Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע מאבד מים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה אחי!!!!!!

יש לך את הציר של המשאבה נכון? איפה שיושב המחזיר שמן רוב הסיכויים ששחוק שם,

האפשרות שלך היא כזו-תחליף מחזיר שמן(עולה בערך 8 שקל) תחזיר הכל למקום כמו שצריך .

שים שמן גיר חדש , מיים חדשים לקירור כמובן להוציא אוויר מהמערכת ותראה אם זה בסדר..

אל תשכח לפתוח את הצד של האגן שמן גיר הוא מפוצץ בשמן מעורבב עם מיים.....תנקה את הכל כולל את הפתח של גלגלי השיניים של הגיר (הכי טוב לנקות עם בנזין).

ואז שים אטמים חדשים.

קח בחשבון שאם זה משאבת מיים לא נשאר הרבה בחברה.

לא מייבאים יותר חלקים של אפריליה לארץ רק מה שנשאר במחסנים.

בהצלחה אחי.

פורסם

אני רואה זאת כל בוקר מהאגזוז של הטנדRR סובארו שלי שמשפריץ טיפות מים במהלך החימום, למרות שמפלס נוזל הקרור אינו יורד, ולעולם לא חסר נוזל קרור.

תופעה ידוע שיש ברכבים עם ממיר קתליטי

לתא השריפה נכנסים חמצן (O2) , פחמימנים (דלק - CH4 או C2H6) וחנקן (N2) שהינו כ70% מהאוויר באטמוספירה.

תוצרי שריפה מושלמת הם CO2 וH20.

אטומי המימן מגיעים ממולקולות הדלק (HC) אשר מתפרקים בתהליך השריפה.

אך מכיוון שתהליך השריפה בתא הבעירה אינו אידאלי, נוצרים גזים נוספים: CO וNOx.

בכל אופן, מים (H20) הם חלק מתוצרי השריפה. גם אידאלית וגם לא אידאלית.

אני רואה זאת כל בוקר מהאגזוז של הטנדRR סובארו שלי שמשפריץ טיפות מים במהלך החימום, למרות שמפלס נוזל הקרור אינו יורד, ולעולם לא חסר נוזל קרור.

בכל אופן, אחוזי הלחות שבאוויר זניחים ביותר וכמעט ואינם משפיעים על גזי הפליטה שנפלטים מהאגזוז.

פורסם

תופעה ידוע שיש ברכבים עם ממיר קתליטי

איזה ממיר קטליטי? טנדRR סובארו 93 עם אחלה קרבורטור...

בפעם האחרונה שבדקתי (היום, כשהרכב היה על הליפט...) לא ראיתי קטליזטור...

:smile:

ואגב, תפקיד הממיר הקטליטי הוא להמיר את גזי הפליטה כך שיהיו קרובים לאלו הנוצרים בתהליך שריפה אידאלי. מה שמחזק את דעתי בעניין הH2O

פורסם

בכל אופן, מים (H20) הם חלק מתוצרי השריפה. גם אידאלית וגם לא אידאלית.

קודם כל מענין מאד - לא הייתי מודע לזה (מעולם לא למדתי כמיה - נו טוב ככה זה שאתה מקבל עצות חומרה מאיש תוכנה :wink: ). אבל עכשיו ברצינות אתה עצמך מעיד שה- RR שלך משפריץ טיפות כשהוא מתחמם בדוק את ה- RR שלך לאחר נסיעה של 1/2 שעה וזה לא יהיה המצב. ה- אודי שלי אחרי חצי שעה לא רק שהיתה מטפטפת אלה שבמכות גז על המצערת גם ממש השפריצה רסיסי מים למרחק רב. כמו שאמרת כמות המים באוויר היתה קטנה אבל כמות המים שחדרו את הפקונג היתה גדולה. ברכב תקין כמות המים בפליטה לאחר זמן כה רב היתה נפלטת כאדים בלבד ולא מתעבה לכדי מים (זה ברכב ללא ממיר עם ממיר יש כאן פקטור נוסף שאכן דורש התיחסות ואין לי ניסיון בו ובכל מקרה אין ממיר באפריליה 2 פעימות).

Machines need love too - Terminator I

פורסם
קודם כל מענין מאד - לא הייתי מודע לזה (מעולם לא למדתי כמיה - נו טוב ככה זה שאתה מקבל עצות חומרה מאיש תוכנה :wink: ). אבל עכשיו ברצינות אתה עצמך מעיד שה- RR שלך משפריץ טיפות כשהוא מתחמם בדוק את ה- RR שלך לאחר נסיעה של 1/2 שעה וזה לא יהיה המצב. ה- אודי שלי אחרי חצי שעה לא רק שהיתה מטפטפת אלה שבמכות גז על המצערת גם ממש השפריצה רסיסי מים למרחק רב. כמו שאמרת כמות המים באוויר היתה קטנה אבל כמות המים שחדרו את הפקונג היתה גדולה. ברכב תקין כמות המים בפליטה לאחר זמן כה רב היתה נפלטת כאדים בלבד ולא מתעבה לכדי מים (זה ברכב ללא ממיר עם ממיר יש כאן פקטור נוסף שאכן דורש התיחסות ואין לי ניסיון בו ובכל מקרה אין ממיר באפריליה 2 פעימות).
נתתי את דוגמת הטנדRR כדי להראות שגם מנוע תקין ללא בעיות סתמים ונזילות מים פולט H20 ממערכת הפליטה כתוצר מתהליך השריפה.

אגב, את טיפות המים רואים רק כשהמנוע קר וזאת משום שאדי המים מתעבים במערכת הפליטה הקרה (עדיין) ויוצאים כטיפות.

אם אצלך באודי יצאו טיפות מים גם כשהמנוע ומערכת הפליטה היו בטמפרטורת עבודה, אין ספק שהיתה בעיה...

ודבר נוסף, גם אני לא למדתי כימיה... :razz:

פורסם

הבעיה אצלך זו בעיה נפוצה במנועי מינרלי AM 3,4,5,6, שהם מנועים זהים עם שינויים קלים.

מנוע כזה מורכב באפריליה קלאסיק שלך.

מחזיר שמן שיושב על ציר משאבת המים הלך, יש צורך לפתוח מכסה צד, לפתוח את 3 ברגי המשאבה, לשחרר את הבטחונית מעל הגלגל שיניים הפלסטיק, לחלוץ את הגלגל שיניים, להוציא את ציר המשאבת מים, ואז תראה את המחזיר שמן.

תחלוץ אותו בעדינות, זה לא מחזיר שמן רגיל , זה מחזיר שמן עם שפה כפולה, וזה ממש לא עולה 8 ש''ח.

יש בחברה עדיין מחז'ש כאלו כי הם משמשים לעוד מנועים שקיימים בשוק,תבדוק אם הציר לא נאכל איפה שהמחז'ש יושב , אם הוא תקין, שים חזרה מחז'ש חדש, תנקה עם דלק את פנים הגיר מהבלילה הלבנה,

הרכב הכל חזרה , שים מים ונקז אויר מהמערכת קירור , יש בורג במשאבת מים, ובראש מנוע לנקז אויר,

שים שמן גיר 90 במידה של 820 סמ''ק וסאלאמאת על ישראל.

מצטער שעניתי באיחור.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

• תוכן חדש...