Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כבר כמה זמן שאני מטפל במוסך מורשה מסויים במאזדה שלי בשוטף,

השבוע הייתי בטיפול שיגרתי ובסיום הטיפול נאמר לי שהברקסים האחוריים גמורים,הכינו לי הצעת מחיר יקרה יחסית-ופשוט הביאו לי את העט שאתן להם קשקוש לאישור הפעולה.

כאשר סירבתי להצעת מחיר הזאת ואמרתי שאבדוק את הנושא מול מוסך אחר,הבחור קצת נלחץ(לא נראה כאילו הוא ציפה לתשובה הזאת),הלך להתייעץ עם אחד המנהלים וכשחזר אמר לי שאקח בחשבון שהוא רושם לי הערה ברשיון למשרד התחבורה שסירבתי להחלפת ברקסים ,במקרה של תאונה שנגרמה זה ילקח בחשבון ושהוא מחוייב לבצע את הפעולה הזאת-הנחיה מטעם משרד התחבורה.

הדבר היה נשמע לי קצת תמוהה,אז בכל מקרה לא אישרתי את ההחלפה,קיבלתי את המפתחות ונסעתי לדרכי.

למחרת בבוקר הגעתי למוסך של חבר של המשפחה להחלפת הברקסים והופתעתי שהוא אמר שהם אומנם לא חדשים אבל בהחלט במצב נסיעה ושאפשר למשוך איתם עוד הרבה-גם כשהבהרתי לו שאני מוכן לשלם על החלפה ושאיני מטפל בתחזוקת שבר הוא התעקש שאין כל טעם להחליף ושזה היה נסיון לתפור אותי-בשפה עדינה.

עכשיו,ברור לי שלמוסך יש אינטרס שאחליף אצלו חלקים בגלל הרווח מעלות החלק,עבודה וכו',אבל השאלה אם מה שהם אמרו לגבי ההערה ברשיון נכון?או סתם עוד שיטת מצליח בתקווה שהפראייר הבא יחליף מהפחד?

מדגיש שוב שבכל מה שקשור לבטיחות הרכב אני לא אחפף ואחליף במיידי-סתם כל הסיפור הזה נשמע לי תמוה ואשמח לתשובות מהחברים פה.(אני לא בטוח אם זה רלוונטי לפה או לפורום הטכני כי זאת שאלה כללית על המוסך-במידה וזה לטכני או לכל מקום אחר אשמח אם תעבירו:) )

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היי,

כבר כמה זמן שאני מטפל במוסך מורשה מסויים במאזדה שלי בשוטף,

השבוע הייתי בטיפול שיגרתי ובסיום הטיפול נאמר לי שהברקסים האחוריים גמורים,הכינו לי הצעת מחיר יקרה יחסית-ופשוט הביאו לי את העט שאתן להם קשקוש לאישור הפעולה.

נשאלת השאלה מהי מידת המינימום של הרפידות ומהי המידה שנמדדה בפועל בשני המוסכים. אם בשני המוסכים לא מדדו בעזרת מיקרומטר

את עובי הרפידות לדעתי אין לך כרגע מה להמשיך בדיון. חזור עם מידע שאפשר להתייחס אליו בצורה בוגרת ורצינית.

בדרך כלל בעלי מקצוע ממליצים להחליף רפידות כאשר מידת הרפידות מגיעה ל-5 מילימטר לכן מאוד ייתכן שמבחינת המוסך המורשה ההמלצה הייתה במקומה. מצד שני במוסך השני המכונאי הסתכל על עובי הרפידה ולדעתו העובי הוא 6 מילימטר ומבחינתו אפשר לסחוב עד הטיפול הבא עם הרפידות.

לדעתי במקרה כזה אין לך שום קייס להתלונן על אף מוסך אלא אם תיגש למוסך נוסף ושם ימדדו את עובי הרפידות ויגלו שהם 8 מילימטר.

איזה כייף לי :)

פורסם
נשאלת השאלה מהי מידת המינימום של הרפידות ומהי המידה שנמדדה בפועל בשני המוסכים. אם בשני המוסכים לא מדדו בעזרת מיקרומטר

את עובי הרפידות לדעתי אין לך כרגע מה להמשיך בדיון. חזור עם מידע שאפשר להתייחס אליו בצורה בוגרת ורצינית.

בדרך כלל בעלי מקצוע ממליצים להחליף רפידות כאשר מידת הרפידות מגיעה ל-5 מילימטר לכן מאוד ייתכן שמבחינת המוסך המורשה ההמלצה הייתה במקומה. מצד שני במוסך השני המכונאי הסתכל על עובי הרפידה ולדעתו העובי הוא 6 מילימטר ומבחינתו אפשר לסחוב עד הטיפול הבא עם הרפידות.

לדעתי במקרה כזה אין לך שום קייס להתלונן על אף מוסך אלא אם תיגש למוסך נוסף ושם ימדדו את עובי הרפידות ויגלו שהם 8 מילימטר.

תגובה לענייו. כל הכבוד.

מה זאת אומרת הערה ברישון? מה הם שוטרי תנועה? יש להם אפשרות לעשות דבר כזה?
כמו שהמוסכניק הסביר לך. הוא חייב לציין שהוא העיר לך שהברקסים לא תקינים. בוא ונצא לרגע בהנחה שמדובר באדם ישר והוא באמת עשה את עבודתו וחשש לחייך. הוא העיר לך על זה ואתה סירבת. הוא חייב לציין את זה היכן שהוא שעל מנת וחלילה נגרמה תאונה המוסך ואולי גם הוא לא יתבעו על כך שנתנו לך לצאת ככה או שפיספסו את העניין שהברקסים דורשים החלפה. אם לא רשמו לך ברישיון היכן שהוא אני בטוח שהוא רשם הערה בכרטיס הטיפול שלך במחשב וכנראה גם המנהל אישר את העניין. הם מבחינתם מכוסים. טוב עשית שהלכת לעוד מוסך לקבל חוות דעת. קח בחשבון שמוסך יבואן עובד לפי סטנדרטים בטיחות אחרים מאשר מוסך רגיל. ייתכן שאצל המוסך השני שבדקת ואמר לך שהם בסדר זה בסדר מבחינתו שכאשר שבמוסך יבואן זה כבר דורש החלפה. תבדוק את גובה נוזל הבלמים. אם הוא נמוך זה מורה שהרפידות שחוקות. אני הייתי נכנס עוד פעם בהזדמנות בכדי לבדוק את הברקסים. בעניין של חיים ומוות אני לא משחק.

ורק כדרך אגב, כאשר אתה הולך לטסט ומכשילים אותך על לוחית מספר, לפי החוק מותר לך לסרב להחליף את הלוחית במקום אם אתה חושב שזה קומבינה. אבל אתה מחוייב להחליף אותה בהקדם האפשרי בכל מקום אחר וכן, במקרה הזה כן רושמים לך הערה כזו בחלק האחורי של הרישיון רכב. אם שוטר עוצר אותך, רואה את העערה והרבה זמן חלף מאז אתה תחתוף קנס.

אז כן יש דבר כזה שרושמים בגב הרישיון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא מחפש קייס להתלונן ולא נעליים,רשמתי רק פרטים קונקרטיים ולא באיזה מוסך מדובר או אפילו באיזה אזור.

סה"כ מנסה להבין מה שהלך שם.

יכול להיות שאתה צודק והמוסך השני לא בדק עם מיקרומטר,אבל כנ"ל גם הראשון בטיפולים הקודמים.

לפי מה שראיתי בבדיקות כלליות פשוט העלו את הרכב על ליפט,פירקו גלגלים ונתנו מבט עם פנס והערכה(ככה היה לי גם כשאמרו לי שצריך להחליף את הקדמיים).

לשאר המגיבים,עדיין מסקרן אותי באמת עניין ההערה ברשיון וזה למה פתחתי את הפוסט למען האמת.

לפי בדיקה שביצעתי שמאי יכול לרשום הערה שכזו ברשיון במקרה של רכב שעבר תאונה והוא צריך לכמת את גובה הנזק-גם בטיחותית.

המצאה שמטרתה להפחיד לקוחות תמימים?

רעיון שביסוד שלו הוא טוב אבל הביצוע קצת פחות?

פורסם

לגבי הערה ברישיון.

מוסך לא יכול לרשום לך הערה ברשיון.

מה שהוא כן יכול לעשות זה:

במידה וגילה ברכב ליקוי בטיחותי, הודיע לבעל הרכב ובעל הרכב מסרב לאשר תיקון, מוסך יכול להודיע על כך למשרד התחבורה.

הם כבר יפעלו מול בעל הרכב.

פורסם

יכול להיות שאתה צודק והמוסך השני לא בדק עם מיקרומטר,אבל כנ"ל גם הראשון בטיפולים הקודמים.

לפי מה שראיתי בבדיקות כלליות פשוט העלו את הרכב על ליפט,פירקו גלגלים ונתנו מבט עם פנס והערכה(ככה היה לי גם כשאמרו לי שצריך להחליף את הקדמיים).

האם במוסך השני פירקו את הגלגלים בכדי לבדוק את עובי הרפידות לפי העין ?

פורסם
מה זאת אומרת הערה ברישון? מה הם שוטרי תנועה? יש להם אפשרות לעשות דבר כזה?

בוקי ענה לך. בדרך כלל המוסכים לא נוהגים לדווח למשרד התחבורה על ליקויים בטיחותים שנמצאו ברכב ובעל הרכב סירב לתקנם אלא לפעמים רושמים במחשב=כיסוי תחת.

פורסם

האמת שבמוסך השני הוא לא פירק את הגלגלים אלא הסתכל עם פנס על כל קפידה,אבל לא בצורה חפיפיניקית אלא הסתכל על כל אחת כחצי דקה לפני שאמר את מה שהוא אמר.

בכל מקרה,מעדיף לא לשחק עם זה ואחליף את הברקסים האחוריים-כמו שאמרתי בטיחות זה אכן הדבר האחרון שאנסה לחסוך עליו.

בנוסף,אצלם את הרפידות הישנות ואעלה לפה,ואם יהיה לי את הזמן והכלים באותו רגע ללא ספק גם אמדוד את עובי הרפידות.

מניח שמה שאמרתם הגיוני ואולי אותו עובד חדש לא ידע להסביר את מה שהמנהל אמר לו,מכיוון שאכן מופיע לי בטופס של הטיפול(שסביר להניח שנשמר במחשבי המורשים) משהו בסגנון -"נדרש להחליף דיסקיות אחוריות -אין אישור מהבעלים"

פורסם

סליחה , נתוני אוטודטה ברכב ש לי הם 3 מ"מ . 8 מ"מ זה רפידות כמעט חדשות

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

מה הקשר למאזדה של הבחור ?

לדעתי ברכב של פותח האשכול עובי רפידות חדשות הוא 12 מילימטר והמינימום הוא 2 מילימטר. ככה שבמקרה הזה אם נשאר 6 מילימטר זה לא רפידות חדשות..

פורסם
האמת שבמוסך השני הוא לא פירק את הגלגלים אלא הסתכל עם פנס על כל קפידה,אבל לא בצורה חפיפיניקית אלא הסתכל על כל אחת כחצי דקה לפני שאמר את מה שהוא אמר.

לצערי המוסכניק השני פחות מקצועי מהמוסכניק הראשון שלפחות לא התעצל ופירק את הגלגלים בכדי לעמוד את עובי הרפידות. מבלי לפרק את הגלגלים לא ניתן להעריך את עובי הרפידה הפנימית ראה ציור.

Pages from Mazda 6 Workshop Manual.jpg

פורסם
רק כדרך אגב, כאשר אתה הולך לטסט ומכשילים אותך על לוחית מספר, לפי החוק מותר לך לסרב להחליף את הלוחית במקום אם אתה חושב שזה קומבינה. אבל אתה מחוייב להחליף אותה בהקדם האפשרי בכל מקום אחר וכן, במקרה הזה כן רושמים לך הערה כזו בחלק האחורי של הרישיון רכב. אם שוטר עוצר אותך, רואה את העערה והרבה זמן חלף מאז אתה תחתוף קנס.

אז כן יש דבר כזה שרושמים בגב הרישיון.

זה בדיוק העניין כאן. על שטויות כמו לוחית רישוי,{שברוב המקרים היא תקינה, אבל לא בא להם טוב בעין},או פח זבל שחסר, הם יודעים יפה מאוד לאלץ אותך להכניס שוב את היד לכיס, אבל במקרה של בלמים, שזה נושא בטיחותי ממדרגה ראשונה, אף אחד לא יטרח לפרק גלגל ולבדוק את עובי הסולייה.

ובכלל ברוב הרכבים כבר די מזמן קיים חיישן{בצורת כבל},שמעביר אינפורמציה בלוח מחוונים לגבי זה, שעוד מעט הגיע מועד החלפתם.

אשמח לדעת בעצמי, מה עובי הסוליות שגורמת למנורת הבלמים לדלוק?

פורסם
בכל מקרה,מעדיף לא לשחק עם זה ואחליף את הברקסים האחוריים-כמו שאמרתי בטיחות זה אכן הדבר האחרון שאנסה לחסוך עליו.

בנוסף,אצלם את הרפידות הישנות ואעלה לפה,ואם יהיה לי את הזמן והכלים באותו רגע ללא ספק גם אמדוד את עובי הרפידות.

מניח שמה שאמרתם הגיוני ואולי אותו עובד חדש לא ידע להסביר את מה שהמנהל אמר לו,מכיוון שאכן מופיע לי בטופס של הטיפול(שסביר להניח שנשמר במחשבי המורשים) משהו בסגנון -"נדרש להחליף דיסקיות אחוריות -אין אישור מהבעלים"

במוסך מורשה גם הוזהרתי וגם נכתבה הערה בחשבונית. לא אישרתי את ההחלפה כי זיהיתי שניסו לתחמן אותי והרכב לא נכנס מאז בעץ ועבר טסטים. אל תתרשם תמיד ממה שכותבים או אומרים לך כי לפעמים רק מנסים להפחיד לקוחות אלא פשוט תלמד את החומר ואז תחליט.

• תוכן חדש...