Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Pocketbook ומשבר הספרים בעברית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה שלי קוראת ספרים, הרבה ספרים, אז החלטנו לקנות לה קורא דיגיטלי. אחרי התייעצות ומחקר קצר (מדי), הגעתי לאיזו חנות בחיפה שמתמחה בכל ענייני הקוראים האלקטרוניים. הבחור בחנות המליץ לי נחרצות לא לקנות מכשיר של קינדל אלא של Pocketbook. חברה אוקראינית מוכרת למדי בתחום, שאחרי שקצת חפרתי עליהם, התרצתי שלא מדובר בזבל מזרח אירופאי טיפוסי אלא משהו שבאמת מתחרה במיטב התוצרת של אמאזון. יתרון נוסף של ה-Pocketbook הוא הגמישות שלו מבחינת פורמטים. הוא קורא הרבה יותר פורמטים ממה שקינדל יכול ובאופן כללי הרגיש כמו מכשיר עם סט כישורים רחב יותר.

אז קניתי.

הגעתי הביתה, ויאללה להוריד ספרים. אך אבוי, 98% מהספרים שנמכרים במהדורות דיגיטליות ניתנים לקריאה רק דרך האפליקציה של אותה חנות ספציפית. מעבר לזה, אפשר להוריד למכשירי קינדל, אבל רק בשליחה למייל שלו ולא ע"י הורדה של הקובץ.

בקיצור, אם אני רוצה להשמיש את הדבר הזה לקריאה של ספרים בעברית. מאיפה?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתה יכול להתקשקש עם זה שבועיים ואז להישבר ולקנות קינדל,

או לקנות קינדל כבר עכשיו. לבחירתך.

אמאזון זאת מערכת, לא סתם חנות. לא סתם המערכת מצליחה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לדעתי עשית טוב שלא קנית את קינדל. המכשירים של אמאזון מתוכננים להיות מוגבלים ולתמוך רק בפורמט שלהם. היום כבר יש הרבה חברות שיודעות לייצר קוראים איכותיים ואין סיבה היום לקנות דווקא קינדל.

לגבי הפורמט של הספרים - תתקין את calibre - תוכנה חופשית מעולה להמרה בין פורמטים שונים של ספרים דיגיטליים.

פורסם

זאת הייתה המחשבה הראשונה שלי, אבל גם היצע הספרים לקינדל מטיל את כל הקניה הזאת בספק גדול. עדיף כבר לקנות טאבלט, ולבלות את ערימת החסרונות שלו.

מה שמדהים אותי זה חוסר המוכנות של החנויות להוציא מהדורות ePub (לפוקטבוק ועוד מלא קוראים אלק'). וההתעקשות לתקוע את המשתמשים שלהן עם האפליקציות (לרוב מחורבנות) שלהן.

יש פתרון אחר? מקור אחר להשיג את הספרים האלה?

פורסם

אין ספרים בעברית בפורמט כי אין הרבה אנשים שקונים eReaders בישראל כי אין ספרים בעברית.

מה שכן יש, בדר"כ יהיה מוגבל לאפליקציה ייעודית בשל החשש מפיראטיות.

אני רכשתי Kobo כי אני קורא ספרים באנגלית. אמא שלי התלהבה ורצתה אחד לעצמה, אבל ירדה מהעניין כשהבינה שאין לה סיכוי להשיג ספרים.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
זאת הייתה המחשבה הראשונה שלי, אבל גם היצע הספרים לקינדל מטיל את כל הקניה הזאת בספק גדול. עדיף כבר לקנות טאבלט, ולבלות את ערימת החסרונות שלו.

מה שמדהים אותי זה חוסר המוכנות של החנויות להוציא מהדורות ePub (לפוקטבוק ועוד מלא קוראים אלק'). וההתעקשות לתקוע את המשתמשים שלהן עם האפליקציות (לרוב מחורבנות) שלהן.

יש פתרון אחר? מקור אחר להשיג את הספרים האלה?

מנדלי הוא כנראה מה שאתה צריך.

עברית תומכים באנדרואיד ובאפל.

פורסם

מנדלי היא באמת החנות היחידה ממנה הצלחתי אשכרה להוריד את הקובץ עצמו כדי לשים על המכשיר, אבל המבחר שם לא מלא. יש הרבה ספרים שמצאתי בחנויות אחרות שלא מצאתי שם.

עוד רעיונות (מעבר ללבלוע את הצפרדע ולמכור אותו)?

פורסם

הבעיה היא, שאנחנו כנראה עם (אומה) עם (שמכילה בתוכה) הרבה רמאים, ז"א שאדם אחד יקנה ספר ויעביר אותו לכל החברים. לכן הספרים נמכרים כך שהם מתאים לתוכנה ספיצפית.

כן, תאלץ למכור את המכשיר, משכולל ככל שיהיה.

פורסם (נערך)

ישראלים לא המציאו את הפירטיות. רחוק מזה. אנחנו אומה עם מעט מאוד פיראטים יחסית - כהוכחה אפשר לראות כמה קשה למצוא תוכן טלוויזיוני ישראלי מקורי לצפיה ישירה או הורדה. כנ"ל סרטים זרים עם תרגום, ועל סרטים ישראליים בכלל כמעט ואין מה לדבר.

אנחנו צרכנים כבדים של תוכן פיראטי - אבל רק כזה שמגיע ממקורות אחרים (משחקים, סרטים/סדרות בלי תרגום). כשזה נוגע לאשכרה הפקה של התוכן הפיראטי הזה, אנחנו הרבה הרבה מאחורה.

לדעתי עשית טוב שלא קנית את קינדל. המכשירים של אמאזון מתוכננים להיות מוגבלים ולתמוך רק בפורמט שלהם. היום כבר יש הרבה חברות שיודעות לייצר קוראים איכותיים ואין סיבה היום לקנות דווקא קינדל.

לגבי הפורמט של הספרים - תתקין את calibre - תוכנה חופשית מעולה להמרה בין פורמטים שונים של ספרים דיגיטליים.

ועכשיו אם רק הייתי יודע מאיפה להביא את הקבצים האלה כדי שאני אוכל להמיר אותם, זה יהיה מצויין. וגם בעצם הסיבה בגללה פתחתי את השרשור, כי כמו ששמת לב, מבחינה טכנית של מכשיר מול מכשיר, ה-Pocketbookים באמת לא נופלים משמעותית מהקינדלים המקבילים ויותר ממפצים על זה בגמישות הגבוהה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם
ישראלים לא המציאו את הפירטיות. רחוק מזה. אנחנו אומה עם מעט מאוד פיראטים יחסית - כהוכחה אפשר לראות כמה קשה למצוא תוכן טלוויזיוני ישראלי מקורי לצפיה ישירה או הורדה. כנ"ל סרטים זרים עם תרגום, ועל סרטים ישראליים בכלל כמעט ואין מה לדבר.

אנחנו צרכנים כבדים של תוכן פיראטי - אבל רק כזה שמגיע ממקורות אחרים (משחקים, סרטים/סדרות בלי תרגום). כשזה נוגע לאשכרה הפקה של התוכן הפיראטי הזה, אנחנו הרבה הרבה מאחורה.

ועכשיו אם רק הייתי יודע מאיפה להביא את הקבצים האלה כדי שאני אוכל להמיר אותם, זה יהיה מצויין. וגם בעצם הסיבה בגללה פתחתי את השרשור, כי כמו ששמת לב, מבחינה טכנית של מכשיר מול מכשיר, ה-Pocketbookים באמת לא נופלים משמעותית מהקינדלים המקבילים ויותר ממפצים על זה בגמישות הגבוהה יותר.

אם לסכם את מה שנאמר עד עכשיו - חומר קריאה בעברית קיים אבל מאד מצומצם, ולדעתי הסיבה העיקרית היא המוציאים לאור שמפחדים לפתוח את הראש לטכנולוגיה ומעדיפים להשאיר את הכח המונופולי שיש להם היום בידיים שלהם. קצת כמו מה שהיה עם המוזיקה וה MP3. בסוף זה יסתיים.

אם תצליח לגרום לעצמך לקרא באנגלית (או רוסית) יש לך מאגר אינסופי של חומר קריאה משובח שגם אם תחייה עד גיל 1000 ותקרא בהספק של ספר ליום לא תתקרב למצות את מה שקיים.

פורסם

קניתי אותו בבאג. ההבנה של שני המוכרים איתם דיברתי על המכשיר הסתכמה ב"אה.... יש שחור... ויש גם לבן! אה, לא, רגע, יש רק לבן..."

מרטינס, לצערי קריאה באנגלית לא ממש אופציה. כמו שאמרתי בהודעה הראשונה הקורא מיועד לחברה שלי, ויש לה בעיה לקרוא באנגלית. כל הרעיון בקניית הקורא הייתה להקל עליה ולאפשר לה לקרוא יותר.

זה קצת חוטא למטרה שכדי להשתמש בו היא תצטרך "לעקם את עצמה". היא פשוט תמשיך לקרוא ספרים רגילים, פשוט לא בכמות שהיא הייתה רוצה.

פורסם

היתה לי מחשבה להשתמש ב"עברית" אבל מבחר עלוב של ספרים, שקר בפרסום שלהם, מענה ותמיכה טכנית במייל ברמה מעליבת אינטיליגנציה של בואש הוכיחה לי שאין שום אופציה לקריאה דיגיטלית בעברית היום.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

דווקא יש כמה חנויות - אינדיבוק (שגם נתנו לנו שירות מעל ומעבר עם מענה למייל בשבת והחזר כספי על הספר שנקנה אחרי שהבנו שאין לנו מה לעשות איתו), מנדלי, בוקסילה, גטבוקס, ועוד כמה שלא קופצים לי לראש כרגע.

הבעיה היא שאפשר לקרוא את הספרים רק דרך אפילקציה ייעודית לכל חנות, ולך תזכור באיזו חנות קנית כל ספר. כל זה כמובן מעבר לחוויית הקריאה הנחותה משמעותית של טאבלט/טלפון על פני קורא ייעודי.

פורסם

לעניין קינדל ופורמטים -

ניתן לחבר את המכשיר ישירות לcalibre ולנהל את את הספרים בלי שום בעיה, בכל פורמט אפשרי.

בנוסף, חיי הסוללה לוקחים כל דבר שלא מבוסס על eInk, שבועיים בין הטענות בשימוש יומיומי זה עניין שבשגרה. היות והתאורה של המסך גם ניתן לכיוון, אפשר לקרוא גם הלילה בלי להסתנוור וגם בשמש ישירה בלי תאורה אחורית כלל.

Leasingfahrzeug oder nichts

• תוכן חדש...