Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המסקנות שלי עבור הרכבים שברשותי:

חלקיקים קטנים תקועים על פני שטח מסנן האוויר יכולים לאטום את הנקבוביות המינימליות במבנה הנייר. אז בתיאוריה ניתן לומר כי ביצועי הסינון של מסנן אוויר משומש הוא קצת יותר טוב מאשר מסנן חדש כמובן בהתאם לסוג הזיהום: אבק דק, חול, ... אבל לא ניתן לומר כי למסנן יש סינון טוב יותר כשהוא הגיע לסוף חייו: מכיוון שיותר חלקיקים, לכלוך וזיהום יוביל ללחץ דיפרנציאלי מה שיגרום למשל להפסדי כוח, צריכת דלק גבוהה יותר... אז בהתאם לתנאים הסביבתיים יש מקרים שיכול להיות שכדאי להחליף מסנן לפני הזמן שנקבע. בכל מקרה בהחלפת מסנן אוויר מוקדמת יותר לא צריכות להיות כל תופעות לוואי לרכב או למנוע. אז בתנאים רגילים אפשר להיצמד להוראות יצרני הרכב בלי שום בעיות ובמקרה שלי (היפוכונדר למנועי שרפה פנימית) אין בעיה להחליף מסנן אוויר כל טיפול.

בכל מקרה בכל המוסכים הכללים שביקרתי עד עכשיו מחליפים מסננים סיניים מותג פרטי של יבואן החלפים, בטענה שמסנן אוויר לא חשוב , חשוב להקפיד רק על מסנן השמן (שהוא כנראה מזויף אבל זה שייך כבר לשרשור אחר)

עריכה אחרונה על ידי davidl
פורסם
אני אגלה לך,

גם בתחום התעופה, ישראל מוגדרת כאיזור בעייתי (סביבה מזוהמת).

מוגדר למנועים אשר ממריאים יותר מ-50% מההמראות (אשר מתבצעת באותו הגובה שהמכונית שלנו נוסעת) שלהם באיזור המזרח התיכון וצפון אפריקה, בדיקות מחמירות הרבה יותר. בשמיים אין פקקים ומדובר רק על המראות. מנועים שמגיעים מהמדינות שמוגדרות "סביבה מזוהמת" מגיעים מלאים (חול ואבק) בצורה ניכרת ביחס למנועים שטסים נטו באירופה או צפון אמריקה.

אני רוכש את החלקים מחו"ל (כל החלקים המתכלים) במחירים כל כך מצחיקים, ביחס למחיר בארץ, שמעולם לא חשבתי לחסוך 45-60 שקלים על סנן אויר למנוע כל טיפול שני.

היי,

אולי תוכל לומר לנו איפה בדיוק אתה מזמין מחו"ל לטובת כולם?

פורסם
טענה זו אינה נכונה מכיוון שלוקחים בחישוב שרידות המנוע כמה החלפות מסנני אוויר צפויות ומה ההתפלגות וכמות החלקיקים שצפויה להיכנס למנוע במשך מחזור חיי המנוע לפי המלצת היצרן עם מסננים מקוריים, כפי שהגדיר אותם היצרן, עם סטייה מסוימת לפי התפלגות האבק בתקן הבדיקה המתאים (יש אבק מיוחד שמשתמשים בו לשם הטסטים). קיצור החלפות מקצר את החיים שלו חד משמעית. זה יכול להיות באחוז ויכול להיות בעשרה אחוזים ואף יותר. בדרך לאחוז כזה או אחר לפי המזל יש איבוד קומפרסיה עליה בצריכת דלק ועליה בהצטברות פיח, כשלים בטורבו וכדומה.

היי,

בעבר היה דיון בנושא עם ציטוט הודעה של מהנדס הרכב דוד נמרי אשר טען שיעילות הסינון עולה עם הזמן וגם צירף דף מידע של ייצרן המסננים Donaldson אשר מסביר בדיוק את הדברים שכתבת בתוספת גרפים ומידע טכני מקצועית.

אנוכי קראתי את דפי המידע ובתור מהנדס מכונות עם ניסיון לא מועט בתחום אני לא מסכים עם חלק מהקביעות של הייצרן Donaldson. אף ייצרן אחר של מסננים או ייצרן רכב לא כתב לגב נזקים שעלולים להגרם למנוע כתוצאה מהחלפת מסנן בתדירות גבוהה מאשר נקבע על-ידי יצרן הרכב מחוץ מאשר הייצרן Donaldson.

כמו בכול תחום גם בתחום ההנדסה יש לפעמים חילוקי דיעות וחוסר הסכמה על דברים טכנים.

קישור לדיון שהיה בעבר.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?525528-%D7%9E%D7%94-%D7%93%D7%A2%D7%AA%D7%9B%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%98%D7%A8-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-(%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA)-(%D7%90%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A1-2007)&p=4328753&viewfull=1#post4328753

קישור לקובץ אשר מסביר את התופעה של הגדלת יעילות הסינון לאורך חיי המסנן.

https://www.donaldson.com/content/dam/donaldson/engine-hydraulics-bulk/catalogs/air-intake/north-america/F110027-ENG/Air-Intake-Systems-Product-Guide.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מרק, תודה על המידע. אני יודע את זה ממקור ראשון ולא צריך מידעונים של יצרני מסננים משנים עברו. אפשר לא להסכים. זה שאתה מהנדס מכונות ומעורה בתחם באופן כללי, לא אומר שאין לך עוד מה ללמוד, מסתבר. הקביעות שלך לא נכונות. ראשית אין יצרן או ספק בתחום הסינון לרכב שלא יגיד את הדבר הזה לגבי החלפה תדירה יתר על המידה, מזערי ככל שזה יהיה או משמעותי ככל שזה יהיה (תלוי מנוע), זה עדיין מדע אמפירי שהוכח ע"י היצרנים עוד לפני יותר מ- 60 שנים. לא רק דונלדסון, אלא גם MANN MAHLE ועוד שמות גדולים וטובים.

לפי מיטב ידיעתי, לא היית מעולם בכנס אקדמי או מקצועי על סינון ואתה לא עוסק בזה למחייתך. זה לפעמים נראה מאוד פשוט, אבל רק תעבור פה על השרשור ותראה כמה דעות או מחשבות "הגיוניות" של אנשים סתרתי בצורה מלמדת ומנמקת. אני לא הייתי מתווכח על משהו שאני לא יודע, או לפחות לא בצורה כל כך יהירה, אולי הייתי שואל שאלות ענייניות כדי ללמוד. מטרתי לחלוק ידע, לא להוכיח צדקתי או חכמתי. מי שרוצה ילמד, מי שלא שימשיך בדרכיו. אני לומד כל יום מכל מי שיש מה ללמוד ממנו. וגם ממך למדתי בעבר ועדיין קורא את תשובותיך על דברים שאני פחות יודע ונהנה מהשיתוף שלך.

אני חושב שהניסוח שייגרם נזק למנוע אם יחליפו מסנני אוויר כל 10 אלף ק"מ או כל שנה, זה הניסוח הכי שגוי שאפשר להלביש למה שאני וכנראה גם חברינו דוד נמרי באמת מתכוונים לו. הניסוח הזה שגוי, מטעה, ואינו קשור לעקרון אותו ניסיתי להעביר ואני אחזור על זה שוב: עובדתית, לאורך חייו של מנוע שמסנן האוויר שלו הוחלף יתר על המידה- יותר חלקיקים יעברו לתוך המנוע = יותר בלאי לאורך זמן. זה המסר. לא שזה הורס, לא שזה לא טוב להחליף למסנן מקורי כל שנה ולא שום דבר אחר. רק המשפט הזה כמו שהוא. המשפט הזה אינו משפט מצוץ מהאצבע, אלא מדעי ואינו נוגד את עקרונות הפיזיקה של סינון האוויר באוטומוטיב. (interception).

עכשיו תחשוב מסחרית, האם יצרן כמו דונלדסון שזה הביזנס שלו, או מאן או חברה אחרת, האם זה משרת את האינטרס המסחרי לשחרר statement כזה? ברור שלא, הרי זה נוגד את מה שהם מייחלים לו. העניין הוא שזה לא בשליטתם. זו אמת מדעית שיצאה החוצה והם עד היום סובלים מזה מסחרית.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

מדוע כשמדובר בפילטר שמן או דלק זה אחרת?

על פניו זה אמור להיות לפי אותו עיקרון בדיוק, לא?

פורסם (נערך)

העקרונות של סינון יבש ונוזלים דומים (חדירה ראשונית ומפל לחץ עולה), אך חלק מהדברים שונים עד כדי דבר והיפוכו.

חוץ מזה ששניהם מסננים, הפונקציונאליות הנוספת שונה לחלוטין כיחס למערכת שבה מותקן המסנן. עניתי על זה לדעתי בשרשור בדף הראשון שלו. סתם דוגמא להמחשה:

כאשר מסנן שמן נסתם, אפילו חלקית, הבייפס נפתח ואז שמן לא מסונן תמיד עובר למנוע = בלאי גבוה. הסכנה בהחלפה לא מספיק תדירה וההשפעות של זה גדולות עשרות מונים מאשר לא להחליף מסנן אוויר ב30 אלף ק"מ אלא ב 35 - שזה די זניח. במסנן שמן זה קריטי.

במסנני דלק גם קריטי להחליף בזמן מאשר לא להחליף, אבל לא כמו מסנן שמן, פה גם מדובר על טווח ארוך יותר עד ככפול (תלוי בניקיון הדלק שמגיע וכדומה) יש מגוון סיבות שקשורות במדיית הסינון ולדלקים והשפעתם על הלכלוך שנתפס לאורך זמן.

מקווה שעניתי

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

תהייה, אם כאשר הבייפס נפתח (כשאין לנהג שום דרך לדעת על כך) והבלאי למנוע עולה בצורה חדה, מדוע אין אינדיקציה / חיישן שיוכל להתריע על פתיחת הבייפס ?

נשמע לי כמו משהו דיי טריוויאלי במכוניות עתירות המחשבים והחיישנים שיש היום

פורסם

מערכת השימון והמנוע טולרנטיים להפסקות במעגל FULL FLOW של הסינון לפי תכנון יצרן הרכב ולכן המסנן המקורי מתוכנן בהתאמה מלאה לתכנון זה ולאורך חיי המנוע. כל כמה מחזורים שהבייפס פתוח (במידה ולחץ הפתיחה מדויק לפי המפרט ואלמנט הסינון אינו סתום) גם ככה כל השמן יעבור סינון.

אז זה לא יהיה בכל מחזור, אבל זה יקרה כל כמה מחזורים לכן, הדבר הקריטי ביותר הוא לא לאבד לחץ שמן ולתת ספיקה נכונה ומיטבית למנוע, גם אם יש פחות מעגלי סינון מלאים.

יש מערכות אפטרמרקט של סינון BYPASS ברמת מיקרון נמוכה ממסנני FULL FLOW וזה די מדמה את העיקרון שקורה בפתיחת שסתום מעקף של מסנן full flow אך ללא עוד אלמנט סינון לאחריו.

Capture.JPG

הזול עולה ביוקר

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, yakov456 כתב:

@nit_zan

בטיפול האחרון החלפתי פילטר אוויר לאחד מתוצרת WIX. 

לאחר כמה ק"מ או זמן (שנים) מומלץ להחליף לאחד חדש? 

בד"כ נהוג להחליף כל טיפול שני ( שנתיים או 30-40  אלף מה שבא קודם)

יש יצרנים שממליצים כל 4 שנים או 60000 לפי המוקדם

לכן כדאי שתצמד להוראות יצרן \יבואן ע"פ שגרת הטיפולים שרשומה בספר הרכב שלך.

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • תוכן חדש...