Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בואו נעשה קצת סדר בבלאגאן.

1. הרכב היחיד בקבוצת המחירים "השפויה" שמציע מערכת בלימה אוטונומית שפועלת גם במהירויות בין עירוניות זה הספורטאז'.זאת מערכת שנחשבת מצילת חיים על ידי ארגוני הבטיחות העולמיים כ EURONCAP ויש ודאות שהן יהפכו לחובה בשנים הבאות. נכון להיום בארץ אף רכב אחר בסביבת המחיר והקטגוריה של הספורטאז' לא נותן את זה.
  2. לספורטאז' מערכת אקטיבית לשמירה על נתיב אשר מסובבת את ההגה (בעדינות) כאשר הרכב מזהה סטייה לא מתוכננת. עוד מערכת שלא קיימת בשום רכב מהסדר גודל של הספורטאז' ואם אני לא טועה יש אותה רק בדגמי וולוו ומעלה.
  3. מערכת אוטומטית למניעת סינוור אור גבוה \ HBA הינו זאת עוד מערכת שיש בישראל רק ברכבי סאלון ויוקרה, ובספורטאז'.

אז כן, נכון להיום רק בספורטאז'

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלה בלה בלה. המובילאיי מציל חיים בדיוק באותה מדה. כל מה שכתבת לא מהווה אפילו סיבה קלושה לקנות את הרכב. יבואני ויח"צני קיה מפמפמים כל הזמן את הקטע של הבטיחות האקטיבית

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אני רואה לפי ההודעות שלך שלא רק שאתה מרגיש מלך באאוטלנדר, אלא באופן כללי גם. כלל הנתינים שלך מסביב לא מדגדגים את הידע המושלם שלך בכל התחומים.

פורסם (נערך)

אאוטלנדר, אתה מוזמן לקרוא את המחקר הבא שטוען שמערכות בלימת חירום אוטונומיות (AEB) מפחיתות ביותר מ 40 אחוזים את התאונות רכב-חזית-אחור עם נפגעים לעומת מערכות התראה להתנגשות חזיתית (FCW) שבהם לא נמצא שיפור מובהק סטטיסטית בתאונות מסוג זה עם נפגעים.

http://www.iihs.org/frontend/iihs/documents/masterfiledocs.ashx?id=2111

Objective: To evaluate the effectiveness of forward collision warning (FCW) and autonomous emergency braking (AEB) in reducing front-to-rear crashes and injuries

Conclusions: FCW alone and FCW with AEB are effective in reducing rear-end crashes, and FCW with AEB is effective in reducing rear-end injury crashes, based on the crash experiences of drivers who have purchased the optional technologies. It was surprising that reductions in rear-end injury crash rates for FCW alone were small and non-significant given that the system reduced injury crash rates significantly across all crash types

עריכה אחרונה על ידי קונה אוטו חדש
פורסם

מה אתם מנסים לדבר בהגיון אליו? יש לו את הרכב הכי טוב בעולם ושאף אחד לא יגיד לו אחרת.

את כל הפורום הוא הטריל עם האאוטלנדר שלו.

רק בגללו אני מתבייש קצת שיש לי גם מיצובישי.

פורסם

באופן כללי ניתן להתבייש במיצובישי בכל מקרה אבל זה נושא אחר, מר אוטלנדר פה הוא יחצן קבוע, חבל רק שכול נושא הוא מסובב לכיוון שלו.

חבל להרוס עוד נושא ככה.

השאלה זה מה חוץ מאבזור בטיחות מעניין אותך, אם זה הפרמטר היחיד אז קשה להתחרות באבזור המובנה שהם מציעים בטווח מחירים הזה.

פורסם

אני לא חושב שיש סיבה מיוחדת להתבייש במותג מלבד ההטרלה של הבחור שזיהם כל חלקה טובה בפורום עם האאוטלנדר שלו.

אני חושב שלמיצובישי יש מספר דגמים בהם התמורה שאתה מקבל היא גבוהה מאוד ביחס למחיר במיוחד בכל הנוגע למשומשות.

דוגמא אחת שלי היא הספורטבק 2010 שרכשתי לפני כחודשיים עם 17000 קילומטר בלבד במחיר מצחיק של 50k.

פורסם (נערך)

חבל שבארץ הקודש לא יודעים להעריך רכבים מעולים וצפויה לאופל ירידת ערך גבוהה.

כל מה שמעניין אותי יש בסיד ,אם הסיד לא הייתה מגיעה ארצה ערומה מאבזור בטיחות מתקדם היא הייתה הבחירה השפויה והנכונה ביותר .

הג'אז אפילו מתאימה יותר אבל כפי שציינתי קודם לכן, היא לא הבחירה הנכונה מבחינה כלכלית (סיד עדיפה כלכלית)

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

לגבי נושא ה- AEB, באתר EURONCAP בעמודה של SAFETY ASSIST (לחיצה על החץ השחור) ישנו מידע מלא על המערכת, במיד והיא נבחנה ע"י הארגון - כלומר מוצעת כסטנדרט.

פורסם (נערך)
חוסר ערנות הוא טיעון לא רלוונטי כי אותו דבר אפשר לטעון ביחס לתיבה אוטומטית מול גיר רגיל.

רכב הוא פיתוח טכנולוגי וככל שהוא מתקדם יותר מבחינה בטיחותית הרי שכולנו, גם הנוסעים ברכב וגם שאר המשתמשים בה, נרוויח.

היצרנים הבינו זאת, חבל שהיבואנים בארץ משחקים בחיי אדם ו ײלא מבינים ײ.

בתנאים בהם אני יכול לרכוש רכב באמצעות הלוואה עומדת מביטוח לאומי, הג'אז לא משתלמת.

היא מתאימה לי מכל הבחינות, ביטוח לאומי הופך את הקניה ללא כלכלית.

הרכב היחיד שמשתלם כלכלית הוא הונדה סיוויק, אך לצערי הוא לא מאובזר מבחינה בטיחותית.

טויוטה אוריס, קיה סיד וקיה סול מבחינתי עלותם זהה אך אינם כוללים אבזור בטיחות מתקדם.

מאזדה 3 עם מנוע 1.5 שיותר יקרה מהקוריאניות, מאוד לא נוחה.

אני מאוד מסכים עם מה שנכתב. אישית אני לא משתמש בסלולרי בזמן נהיגה, אבל מערכות הבטיחות הללו מאוד חשובות.

לא אקנה רכב חדש ללא מערכות בטיחות אלו.

הימצאותן ברכב יהיו עבורי שיקול חשוב בקניה.

הבעיה בארץ היא שהיבואנים מתיישרים לפי מחירי המתחרים. מעדיפים לייבא רכבים ללא המערכות הללו ולשמור על רמת מחירים נמוכה ככל האפשר.

דוגמא לכך אפשר לראות ביונדאי טוסון. בחו"ל בדומה לספורטאז', נמכר עם כל מערכות הבטיחות (ניתן לקנות גם ללא המערכות), ואילו בארץ לא מיבאים דגם כזה בגלל המחיר.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

כולם מיישרים קו (לא רק בארץ ) ,יחד עם זאת, בשונה מהמצב בארץ, יש מבחר .

מי שרוצה להתקדם ולהינות מרכב טוב ,קונה אותו ומקבל יותר כסטנדרט .

רק אנחנו אשמים במצב ,חוסר חקיקה בנושא , לא עוזר.

פורסם

אכן אופציה מעניינת, תודה על ההצעה.

אבקר בסוכנות כדי להתרשם מקרוב.

מעניין אם עתיד האופל דומה לזה של סקודה בכלל ואוקטביה בפרט, בעבר שוק הסקודה היה לא ברור ואז קרה משהו והתאהבנו במותג.

מכל המבחנים שקראתי אודות האופל עולה שהרכב טוב ,התמורה ללקוח גבוהה אבל משום מה השוק של המשומשות לא להיט בלשון המעטה.

פורסם

במילים אחרות -

אילולא שתי המערכות הבטיחותיות שמותקנות אורגינל בקיה ספורטאג' , ספק אם מישהו היה קונה את ה 1600 , לפחות ???

במילים אחרות , קיה ספורטאג' , ובייחוד 1600 , לא שווים את ההשקעה ???

פורסם

א . רכב זו לא השקעה , אין פה רווח.

ב. הספורטאז הקודם נמכר יפה מאוד בלי מערכות כאלה , וגם הטוסון החדש כיום נמכר יפה גם בלעדיהן.

• תוכן חדש...