Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 3 שנים נוצר חיבור בין כמה חברים מהקהילה היהודית פה בהונג קונג לבין עמותת אחים לחיים.

עמותת אחים לחיים הינה עמותה שהוקמה על ידי לוחמי צה"ל שנפגעו בפעילות מבצעית למען חיילים שנפצעו בפעילות מבצעית.

תאונות דרכים, תאונות אימונים, פציעות במהלך יציאת שבת- כל אלה לא מהווים "כרטיס כניסה" כחבר\מטופל בעמותה, רק מי שנפצע בלחימה.

עוד על העמותה תוכלו לקרוא באתר העמותה:

http://www.achimlachaim.org

כאמור החיבור התחיל לפני כ-3 שנים ומאז אנחנו משתדלים לתמוך בהם ככל האפשר ובמקביל מממנים עבורם משלחת של כ-20 חיילים שמגיעים לפה אחת לשנה לשבוע של פאן.

אתמול המריא חזרה ארצה הסבב השלישי שהגיע להתארח אצלנו, הם שהו פה קצת פחות משבוע במהלכו טיילו, התארחו במלון מפואר במקאו השכנה, אכלו במסעדות טובות, טעמו מחיי הלילה בחברת חברים מהקהילה ובקיצור- עשו חיים ואולי אפילו התנתקו מהחוויות הקשות שעברו.

במהלך שהותם זכינו לשמוע את סיפורי הפציעה המרתקים של חלקם, סיפורים שלא פעם הותירו אותנו המומים על עצם זה ששרדו כדי לספר וכנראה שיותר מפעם הותירו אותנו עם עיניים רטובות.

משפט ששמעתי לא פעם מאותם חיילים "זו העמותה היחידה שבאמת דואגת לנו ומעמידה אותנו על הרגליים ונותנת לנו סיבה להתעורר בבוקר".

העמותה מטפלת בפצועים במישורים של מפגשים עם פסיכולוגיים וכו' ולא פחות חשוב בהכוונה ושצריך גם בלחימה למימוש זכויות החיילים אל מול מערכת הביטחון.

כמו כן העמותה מקיימת המון פעילויות חברתיות לחבריה במטרה לחזק אותם בפן הרגשי וליצור להם חוויות חדשות מתקנות.

מעל הכל, העמותה בנתה בית פרטי שמשמש כעוגן עבור החיילים- הם באים והולכים ממנו מתי שחשים צורך, יכול לישון בו כשצריכים קצת שקט ופוגשים בו חברים להליך השיקום.

בבית הזה הם גם חוגגים יחד בחגים, מקבלים חברים חדשים או סתם באים כדי להיפגש עם רופא.

החבר'ה האלה עושים עבודת קודש חשובה, לא פעם בדיוק במקומות בהם נתקלים באטימות בצינורות המקובלים מול משרד הביטחון.

למה אני מספר לכם את זה?

לא כדי שתרוצו לפתוח את הארנק, לא שזה יהיה רע אם תעשו זאת, אלא כי יצא לי לשבת עם רכז הפעילויות החברתיות של העמותה ומהשיחה גיליתי שיש בעמותה לא מעט חברים שישמחו מאוד לקחת חלק בפעילויות מוטוריות, הצטרפות לימי טיול, טיולי שטח וכו'.

לא רואה מקום טוב יותר ליצור את החיבור הזה מאשר הפורום הזה.

מתוכננים לצאת לטיול נהיגה בשבת? דברו עם יתר המשתתפים ותעלו את הרעיון.

זה לא יפגע לכם בהנאה, להפך, תכירו אחלה חבר'ה שהם באמת מלח הארץ ואולי אפילו תזכו לשמוע סיפורים יוצאי דופן.

מעל הכל- אולי תצליחו קצת לשבור את השגרה לחבר'ה האלה, מדהים כמה שזה ממלא ומרים אותם.

מי שבעניין ורוצה להרתם לדבר הטוב הזה יכול פשוט לשלוח לי הודעה פרטית ואני אשמח מאוד לקשר אתכם לאנשים הרלוונטיים שיסייעו לזה לצאת לפועל.

תודה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שאלה כללית - הם עוזרים באופן אקטיבי או שכדאי למשפחת פצוע ליצור איתם קשר בנוגע להתנהלות עם גורמי צבא וכו'?

אני יודע שהם ביקרו את אחי (שסוף סוף עבר לשיקום :)) ועכשיו שיש לו מקום לשהות בו בחודשיים-שלושה הבאים הגיע הזמן לטפל בדברים אחרים שקשורים לעתיד (אם לא השיגו אותי עדיין בעניין הזה - אשאל).

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

הכוונה היא, האם כדאי לפנות אליהם לגבי הכוונה לזכויות, עזרה בביורוקרטיה ובגדול, העלאת מצב הרוח בזמן שיקום :)

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

חד משמעית-כן.

מקים העמותה פיקד על צוות בדובדבן וניצל בנס אחרי שמחבל ירה עליו מטווח אפס כדור שנכנס לצוואר, כמוהו שאר בעלי התפקיד בעמותה כולם ללא יוצא מן הכלל חוו פציעה במהלך פעילות מבצעית כך שהם יודעים את הפרוצדורה וישמחו לעזור למי שלא בקיא.

לעניין מצב הרוח- הם אלופי עולם, מגייסים כספים שחלקם מופנים לסיוע לחברים בה וחלק אחר לטובת פעילויות חברתיות ומשלחות.

נכון למוצ"ש פרט למשלחת שהיתה בהונג קונג היו 4 משלחות נוספות במקומות שונים בעולם כולל אחת של חובבי טיפוס שהגיעו עד הקלימנג'רו...

וכן אותו בית שמיועד לשימוש המטופלים וגרם לי להזיל ריר.

הרבה בריאות לאחיך!!!

עריכה אחרונה על ידי edan82

פורסם (נערך)

נהג- קיבלת.

אציין שיש היענות יפה ופרט למי שכתב פה פנו אלי חברים נוספים מהפורום שמעוניינים להרתם לטובת העניין, כל הכבוד, זה בהחלט מחמם את הלב.

עריכה אחרונה על ידי edan82

• תוכן חדש...