Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא נתת מספיק פרטים, ובפרט מה מעמדך שם (שכיר, שעתי, קבלן וכו).

ככל שאתה שכיר כמו רוב האנשים, אז ככלל, אם העזיבה היא יזומה שלך, לא מגיע לך.

יחד עם זאת, אם חתמת על ס׳ 14 ו/או אולי כבר כל הפיצויים הופרשו לך ) כולם מראש) לחלק הפיצויים בקרן הפנסיה, אזי אתה צריך לקבל אותם (בכל מקרה לא מומלץ למשוך)

כמו כן, אם אותן נסיבות עליהן אתה מדבר עונות לנסיבות שבחוק, אזי תוכל להיות ״מתפטר בדין מפוטר״ כלומר, למרות שבפועל אתה מתפטר, אתה כאילו מפוטר ולכן זכאי לכל מה שזכאי לו מי שפוטר.

בדוק את הדברים לפני שאתה מודיע על התפטרות ושים לב שמאחר ואתה עובד שם שנתיים עליך לתת חודש הודעה מוקדמת(ככל שזכור לי).

עריכה: פיצויי פיטורין הינם רק אספקט אחד. יש עוד אספקטים כגון: פגיון ימי חופשה וכד׳.

זה על קצה המזלג ( וכמובן לא בא להוות ייעוץ משפטי).

בן

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

השאלה הראשונה האם אתה חתום על סעיף 14 בחוזה ?

והשאלה השנייה על שם מי רשומה קופת הפיצויים שפתחה החברה, אם זה על שמך, ואתה לא מוציא את הכסף, כנראה שהחברה לא תוכל למשוך את הכסף ותוכל לשמור את הפיצויים לעצמך כשתגיע לגיל פרישה.

פורסם

חברים יקרים - תשכחו מהשאלה האם סעיף 14 נכלל או לא..

כיום, כל עובד שיש עבורו הפרשה לקרן פנסיה - סעיף 14 מופעל עבורו אוטומטית עפ"י חוק

פורסם

לי נאמר שעובד שמתפטר מיזומתו מקבל 70 אחוזים מפיצויי הפיטורין. נכון או לא?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לי נאמר שעובד שמתפטר מיזומתו מקבל 70 אחוזים מפיצויי הפיטורין. נכון או לא?

נכון מאוד -> אלו הכספים שהופרשו לפנסיה על חשבון פיצויי פיטורים (המינימום שחובה להפריש זה 6% בחודש ע"ח פיצויי פיטורין).

ישנם מעסיקים שמפרישים מיוזמתם את כל פיצויי הפיטורין לקרן פנסיה (8.33% לחודש).

פורסם

כלומר, עובד שמתפטר רואה את ה 70 אחוזים הללו מהפיצויים נכנסים לחשבון הבנק או שצריך למשוך אותם מאיפה שהוא?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא יודע מאיפה באו ה-70%. אם חל עליך סעיף 14 הכסף בקופת הפיצויים של קרן הפנסיה שייך לך. אתה יכול למשוך אותו משם אחרי שהמעסיק מעביר מכתב שחרור הכספים/העברת בעלות.

"הכסף" - הכוונה מה שהמעסיק הפקיד לקופה על חשבון פיצויים.

פורסם

נמסיס. היום חובת ההפקדה לפיצויים בקופה על שמך הוא 6% מינימום ללא חתימה על סעיף 14. הסעיף מפקיד לך את ה 2.3% הנותרים.

ד"א, המינוס בזה הוא שמה שמופקד זה מה שאתה מקבל וכשהכסף היה בקופה מרכזית לפיצויים קיבלת לפי השכר האחרון אבל היה מותנה בפיטורים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מוזר, אולי הדברים השתנו מאז שעברתי על החומר.

למיטב זכרוני בזמנו לפי סעיף 14 על המעסיק היה להפקיד הכל, וזה מה שמגיע לעובד בשני המקרים.

לפי מה שאתה אומר אם העובד עוזב הוא מקבל את ה-6% ואם מועזב הוא צריך להשלים 2.33 לפי מה שהצטבר בקופת הפיצויים או לפי שכר אחרון?

כלומר מה שיש בקופת הפנסיה + 2.33% כפול ותק?

פורסם

כן מה שרשמת נכון, עכשיו תלוי כמה הופקד, המינימום או כל ה 8.33

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...