Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקציף חלב

Cassano
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחובבי הקפה/שוקו/כל דבר שצריך להקציף עבורו חלב,

אני משתמש ביום יום במקינטה ועד כה הקצפתי את החלב לקפוצ'ינו בעזרת Bialetti Tuttocrema:

bialetti-tuttocrema.jpg

הוא אחלה, אבל אני תוהה אם יש אחד חשמלי טוב. זה מה שאני זקוק לו בעיקרון:

1. שהחלב ייצא חם מאד (מבין שלא מרתיחים חלב אבל עדיין). במכונת נספרסו שהייתה לי החלב היה די פושר (אמרו לי שככה האירופאים אוהבים את הקפוצ'ינו שלהם). גם במקציף Aerocino שנספרסו מוכרים יש בעיה דומה.
  2. שלא יהיה יותר מדי קצף, שלא נשתה "אוויר" במקום חלב.

הכי חשוב שהחלב ייצא חם. בביקורי בסוכנות סוזוקי בתל אביב לפני מספר שנים ראיתי את המוצר שנקרא Twister Pro, מישהו מכיר אותו?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=855628

תודה לכולם!

פורסם

כבר כמעט 5 שנים שאנחנו משתמשים בכזה:

http://www.minuto.co.il/product-12-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A3_%D7%97%D7%9C%D7%91_%D7%9C%D7%A7%D7%A4%D7%94.aspx

לפני שנה הלך אחד ורכשנו אחד כזה נוסף.

ישנה אפשרות של חימום עם הקצפה, תכולה דיי גבוהה ונוח לניקוי.

אצלנו בבית עובד מאוד מאוד קשה באופן יומי ועושה עבודה מעולה!

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חה, חשבתי להמליץ עליו גם, אבל ראיתי שהמקציף הנוכחי שלך יקר פי 2 ונראה מפונפן אז תהיתי אולי זה יהיה קצת זול בשבילך :-P

בכל אופן גם לי יש אותו, מאוד מבסוט ממנו, מוציא קצף לא אוורירי (גם אני שונא את האוורירי), וגם מחמם לא רע.

לקח לי 3 מקציפים עד שהגעתי אליו.

פורסם

הנוכחי שלי הוא של ביאלטי שדווקא עולה 120 שקל, ההוא שיקר, ה twister, לא קניתי אותו, כי תהיתי אם יש חוות דעת של החבר'ה כאן.

תודה!

פורסם

כשאתה אומר חם מאוד למה אתה מתכוון?

בגדול בדר"כ לא עוברים את ה70 מעלות, מ80 מעלות החלב מתחיל לרתוח ולהשרף.

מכונה אוטומטית סביר שמכוונת ל70 מעלות.

פורסם

האמת שלא מדדתי אף פעם כמה הביאלטי מחמם, אבל הנספרסו לדעתי אף פעם לא הגיע אפילו קרוב ל70 מעלות שנשמע לי חם מאד (ואם יש מקציף חשמלי שעושה זאת... אחלה).

פורסם

לי יש מקציף Pascale twist & milk, שזה סוג של (כנראה) מקציף סיני ממותג - אבל שעושה את העבודה טוב מאוד, אפילו מצוין.

יש לו שתי טמפ' חימום - 70 ו-80 מעלות, והקצפה ללא חימום (לא בדקתי את הטמפ' המדויקת, זה מה שהיה רשום בחוברת יצרן).

החלב באמת יוצא חם מאוד, גם בהשוואה למקציף של נספרסו אירוצ'ינו 3 שיש לי בעבודה.

החלב כמובן לא רותח אבל הוא מאוד חם, אפילו על החום הנמוך. אני אפילו מחכה 2-3 דקות לפני שאני מתחיל לשתות את הקפוצ'ינו כי הוא חם מידי.

לגבי ההקצפה - אני משתמש במערבל שאמור כביכול לא להקציף, אבל כל חלב שתסובב אותו מהר בשלב מסוים יוקצף.

אחרי כמה הקצפות עם המערבל המקציף והלא-מקציף הגעתי למסקנה שדווקא הלא-מקציף מייצר בדיוק את כמות הקצף שאני רוצה.

הקצף סמיך ונעים. לא אוורירי ולא דחוס מידי. לדעתי אפילו עולה על הרמה של המקציף של הנספרסו.

כבונוס הוא אפילו מקציף מצוין את החלב סויה של אשתי (וזה לא כזה פשוט להקציף חלב סויה).

הכד עצמו גדול ומכיל מספיק חלב ל3 כוסות קפוצ'ינו בחימום אחד.

הוא עשוי מנירוסטה וזה אומר שהחלב לא נדבק בקלות (למעשה אם שמים מים בכד מיד אחרי המזיגה, החלב לא נדבק בכלל),

ושאפשר לזרוק את המקציף למדיח והוא יצא מבריק בכל פעם (וזה אכן כך).

בכד יש פין שעליו יושב המערבל (והוא נצמד לכד בגלל מגנטים שנמצאים בתוך המערבל), ובצד התחתון של התושבת יש מקום לעוד שני מערבלים (מצורפים כמובן לערכה, והם מתמגנטים לבסיס).

אז מה החסרונות?

זמן חימום ארוך יחסית - בין 2.5-4 דקות, תלוי בכמות החלב. יותר ארוך מהמקציף של נספרסו.

רועש - לפעמים יש רעשי חיכוך מעצבנים (דמיין רעש של חיכוך של ברקס של אופניים בעוצמה נמוכה).

החנות אמרה שאפשר לשמן מעט את החיבור (המגנטי) בין המערבל לכד. לא ניסיתי את זה.

הפתרון שלי הוא פשוט להזיז או לנער מעט את הכד ואז הרעש מפסיק. הוא גם קורה לרוב לקראת סוף ההקצפה ולא נמשך הרבה זמן.

ובתכלס, הוא גם לא כזה מפריע. הוא פשוט לא שקט כמו המקציף של נספרסו.

יש דיון לגבי המקציף הזה כאן:

http://www.htcafe.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=242763&postdays=0&postorder=asc&start=0

אני קניתי אותו מהחנות הזאת:

http://www.espresso-center.co.il/milk-frother/milk-frother-inox-pascale

אין הרבה חנויות בארץ שנתנו לי יחס ושירות כזה נעים וסבלני כמו החנות הזאת.

גם בהזמנה בטלפון וגם באימייל הם תמיד ענו ונתנו המון מידע ובאמת רצו שאני אצא מרוצה.

לא יודע אם יש אותו גם בחנויות אחרות, אבל מבחינתי השירות שנתנו לי בחנות הזאת היה שווה את המחיר ההוגן (לדעתי עלה 350 לפני שנתיים).

פורסם

בכיף.

יש בעצם 3 חלקים: הכד, המערבל והמכסה. את כולם קל לנקות עם סקוטצ' (אין דפנות נסתרות) או לשים במדיח.

בשני המקרים זה יוצא נקי מאוד, בלי שאריות של חלב.

רק כאמור ממלאים את הכד במים אחרי שמסיימים למזוג את החלב - ואז תהליך הניקוי הוא ממש פשוט.

ואם יש לך מדיח זה בכלל נהדר, אני פשוט שופך את המים ושם במדיח. גם אם נשארו שאריות, המדיח מנקה הכל בקלות.

• תוכן חדש...