Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה לא מוזר כי היבואן עושה שיקולים מאוד קרים של עלות/תועלת.

אם התקנה של מובילאיי יוצא לו יותר זול מייבוא של רכבים עם מערכות בטיחות מקוריות, הוא יתקין מובילאיי.

טוב היה עושה המחוקק אם היה מפריד בין מערכות התראה שרק מצפצפות לבין מערכות אקטיביות שגם פועלות במקום הנהג כמו במערכות מקוריות, כי הרי ברור לכולנו מה עדיף.

למשל היה נותן הטבה גדולה יותר למערכות המקוריות על מנת לעודד יבואנים לייבא רכבים עם המערכות האלה.

פחחחחח.

ליצרני רכב והמערכות המקוריות אין את הלוביסטים שיש למובילאיי.

למרות ששמעתי שהשאיפה היא שעד 2020 לא יהיו מערכות בטיחות בהתקנה מקומית.

מזכיר לי שב-2010 לא היה ייבוא של דגמים מסויימים כי אז נכנסה חובת בקרת היציבות - כמה שנים לפני אירופה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

נכון, כנראה שללוביסטים יש פה עניין לא קטן, ולדעתי גם מישהו פה פתח איזה שרשור על זה שמבקר המדינה יבדוק את הנושא הזה העתיד.

משהו אומר לי שנגלה שהייתה שם שחיתות מארץ השחיתויות, לצערי זה גם לא יפתיע אותי.

אבל שוב, כנראה שעדיף משהו מכלום, ואם זה באמת יביא אותנו למצב שבשנת 2020 לא יעלה רכב על הכביש אם אין לו מערכות בטיחות מקוריות, אז זה מעולה.

גם במחיר של זה שיהיו רכבים שאולי לא יביאו יותר, אבל אני בספק שעד אז יהיו יצרנים שלא יהיה להם בארסנל האבזור מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות. אסור לשכוח שזה לאט לאט הופך גם לסטנדרט שבודקים במבחני הריסוק.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ את השרשור לגבי שאלה מעניינת,

למה הבחירה של סוג מערכת הבטיחות אפטרמארקט הפסיבית שמותקנת נמצא ביידים של היבואן ולא החלטה של הלקוח?.

בין אם מדובר במערכת בתפקוד חלקי(סטייל רכבים כמו איביזה שמכילים בלימה אוטונומית אבל לא בקרה לסטיה מנתיב) או רכבים ללא מערכת כלל.

אם אני כלקוח לא מתנגד למערכת בטיחות אבל החלטתי שאני רוצה להתקין מובאון או אייווקס שמכילות את היכולות המחוייבת בחוק מדוע נגזר עלי הבחירה של היבואן(ב90% מהמקרים מדובר במוביילאי).

הרי גם אם היבואן החליט להתקין לדוגמא מוביילאי שכוללת זיהוי תמרורי תנועה נחסמה לי האופציה ונאסר עלי להחליפה במערכת אחרת(כי לדוגמא האחרות לא יודעות לעשות זאת) וה״יכולת״ הנ״ל מקועקעת ברישיון רכב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בדלק מוטורס החליטו להתקין מובילאיי גם היכן שלא צריך.

מאזדה 3 מצויידת בלימה אוטונומית עד 80 קמ"ש ובבקרת סטייה מהנתיב בכל רמת האבזור, בגבוהות יש גם תיקון היגוי אקטיבי, למרות זאת למפרט דגמי 2018 נוספה מערכת מובילאיי.

מאזדה CX3 גם כן מצוייד בבלימה אוטונומית עד 80 קמ"ש ובבקרת סטייה מהנתיב וגם הוא מקבל מובילאיי.

פורסם

מאזדה 3 מצויידת בלימה אוטונומית עד 80 קמ"ש ובבקרת סטייה מהנתיב בכל רמת האבזור, בגבוהות יש גם תיקון היגוי אקטיבי, למרות זאת למפרט דגמי 2018 נוספה מערכת מובילאיי.

מאזדה CX3 גם כן מצוייד בבלימה אוטונומית עד 80 קמ"ש ובבקרת סטייה מהנתיב וגם הוא מקבל מובילאיי.

עצוב מאוד. איזה אבסורד... פשוט מביך. מעניין מה הם אומרים למי שמתעקש לא לקבל את הצפצפה הזו בדגמים הנ"ל.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
בהחלט רעיון מבורך שהחל בשרשור נוסף לפני מס' ימים.

כמה שאלות:

1.גולף-ע"פ המפרט יש בקרת שיוט אדפטיבית ומערכת לניטור מרחק לפנים,הם הוסיפו גם מערכת לזיהוי סטייה מנתיב ?

2. C1/108 כוללות מערכות מקוריות ? לפי המפרטים באתרים נראה כי מותקנת מובילאיי.

לא הוסיפו.

בפועל המערכת של בקרת השיוט האדפטיבית יודעת להבין היכן ממוקמים רכבים מצידך (היא מורידה מהירות כאשר אתה מהיר יותר מהרכב לשמאלך למשל, כדי למנוע עקיפות פראיות מימין).

בכל מקרה המוביליי מתריע גם על שמירת מרחק, שזה קצת מעצבן בהתחשב בעובדה ששני המערכות (המקוריות והמוביליי) נובחות זו על זו במהלך נסיעה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

דלק נפלו על הראש לגמרי.

כל דגמי מאזדה עם מוביל איי אם צריך או לא , פורד או שזה לא מעודכן או שרק הקוגה ברמת הגימור הגבוהה והאדג' מגיעים בלי.

פורסם
דלק נפלו על הראש לגמרי.

כל דגמי מאזדה עם מוביל איי אם צריך או לא , פורד או שזה לא מעודכן או שרק הקוגה ברמת הגימור הגבוהה והאדג' מגיעים בלי.

אישיתי אני לא מאמין,אבל מאוד מאוד מקווה,שהלקוחות יצביעו ברגליים ויעברו למתחרות.פשוט אבסורד.

פורסם

הזרעים נזרעו כבר עם ה-CX5.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מזדה cx5 הדגם של ה"הכי" ביוקר זה עם המנוע 2.5 ליטר מגיע עם המובלאי, זה באמת בושה למאזדה לא לסוכנות עצמה. במכוניות זולות יותר יש כל המערכות אז ברכב מעל ל 210 אלף אין? עצוב.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

קיוויתי שאחרי שהרגולציה תיכנס לתוקף, היבואנים יתחילו להתחרות אחד בשני להראות למי יש הכי הרבה רכבים עם מערכות בטיחות מודרניות. במקום זה, נראה שהם מתחרים אחד בשני להראות למי יש הכי הרבה רכבים שתקעו בהם מובילאיי. :-(

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

• תוכן חדש...