Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלתי כמה בעלי מקצוע בענף הרכב האם תוסף BG44K פעם ב 10,000 ק"מ לרכב עם פילטר דלק מובנה במשאבת דלק כדאית או לא כדאית.

חלק טענו שהתוסף מנקה את מערכת הדלק וכל הלכלוך אם יש יוצא דרך האגזוז

וחלק טענו שאמנם התוסף מנקה את המערכת דלק אבל בסופו של דבר הוא גורם לפילטר דלק הפנימי להיסתם מה שיצריך בסופו של דבר החלפת משאבת דלק קומפלט.

מי צודק?

פורסם

ולמה אתה צריך לנקות את מערכת הדלק?

אם אין לך בעיה אל תחפש כזו , איכות הדלק בארץ גבוה ואם אתה מתדלק בתחנות מסודרת אין שום סיבה שיהיה לך לכלוך במערכת הדלק לפחות לא כזו שתשפיע על המערכת.

במקרה שיש בעיה עושים פעולה שנקראת אינפוזיה והיא מנקה את המזרקים והשסטומים וגם את זה עושים בזהירות

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לא זכור לי מקרה של פילטר דלק שנסתם בגלל תוסף ייעודי לדלק.

תוספים לדלק לא עושים שום קסם וגם לא מחוללים פלאים. יכולת הניקוי שלהם מוגבלת ביותר ואני חושב שנכון יותר להסתכל עליהם כטיפול מונע או צ'ופר לרכב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני שם תוסף כל 10K, תגידו פסיכולוגי, תגידו לזרוק כסף... במשך הרבה שנים אני עושה את זה ולא נסתם לי כלום, להפך -

הסוזוקי איגניס שהייתה לי עם פילטר מובנה - 160K נסעתי עליה והייתה עוברת טסט על זיהום אוויר עם ערכים נמוכים משמעותית מהמקס המותר, עבדה כמו שעון, הטורים היו יציבים תמיד. לא הוחלף כלום מעבר לטיפולים. אני מגדיר תוסף כצ'ופר.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

אספר סיפור שאולי יש קשר לתוסף דלק:

אני עובד כמתדלק בתחנה בפיקוח של משרד האנרגיה (אמנם לא גדולה, אבל מפוקחת, שאגב היא קונה דלק דרך חברה גדולה שהיא קונה מבזן).

יום בהיר אחד, הגיע לקוח עצבני למנהל התחנה ואמר שהלך לו החישן קראנק. המוסכניק שלו טען שזה בגלל דלק לא תקין. מנהל התחנה הסביר לו שרק לו זה קרה, ואף לקוח לא חזר עם הבעיה הזאת.

החשד שלי שהוא שם יותר מדי תוסף דלק, וזה מה שגרם. שוב, זו האמונה הפנימית, אולי אין קשר למציאות.

מצד שני, אני מוכר גם תוספים למוכניות (וגם לאופנועים), ואף אחד מהם לא חזר עם בעיה.

פורסם

ומה הקשר בין חיישן קראנק לדלק לא תקין? :roll:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יום בהיר אחד, הגיע לקוח עצבני למנהל התחנה ואמר שהלך לו החישן קראנק. המוסכניק שלו טען שזה בגלל דלק לא תקין.

עקרונית חיישן קראנק לא בא במגע עם דלק ולכן לא יכול להיפגע גם אם תיתדלק חומצה.

פורסם

אז בקיצור, גם תוסף דלק לא פגע בחישן קראנק. מה שבטוח, הלקוח נשאר עצבני וחושב שהמוסכניק שלו יודע הכל. הלקוח שיבח את המוסכניק שלו שהוסיף: המוסכניק אמר שבכל מקום אחר היו משכילים לו וממציאים שטויות. רק שהוא בעצמו חושב שהוא עשה את המעשה הנכון ושילם כמה אלפי שקלים.

לצערי זו שיטה מצליח לא רק במוסכים, אלא בהרבה מקצועות חופשים בישראלים (לא סתם יש את התוכנית יצאת צדיק).

אגב, אם זה מעניין מישהו, זו אלנטרה דור 2, כנראה 2006 (לפי סיומת רישוי).

פורסם
בעיקר נותן הרגשה פסיכולוגית ותוספת לחשבון של המוכר והייצרן.

תוספי דלק עובדים. כמו שאמר איתמר, הם לא מחוללים פלאים אך הם כן עוזרים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ביוטיוב יש סרטון מפורסם שבו מנסים מספר מוצרים כאלה ואחכ מחדירים מצלמת ריגול לתוך המנוע. יש מקומות שהפיח קצת נוקה ( עושים צילום לפני ואחרי של הבוכנות) על איזה פורד מזדקנת . אבל זה ממש לא ברמה של תותח אגוזים.

פורסם

זה טיפול מונע.

אם תיקח מנוע שעשה 200.000 ק"מ ולא השתמשו בו בתוספים ותשווה אותו למנעו שעשה 200.000 ק"מ והשתמשו בו בתוספים כל 20 או 30 אלף, ק"מ, בשני כמות המשקעים תהיה קטנה יותר.

אם תיקח מנוע שעשה 200.000 ולא השתמשו בו בתוספים אף פעם ותמלא בו תוסף, הוא לא יהפוך אותו לנקי כמו המנוע השני ולמעשה לא יעשה כלום.

• תוכן חדש...