Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההשוואה צריכה להיות יותר בכיוון של כלי רכב פר שטח נתון, ופה אני מאמין שאנחנו הולכים ומתקדמים בצעדי ענק אל עבר מדינות נחשלות.

Sent from my Tricorder

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמעט כולנו מגיעים מרקע "מזרחי", בין אם מזרח תיכוני או מזרח אירופאי ובתרבויות של המקומות האלה, התחשבות באנשים זרים היא לא פקטור. הרוב המוחלט של התופעות האלה לא נובע מכוונה רעה אלא מחוסר מודעות והעדר חינוך מתאים.

פעם ראשונה שאני נתקל בטענות כאלה על חינוך מזרח אירופאי. בתור רוסי אני יכול להגיד לך שזה ממש לא נכון.

סליחה, אבל זה פשוט לא נכון עובדתית.

...

בישראל:

רוחב מינימלי: 230 ס"מ

רוחב חניה ליד עמוד/ קיר: 255 ס"מ

בין שני עמודים/ קירות: 280 ס"מ

אם זה נכון, אז יש הרבה חניות ששורטטו לפני כניסת התקנים האלה ולא תוקנו מאז, ו/או שיש הרבה מפעילי חניונים שזורקים ז' על התקנים. עכשיו שאני עובד בת"א יוצא לי לראות חניות שאתה לא יכול להכניס בהן מיני בלי שהמראות שלך יעברו את הפסים.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
ולפני הרבה שנים לאיזה מכר חרטו על הרכב "תתחדש יא בן זונה".

בבקשה תגיד לי שזה לא נכון :-(

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
קם יורם בבוקר וקונה רכב חדש במיטב כספו .

יורם מטפח את הרכב , משקיע בו , מטפל מנקה ושומר .

ומנגד יש איש ללא כבוד לרכוש האחר שפותח את דלת רכבו בחוזקה ופוגע ברכב של יורם.

איש אחר ללא נקיפות מצפון שפוגע ברכב של יורם ונמלט בלי להשאיר פרטים.

ועוד איש עם עין צרה וקנאית שאוהב לשרוט רכבים עם מפתח או כלי חד סתם כי הוא קנאי , אז הוא שרט את הרכב של יורם.

ויש איש נקמן ופחדן שבמקום להתעמת עם יורם יפגע לו ברכב (כי הרכב לא יכול להגיב).

איש גנב שחומד בגלגלים היפים של יורם או מראות הצד שלו.

אז ליורם הוצאתם את החשק מהרכב החדש לגמרי.

ותודה לכל האנשים האלה, מאחל לכם שיעשו לכם בדיוק את מה שאתם עושים לאחרים

סטטיסטית, ע"פ הנתונים הרשמיים של משרדי הרישוי והאוצר, על כל יורם שרוכש את הרכב מכספו יש לפחות 'איש ללא כבוד' נוסף שמחזיק את הרכב בליסינג.

ונא לא לספר לי שזה לא קשור, במשך שנים אני עובד בארגונים שכמעט כל כח האדם נוהג ברכבי ליסינג. הם מחרבנים על הרכבים, וגם משתינים.

מבחינתם זה לא רכוש שלהם, אלא של מישהו אחר וזה משפיע מאוד על ההתנהלות.

לפני שנים כשהעלו קצת את שווי השימוש, חברות הליסינג קצת נלחצו, ואז החוזים החדשים של החברה בה עבדתי לא כללו סעיף "השתתפות עצמית" (שגם ככה היה בדיחה). את צהלות השמחה אני זוכר עד היום ..

אני חי עם ליסינגאים, עובד איתם, חבר שלהם, סועד איתם. חוסר הכבוד לרכב כרכוש מתחיל מזה שעבור לפחות חצי מהפרייבטים רכב חדש הוא רכוש של מישהו אחר.

לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
פעם ראשונה שאני נתקל בטענות כאלה על חינוך מזרח אירופאי. בתור רוסי אני יכול להגיד לך שזה ממש לא נכון.

חוסר מודעות זה גם חוסר מודעות עצמית.

המשפחה שלי ממזרח אירופה ואתכם אני חי מאז העליה של שנות ה90.

הצד הפולני שלי גם ידע לספר על החינוך האירופאי ולהגיב בפליאה לכל ביקורת אבל כשסבתא ז"ל ראתה תור ארוך של אנשים, יכולת לספור עד 10 עד שסבתא תציץ מראש התור ותסמן לך להגיע. זה היה מסוג הכישורים שהיא שכללה במהלך התקופה שהיא בילתה בברית המועצות.

הצד הרומני שלי היה קצת יותר מודע לעצמו והבחין בין החלקים במשפחה שהגיעו מרקע חינוכי טוב יותר ופחות (ככל הנראה תוצאה של מפגש בין חלקים שהיגרו מזרחה מאוסטרו-הונגריה וחלקים שהיגרו דרומה מאוקראינה/האימפריה הרוסית).

בין לנינגראד ולולדיווסטוק זורמים הרבה מאוד מים וגם בראשונה, התרבות והחינוך הם לא בדיוק סקנדינביה, למרות הקרבה הגיאוגרפית. כשאתה מסתובב במזרח אירופה ואח"כ באנגליה או חלקים גדולים מארה"ב אז הקונטרסטים האלה מאוד ברורים וגם מאוד ברור מאיפה אנחנו מגיעים.

פורסם
אם זה נכון, אז יש הרבה חניות ששורטטו לפני כניסת התקנים האלה ולא תוקנו מאז, ו/או שיש הרבה מפעילי חניונים שזורקים ז' על התקנים. עכשיו שאני עובד בת"א יוצא לי לראות חניות שאתה לא יכול להכניס בהן מיני בלי שהמראות שלך יעברו את הפסים.

לגבי ההשערה הראשונה, זה חוק מ-1965.

ופה (עמוד 15) אתה יכול לראות את אותן מידות משנת 97, כאשר ההתייחסות היא למכוניות ברוחב 1.80 מ', דבר די נפוץ גם היום (פלוס 5 ס"מ גג).

לגבי החלק השני, לא יפתיע אותי לגלות שאתה צודק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

רכשתי רכב חדש לפני כחצי שנה וקיבלתי רכב ללא שריטה אחת.

לפי יומיים נסענו לסופר בשביל לעשות קניות ולמרות שהיו מלא מקומות חנייה מול הכניסה בחרתי

לחנות רחוק יותר איפה שלא חנו בכלל רק בשביל להמנע ממכות של עגלות סופר או שפשופים.

כשאני חוזר איזו גברת בחרה לחנות "צמוד"!!! לרכב שלי עם סובארו אימפרזה מתפרקת.

חניון ריק והיא חונה צמוד לרכב שאפילו אין לה כמעט מקום לצאת מהרכב שלה.

סתם עוד דוגמה לראש ישראלי טיפוסי.

פורסם (נערך)
בבקשה תגיד לי שזה לא נכון :-(

נכון לגמרי

סיטרואן בי איכס 1988 כסופה.

האיש יצא לגמלאות והיה אמור להתחיל ללמד בבית ספר תיכון עם פנימיה. הגיע לבית הספר כמה ימים לפני תחילת שנה"ל ברכבו החדש, חנה בחנית הסגל, וכשחזר ממשרדי ההנהלה זה מה שמצא.

עשרים ומשהו שנים קודם, בבית ספר דומה אבא שלי מצא את הפיאט 600 בין העצים בחורשה בחצר בית הספר. כמה מהחבר'ה הרימו אותה בידיים והניחו אותו בחורשה.

ומעניין לעניין בעניין דומה - אשתי לימדה איזה 15 שנה בבית סר שבו למד מיטב הנוער. יום אחד נעלה את הפיאסטה שלה עם המפתחות בפנים. לא היה קושי למצוא מתנדב שיפתח לה את המכונית, עבודה של 10 שניות עם סרגל.

ואתה יודע מה? גם בריאלי המפואר היה בשכבה שלי מקרה של תלמיד שהוציא את האויר מגלגל המכונית של אחת המורות. אחר כך גם עזר לה להחליף אותו. והיה איזה יום שבו ביקרתי חבר בקיבוץ והמקום שבו חניתי לא מצא חן בעיני השכן, כנראה חמד אותו לעצמו. מצאתי את ארבעת הצמיגים ריקים מאויר. למזלי אותו חבר היה, בין השאר, התיקונצ'יק של הקיבוץ, והיה לו רכב לרשותו, אז פירקנו את הגלגלים בסבב, לקחנו אותם למשאבת האויר של הקיבוץ ואחרי חצי שעה הייתי בדרכי הביתה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי יומיים נסענו לסופר בשביל לעשות קניות ולמרות שהיו מלא מקומות חנייה מול הכניסה בחרתי

לחנות רחוק יותר איפה שלא חנו בכלל רק בשביל להמנע ממכות של עגלות סופר או שפשופים.

הייתי שורף אותה עם הרכב שלה ביחד.

פורסם

מה אתה רוצה ממנה? היא לא רצתה שיפתחו עליה דלתות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
נכון לגמרי

סיטרואן בי איכס 1988 כסופה.

האיש יצא לגמלאות והיה אמור להתחיל ללמד בבית ספר תיכון עם פנימיה. הגיע לבית הספר כמה ימים לפני תחילת שנה"ל ברכבו החדש, חנה בחנית הסגל, וכשחזר ממשרדי ההנהלה זה מה שמצא.

עשרים ומשהו שנים קודם, בבית ספר דומה אבא שלי מצא את הפיאט 600 בין העצים בחורשה בחצר בית הספר. כמה מהחבר'ה הרימו אותה בידיים והניחו אותו בחורשה.

ומעניין לעניין בעניין דומה - אשתי לימדה איזה 15 שנה בבית סר שבו למד מיטב הנוער. יום אחד נעלה את הפיאסטה שלה עם המפתחות בפנים. לא היה קושי למצוא מתנדב שיפתח לה את המכונית, עבודה של 10 שניות עם סרגל.

ואתה יודע מה? גם בריאלי המפואר היה בשכבה שלי מקרה של תלמיד שהוציא את האויר מגלגל המכונית של אחת המורות. אחר כך גם עזר לה להחליף אותו. והיה איזה יום שבו ביקרתי חבר בקיבוץ והמקום שבו חניתי לא מצא חן בעיני השכן, כנראה חמד אותו לעצמו. מצאתי את ארבעת הצמיגים ריקים מאויר. למזלי אותו חבר היה, בין השאר, התיקונצ'יק של הקיבוץ, והיה לו רכב לרשותו, אז פירקנו את הגלגלים בסבב, לקחנו אותם למשאבת האויר של הקיבוץ ואחרי חצי שעה הייתי בדרכי הביתה.

מדכא.

פורסם
שורף אותה בקללות.. רק מלחשוב על זה קיבלתי עצבים.

הנהגים בארץ מהגרועים שיש בעולם, צורה הנהיגה נראית כאילו הם מטיילים בשוק.

חחחח הרגת אותי.

כמה שזה נכון...

• תוכן חדש...