונדאי ולוסטר.

אשמח לשמוע על תובנות/ המלצות לגבי רכבים אלו, או אולי על אופציות נוספות שלא חשבתי עליהם.

תודה,

פורסם

האמינות של הגיר של סיאט איביזה,אאודי ו רנו קליאו לא משהו.

אני אישית החזקתי איביזה 1.2 טורבו ולא היו לי בעיות גיר אבל בעיות אחרות לא זולות כלל היו גם היו.

כמובן שתמיד ריחף מעלי הפחד הזה שיום אחד אקום בבוקר וילך הגיר.. ואז באה הוצאה של כמה אלפים.

לחבר שלי יש רנו קליאו וגם לו הלך מוח-גיר ( יש פה כמה גם בפורום שקרה להם,תריץ חיפוש בפורום).

לגבי שאר הרכבים לא מכיר ומעדיף לא לתת חוות-דעת.

אם אתה לא מחפש הרפתקאות לך ולבן במוסכים של צ'מפיון אז לדעתי תוותר על הגיר האוטומט(DSG) בשנים שציינת.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

הייתה ברשותי ולוסטר ידנית כשנה וחצי מודל 2011. הרכב אכן מתאים לצעירים, נמוך, פחות שימושי מסופר מיני מסורתית ובעל אמינות בינונית. בשנה וחצי שהיה ברשותי החלפתי סליל כרית אוויר ומוטות ייצוב קדמיים שהם מחלה ידועה ביונדאי מהשנתונים הנ"ל.

דבר נוסף הוא הביצועים הפושרים שיש לרכב להציע וזאת בניגוד למראה המוחצן שלו.

בסה"כ, רכב נחמד ומתאים לצעירים.

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם
האמינות של הגיר של סיאט איביזה,אאודי ו רנו קליאו לא משהו.

אני אישית החזקתי איביזה 1.2 טורבו ולא היו לי בעיות גיר אבל בעיות אחרות לא זולות כלל היו גם היו.

כמובן שתמיד ריחף מעלי הפחד הזה שיום אחד אקום בבוקר וילך הגיר.. ואז באה הוצאה של כמה אלפים.

לחבר שלי יש רנו קליאו וגם לו הלך מוח-גיר ( יש פה כמה גם בפורום שקרה להם,תריץ חיפוש בפורום).

לגבי שאר הרכבים לא מכיר ומעדיף לא לתת חוות-דעת.

אם אתה לא מחפש הרפתקאות לך ולבן במוסכים של צ'מפיון אז לדעתי תוותר על הגיר האוטומט(DSG) בשנים שציינת.

את הבעיות של הגיר DSG אני מכיר למרות שנכיר המון שנוסעים על סקודות ולאף אחד לא היו בעיות, חבר הוא קצין רכב של חברה גדולה ומתוך מאות סקודות שהוא מחזיק אמר שנתקל בארבעה רכבים שהיו להם בעיה במצמדים, גם אני נוסע על סקודה ובגלל הפחד מהגיר העדפתי לקנות חדש בגלל האחריות, כאן אנחנו מדברים על רכב יחסית זול ולא כל כך חדש כך שברור לי שיצוצו מדי פעם בעיות, הבעיה המלחיצה ביותר זה כמובן הגיר ואם לא אאודי/VW/סקודה אז אין יותר מידי אופציות.

הוא עשה רשיון על אוטומט (לצערי ובניגוד לדעתי) כך שידני זה לא אופציה.

הייתה ברשותי ולוסטר ידנית כשנה וחצי מודל 2011. הרכב אכן מתאים לצעירים, נמוך, פחות שימושי מסופר מיני מסורתית ובעל אמינות בינונית. בשנה וחצי שהיה ברשותי החלפתי סליל כרית אוויר ומוטות ייצוב קדמיים שהם מחלה ידועה ביונדאי מהשנתונים הנ"ל.

דבר נוסף הוא הביצועים הפושרים שיש לרכב להציע וזאת בניגוד למראה המוחצן שלו.

בסה"כ, רכב נחמד ומתאים לצעירים.

עם ביצועים פושרים אין לי בעיה, לא רוצה שישתולל, כמו שרשמתי, בניגוד לרוב הישראלים אני ממש לא חסיד של רכבים קוריאנים ומניסיון עבר עם רכבי ליסינג מודע לזה שהם רחוקים מלהזדקן יפה ולכן זאת אופציה אחרונה ורק בגלל הצורה של הרכב שמתאימה לבחור צעיר.

לאף אחד אין רעיונות נוספים או תובנות לגבי האלפא והמגאן קופה?

פורסם (נערך)

מבין כל מה שרשמת בהודעת הפתיחה הייתי הולך על הקליאו.

רכב יפה, זריז, בטיחותי, יחסית מאובזר, חסכוני בדלק, ולא הייתי דואג יותר מדי מהגיר שלו על אף שדובר בעבר על מחשבי גיר בעייתיים. חבר הקשיב לעצתי ורכש אחת 2015 מליסינג, ומאוד מרוצה מהקניה.

לפני שקניתי את המאזדה 3 שלי (ישנה, בכדי לחסוך), רציתי לקנות קליאו 2015 גם. הוצעה לי אחת מליסינג פרטי עם 50K ק"מ יפיפיה וללא שום תאונות ב46K ולדעתי אם הייתי לוחץ היו נותנים גם בפחות. עם שנתיים אחריות ויישור קו כולל במוסך מורשה אחרי בדיקה מטעמי.

אאודי ואלפא מפתות אך לא כיוון נכון לדעתי כרגע. תקלות ברכבים כאלה ככל הנראה תעלנה הרבה כסף, ותדרושנה תשומת לב ממוסכים ספציפיים. תן לילד להתחיל עם משהו יותר "עממי".

לגבי הוואגיות, מה לא נאמר.. אם אתה קונה אחת מהמשפחה הזאת, פשוט תקנה במחיר כזה שיאפשר לך לתקן בלת"מים הקשורים לגיר אם בכלל יהיו כאלה, ז"א שים לך איזה 4K בצד ליום גשום. בסה"כ מדובר ברכבים מאוד מתגמלים.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אתה חושב שהגיר בקליאו אמין מאשר ה dsg?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בגדול כן, הגירים כפולי המצמד של רנו די אמינים למיטב ידיעתי, למרות שדובר בעבר על מחשבי גיר של קליאו שהחזירו נשמתם לבורא בטרם עת.

אם הגירים של רנו היו עושים בעיות בשיטתיות כמו בפוקוס למשל, אני חושב שהשוק של רנו היה מת סופית בארץ (יותר מת ממה שעכשיו).

אם לומר את האמת גם הDSG לא מפחיד אותי כ"כ.

לאחי יש אוקטביה ובעבודה אצלי יש כמה אוקטביות שעובדות קשה וחצו את ה100K ק"מ בתוך תקופה קצרה יחסית, ואף אחת מהן לא עושה בינתיים בעיות בגזרת הגיר.

אם משלימים עם העובדה שכל כמה שנים מחליפים מצמדים בעלות שכבר לא גבוהה כשהייתה בעבר מקבלים בסה"כ אחלה רכבים.

(תקף לכל רכב עם גיר רובוטי באשר הוא).

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

לדעתי אתה שומע פחות על בעיות ברנו כי הם מוכרים הרבה פחות מאשר רכבים עם dsg.

במיוחד קליאו מול איביזה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אולי, אבל תקן אותי אם אני טועה. הגיר בפלואנס למשל, זהה לא?

פלואנס דיזל שלא עוברת התעללות מיוחדת, יכולה לעשות למעלה מ150K ק"מ על זוג מצמדים מקוריים (מניסיון של חבר).

פורסם

אני מדבר על מוח גיר, מצמדים יותר תלוי באופי הנסיעה.

פורסם

כנ"ל מוח גיר. לא עשה שום בעיות. נאמר לו במפורש שב2014 התחילו להשתמש במוח גיר שלא עושה בעיות ולכן קנה ספציפית 2015.

אבל שוב, אני לא יודע אם זה אותו מוח גיר בקליאו ובפלואנס.

ככה או ככה, זה לא היה מונע ממני לקנות קליאו או איביזה לצורך העניין. אולי זה רק אני.

פורסם (נערך)

הנטיה של הבן היא לכיוון ה a1 או המיטו, ברור לי שהמיטו זה פיאט ומנסיון עבר עם לנצ'יה שהיתה לבת שלי עלויות הטיפולים יקרה הרבה יותר ממוסכים של במוו ואאודי (מניסיון), האם יש מחלות ידועות למיטו?

מסתכל בלוחות ורואה שהמחירים של המגאן קופה ברצפה, מישהו יכול לשפוך קצת אור לגביה מבחינת אמינות?.

עריכה אחרונה על ידי guccii800
  • תוכן חדש...