Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא לגמרי נכון, כי גם בארץ יש אפשרות ליבוא מקביל, וזה לא תופס. ע"ע איילון מוטורס.

המצב בארה"ב שונה, אבל בוא לא נשכח את ההבדל בסדר הגודל בין ארה"ב לישראל. לא כל מודל שעובד שם יעבוד פה, ולהיפך.

ושוב, מונופול הוא לא ליצרן ספציפי, אלא למוצר. אז אם המיקרה לא באה לך טוב, את יכול לחפש ספייס סטאר, וזה כבר יבואן שונה (אבל אותו פח של רכב).

אני לא מצליח להבין את ההתעקשות. נגיד שאתה צודק, מה אז? תגיש עצומה? תריץ רשימה לכנסת? זה מה יש, מי שלא טוב לו יכול להביא רכב ביבוא אישי. נראה לי שמיצינו את הנקודה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

עם פורד זה לא תופס, עם טויוטה זה כן. אתה יכול לקנות קאמרי, יאריס היברידית או CHR מיוניון מוטורס עצמם, מאיילון מוטורס ומעוד כמה.

חייב לציין שארה"ב חריגה מעט מבחינת ההיצע הידני ואפילו עדיפה על אירופה. למשל , במוו סדרה 3 מהדור היוצא הוצעה שם עם גיר ידני עם כמעט כל מנוע בניגוד לאירופה שם הגיר הוצע בעיקר בדגמי הבסיס.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

בישראל המחירים הגבוהים נובעים בעיקר ממיסוי, אבל לא רק.

למשל - על רכבים היברידיים המס נמוך משמעותית, אבל מחיר הרכבים גבוה מאוד. (כל הדלתא נכנסת לכיס היבואן).

יש פה הרבה בעיות, לא הייתי אומר שהמחירים הם נגזרת של היצע וביקוש, בישראל זה לא מדוייק, לא רק בתחום הרכב.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

נראה כאילו ישראל מחסלת את המלאי העולמי של המיקרה.

מתי קרסו ישכילו לתת למיקרה מחירון נמוך יותר ולא כל פעם להציע אותה בהנחות שונות וגבוהות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
.

לרוב ההבדל הוא באזור ה 25 אלף שקל בקטגורית הסופר הסופר מיני וכ 15 אלף בקטגןרית המיני.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אפשר לשאול באיזו סופר מיני ישנו הבדל של 25K עבור תוספת גיר אוטומטי בלבד? :shock:

אני חושבת שאני לא מצליחה לחשוב על רכב ספורטיבי\יוקרה עד חצי מיליון ש"ח עם הפרש כזה עבור הבדל בגיר בלבד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בזמנו שעוד היו פה יחסית הרבה ידניות ההבדל עמד על אלפים בודדים ברוב המקרים, במחירון.

מאז נצברו הרבה קילומטרים עם האודומטרים, וכל המחירים היו יותר נמוכים (וגם ההכנסות). צריך לבדוק כיצד השתנה הפרש המחיר כאחוז ממחיר הרכב הידני (או האוטומטי), ובכלל בכמה השתנה מחיר רכב בקטגוריה מסויימת, כיצד השתנה האבזור שלו וכיצד התפתחה ההכנסה הממוצעת, או החציוני. או ערך אחר שייצג את ההכנסה לנפש או למשפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כלכלית, זה מונופול אם אין לו מתחרה שמציע מוצר תחליפי. אפשר לטעון שיבואן של מותג x הוא מונופול בדיוק כמו שיצרן של מותג x הוא מונופול, כי היי, אף אחד אחר לא מייצר את מותג x! מושחתים נמאסתם!

יבואני הרכב אינם מוכרזים כמונופול, אבל הם יבואנים בלעדיים של המותג אותו הם מייבאים. אם יש יבוא מקביל, הרי שהוא בשוליים של השוליים. כל יבואן של כל מותג נוהג כמו שמונופול היה נוהג. מבצע אפליית מחירים כלפי לקוחות שונים, מתייחס ללקוחות כאל לקוחות שבויים. מה עוזר ללקוח של רכב רכב ממותג X שיש לו תקלה והוא צריך רדיאטור חדש, שיש יבואן של רכב תחליפי ממותג Y?! האם הרדיאטור של מותג Y יכול להיכנס לרכב שלו? ברור שלא. לכן כל יבואן נוקב במחירים דמיוניים לחלפים שהוא מביא, עד פי 10 ממה שעולה לצרכן בחו"ל (ואני יודע זאת כי שילמתי מחיר של פי 11 על חלק לרכב שלי, כשלא ידעתי שאני יכול להביא אותו לבד).

לומר שאין כאן התנהגות מונופוליסטית, זה קצת היתממות.

פורסם

אם הם לא מונופול אני לא יודע מה זה מונופול.

ביום שבו כל סוכנות רכב תתחרה בשניה וכל אחד יוכל לייבא רכבים ולמכור במחיר שנראה לו, רק אז תהיה תחרות.

אותו דבר קרה עם מדיניות "שמיים פתוחים" כשלאל על לא הייתה תחרות כרטיסים עלו פי כמה ממה שהם עולים היום

...

פורסם

כעקרון כל אחד יכול לייבא כל רכב שעומד בתקנים - בתנאי שיעמוד בתנאי סף מסויימים, שנועדו להגן עליך ועלי, הצרכנים. שלא ייבא 50 מכוניות וייעלם, ואתה תשאר עם חתיכת פח ללא חלקי חילוף.

העניין הוא שיש יותר משני שחקנים בהצגה הזו, ובסופו של דבר מי שקובע הוא היצרן, שלא רוצה להתעסק עם יותר מיבואן אחד (היבואן הרשמי), ולא רוצה שכלי רכב יגיעו ארצה בדרכים עקיפות - מה שיגרום ליבוא של כלי רכב שאינם מותאמים לתנאי הארץ, קשיים במעקב אחרי קריאות שרות וכל שאר הצרות האחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם הם לא מונופול אני לא יודע מה זה מונופול.

אתה מרים להנחתה: אופציה ב'. אתה לא יודע מה זה מונופול.

מונופול הוא יצרן יחיד למוצר (או שירות), כלומר מצב שבו אין אף יצרן אחר שמייצר מוצר תחליפי. לא זהה, לא בדיוק אותו דבר, תחליפי. חברת חשמל היא מונופול בתחום אספקת חשמל לצרכנים ביתיים. תאגידי המים הם מונופול (כל אחד בתחומו) בתחום אספקת מי שתייה. קרסו היא לא מונופול בתחום רכבי פח יפניים בין סופר-מיני למיני עם גיר ידני או רציף (כאמור, מיצובישי ספייס סטאר).

עוד דוגמה: אפל היא היא היחידה שמייצרת סמארטפון מבוסס iOS. זה לא הופך אותה למונופול בתחום הסמארטפונים.

ביום שבו כל סוכנות רכב תתחרה בשניה וכל אחד יוכל לייבא רכבים ולמכור במחיר שנראה לו, רק אז תהיה תחרות.

אתה יכול לייבא רכב לשימוש אישי בייבוא אישי (בתנאי שהוא עד שנתיים על הכביש או מעל 30). בתנאים מסוימים (פחותים מאלו של יבואן רשמי) אתה יכול לייבא רכבים חדשים ביבוא מסחרי. זה כנראה לא מאוד משתלם כלכלית, אחרת זה כבר היה קורה בקנה מידה גדול.

אותו דבר קרה עם מדיניות "שמיים פתוחים" כשלאל על לא הייתה תחרות כרטיסים עלו פי כמה ממה שהם עולים היום

לא. אם אלעל היתה היחידה שהציעה שירות בקו מסוים, או שכדי שחברה זרה תציע שירות בקו מסוים היה צורך בהסכמה / שירות / ווטאבר של אלעל, אז היא אכן היתה מונופול. ברגע שיש עוד חברות שמציעות שירות בקו (הוא לא חייב להיות זהה לשירות של אלעל, הוא צריך להיות תחליפי) אז היא לא מונופול.

אני מסכים איתך

פורסם

זה כן מונופול.

אם אני צריך חלק לרכב שלי ורק יצרן הרכב מייצר אותו, הרי הוא מונופול.

במקרה שלי שהוא לא קורה הרבה, 2 יבואנים לאותו קונצרן רכב, אחד הציע לי 700 זקל ואחד 860, על חלק שעלה 33 דולר ביחד עם האטמים שלו.

פורסם

תפריד בין יבוא רכב ויבוא חלקי חילוף, אלו שני תחומים שונים. במקרה שציינת זה אולי דואופול.

דוקא בחלקים לרוב אפשר למצוא תחליפיים בשלל מחירים ואיכויות, אני מניח שהם מגיעים ביבוא מקביל. במקרה של רכבים נדירים כמו שלך (ושלי) יש חוסר כדאיות כלכלית מוחלט בייבוא של חלקים, אז אתה תקוע עם מחיר יבואן (או יבוא אישי, כשאפשר). אבל לא מדובר באיזו מגבלה חוקית, למיטב ידיעתי.

אני מסכים איתך

פורסם

לא צריך להיות קטנוני, ההגדרה המילונית ממש לא מעניינת אותי.

מבחינתי אם יש יבואן אחד שמייבא 98%-100% מהמכוניות של. יצרן מסוים (בוא נהיה כנים עם עצמנו, יבוא מקביל כמעט לא קיים)

ואם בכל סוכנות תקבל את אותו המחיר, אובייסלי זה סוג של מונופול.

פורסם

כל הויכוח פה לא רלוונטי. אין מה להשוות אותנו לא לאירופה ולא לארהב. הן מבחינת גודל השוק והמכירה על ידי יבואן בלעדי (יבוא מקביל בארץ זניח עד לא קיים) והן מבחינת העדפות הצרכן. באירופה מי שלא נכה בהגדרה קונה רכב ידני. גם בחברות ההשכרה רוב ההיצע ידני . אני מסכים שזה מבאס שהרבה יבואנים מביאים רכבים ידניים עם מפרט מינימלי או בקצה השני , רכבים ספורטיביים ידניים במחיר פרימיום , אבל זה כבר לא נוגע לנושא השרשור .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...