Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר צומת זהה, כמה עשרות מטרים לפני הצומת של רחוב יפו/שדרות רוטשילד, ביציאה מרחוב כלשהו שבו נמצא סניף הדואר בחיפה: https://www.google.co.il/maps/@32.8278169,34.9852015,3a,60y,290.18h,82.54t/data=!3m6!1e1!3m4!1srToGn3pfqjBclTvKfCnx-g!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

מה שעושים שם, זה מחכים שהרמזור שמאלה יהיה ירוק והנתיב יתחיל לזוז, במקביל ממתינים לפרצה בין המכוניות שנוסעות ישר ומשתלבים בנתיב שמאלה שכאמור כבר נוסע, לכן לא צריך לעצור באמצע הכביש ולעכב את התנועה שנוסעת ישר.

*** בצומת הנ"ל, כמו שאפשר לראות בלינק, ציירו פס הפרדה רצוף כדי למנוע בדיוק את הסיטואציה המתוארת בפוסט הפותח. אבל זה לא באמת מפריע למישהו להשתלב, כך שלמען הדיון בואו נחשוב שיש פס מקווקו ולא רצוף.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הצומת היחידה שאני מכיר שנראת דיי דומה למה שאתה מראה היא מחלף השבעה אם אתה יורד מכביש 4 צפון לכיון רמלה ואז אתה מנסה להידחף לפנייה שמאלה לכיון 4 צפון וירושלים. במקרה הזה אתה גם עובר קו לבן וגם חוסם תנועה וגם מסכן את כולם.

אם פניך לירושלים למה לא תשתמש ביציאה לירושלים מיד אחרי חיריה?

ואם לחזור לכביש 4 לצפון דרך מחלף בית דגן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ספייר

פעם היה קו מרוסק אח"כ ריצפו אותו, ולפעמים עומד שם שוטר חרש

פניה ימינה לבת גלים וחזרה פותרת את הבעיה בקלות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

איך "להתמודד" עם הצומת שקישרתי אני יודע, רק נתתי אותה כדוגמא לנושא הנדון.

ועדיין, אני חושב שהדרך הכי יעילה להתמודד עם צומת כזו (בהינתן והפס הרצוף הוא בעצם מקווקו) היא כמו שציינתי למעלה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא יכול לחלוק עליך כי זו גם הדרך שהצעתי למעלה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יש גם צמתים כאלו בתל אביב, כשבאים מכיכר המדינה לכיוון ארלוזורוב, ורוצים לפנות שמאלה לכיוון כיכר רבין.

הוייז לקח אותי משם פעם, ואני פשוט לא לנסוע שם, גם כשהוא ממליץ.

הפתרון הוא להיות מנומס, או להמשיך ישר, כמו שהציע רוני.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ישה, אני חייב לשאול, במידה ולא היית משתלב בתנועה, אלא פשוט נוסע במסלול הראשי ומעוניין לפנות שמאלה כשיש פקק, האם גם אז היית עובר נתיב אחד ימינה (ישר בלבד) ופונה ממנו שמאלה?

או שאתה מרשה לעצמך לעשות זאת רק כשאתה משתלב וקשה לך לעבור לשמאלי כמו במצב המדובר?

פות"ש, במצבים כאלו, אני בד"כ מעדיף לא לחתוך את כל הנתיבים מיד, אלא להשתלב בתנועה ישר, ולנסות מוקדם ככל האפשר לעבור לשמאלי. נכון, אמנם אני עוקף חלק מהפקק, אבל אני גם מסכן הרבה פחות את הנהגים סביבי.

כלל האצבע בהשתלבות בתנועה הוא לא לגרום לנהגים אחרים לבלום, ואם אין ברירה אחרת, אז לא להפתיע אותם ושהבלימה שלהם תהיה מינימלית ככל האפשר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם
יש גם צמתים כאלו בתל אביב, כשבאים מכיכר המדינה לכיוון ארלוזורוב, ורוצים לפנות שמאלה לכיוון כיכר רבין.

הוייז לקח אותי משם פעם, ואני פשוט לא לנסוע שם, גם כשהוא ממליץ.

הפתרון הוא להיות מנומס, או להמשיך ישר, כמו שהציע רוני.

בדיוק,

תש"ח, ימינה לארלוזורוב, שמאלה לבלוך.

יוצא לי לעבור שם לא מעט, תמיד זה בעייתי. או שהפניה שמאלה לבלוך עמוסה, או שיש תנועה שלא מאפשרת לחצות 3 נתיבים בצורה בטוחה.

עבורי הפתרון פשוט, ממשיך ישר, זו דרך נוחה יותר להגיע לדירה שלי מאשר דרך כיכר רבין.

Untitled2.jpg

Untitled.png

!AWDSOME

פורסם
ישה, אני חייב לשאול, במידה ולא היית משתלב בתנועה, אלא פשוט נוסע במסלול הראשי ומעוניין לפנות שמאלה כשיש פקק, האם גם אז היית עובר נתיב אחד ימינה (ישר בלבד) ופונה ממנו שמאלה?

או שאתה מרשה לעצמך לעשות זאת רק כשאתה משתלב וקשה לך לעבור לשמאלי כמו במצב המדובר?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

סליחה, הכוונה לא היתה לישה אלא ל-_DownLoaD_ על סמך ההודעה הזוL

תיהיה ישראלי ותידחף.

מנגד אתה יכול להיות נחמד, לאותת ולחכות שצדיק יתן לך להיכנס.

אני לפעמים, כשזה רמזורים שאני מכיר, ממשיך ישר בנתיב שנוסע ישר ופשוט פונה משם שמאלה..

פורסם
גם במצב הנוכחי יש קו הפרדה רצוף, ככה שאין אפשרות חוקית לרכב שנכנס מימין להשתלב בפניה שמאלה.

וגם אם לא היה, האופציה הכי בטוחה זה לוותר, להמשיך לפניה הבאה, ולקנות שמאלה משם.

או לתכנן את המסלול שלך מראש ככה שתגיע לצומת מראש יחד עם הרכבים הלבנים.

קו ההפרדה הוא תופעת לוואי של התכנה, כל הנתיבים מחוברים ללא קו הפרדה.

פורסם

אבן הבוחן היא בסיסית.

אסור לך לנהוג באופן שייצור עיכוב משמעותי לתנועה החוצה (ובטח בלי לחסום נתיב).

אם יש ספק, אז אין ספק - סע ישר. תסתובב חזרה היכן שאתה יכול.

בטח אם אתה נהג חדש, שעדיין לא מיומן מספיק בלתמרן בתנועה צפופה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היו כמה פעמים שנתקלתי בבעיה כזו. בכל מקרה, הנה מקום אחד שאני זוכר:

https://www.google.co.il/maps/@32.09931,34.87232,3a,75y,241.81h,81.75t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9nS5HPEEfDUmGLYOl5xOfQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=iw

כשהייתי באזור הזה היה לילה והנתיב השמאלי היה פקוק ואילו הנתיב הימני והאמצעי נסעו קדימה מאוד מהר.

לא היה לי נעים לחכות בצומת הזו בגלל שמאחורי היו מכוניות והנהגים התחילו להתעצבן על זה שלוקח לי הרבה זמן להשתלב... (אני יודע כי אחד התחיל לצפור מעט)

בכל מקרה נתנו לי להשתלב בנתיב השמאלי הפעם אבל בדרך כלל זה לא קורה ואני עדיין לא בטוח אם יש דרך יותר טובה מלנסוע ישר ולהסתובב איכשהו...

• תוכן חדש...