Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל עידן של מכוניות יש את הכיף שלו.

אישית אני מצליח ליהנות גם מספיידר 72 שמפרפרת בהילוך שלישי ויש לה יציבות של מגלשיים על קרח בכל מהירות שהיא מעבר ל3 אבל גם מאלפא או אבארט' חדישות ועתירות עזרים אלקטרוניים.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה מה שמוכר אז זה מה שמייצרים.

חוץ מזה, אפשר להנות מהכל. עניין של השקפה. להתמרמר כמה טוב היה פעם לעומת היום זה דבר שלא נגמר.

אנחנו חיים בתקופה נהדרת שאפשר להנות בה מכל העולמות. לא כזה סיפור לקנות רכב כיפי "של פעם". זה בד"כ יותר זול מלקנות רכב ספורטיבי חדש.

עריכה: שום דבר לא השתנה. תסתכלו בברושורים של רכבים ספורטיביים משנות ה80, גם אז הפציצו בנתונים על כ"ס, נפחי מנוע, תאוצה 0-100 ואביזרים מיוחדים לדגם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה מה שמוכר אז זה מה שמייצרים.

חוץ מזה, אפשר להנות מהכל. עניין של השקפה. להתמרמר כמה טוב היה פעם לעומת היום זה דבר שלא נגמר.

אנחנו חיים בתקופה נהדרת שאפשר להנות בה מכל העולמות. לא כזה סיפור לקנות רכב כיפי "של פעם". זה בד"כ יותר זול מלקנות רכב ספורטיבי חדש.

אתה גם צריך רכב שיהיה אפשר לחיות איתו ביום יום (ד"א זאת הייתה המהות המקורית של מכוניות GTI בזמנו), כזה עם מזגן, רדיו, שקט, כריות אוויר ובקרת שיוט, וכזה שאתה לא תצטרך להשקיע חודשים בחיפוש, ושנים ועשרות אלפי שקלים ביישור קו.

כמובן שבמחיר של פוקוס ST או גולף GTI אפשר לקנות ולסדר ספורטיבית ישנה + קורולה סאן ליום יום, ולהישאר עם עודף, אבל לא כולם אוהבים את ההתעסקות בגריז, לכן מעדיפים לחתום על מסמכי מימון, ולצאת כעבור שבועיים עם ספורטיבית חדשה, שאותה אפשר גם להראות לבחורות, ולא רק לגברים בני 40 מביני עניין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי שלא רוצה להתעסק עם מכונית שמבחינתו תספק לו את הכיף שהוא מחפש יכול לבוא בטענות רק לעצמו.

רוב הלקוחות רוצים ספורטיביות חדשות עם כמה שיותר כח ואבזור וזה בדיוק מה שמוכרים להם. זה תמיד היה הכיוון של השוק הזה: עוד כח, עוד ביצועים, עוד אביזרים אבל להישאר רכב יומיומי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב, הטענה על זה שהיום הכל נעשה בשבילך היא לא לגמרי נכונה לדעתי.

רואים את זה גם בהבדלים בין נהגים, וגם באלוהים יודע כמה מקרים של ספורטיביות מודרניות, שרוסקו בכבישי ישראל בשנים האחרונות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

צריך אולי להסתכל דווקא למעלה ולנסות להבין מה יקרה בעוד 10 שנים.

ניקח לדוגמא את פרארי עם F12 עם 730 סוסים,או הבייבי 488 עם 660! לאן מתקדמים מפה? האם לדגם הכניסה של פרארי בדור הבא יהיה 720-750 כוחות סוס?

הערכה שלי שדווקא נראה התמקדמות של יצרנים בהורדת משקל היום זה אפשרי כאשר עלויות ייצור סייבי פחמן ירדו משמעותית נראה יותר יצרנים בונים שלדות ומרכבים בשימוש עם חומרים קלים על חשבון כוחות סוס.

כמו כן,שלדה קשיחה מסיבי פחמן נותנת לייצרן אופציה להשתמש במיתלים רכים יותר ועדיין לשמור על התנהגות ואחיזה בשילוב נוחות נסיעה (ראה ערך מקלארן).

אז עוד דור שניים נראה (אני מקווה) פרארי עם מנוע מרכזי משקל של 1300 והספק של 500 סוסים?

Porsche 944 turbo

פורסם
לכל עידן של מכוניות יש את הכיף שלו.

אישית אני מצליח ליהנות גם מספיידר 72 שמפרפרת בהילוך שלישי ויש לה יציבות של מגלשיים על קרח בכל מהירות שהיא מעבר ל3 אבל גם מאלפא או אבארט' חדישות ועתירות עזרים אלקטרוניים.

אגב, הטענה על זה שהיום הכל נעשה בשבילך היא לא לגמרי נכונה לדעתי.

רואים את זה גם בהבדלים בין נהגים, וגם באלוהים יודע כמה מקרים של ספורטיביות מודרניות, שרוסקו בכבישי ישראל בשנים האחרונות.

צודקים.

כל בכי-התמרורים הזה על המכוניות של ההווה לא נובע מיכולות אובייקטיביות של הרכבים (למעט, אולי, היזון חוזר מן הרכב) אלא מכך שהם לא מתאימים להעדפות סובייקטיביות של חלק מהנהגים כאן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ניקח לדוגמא את פרארי עם F12 עם 730 סוסים,או הבייבי 488 עם 660! לאן מתקדמים מפה? האם לדגם הכניסה של פרארי בדור הבא יהיה 720-750 כוחות סוס?

הערכה שלי שדווקא נראה התמקדמות של יצרנים בהורדת משקל היום זה אפשרי כאשר עלויות ייצור סייבי פחמן ירדו משמעותית נראה יותר יצרנים בונים שלדות ומרכבים בשימוש עם חומרים קלים על חשבון כוחות סוס.

כמו כן,שלדה קשיחה מסיבי פחמן נותנת לייצרן אופציה להשתמש במיתלים רכים יותר ועדיין לשמור על התנהגות ואחיזה בשילוב נוחות נסיעה (ראה ערך מקלארן).

אז עוד דור שניים נראה (אני מקווה) פרארי עם מנוע מרכזי משקל של 1300 והספק של 500 סוסים?

אינשאללה!

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שוק הרכב הוא מגוון מאוד ומציע המון פתרונות להמון למגוון טעמים שונים.

ברכבים מודרנים ישנם כמה מגמות בולטות, חלקן פוגם בחווית הנהיגה *לדעתי* וחלקן משפר אותה.

מגמות שפוגעות בחוויה:

1. הרכבים גדלים - גודל ומשקל הם שני גורמים שפוגעים בחווית הנהיגה. רכב קליל כמעט תמיד יהיה מהנה יותר. יש הרגשה שניתן לזרוק אותו לכל פניה, אפשר לבלום ולהאיץ בצורה קלה יותר. עניין המסה תמיד מורגש ואיכשהו ברכב קל זה פשוט מרגיש טוב יותר. הרכבים מודנים גדלים כדי לכלול עוד מערכות בטיחות, עוד גאדג'טים טכנולוגיים ואנשים שמנים יותר וכך יוצא שכמעט כל דור גדול וכבד מקודמו.

2. הרכבים הופכים לאוטונומים יותר - מהגיר הידני שהולך ונעלם ההגה שפחות מגיב (מרכבים ללא הגה כוח, להידראולי, לחשמלי) לבקרות שמתערבות ומערכות שגורמות לכל נהג להיות מסוגל לתקוף סיבובים במהירויות גבוהות ללא מיומנות מיוחדת. ככל שהנהג פחות צריך להתערב בנהיגה כדי להיות מהיר כך הסיפוק מנהיגה קטן.

מגמות שמסייעות לחוויה:

1. כוח זמין - ההוט האצ'ים של היום מגיעים עם ביצועים של רכבי על משנות ה-80 שזה דבר מדהים.

2. אמינות - היום אפשר "להתעלל" ברכב בלי לחשוש יותר מידי מתקלות ולכן הנהג יכול לנהוג בראש שקט, דבר שמוסיף הרבה לחוויה נטולת הדאגות.

3. בטיחות - תאונות שפעם היו מסתיימות במוות יכולות להסתיים בימינו בלי שריטה, זה עוד דבר שמצד אחד מאוד מסיע לנהג הממהר אבל כנראה שבצד השני של המטבע העובדה שכנראה לא תמות בסוף הנהיגה גם מוריד מרמת האדרנלין.

בסופו של יום, ההנאה תלויה בטעם היחודי של הנהג. ישנן מגמות מעורבות שמשפיעות לכאן ולכאן. אני אישית חסיד של רכבים בעלי משקל נמוך, איזון מושלם וחיבור לרכב. אני לא מרגיש בחיסרון של כוח בקארט עם 9 כ"ס וכנראה אהנה יותר בנסיעה על קארט מאשר על גולף GTI בשל החיבור הישיר למכונה, למרות הבדלי הכוח העצומים.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

מכוניות יכולות לתקן נהגים only so far, לכן ישנן, ותמשכנה להיות, תאונות.

המירוץ אחרי הכ"ס בעיני כבר הגיע למיצוי ברמות האלה, רבאק לגעת ב-300 כ"ס במכונית ספורט במחיר 200 וקצת אש"ח זה באמת סוג של מספק, עם כל הכבוד לבקרות.

איך ה-BRZ ותאומתה בהקשר הזה, נחשבות להצלחה (קופה הנעה אחורית עם כח סביר)?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

למקלארן כבר יש רכבים כאלו.

ה675LT שוקלת קצת יותר מ1200 קילו עם 675 כ"ס.

ה570S שוקלת קצת יותר מ1300 קילו עם 570 כ"ס.

ברגע שעוברים לטורבו, נורא קל להוציא הספק גבוה.

They are trying to ban me...

פורסם
אם הן היו עולות כמו שהן שוות ( אזור ה 150K ) אז הן היו הצלחה.

הן שוות יותר מזה. למען האמת, מחיר של 180-200K לרכב כזה הוא הגון בעיני.

אני בספק אם נהגת על אחת מהן, כי אם היית מתנסה, היית מבין עד כמה חויית הנהיגה בהן טהורה, מעבר להספק ולביצועי המנוע.

אפרופו, אחזור שוב על שכתבתי במספר הזדמנויות. על אף שמנוע הטויובארו אינו מאסטרפיס (ה-2 ליטר אטמו' של קליאו 3 RS לאחר מתיחת הפנים הרבה יותר מוצלח; קל וחומר מנוע ה-S2000), כשהמנוע הזה "פתוח" לאחר כמה אלפי ק"מ, ביצועיו בהחלט מספקים - ועולים על הצהרות היצרן השמרניות(7.6 ש' למאה).

לפות"ש, אם BRZ מעניינת אותך, הבא בחשבון שהרכב עבר מתיחת פנים ושווה להמתין להגעתה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...