Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מתבלבל, רשמתי ב-ד-י-ו-ק את מה שאמרת במהלך כל השרשור,הדוגמא של היונדאי באה בעקבות התגובה של ״אם כלמובייל טריידאין מוכרים במחירון את הרכבים במגרש שלהם אז הם נתנו עליהם מחירון גם למי שעשה טרייד״ - המגרש והסוכנות צריכים לקנות ממך בפחות ממה שהם ימכרו, זה החוקים של השוק.

אין פה אמונה במותג כזה או אחר, יש פה מצב שוק - ואם קיבלת ״מחירון״ על רכב שלא שווה את זה בשוק החופשי, תבדוק טוב טוב את העיסקה שעשית.

לדוגמא, בקרסו ובקיה(אישית נתקלתי כבר פעמיים, אבל גם בהרבה יבואנים אחרים נוקטים בשיטה דומה) הרבה פעמים יתנו לך מחירון על הרכב שלך בטרייד תמורת מחירון של הרכב החדש(שיחוק לא?) אבל אז תגלה שאם לא היית עושה טרייד היית מקבל הרבה פעמים ״במקום״ הנחה של 10-15 אלף שקל, אין מתנות חינם ואף יבואן לא יפסיד עשרות אלפי שקלים בכל מכירה של רכב בשביל ״אמונה״.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פירקת לא נכון את מה שכתבתי.

הכוונה היתה שבשוק החופשי אתה יכול למצוא יונדאי ומיצובישי בכמויות ובמחיר נמוך מהמחירון בלא מעט כסף.

למרות זאת, כולמוביל טרייד מחזיקים מחיר גבוה לכל הדגמים שהם מוכרים.

פורסם

רכב ממגרש טרייד(בטח של יבואן) תמיד יעלה יותר מהרכב בשוק החופשי.

בוא ניקח לדוגמא אם המחירון שווה 100 אלף שקל ובשוק החופשי הרכב נסחר ב90 אלף שקל.

הטרייד יתן 90 אלף רק במקרה הטוב ללקוח(לרוב 80-85 אלף) , הטרייד מספק אחריות? (שאתה כפרטי לא מספק) ועולה לו כסף? הטרייד צריך להחזיק מערך אנשי מכירות? לעשות השבחה? להרוויח בסוף גם? - אז הוא מוכר לך רכב עם אחריות עם פריסת תשלומים או מימון במחיר גבוהה ממחיר השוק.

עכשיו אם רכב המחירון שלו 100 אלף אבל השווי שלו בשוק החופשי הוא 70 אלף שקל(בקיצון) נגיד הטרייד מספק לך את השירות האלה הוא יוכל למכור ב80 אלף? למה שישלם לך 100 אלף על הרכב? איפה ההיגיון?.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

פורסם
רכב ממגרש טרייד(בטח של יבואן) תמיד יעלה יותר מהרכב בשוק החופשי.

בוא ניקח לדוגמא אם המחירון שווה 100 אלף שקל ובשוק החופשי הרכב נסחר ב90 אלף שקל.

הטרייד יתן 90 אלף רק במקרה הטוב ללקוח(לרוב 80-85 אלף) , הטרייד מספק אחריות? (שאתה כפרטי לא מספק) ועולה לו כסף? הטרייד צריך להחזיק מערך אנשי מכירות? לעשות השבחה? להרוויח בסוף גם? - אז הוא מוכר לך רכב עם אחריות עם פריסת תשלומים או מימון במחיר גבוהה ממחיר השוק.

עכשיו אם רכב המחירון שלו 100 אלף אבל השווי שלו בשוק החופשי הוא 70 אלף שקל(בקיצון) נגיד הטרייד מספק לך את השירות האלה הוא יוכל למכור ב80 אלף? למה שישלם לך 100 אלף על הרכב? איפה ההיגיון?.

הטרייד קיים לא רק בשביל להרוויח כסף, אלא גם לתמוך במותג.

אם הוא ישלם לרכב שהוא מכר 60% מהערך, כי זה מחיר השוק, הוא יורה לעצמו ברגל, ביד ובראש ביחד.

בכדי לשנות סטיגמה כזו, אחת הפעולות שחברה חייבת לעשות היא לתמוך במוצר, לפעמים גם על חשבון רווחיות.

פורסם

אני חושבת שמערך הטרייד אין המפורסם ביותר בשוק המקומי שייך למאיר, עם וולוו.

בזכות הטרייד-אין הם הצליחו לשמר לקוחות במשך דורות כי בזמן שהלקוחות קיבלו הצעות מעליבות (גם בשוק הפרטי) בכל מקום אחר בחוץ, "בבית" תמיד קיבלו מחירון ועסקה כדאית. היום, אני מאמינה שגם בזכות שיפור המוצרים וגם בזכות העבודה הקשה של היבואן, הסחירות בשוק היד השנייה השתפרה פלאים.

מנגד, כדאי לזכור שכאן מדובר במותג פרימיום, יתכן והרווחיות בסגמנט הזה גבוהה יותר המאפשר יכולת תמחרון גבוהה יותר מאשר בסגמנט העממי. באולם מושלם אני בטוחה שכל יבואן היה שמח להציע טרייד במחירון ללקוחות חוזרים וגם לחדשים יחד עם הטבות על הרכב החדש, יתכן וחלקם פשוט לא יכולים להרשות זו לעצמם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
הטרייד קיים לא רק בשביל להרוויח כסף, אלא גם לתמוך במותג.

אם הוא ישלם לרכב שהוא מכר 60% מהערך, כי זה מחיר השוק, הוא יורה לעצמו ברגל, ביד ובראש ביחד.

בכדי לשנות סטיגמה כזו, אחת הפעולות שחברה חייבת לעשות היא לתמוך במוצר, לפעמים גם על חשבון רווחיות.

הטרייד הוא חברה, ברוב היבואנים הוא לא בבעלות היבואן אלא קבלן איתו הוא עובד.

גם הטרייד וגם היבואן הם ארגונים כלכלים שהמטרה שלהם להרוויח ולא שום מטרה אחרת, אם השיטה בה הם עובדים לא הייתה רווחית והם היו מפסדים כסף הם לא היו פה - בין אם בפשיטת רגל ובין אם בהחלטה של היצרן להחליף נציגות.

פורסם
אני חושבת שמערך הטרייד אין המפורסם ביותר בשוק המקומי שייך למאיר, עם וולוו.

בזכות הטרייד-אין הם הצליחו לשמר לקוחות במשך דורות כי בזמן שהלקוחות קיבלו הצעות מעליבות (גם בשוק הפרטי) בכל מקום אחר בחוץ, "בבית" תמיד קיבלו מחירון ועסקה כדאית. היום, אני מאמינה שגם בזכות שיפור המוצרים וגם בזכות העבודה הקשה של היבואן, הסחירות בשוק היד השנייה השתפרה פלאים.

מנגד, כדאי לזכור שכאן מדובר במותג פרימיום, יתכן והרווחיות בסגמנט הזה גבוהה יותר המאפשר יכולת תמחרון גבוהה יותר מאשר בסגמנט העממי. באולם מושלם אני בטוחה שכל יבואן היה שמח להציע טרייד במחירון ללקוחות חוזרים וגם לחדשים יחד עם הטבות על הרכב החדש, יתכן וחלקם פשוט לא יכולים להרשות זו לעצמם.

אני מחזק את דברייך לגבי מאיר אך בסגמנט האופנועים, היה לי אופנוע הונדה 2014 יד ראשונה, בטרייד אין שלהם קיבלתי הצעה של 3000 יותר ממה שקיבלתי בשוק החופשי, למרות שבסוף הלכתי על אופנוע אחר, אך מגיע להם כל הכבוד ואני די בטוח שבעתיד ברגע שארצה לשדרג את האופנוע הנוכחי שלי בהחלט אפזול לכיוון הונדה שוב.

פורסם

אני הייתי עם 208 ידנית 2016 והלכתי ללובינסקי לקבל הצעת טרייד אין (התלבטתי אם לקחת C3 או כבר לעשות קפיצה ל208GTI).

קיבלתי פשוט הצעה מעליבה (כפי שסיפרו כאן לפני). הסברתי להם את האבסורד שיש להם לקוח בתחילת דרכו שמאוד אוהב את הרכבים שלהם ופשוט נאלץ לנטוש את המותג לחברה אחרת. עלויות ירידת הערך הרגילות הן גם ככה גבוהות, ועבור פיג'ו זה פשוט פער גבוה מידי.

עברתי להונדה

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

מתחילת 2018 ועד סוף אוגוסט נמכרו 52 יחידות של מיני ONE/COOPERQCOOPER S עם 5 דלתות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...