Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

היום החניתי את רכבי ברחוב התות בקרית ביאליק, כשחזרתי לרכב נוכחתי לגלות שקיבלתי דוח המצ"ב.

חניתי בחניה רגילה, המדרכה בצבע אפור, ישנם סימונים רגילים של חניה.

אין שום סימון מעטפה ושום שילוט האומר שמדובר בחניה פרטית.

כפי שניתן לראות בצילום המצ"ב (צולם כ-10 דקות לאחר מתן הדו"ח), חניתי באיזור המסומן 1.

כפי שניתן לראות באיזור המסומן 2 העירייה לא טורחת לסמן מעטפות ואף לא לתת דו"חות לרכבים החונים על המדרכה ואף רכב נוסף החוסם כניסה לחניה.

שאלתי היא:

1. האם בהינתן הנתונים הנ"ל הדו"ח חוקי?

2. האם כדאי לי לפנות לבית הדין לתעבורה בנושא?

תודה מראש ושבת שלום.

cars_forum_2.jpgcars_forum.jpeg

פורסם

תקנה 72 (א) (4)

(4) במקום כניסה לשטח המיועד לכלי רכב, פרט להעלאת נוסעים והורדתם;

מניח כשסימנת 1 התכוונת לצד השמאלי של הכביש הקטע הארוך החוסם את הכניסה לחניה של 2 הבתים.

הפקח בוודאי הוזמן על ידי אחד הדיירים.

הרכב שחוסם באיזור 2 הוא כנראה של בעל הבית שהתעצל להיכנס לחניה הפרטית שלו.

היה יפה לו היו מסמנים מעטפה תמרור 820 אבל אין חובה.

נסה לכתוב מכתב לעיריה.

בכל מקרה אם תרצה להישפט , בית המשפט הוא בית המשפט לעיניינים מקומיים ולא בית המשפט לתעבורה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מדרכה מונמכת לא מספיקה, צריך גם סימון אדום לבן או גם מעטפה על הכביש, לפני שתחליט להשפט תגיש ערעור על הדוח - אתה יכול בהחלט לרשום שאין סימון על הכביש.

אבל בלי קשר לחוק, גם הגיון בריא היה יכול לעזור - הרי רואים בבירור שישנם 2 שערים לחניות פרטיות (אחד לכל בית), אפילו אם אין סימון על הכביש - למה לחנות שם? כל אחד עצבני היה יכול גם לעשות נזק לרכב או להזמין גרר פרטי שיגרור לך את הרכב, כמה דקות מחשבה לפני שעוזבים את הרכב - היה יכול למנוע ממך את העניין הזה.

פורסם

אני לא חושב שלבוא בגישה של "אין סימון אסור חניה" יבוא לטובת מקבל הדוח , גם שאני מחפש חניה ברחוב בתים פרטיים או בכלל, אני לא אחנה לעולם ליד כניסה לדרך גישה לחנייה בבניין או מול שער הגדול המשמש כחניה של בית פרטי. זה נראה יותר כהקטנת ראש ולא מעבר.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

elians,

מסכים איתך לגמריי - זאת הקטנת ראש לגמריי, גם אני לא אחנה במקום עד שלא אבדוק שלא מפריע לאף רכב אחר, ובטח שלא בכניסה לחניות פרטיות, למרות שמודה שהמקום הזה עם המפרץ יכול להטעות למרות שרואים את השער של החניות.

לפי דעתי הדוח לא תקין, צריך לפחות להיות בנוסף להנמכה סימונים נוספים - אולי ההנמכה מיועדת להוצאת פחי האשפה לכביש.

אבל בכל דוח יש למקבל הדוח זכות להגיש ערעור ו/או להשפט, ויש מקום לרשום שאין סימון, זה חלק מהעובדות בשטח.

פורסם

גם באיילון אין סימון אדום לבן, ועדיין אנשים לא חונים שם. יש תקנות תעבורה, שישה ציטט בהודעה 2.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

מה הקשר לאיילון? באיילון ישנה תקנה שנוגעת לכביש מהיר - תקנה 69 (ג) "בדרך מהירה אסורה העלאת נוסעים או הורדתם או עצירת רכב, העמדתו או חנייתו בכל מקום שבין הגדרות הקובעות את גבולות רצועת הדרך, אלא אם סומן אחרת." והאכיפה היא ע"י המשטרה ולא ע"י הרשות/עייריה.

פה מדובר בחוקי עזר עירוניים שכל עירייה פועלת על סמך תקנות התעבורה, ברור שישנה תקנה של איסור חניה בכניסה לחניה פרטית, אבל מאיפה אתה או הפקח/שוטר יודע אם מדובר בכניסה לחניה חוקית ע"י העירייה או שמישהו עשה זאת באופן פיראטי? אולי מישהו בנה בית ועשה שער לחניה ללא אישורים מתאימים? אתה יכול לדעת אם זה מאושר או לא?

לכן על מנת לאכוף ולהוכיח שבאמת מדובר בחניה פרטית מאושרת לא מספיקה לבד ההנמכה, כפי שציינתי אולי היא נועדה לצרכים אחרים.

וברור שישנם מקרים שאנשים עושים צביעה פיראטית... ברגע שזה יקרה הם יתנו את הדין על כך.

עריכה אחרונה על ידי crazyj
שינוי פונטים
פורסם
elians,

מסכים איתך לגמריי - זאת הקטנת ראש לגמריי, גם אני לא אחנה במקום עד שלא אבדוק שלא מפריע לאף רכב אחר, ובטח שלא בכניסה לחניות פרטיות, למרות שמודה שהמקום הזה עם המפרץ יכול להטעות למרות שרואים את השער של החניות.

לפי דעתי הדוח לא תקין, צריך לפחות להיות בנוסף להנמכה סימונים נוספים - אולי ההנמכה מיועדת להוצאת פחי האשפה לכביש.

אבל בכל דוח יש למקבל הדוח זכות להגיש ערעור ו/או להשפט, ויש מקום לרשום שאין סימון, זה חלק מהעובדות בשטח.

דעתך היא דעתך , אבל היא לא נכונה.

אין צורך לסמן במעטפה!!!!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מדרכה מונמכת לא מספיקה, צריך גם סימון אדום לבן או גם מעטפה על הכביש

ישה, מה יהיה איתך??

אני חושב שאתחיל לנקד את ההודעות שלי כי אתה כנראה לא קורא או לא מבין ללא ניקוד.

רשמתי בהודעה הראשונה שהגבתי שלא מספיק הנמכה אלא צריך גם או סימון אדום לבן או מעטפה, לא סתם רשמתי את זה כי ישנן כמה עיריות שמבחינת אכיפה (לא מבחינת תקנות תעבורה) - לא היו מפיקות דוח במקרה זה, אם אותה עירייה כן החליטה - אלו השיקולים שלה - אבל אל תגיד לי שאני טועה.

אבל זה בסדר יש לך קריאה סלקטיבית....

ועכשיו אחרי שאתה ישה קבעת שהנמכה לבד מספיקה, כל בניין יכול להרוס את הגדר בבנין שבו הוא גר, לעשות שער והנמכה וזהו יש חניה פרטית, לא צריך לבקש אישורים מהעייריות, ובכל רגע נתון אפשר להזמין פקח/שוטר שיתן דוחות...

איזה כייף!!! תודה לך ישה, מה היינו עושים בלעדייך?

פורסם

מציע לך ללכת ללמוד את החוקים הקשורים לחניה.

לא צריך אדום לבן לא צריך מעטפה.

לכן אתה טועה

זה שיש עיריות שלא אוכפות זאת ( מאין לך ? ) לא אומר דבר.

מבחינה חוקית תחזור להודעה מספר 2 שלי.

בהסבר לתמרור 820 ( מעטפה ) בהנחיות להתקנת תמרורים

ד. ככלל, אין לסמן סימון זה

במקומות שבהם החניה ו/או

העצירה אסורים ממילא,

433 , באמצעות תמרורים 432

או 818 או במקומות שפורטו

בתקנה 72 (א)

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

שוגיפלקס,

רשמתי סימונים נוספים - קרי אדום לבן או מעטפה, מה קורה לכם אנשים? אם זה לא מודגש אתם לא קוראים את ההודעות?

ישה,

מה שתגיד... אתה צודק, אתה חכם מכולם ואתה תמיד צודק, מרוצה?

עכשיו תתקדם.

בלי קשר, ואתה לא חייב להגיב על זה, באמת לא צריך כי כבר טוחנים פה מים.

בהתאם לתגובה שלך למעטפה - בדיוק מה שרשמתי ומסכים לגמריי, אבל מעניין בתמונה אתה רואה תמרור 433/432/818? לפי מה שאני רואה הכל אפור... ברור שאם יש את אחד מהתמרורים הללו אז לא צריך מעטפה...

אבל לא משנה - אין לי כח לריב איתך, שתהיה בריא - זה הכי חשוב.

משוגע על אנשים כמוך שאוהבים להתווכח...

רק בריאות.

פורסם

לא ארד לשפת הרחוב שלך לא כאן ולא בשרשור על תחנת האוטובוס

אם תקרא טוב אז

או במקומות שפורטו

בתקנה 72 (א)

תקנה 72 (א) (4)

(4) במקום כניסה לשטח המיועד לכלי רכב, פרט להעלאת נוסעים והורדתם;

קפיש

אפשר להתווכח גם מבלי לרדת לגופו של אדם

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

העובדה שהתקנות לא מחייבות סימון לא אומרת ששופט לא יקבל את הטיעון שאדם סביר לא יכול להבחין שהוא חוסם כניסה לחניה בהעדר סימון כלשהו.

כבר נתקלתי בפסקי דין שזיכו נהגים במקרים דומים (ברז שריפה שלא סומנו לידון אבני שפה באדום -לבן).

כמובן שאיש לא מבטיח מה יהיו תוצאות המשפט ופות"ש צריך לשקול את שיקוליו.

• תוכן חדש...