Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לחברי הפורום,

ההורים שוקלים להחליף את המגאן III אסטייט ברכב חדש.

כרגע יש שתי אופציות באופן עקרוני:

1. רכב משפחתי/קרוסאובר כלשהו

2. לרדת קטגוריה לסופר מיני, שכן רוב הזמן אבא שלי נוהג לבד ברכב ואנחנו לא נוסעים בהרכב מלא

מה חשוב ברכב החדש:

1. בטיחות - אין פשרות בנושא הזה, כמה שיותר מערכות מקוריות ואקטיביות זה מבורך.

2. אבזור - בקרת שיוט, פנסי ערפל קדמיים, שליטה מההגה, מערכת מקורית סבירה (לא חייב מולטימדיה, נסתדר גם בלי, אבל שיהיה USB ובלוטות' לפחות), חיישני רוורס רצוי שיהיו מקוריים.

3. ביצועים נורמליים - לא מעוניינים ב-1.6 מנומנם משודך לאיזה גיר רציף. הכיוון העיקרי הוא טורבו דיזל או טורבו בנזין ואולי היברידי.

4. צריכת דלק - אחרי שהתרגלנו לצריכת הדלק המצוינת במגאן, אפשר לרדת מעט כי הנסועה לא גבוהה במיוחד, אך לצורך העניין 1:10 משולב לא מתקבל על הדעת, איזור ה-1:13-1:14 בצריכה משולבת או יותר מכך זה בסדר.

5. אם זאת משפחתית - תא מטען נורמלי. רצוי תצורת סטיישן, אם כי יתכן שתירכש הצ'באק. בכל מקרה סדאן ככל הנראה לא נרכוש.

6. גיר אוטומטי כלשהו - העדיפות היא אוטומט פלנטרי או רובוטי קלאץ' כפול (לא DSG7 ולא הגיר הרובוטי של פורד), Big NO NO על רובוטי חד מצמדי ועדיפות נמוכה לגיר רציף. ידני ככל הנראה לא יבוא בחשבון לצערי.

7. נוחות נסיעה - המגאן עשתה את העבודה היטב, מחפשים משהו בסגנון הזה.

8. סחירות עתידית - אז נכון שאף אחד מאיתנו לא מגדת עתידות, אבל המגאן שומרת לא רע על המחירון וגם נראה כי היא עתידה להיות סחירה, צריך משהו שימכר בעתיד באופן נורמלי ולא יחתך בחצי מהמחיר אחרי 3 שנים.

9. בונוס - התנהגות נורמלית (זה באמת הכי פחות קריטי)

כרגע הכיוונים שהועלו:

במשפחתיות - מגאן 4, מאזדה 3, בקרוסאוברים - CX3 וסוזוקי קרוסאובר 1.4 טורבו.

בסופר מיניז - קליאו 4, פג'ו 208 וסיטרואן C3.

אני מציין מראש - לא להציע טויוטה, מיצובישי ואופל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

סוזוקי קרוסאובר עונה על רוב הדרישות של חסכון בדלק וכנראה סחירות ,לקחת בחשבון שכל מה שיכול להיות התקנה מקומית כנראה התקנה מקומית ואין משהו אקטיבי וצריך נסיעת מבחן לראות שמסתדרים עם התנודות שלו על המתלים, אותי זה עייף, וגם אפס חווית נהיגה.

מאזדה 3 קצת צפופה אבל אופציה טובה מבחינת נהיגה.

הC3 דגם חדש עם דגש על נוחות , ה208 כנראה הולכת להתחלף שנה הבאה בדגם חדש.

הייתי מציע את הפוקוס מבחינה דינאמית אבל היא גם לקראת סוף חייה +-.

מבחינת ההיברידיות הקיה נירו נראה מתאים לדרישות שלכם( האיוניק מקבלת ביקורת על הרעש והנוחות עם הג'אנטים הגדולים).

המתיחת פנים בקליאו לא שינתה הרבה, העיפו את הפלסטיק המטופש מההגה והתווספה להיצע גרסת סטיישן טורבו דיזל 90 כ"ס.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

בקטגוריית המשפחתיות לדעתי הרכב שהכי עונה על הצרכים לפי מה שכתבת זה המאזדה 3(חוץ מהתא מטען) - כוללת מנוע-גיר לא רעים,מפנקת יחסית באבזור,מערכות ביטחות מקוריות מהיצרן.

בסופר מיני הC3 היא היחידה ממה שציינת שמגיעה עם מערכות בטיחות מקוריות מהיצרן,ב208 ובקליאו אין מערכות בטיחות כלל(ב208 שמו את המוביילאי אבל לא קורא לזה מערכת בטיחות באמת).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בין הסופר מיני, ה-C3 הכי בולטת לטובה- מחיר טוב, מנוע-גיר משובחים, אבזור מעולה ושיק צרפתי. רק מה, היא לא מאוד מרווחת לנוסעים מאחורה, אבל לא יותר רעה מפאביה למשל, ואם הנסיעות לא ארוכות או שהנוסעים לא גבוהים מידי אז היא אופציה נחמדה. רק שים לב למסך המגע שגרכו מתופעל הכל.

בין הג'יפונים, הייתי בוחר ב-CX3 כי הוא ייחודי לעומת הקרוסאובר, ומוסיף גם 2008 מליסינג 0 ק"מ בקצת פחות מ-100K.

פורסם (נערך)

תודה לכולם,

יואב - הפוקוס בכל מקרה לא באה בחשבון בגלל סיבות אחרות, הדיזל משודכת לגיר הרובוטי הידוע לשמצה והבנזין לא חסכונית בכלל.

לגביי הקליאו, נראה לי שהK9K עם 90 כ"ס קצת כבד עליה, אם אני זוכר טוב זמני התאוצה ארוכים משמעותית מאלו במגאן שיש כרגע.

האחיות הקוריאניות גם עלו כאופציה. השאלה איך הן מבחינת ביצועים למי שהתרגל לטורבו ולזמינות גבוהה של כוח?

האם הקרוסאובר מגיעה עם אבזור בטיחותי מלא מקורי?

נוקנוק - המאזדה 3 תענה על נושא צריכת הדלק? אחרי הכול מנוע 2000 ובדגמי העבר של מאזדה הם לא הצטיינו בצריכת הדלק.

bencl - חשבתי על הC3 כמו שאתה רואה, אבל מה שמטריד אותי זה הציון שלה ביורואנקפ, 4/5 כוכבים. ולגביי המרווח - לא כזה קריטי. אני 1.70 מ' ואחותי נמוכה ממני כך שנסתדר בהחלט גם ברכב כזה. כמו שאמרתי רוב הזמן הרכב הזה משרת את ההורים ולא כרכב משפחתי.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

הקרוסאובר מגיע עם מוביל איי וזהו, אין מערכות אקטיביות. , דיי חפרנו עליו בשרשור מבחן שלו.

שים לב שהC3 כמעט קיבלה 5 כוכבים ונפסלה על הסף רק בגלל ציון בפגיעה בהולכי רגל, מצוין בכל הכתבות עליה.

הגיר של הפוקוס דיזל הוא מהגרסה הרטובה שיש במונדיאו ובSMAX ולא בפוקוס בנזין הישנה ובפיאסטה. (בכל מקרה את הגיר הרובוטי של פורד ושל רנו מייצרת גטראג, לא יודע מה השתבש להם כל כך בפוקוס ובפיאסטה).

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

קצת מבאס שזה מובילאיי ולא מערכת מקורית, אני די אנטי לגביי התקנות מקומיות.

בכל מקרה נראה לי שנצטרך לבצע נסיעת מבחן.

פורסם

המובייל-אי גם ספציפית פחות טובה משמעותית ממערכות מקוריות בטח כאלו שאקטיביות.

לגבי הצריכת דלק? תלוי בהרבה בנהג - בנוסף, אם הקילומטרז לא גבוהה ההפרש בין 1-13 ל1-11 לצורך העיניין לא יהיה גבוהה מאוד.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
המובייל-אי גם ספציפית פחות טובה משמעותית ממערכות מקוריות בטח כאלו שאקטיביות.

לגבי הצריכת דלק? תלוי בהרבה בנהג - בנוסף, אם הקילומטרז לא גבוהה ההפרש בין 1-13 ל1-11 לצורך העיניין לא יהיה גבוהה מאוד.

נסועה צפויה היא 13-15 אלף ק"מ בשנה.

גם ככה המעבר מרכב דיזל לרכב בנזין מבחינת צריכת דלק יהיה מורגש, אז שיהיה מורגש כמה שפחות.

מה עם הקיה נירו?

בטיחות אקטיבית

צריכת דלק מעולה

לא גדול במיוחד

עלתה כאופציה, תיבדק.

פורסם

ביצענו נסיעת מבחן על הקרוסאובר. לדעתי? הרכב בסדר, הסחיבה לא רעה, נוחות הנסיעה טובה יחסית ליפניות עליהן נהגתי ונסעתי בעבר, אך לא התרשמנו במיוחד. יש פה אפילו הליכה לאחור בנושא האבזור, בעוד במגאן יש חיישני רוורס מקוריים, חיישני גשם ואורות - אין את כל אלו בסוזוקי. מעבר לכך אין מערכת סטייה מנתיב מקורית, רק מובילאיי.

מבירור עם רנו, המגאן 4 אסטייט לא תגיע לארץ ככל הנראה וניאלץ להתפשר על הסדאן במידה ונחליט לרכוש את המגאן, ברמת הגימור הגבוהה ככל הנראה. שבוע הבא תוצג ככל הנראה עם מפרטים ואז נדע מה האבזור הבטיחותי שלה. כרגע היא נראית לנו בחירה נכונה יותר מאשר הסוזוקי.

למישהו יש עוד הצעות? ייתכן כי ידני יבוא בחשבון, הייתי שוקל את האוקטביה למשל עם גיר ידני, אך יש גיר כזה רק בגרסת הדיזל והיא יקרה למדי.

עלתה גם האופציה של CX3, אבל דגם מאובזר עולה מעל 140 אלף ש"ח ובנוסף לכך נראה לי מחיר גבוה יחסית למאזדה 2 מוגבהת עם מנוע 2000.

פורסם

אחרי התרשמות מהסופ"ש על נירו של חבר פורום - יש התאמה לא רעה בינו לבין הדרישות שלכם.

רכב מאוד (מאוד) חסכוני, המע' ההיברידית עובדת מצוין ולא מפריעה לחווית הנהיגה, הרבה מע' בטיחות, מרווח (מאוד אפילו, היה לי מרווח ברכיים ענק במושב האחורי [1.80]) ובנוי היטב מבחינת גימור, מאמין שישמור יפה על הערך ומגיעה עם אחריות ארוכה.

לשלילה: אינו מאובזר לעייפה, תא המטען קטן יחסית לגודל הרכב ולמרווח המפנק שיש בתא הנוסעים.

בסה"כ חבילה נהדרת, נשמע לי ששווה לכל הפחות נסיעת מבחן / התרשמות בסוכנות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה, מה לגביי הגיר הרובוטי של הנירו? יש דעות כלשהן לגביי האמינות שלו?

פורסם

עשיתי לפני כחודש נסיעה על הנירו והוא אכן עלה לי לראש כשעברתי עכשיו על רשימת הדרישות אבל כרכב, התחושה שלי לגבי האחות הלא ממש חורגת שלו (האיוניק) היתה טובה יותר, שלא לדבר על זה שהאיוניק מאובזרת יותר ועם אחריות ארוכה בשנתיים (לאיוניק יש גם חסרונות בעיקר בנוגע לעיצוב ושדה הראיה).

אין לי מושג לגבי אמינות התיבה אבל התחושה בשתי נסיעות המבחן היתה שהמהנדסים בקוריאה עשו עבודה יפה מאוד והמנוע החשמלי שם מכסה בצורה אלגנטית על החספוס האופייני של תיבות רובוטיות בהעברת הילוכים. האחיות נוסעות יפה ומרגישות טוב (בניגוד ליפניות הרציפות) ככה שלטעמי שווה לעשות נסיעות מבחן.

מהצד הפחות טוב, נראה שליבואנים אין שום בעיה למכור את כל הרכבים שהם מזמינים ולכן הזמינות מוגבלת מאוד (דיברו איתי על חודשיים/שלושה המתנה) והנכונות שלהם לרדת במחיר היא אפסית. צריך גם לקחת בחשבון שהם לא קונים את הרכבים ביורו והמטבע הקוריאני לא קרס בצורה דומה.

פורסם

מה לגבי 308 פרימיום? היא עונה על רוב הדרישות, פרט לעניין מערכות הבטיחות המקוריות.

המחירון ה"רשמי" שלה כרגע הוא 130K, אך היא נמכרה לא מזמן במבצע ב125K, ואני מאמין שעדיין ניתן לקבל את המחיר הזה.

3008 דיזל גם עשוי להיות מעניין עבורכם במתיחה של התקציב.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

• תוכן חדש...