Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום.

כדי לסיים את יישור הקו שלי אני רוצה לדעת שכל החלקים במערכת הקירור הוחלפו. החלפתי כבר את הצינורות+צינורות החימום.

מה שנשאר להחליף זה הרדיאטור שלדעתי חגג 20 לפני חודש.

על פי מדידות+השוואה לשרטוט הרדיאטור שמותקן אצלי ברכב הוא הרדיאטור הזה של אורדונז.

הוא הכי קרוב לזה שמותקן אצלי (בוודאות של אורדונז), והיחיד שכניסת צינור המים של מיכל העודפים (מופיע בצד ימין למעלה) נמצאת על הפאנל הפנימי של הרדיאטור ולא יוצאת מהדופן הימני העליון כמו בשאר הדגמים של היצרן.

מה שקצת מוזר הוא שהרדיאטור מסווג כמתאים ל205 עם מנוע הדיזל בעוד שהרכב שלי הוא 1.4 בנזין.

האפשרות השניה היא רדיאטור של חברת Nissens עיצוב די דומה לשל הקודם (מספר חלק 63709).

בחרתי את שני אלו כי כניסת צינור העודפים אצלם לא יוצאת מהדופן, ברכב שלי יש מזגן והצינור של המזגן עובר מסביב לאותה דופן. בדגמים אחרים של יצרנים אחרים (Valeo למשל), הכניסה הזו יוצאת מהדופן. אני חושש שבמקרה כזה הכניסה הזו וצינור המזגן יפגשו ותהיה בעיה להתקין רדיאטור כזה.

עכשיו מלבד להבדל קל במידות יש הבדל נוסף. הNissens עשוי מאלומיניום, האורדונז מנחושת. זה מתבטא בהבדל קל במשקל. האם יש יתרונות/חסרונות נוספים לכל אחד מהחומרים על השני?

ממי מהם הייתם בוחרים והאם למישהו יש נסיון עם המוצרים של Nissens?

למה אני לא רוכש בארץ? יש פה רק סיני/טייווני ולכן אני מנסה לבחון אופציות מחו"ל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נחושת מוליכה חום בצורה יותר טובה, האורדונז האלה הינם שם דבר בצרפתיות.

אני הייתי מציע שתשלח את הרדיאטור לניקוי יסודי אצל מכון רדיאטורים, זה מה שעשיתי ב106 ראלי שהיתה לי ,העלות סבירה (150 ש"ח בזמנו) והשינוי היה מיידי.

כיוון שאתה כבר מתעסק עם מערכת המים אמליץ לך על תרמוסטט של 82 מעלות ויוניט רדיאטור תואם.

הכי חשוב - ב205 אין שום שעון חום מים , ממליץ להוסיף.

אם יש לך עוד שאלות - בכיף :)

פורסם (נערך)

אין לי בעיות התחממות אבל נוצרה כבר המון קורוזיה על הרדיאטור כולל באזורים של המחברים.

אני מנחש שבסבירות גבוהה מאוד זה הרדיאטור המקורי שאיתו הגיע הרכב, ונראה לי שאחרי 20 שנה מגיעה לו החלפה.

לגבי ההבדלים בין אלומיניום לנחושת מה שרשמת נכון אבל זו לא התמונה המלאה. התכונות האחרות של החומרים גורמות לאילוצים אחרים במבנה של הרדיאטור, אילוצים אלה מביאים למצב שרדיאטור אלומיניום יקרר לפחות טוב כמו אלומיניום, אבל יהיה עמיד יותר וקל יותר.

האמת שהן מאפשרות לבנות רדיאטור אלומיניום שיקרר טוב יותר ויהיה עמיד יותר וחזק יותר, אבל זה כבר תלוי במה היצרן עשה.

מאמר 1 מאמר 2

השורה התחתונה היא שאם הרכב שלכם הגיע במקור עם רדיאטור אלומיניום כמו הרכבים המודרניים אז תישארו עם אלומיניום. אם הוא הגיע עם נחושת אז בשורה התחתונה אפשר לקחת כל אחד מהסוגים. אלומיניום יהיה כנראה קל יותר ועמיד יותר כולל אורך חיים. הנחושת יתן מראה יותר וינטג'י (לא רלוונטי לרכב שלי), ויהיה קל יותר לתיקון אם יזדקק לאחד. יש עוד כל מני פלוסים ומינוסים לכל אחד אבל זה בערך הסיכום שעשיתי למה שכתוב שם. ממליץ לקרוא למי שמעניין אותו וגם כי אולי הבנתי משהו לא נכון.

זה פחות או יותר מה שהבנתי מהמאמרים האלה.

נראה לי שאני דווקא אלך על האלומיניום. 2 קילו זה לא מעט לחסוך גם במחיר המשלוח וגם בקצה תא המנוע. אבדוק זמינות ומחירים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

למה סתם לגעת במה שעובד? רדיאטור לא מחליפים כתחזוקה מונעת אלא מתי שיש בעיה....ואם אתה שואל אותי, עובד? לא מאבד מיים? עזוב ככה עד שיתחיל זעם.

פורסם

יש אמת במה שאתה אומר, אבל גם אם לא אתקין מיד את הרדיאטור אני עדיין מעדיף להיות מוכן עם אחד במחסן, מאשר להשבית את הרכב לזמן מסוים או להתפשר על מוצר פחות איכותי.

בכל מקרה אקח את העצה שלך, גם אם אני ארכוש רדיאטור בקרוב אני לא אתקין אותו מיד.

• תוכן חדש...