Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אהלן

לגביי המחיר, כמו שכתבתם טיפול כזה אמור לעלות 400 ש"ח, ההצעה שקיבלתי מהמורשה היתה 600 ש"ח (50% יותר)

יש לך רכב של קיה? מאיפה אפשר לקנות חלקים מקוריים חדשים? (אגב המוסך של קיה טען שרק הוא יכול להזמין פילטר שמן מקורי)

אני קונה בחנות בעיר שלי שאיתה אני כבר עובד שנים ויש לי שם גם הנחות יפות מאוד של עד 30 אחוז על החלפים. אין בעיה שפשוט תברר מול המורשה מה צריך בדיוק להחליף בטיפול והם ישיגו לך בלי בעיה. והצחיקו אותי קאיה שרק הם יכולים להשיג את הפילטר שמן המקורי...הן היתכוונו שרק הם יכולים להשיג אותו במחיר מוגזם כניראה. בכל חנות חלפים מחזיקים את המקורי של קאיה/יונדאי. כמובן שהם גם רושמים על החשבונית של החלפים מספר רכב וקילומטראז ומקטים מדוייקים כך שאין שום בעיה מהבחינה הזו...

מבחינת ריקולים תעשה טלפון למורשה פעם בחודש/ חודשיים שאל אותם אם קיימים ריקולים..במידה וכן יגידו לך לבוא....

פורסם

אל תסמוך על מה שאומרים לך פה שעולה טיפול ותעשה על פי זה חישובים.

מה שאני רשמתי (450 ש"ח) זה מה שעלה בפועל טיפול ראשון במורשה לקיה ריו דגם קודם. כיוון שבחדשה המכלולים פחות או יותר אותם מכלולים, סביר שגם המחיר אותו דבר.

פורסם

מול כמה מוסכי יבואן בדקת? אני בזמנו(גם עם קיה) עשיתי תיחור בין 2-3 מוסכים באיזור שלי וההפרשים לאותו טיפול הגיע ל200-300 שקל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לדעתי, הפרש של ₪200 בשנה בטל בשישים ביחס לאחזקת רכב. לא שווה לבזבז את הזמן ולהעלות את הסיכון.

אתה מחפש לחסוך? על תקנה חדש. אם אתה קונה חדש, על תקנה במימון. תחסוך הרבה יותר מ-₪200 לשנה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מסכים איתך וזאת גם דעתי, בטיפולים הקטנים, אם משווים מחירי טיפולים בשימוש בחלקים מקוריים בלבד, ההפרשים יהיה זניחים ובראיה קדימה בבעלות של הרכב, כדאי לטפל במוסכים מורשי יבואן.

פורסם

אם מדובר בטיפול של אחת לשנה אז הפרש כזה הוא בהחלט זניח וכדאי מורשה.סיכון אין עדיין אם הכל נעשה לפי תקן ויש גם חוק לזה שמותר לעשות במורשה מישרד התחבורה אפילו עם חלפים שהלקוח יכול להביא. אני למשל עושה טיפול כל חודשיים שלוש אז ההפרש אצלי עובר גם את ה 2000 שח בקל לשנה.

פורסם

כשאני קניתי רכבים חדשים תמיד טיפלתי בהם במוסך מורשה יבואן גם אחרי תום תקופת האחריות. אבל זה היה כשלא ידעתי שניתן בקלות לרכוש חלקים לבד ולחסוך אלפי שקלים. היום, אני מסתכל על זה אחרת. אני לא מסתכל על טיפול בודד אלא על כל הטיפולים שרכב צריך לעבור, כולל תקלות שיקרו בוודאות כשהעלות עבור כל תקלה/טיפול מתחילה במאות שקלים במקרה המאוד טוב ומסתיימת באלפי שקלים במקרה הרע. בראיה כזו, ניתן לחסוך עשרות אלפי שקלים כשקונים את החלקים לבד וכשמבצעים טיפולים פשוטים לבד (כמו החלפת שמן ופילטרים). לאנשים יש נטייה להישאר במוסך בו הם מטפלים לאורך זמן, אלא אם נתקלו בחוויית שירות רעה. לצערי, למרות שיש חוק שמחייב מוסכים לקבל לקוחות שקנו חלקים ולטפל ברכב, במוסכים רבים יסרבו לכך. לכן אני סבור שעדיף מלכתחילה למצוא מוסך שיסכים לכך שהלקוח יביא את החלקים אתו, תוך הקפדה על שימוש בחלקים שהיצרן ממליץ ושמירת הקבלות. לא לכל אחד יש סבלנות וזמן לכך, אבל זה יכול לחסוך הרבה מאוד כסף לאורך חיי הרכב.

פורסם (נערך)

אם יש לך מוסך יבואן אמין ומקצועי ליד הבית אז לך אליו. להחליף שמן הם יודעים .

זו גם שאלה כמה שנים תחזיק את הרכב. יש כאלה שמוכרים כל שלוש שנים.

אצלי באיזור אין ממש מוסך מקצועי אז עברתי למוסך פרטי גם מקצועי וגם ליד הבית. אני נכוויתי בטיפול כושל במנוע THP156 הידוע לשמצה. המקצועיות ויכולת האבחון במורשה יבואן היתה לא טובה. לשלם הרבה אפשר גם בחוץ.

חבר החזיק C5 עם המנוע הזה , טיפל באדיקות רק במרכזי. הסכומים שהוא שלם להם פשוט הזויים (והוא כמובן החליף אותם חלקים פשוט בזמנים שונים). אבל גם בדברים קטנים כמו החלפת רפידות וצלחות בלם היו הבדלים יפים בחשבונית.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

טיפול בלמים הוא קלאסי למוסך שלא ברשת היבואן. אין שום יתרון להחליף רפידות/דיסקים במוסך מורשה וכאן הפערים במחיר יהיו מאד גדולים. וזה גם לא אמור לסכן את האחריות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...