Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום וחג שמח.

יש ברשותי פולקסווגן גולף היילין 2010 (1.4TSI TWINCHARGE)

בזמן החלפת גלגל ימין קדמי בגלל פנצ'ר, שמתי לב לסימנים על משולש ההיגוי הנראים כמו סימני טפטוף/זריקת שמן בצידו הימני של מנוע (מאזור הרצוע).

בחיפוש אחר סימנים זהים נוספים בהסתכלות מתוך תא המנוע ומתחת לרכב (הוגבה בעזרת ג'ק), נראים סימנים זהים על חלקי הפלסטיק התחתונים וצינורות נוספים הנמצאים באותו אזור, אך לא הצלחתי לזהות את מקור הנזילה (במידה והיא אכן קיימת).

חשוב לציין כי הסימנים הללו יבשים אך לדעתי הם התייבשו בגלל שהרכב עמד בזמן רוב שעות היום, ובבדיקת מפלס השמן, ניראה כי כנראה ישנו איבוד שמן קטן (ערך של כ 150 גרם הליטר), ואני ימשיך לעקוב אחר זה.

בכל מיקרה לאחר החג אכנס למוסך לבדיקה, אבל עד אז...

האם מישהו מחברי הפורום יודע:

1. האם קיימת אפשרות לאיבוד שמן מאזור זה במנוע?

2. במידה וקיימת אפשרות לנזילה, האם יכול להיות שזה מהטורבו או מהסופרצ'רגר?

figure 1.jpg

פורסם

יכול להיות מילאו שמן בטיפול ונשפך קצת.

כמות איבוד שמן ממש קטנה, לדעתי אפילו לא שווה בדיקה במוסך, כל עוד אין נזילה ממשית או תצרוכת שמן יותר מהרגיל.

פורסם

היי ALF3

הרכב עבר טיפול לפני 4000 ק"מ, והייתי צמוד אליו בזמן הטיפול.

לא הייתה נזילה מפתח המילוי בזמן מילוי השמן, ולדעתי זאת צריכת שמן לא תקינה בייחס לקילומטרז' שעבר מזמן הטיפול האחרון.

כמו כן היו מספר נסיעות שבהם הרשאתי לעצמי ללחוץ, וכנראה שהצריכה הנ"ל היא כתוצאה מדפוס הנהיגה.

בכל מיקרה הפחד שלי היא שהנזילה היא מהטורבו, האם זה הגיוני?

פורסם

צריכה לא תקינה זה ליטר באלף ק"מ. אפילו אם הרכב היה אוכל ליטר ל4 אלף ק"מ, צריכה גבוהה אבל עדיין בגדר תקין.

צריכה של 150 מ"ל זאת צריכה אפסית, זה יכול לקרות בגלל שמן ספציפי או בגלל שלחצת ואין בזה שום דבר לא תקני.

כל חלק במנוע שעובר בו שמן יכול להתחיל "להזיע", כולל טורבו, בטח כשמנוע כבר לא חדש.

זה יכול לקרות מעומס בטורים גבוהים, אך זה לא מצביע על תקלה כלשהי, אלא על בלאי טבעי.

על סמך כמה טיפות יבשות של שמן לא מתחילים לתקן חלקים ברכב, אם תהיה נזילה ברורה אז תתקן.

פורסם

אני לא בטוח שעל סמך תמונה אחת ותיאור כללי, ניתן יהיה לקבוע אם יש נזילה מהטורבו וכו'.

למה שלא תנקה בזהירות את כתמי השמן ותבדוק לאחר פרק זמן מסויים, אם יש כתמים חדשים ?

אם תראה כתמים חדשים, זה יאשר שככל הנראה יש נזילה ולא בשל טיפטוף במהלך הטיפול האחרון שבוצע.

פורסם

גם אני ממליץ כמו fusion-x, נקה את המקומות שיש כתמי שמן, ובדוק עוד קצת זמן לראות אם שוב יש כתמי שמן.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

• תוכן חדש...