Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחיל עוד פרויקט מענין. רוצה לבנות NAS ביתי קומפקטי. משהו בסגנון QNAP אבל זול הרבה יותר ומספיק חזק.

יש מקום בארץ שניתן להשיג מארז קומפקטי עבור NAS? כלומר חייב מקום ל8 דיסקים עם אפשרות HOT SWAP, כלומר דיסקים מותקנים במגירות מקדימה. אני לא מחפש מארז מפלצת FULL TOWER.

הדיסקים כמובן צריכים להיות 3.5 כי אני רוצה מקסימום נפח במינימום מחיר.

לSILVERSTONE יש מארז מתאים מדגם SST-DS380. אבל לא ראיתי מקום שניתן להשיג אותו בארץ.

וגם, האם יש המלצה ללוח אם בגודל MICRO ITX בעל כמה שיותר חיבורים לדיסקים SATA על הלוח (מינימום 8 )?

תודה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

nas 8bay??? לא קצת אוברקיל?

קנה דיסקים עם יותר נפח

לגבי הלוח אם, לא נפוץ כ"כ 8 חיבורי SATA, בד"כ מוסיפים כרטיס Pci, אבל יש כמה כמו ה C2550D4I שהוא mini itx או Supermicro X10SL7 שהוא uatx

פורסם (נערך)

raiden, תודה! מסתבר שהדיסקים במארז הSILVERSTONE מתחממים.

בבלוג מצעים את זה: http://www.pccenter.co.il/Product/fractal-node-304-black

הוא אפילו עולה חצי מהמחיר של SILVERSTONE. אבל הוא לא HOP SWAP.

יש לו רק 6 מקומות לדיסקים, אבל נושא החום גם קריטי כי אני מתכוון להפעיל ללא מיזוג.

המארז של SILVERSTONE ירד מהפרק.

sh33p, דיסקים עם יותר נפח יותר יקרים. אין טעם לבנות NAS בשביל נפח קטן. צריך שיהיה לפחות 10TB במחיר סביר ככל הניתן. צריך לקח בחשבון גדילה אפשרית של נפח כי אף פעם אין מספיק מקום בדיסק :p.

eyali23, ארבע דיסקים זה מעט. תודה בכל אופן.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כפי שכתבתי מארז ייעוד ל8 מפרצים יעלה כמה מאות דולרים.

המלצה חמה ,שתשמיש מחשב ישן יעלה רבע ממארז ייעודי.

פורסם (נערך)

לא ברור לי אם אתה עושה RAID1 או לא.

בהנחה ולא, אתה אומר שאתה רוצה לפחות 10TB, כלומר 8 דיסקים של 1TB או 2TB.

דיסקים של WB סדרת RED בנפח 1TB עולה 319שח, ואילו 2TB עולים 489שח, כלומר כ2550שח ל8TB או כ4000שח ל 16TB.

לעומת זאת, 2 דיסקים של 5TB יעלו לך באזור ה 2300שח, או לחלופין 3 דיסקים של 6TB יעלו לך כ 4100שח.

ככה שההפרש במחיר לא כזה משמעותי (200-300שח לפה או לשם).

אני מציע לך לשקול אופציה של פחות דיסקים אבל יותר נפח פר דיסק, כי כמו שאייל אמר, מארז ל 8 דיסקים יעלה לך המון כסף (ראה דוגמא את הSS שעולה 1000שח, בכסף הזה אתה קונה עוד 3TB של איחסון).

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

חפש את u nas.

פיתרון מעולה

אני עובד עם בקר של lsi, ומארזי ליאן לי. יצא לי יותר זול מהunas. אבל אם יש חשיבות למקום, אין לך יותר מדי אלטרנטיבות

Sent from my D5803 using Tapatalk

M-TECH E46

פורסם (נערך)

בהנחה ולא, אתה אומר שאתה רוצה לפחות 10TB, כלומר 8 דיסקים של 1TB או 2TB.

דיסקים של WB סדרת RED בנפח 1TB עולה 319שח, ואילו 2TB עולים 489שח, כלומר כ2550שח ל8TB או כ4000שח ל 16TB.

לעומת זאת, 2 דיסקים של 5TB יעלו לך באזור ה 2300שח, או לחלופין 3 דיסקים של 6TB יעלו לך כ 4100שח.

ככה שההפרש במחיר לא כזה משמעותי (200-300שח לפה או לשם).

אני מציע לך לשקול אופציה של פחות דיסקים אבל יותר נפח פר דיסק, כי כמו שאייל אמר, מארז ל 8 דיסקים יעלה לך המון כסף (ראה דוגמא את הSS שעולה 1000שח, בכסף הזה אתה קונה עוד 3TB של איחסון).

לדעתי עדיף יותר דיסקים עם פחות נפח כל אחד, מטעמי שרידות.

קח בחשבון גם, שבגלל מעבר לSSD, הדיסקים המגנטיים שמייצרים עכשיו, פחות איכותיים ממה שהיה לפני כמה שנים (היצרנים משקיעים פחות בפיתוח ובחומרים), לכן סיכוי שהם יתפגרו לך גבוה יותר, לכן עדיף יותר דיסקים, כדי שיהיו פחות אפשרויות להשבית האיחסון שלך.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

יש לך גם את U NAS דגם NSC-800 8 דיסקים עם HOT SWAP.

לא מצאתי בארץ אבל, לדעתי המחיר באמת מוגזם.

אם אתה מוכן לוותר על HOT SWAP ולא מוכן לוותר על 8 דיסקים, יש לך את NODE 804 של Fractal Design ב 612שח

אם אתה מוכן לוותר גם על 8 דיסקים לטובת 6 אז יש לך את NODE 304 תמורת 504ש"ח

זה כמובן בהנחנה שאתה רוצה NAS יפה שלא ישב במרתף \ מרפסת. אחרת באמת עדיף ללכת על מה שאייל מציע ולקחת מארז מחשב רגיל שיכול להכיל כלוב של 6-8 דיסקים.

כמובן תקרא ביקורות על כולם בשביל לוודא שאכן הם מסוגלים לקרר כמו שצריך.

Fat Bastrad

יש בזה הגיון. אבל לדעתי האישית להוציא כ 1000שח, שזה בערך 25אחוז מעלות האיחסון, רק על מארז זה גם מוגזם.

אבל קשה לייעץ בלי לדעת האם מתוכנן RAID כלשהוא או פשוט מערך של דיסקים. אם אכן מתוכנן RAID1 אז אני מסכים, דיסקים בעלי נפח קטן יותר עדיפים, אבל אם מתוכנן לדוגמא RAID0 עדיף פחות דיסקים כי לזכרוני ההסתברות לכשל של המערך כולו, עולה ככל שעולה כמות הדיסקים.

פורסם
י

אם אתה מוכן לוותר על HOT SWAP ולא מוכן לוותר על 8 דיסקים, יש לך את NODE 804 של Fractal Design ב 612שח

המארז הזה זה רעיון טוב. ניראה לי שאצטרך להתפשר על HOT SWAP לטובת קירור.

הHOT SWAP זה פיצ'ר טוב, אבל לא באמת חיוני ליום יום.

אני עושה RAID5 או RAID6 (תלוי כמה דיסקים יהיו לי בסופו של דבר). ב5 זה הרבה יותר מהיר ויעיל מבחינת נפח לאומת RAID1. אפשר לקבל נפח של קרוב ל10GB מ6 דיסקסים של 2TB ועדיין להנות מהגנה במקרה של אחד נופל. ב6 2 דיסקים משמשים לPARITY, לכן המערכת בעלת שרידות גבוהה יותר.

פורסם (נערך)

כן המארזים של FD נפלאים מבחינת עיצוב. אני מאוד אוהב אותם.

לגבי ה RAID, שים לב שב RAID5 במקרה של כשל דיסק אתה יורד אוטומטית לרמה של RAID0, ותהליך השיחזור (במקרה ויש המון מידע), יכול לגרום לדיסק נוסף להיכשל מה שמביא אותך לאיבוד מידע כולל. תראה שאתה משקיע בבקר איכותי.

פורסם

RAID5 לא מחזיר את זה לRAID0 במקרה של נפילת דיסק, הוא עובר לDEGRADED MODE עד שמחליפים את הדיסק התקול והבקר אמור לבנות את המידע על הדיסק החדש. אם חס וחלילה הלך עוד דיסק, אז יש אובדן של מידע. כדי שזה לא יקרה צריך בעיקרון שיהיה דיסק SPARE, אבל זה מעלה את העלויות.

אני מנסה לבנות משהו לגיבוי בעלות סבירה יחסית, זה לא איחסון ברמה אירגונית שיכול לספק הגנה לחברה. אני לא הולך לשים את כל הביצים בסל אחד, סך הכל צריך מקום לגיבוי. אם הלכו שני דיסקים באיחסון בו זמנית וגם הלך דיסק באחד המחשבים בו זמנית - אכלתי אותה וגם אז לא לגמרי. את הדברים החשובים אני גם ככה מגבה לענן, אבל זה לא תענוג גדול עם מהירויות העלאה.

פורסם

שמע תגדיר עלות סבירה? מה אתה מגבה? אם מדובר על מיליוני סרטים וסדרות יותר זול להוריד מחדש, בחיי אני בעד גיבוי ושמירת מידע בכמה מקומות, בשביל תמונות ומסמכים חשובים אפשר לפזר בין העננים, אתה מנסה פה לבנות מפלצת... עלות סבירה לא תהיה פה...

פורסם

קח בחשבון שהnode804 הוא מארז די גדול.. nas הוא לא בדיוק השימוש אליו הוא מיועד (מנסיון. בשביל הפרופורציות, זה nh-d15 בפנים)

d4f1564da0b7d63221a5e58f57e8716f.jpg

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Aprilia Shiver 750

• תוכן חדש...