Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרגל חגיגות החצי מיליון ק"מ הרכב שלי מראה סימנים של חולשה.

הכפתור להפעלת חלון הנהג נשבר.

IMG_7150.jpg

אפילו לא העזתי לבדוק כמה עולה יחידה כזו. פעם אחרונה שנתקלתי בתקלה כזו היה לפני הרבה שנים בפורד סיירה שהיתה לי. מה שעשיתי שם זה הצלבה של הקונקטור המוביל לפיקוד החלון עם המפסק של אחד החלונות האחוריים . כלומר ויתרתי על האופציה של ההפעלה מהנהג של החלון האחורי והשתמשתי במפסק שלו לטובת ההפעלה של חלון הנהג במקום זה השבור.

חשבתי לתומי לעשות את אותו דבר במקרה הנ"ל. פרקתי את היחידה בכדי לעשות את ההצלבה. מסתבר שקצת הצחקתי עת המהנדסים של מרצדס.

זה הקונקטור היחיד שמתחבר אל היחידה. (רק שלוש פינים)

IMG_7151.jpg

כך ניראה הכפתור השבור

IMG_7149.jpg

כך נראה זה שלידו (לא שבור)

IMG_7153.jpg

ההבדל הוא שני כרסים מפלסטיק שדוחפים מנגנון פנימי ביחידה. החלטתי בנתיים לעשות איזושהי בנייה לכפתור השבור מאפוקסי.

IMG_7156.jpgIMG_7157.jpgIMG_7158.jpgIMG_7162.jpg

חיברתי בחזרה

IMG_7174.jpg

הכל עובד פיקס.

בהזדמנות אני אבדוק במוסך שלי אם יש להם כפתור כזה ואני אחליף אותו.

עכשיו לשאלה שלי.

איך בדיוק היחידה הזו מעבירה פקודות להפעלה של חלונות ומראות בעזרת שלושה חוטים בלבד?

תודה לעוזרים.

פורסם

היחידה עושה שימוש בתקשורת ספרתית טורית (כניראה canbus) על מנת להעביר את הפקודות שלך למודול הרלוונטי

יום טוב גם לך

פורסם

תודה יגאל על התגובה המהירה. עכשיו שאני חושב על זה אין דרך אחרת להעביר את כל הפקודות אלא רק על ידי תקשורת מחשבים. פשוט לא חשבתי שברכב מיושן יחסית זה מיושם.

בקשר לחברה שהמליצו על ebay. זה לוקח שבועיים שלושה לפחות עד שמגיע. אני הייתי צריך פתרון מיידי.

עכשיו שזה עובד אני אחפש שם ואזמין.

תודה לכולם.

פורסם

ב W203 הישנה של אישתי (דגם C240 משנת 98 ) יש מערכת זהה לזו ושם הכפתורים היו שחוקים לחלוטין וכפתור תא המטען שבור, כשחיפשתי להחליף אז מצאתי בארץ רק מערכות מפירוק במחיר של אלפייה פלוס.

ב W203 הנוכחית של אישתי (דגם C240 משנת 98 ) שמתי לב לכפתור מתנדנד אחד, היכן ניתן להזמין ב EBAY יחידת כפתורים מלאה?

פורסם (נערך)
תודה יגאל על התגובה המהירה. עכשיו שאני חושב על זה אין דרך אחרת להעביר את כל הפקודות אלא רק על ידי תקשורת מחשבים. פשוט לא חשבתי שברכב מיושן יחסית זה מיושם.

.

מה הכוונה?

הידע שלי באלקטרוניקה מצומצם.

אצלי ישנה יחידה כזאת שמפעילה את כל החלונות והמיתוג נעשה בזרם חיי (הזרם של המנוע).

זה זול לתכנון אך יש לזה הרבה חסרונות, אחד מהם הוא שהמתגים אצלי צוברים פיח בגלל שמדובר במנוע. (כבר יצא לי לשפץ אותם לבד פעמיים וחלק מהשיפוץ זה ניקוי הפיח מהמגעים).

טוב לדעת שמרצדס השכילו והם משתמשים בשיטה שתאריך ימים.

הבעיה פה היא שקשה יותר לשחק ולייצר פיתרון חלופי כאשר הרכיב שובק וקשה\יקר למצוא מפירוק\חדש.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

זה לא זול לתיכנון אלא זול ליצור, רכבים עם אורך חיים ממוצע לא צריכים יותר מזה.

למערכות מצב מוצק (כפי שהמורה שלי לאלקטרוניקה בתיכון קרא להן...) יש אורך חיים מופלג, ניתן בקלות להגיע ל 20,000 שעות עבודה, כך שלמעט תאונה/נזק מכני אין צורך להחליף אותן.

• תוכן חדש...