Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע, מאזדה 323F 1993

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתאים יותר, שמן בצמיגות 10W-40, בדרוג SL ומעלה.

אולי מילאו 20W-50 כי יש צריכת שמן גדולה.

במידה וזו הסיבה, גש למוסך טוב או אדם המבין, ובדוק את הסיבה מדוע המנוע צורך שמן.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על התשובה, אני יגש למוסך לבדוק.

חבר המליץ לי להשתמש בשמן 20W-50 ואמר בגלל שהמנוע ישן ועשה 280,000 ק"מ, האם הוא צודק?

עוד דבר האם שימוש בשמן מנוע יותר דליל כמו שציינת בתגובה (10W-40) המנוע יעבוד יותר בחופשיות? פחות צריכת דלק? יותר כוח בעליות בלי שהמנוע יתאמץ או יתחמם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ככלל, לא עוברים לשמן בסמיכות שונה סתם בגלל ק"מ גבוה כל עוד אין צריכת שמן ועישון והמנוע עובד כמו שצריך.

אתה צריך לברר מה סוג השמן שהיצרן מגדיר לרכב שלך.

היתה לי מכונית שנת 92 עם יותר מ300 אלף ק"מ ושמתי בה רק 5W-40 או 10W-40 כמו בהוראות היצרן. נסע מעולה. כל עוד המנוע במצב טוב אין סיבה לעבור לשמן אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בתור אחד שמחזיר את הדגם הנל כבר 15 שנה ה15-40 חצי סינטטי כמובן.. זה השמן שעושה את העבודה הכי טוב. לשמירת המנוע יש להחליף כל 6000-10000 רצוי להחליף את כל ה 4 ליטר כולל פילטר שמן ... אני אישית כל שלושה החלפות עושה פלאשינג לפני שמחליף תשמן..

Sent from my thor using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gershon
הערה

• תוכן חדש...