Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.לאחרונה מכר שלי עבר תאונת Total loss "להלכה" ,כלומר הרכב ניזוק בשיעור של 40% (אין חובה בטיחותית להוריד אותו מהכביש). אבל חברת הביטוח החליטה לתת לו את מחיר המחירון של הרכב ולקחת ממנו את הרכב.

למה שירצו (=משתלם להם) לעשות דבר כזה?

פרט חשוב הוא שהרכב בן פחות משנה.

התסריט היחידי שבו אני יכול לחשוב על זה שישתלם לחברת הביטוח לתת לו מחירון (נניח 100 אלף שקלים) על הרכב הוא במצב שעל פי הפוליסה הם חייבים לתקן בחלפים מקוריים, דבר שיעלה להם נניח, 40 אלף שקלים. במקרה הזה חברת הביטוח הפסידה 40 אלף שקלים.

אולי עדיף להם לתת לו 100 אלף שקלים. לתקן את האוטו בזיל הזול (נניח ב10 אלף) ולמכור את הרכב המתוקן ב-75 אלף. במקרה הזה חברת הביטוח הפסידה 75 - 100 + 10 = 35 אלף שקלים.

יכול להיות שהמספרים שרשמתי לא הכי מציאותיים אבל תסריט בסגנון הזה? אם לא, למה שיעשו דבר כזה?

2. למיטב הבנתי לחברת הביטוח יש זכות לסרב לקבל אותי לביטוח מקיף. נניח יש לי בהיסטוריה 2 total loss -ים ששניהם קרו לא באשמתי (נניח אשמת תשתיות, מע"צ) אבל תבעתי בשניהם את הביטוח שלי. האם בתסריט כזה יש לי סמכות לערער על אי הרצון של הביטוח למכור לי פוליסת מקיף? באופן כללי אם חברת הביטוח מסרבת לקבל משהו לביטוח מקיף, יש למפקח על הביטוח SAY בנושא? או שזאת החלטה בלעדית של חברת הביטוח.

שימו לב שאני מדבר אך ורק על מקיף. לא חובה ולא צד ג'.

פורסם

1. כמו שכתבת, הם לוקחים את הגרוטאה ומוכרים אותה לסוחר, הוא מתקן אותה בזיל הזול ומוכר במחיר קרוב למחיר מחירון מלא.

2. אם תבעת את הביטוח שלך (ולא היה ממי לתבוע את השיבוב) אז מבחינתם זה תביעה. הם לא ממש חייבים לבטח מישהוא שלא יודע לנהוג, או סתם חסר מזל.

גם אם תכופף להם את היד ותכריח אותם לבטח אותך, הם יכולים לתת לך מחיר שיוציא לך את כל החשק.

פורסם
1. כמו שכתבת, הם לוקחים את הגרוטאה ומוכרים אותה לסוחר, הוא מתקן אותה בזיל הזול ומוכר במחיר קרוב למחיר מחירון מלא.

2. אם תבעת את הביטוח שלך (ולא היה ממי לתבוע את השיבוב) אז מבחינתם זה תביעה. הם לא ממש חייבים לבטח מישהוא שלא יודע לנהוג, או סתם חסר מזל.

גם אם תכופף להם את היד ותכריח אותם לבטח אותך, הם יכולים לתת לך מחיר שיוציא לך את כל החשק.

1. רכב שתוקן מנזק שקרוב לטוטאל לוס (60%?), למיטב הבנתי, לעולם לא ימכר במחיר שקרוב למחיר השוק. יעלה בבדיקה לפניה קניה שהחליפו שם חצי מכונית והקונה ידרוש הנחה עצומה. המספרים שנתתי בעצמי קצת לא סבירים. רכב שעבר תאונה קשה, לא ימכר ב25% מתחת למחירון שלו..לדעתי בהרבה פחות.

2. ברור לי שבכל תסריט שבו הם מוציאים כסף מהכיס זאת תביעה ולא מעניין אותם אם הבאבא סאלי אשם או אני. יש בסיפור הזה רגולטור ומעניין אותי איך הוא משפיע. אמרו לי שבמקרים שאני מוכיח שהאשמה בתאונות שבגללן תבעתי היא לא שלי, יש איזו אפשרות לקבול או להתערב בשיקול הדעת שלהם, נשמע לי קצת מונפץ ובגלל זה רציתי לשאול פה. ספציפית דיברו איתי על מקרים שזה "באשמת תשתיות".

(השאלות הן תאורטיות)

• תוכן חדש...