Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע פולו 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שמתי לב שחסר לי מעט שמן במנוע, מראה רבע תחתון של המד.

רציתי למלא, לפי מיטב הבנתי המד אמור להראות מקסימום ולא מעבר.

השאלה היא, איזה שמן אני קונה ? הסתכלתי בחשבונית הטיפול (מוסך רון כמובן) וכתוב שמן מנוע סינטטי VW 502.

במה אני אמור להשתמש ? הבנתי שאין לערבב 2 סוגים שונים, ואני טירון אז אני קצת מבולבל.

פורסם

רון בד"כ משתמש ביורול PLX,

לכן תקנה לך גלון 5W40, באבי חלפים 5 ליטר ממנו עולה 100 שקל. זה גם יספיק לך להחלפת שמן נוספת.

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-eurol-plx-5w40-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%98%D7%99-%D7%9E%D7%9C%D7%90-1

להבא תבקש מהמוסך להשאיר לך את הג'ריקן שיהיה לך להשלים בין טיפולים.

Stay Dirty

פורסם

מחזק את אסף,

אגב, פעם אחרונה שהייתי במוסך רון הם השתמשו בשמן של צ'מפיון שאבי מוכר במבצע 90 ש"ח ל5 ליטרים.

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-champion-new-energy-5w30

במחיר כזה הייתי קונה כמה מכלים לשלוש שנים הבאות + השלמות.

בעיקרון כל שמן 5W40 בתקן VW 502 יהיה מתאים אך כדי להיות בטוח תצמד למותגים המוכרים.

בשמנים, כמו בכל חלקי החילוף האחרים, רוב המותגים הם לא יצרנים (מזקקים ומתספים) יש כמה חברות צל שעושות מיתוג לחברות אחרות.

רוב המותגים קונים שמן בסיס אצל מזקקות השמן הגדולות ומתספים אצל יצרני התוספים הידועים כמו לובריזול תוספים ידועים ומוכנים מראש לפי התקן הנדרש.

הבעיה היא שגם בארץ יש המון שמן מזויף לכן כדאי לקנות מחנויות שיש להן שם טוב שלא יביאו משהו מספק בשקל תשעים.

אבי חלפים הוא ללא ספק אחד מהם.

אין שום בעיה מהותית לערבב שמנים, תקנים צמיגויות ושאר ירקות אך מומלץ להשתמש באותה צמיגות ותקן כל הזמן כי למנוע ירידה באיכות ההגנה על המנוע.

במידה ונקלעת ללא ברירה ומילאת שמן נחות, יש לך שתי אופציות (כך אני הייתי נוהג):

1. באם הטיפול השנתי קרוב למועד אין בעיה מהותית.

2. באם הוא רחוק (מעל 5 אלף ק"מ) מומלץ לקצר את אינטרוול ההחלפה של השמן והמסנן.

אגב, כל עוד לא הגעת למינימום אל תלחץ ואם אתה קרוב למוסך רון - ללא קשר לאם אתה קונה שמן או לא, תקפוץ אליו ואני מאמין שימלא לך וישלח אותך לדרכך ללא תמורה אם היית אצלו בטיפול ולא נתנו לך את שארית השמן.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...