Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מועדים לשמחה לכולם! :)

זכור לי שיש בפורום הרבה מהנדסים, וגם לא מעט אנשים שעשו רילוקיישן לחו"ל. אני מתקרב לצומת דרכים בחיים המקצועיים שלי, ואשמח לעצתכם.

אני סטודנט לתואר שני בהנדסת מכונות בטכניון (Msc) וצפוי לסיים את התואר בעוד כשנה (טפו טפו חמסה חמסה...).

אני לא רואה כרגע את המשך דרכי באקדמיה, ולכן אני מתחיל לחשוב על מציאת עבודה.

העבודה הקיימת בתחום המחקר שלי בארץ (מנועי שריפה פנימית) היא נישתית למדי, וככל הנראה לא תהיה קשורה לתחום הרכב (שבתכלס זאת הסיבה שרבים מאיתנו בוחרים בכיוון הלימודים הזה, לא? 8) ).

חשבתי לפרוס את היריעה קצת יותר רחב, ולחשוב על אפשרויות תעסוקה בחו"ל (חושב בעיקר על ארה"ב, אבל לא נעול). המצב בו אני צפוי למצוא את עצמי בעוד כשנה הוא:

- בוגר תואר ראשון (Bsc) ושני (Msc) בהנדסת מכונות מהטכניון.

- ללא נסיון מקצועי משמעותי.

- מתחת לגיל 30, רווק.

איך מתחילים חיפוש עבודה בחו"ל? האם לדעתכם ריאלי למצוא עבודה בתחום הרכב ללא נסיון מקצועי? איך מגיעים בכלל לשלב של ראיון עבודה בחו"ל?

כמוכן, אני אשמח מאוד לשמוע מאנשים שעשו רילוקיישן, האם בדיעבד הם היו ממליצים לי ללכת על זה.

הרבה תודה לעוזרים.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

אני לא יכול לענות לך על אף אחת מהשאלות שלך.

אבל בגלל שציינת את המדינה ארה״ב אני רק רוצה להגיד לך שמהניסיון שלי זה נעשה יותר ויותר בלתי אפשרי לקבל ויזה לעבודה שם.

אני מתייחס לויזת עבודה מסוג H1B שהשנה יש הקצאה של 65,000 אשרות, מתוכם 20,000 מיועדות לתואר גבוה והשנה נרשמו מעל 233,000 אנשים להגרלה. דובר על כך שבעתיד ההקצאה תפתח אבל בנתיים הקונגרס לא פותח את זה והסיכוי לזכות לא הכי גבוה שבעולם בגלל שההודים (בעיקר) מציפים את ההגרלה בבקשות שלהם.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

ה20 אלף זה לבעלי תארים מתקדמים שנרכשו בארה״ב. (רק להבהרה)

זו אכן הויזה הכי פופולארית - אבל יש עוד כמה (יותר מסובכות / קשות לקבלה - אבל בלי הקצאות. כנראה פחות רלוונטיות לבחור בכ״א עם מה שהוא מספר).

בכ״א את הרכבת הזו לשנה הנוכחית כבר פספסת. ההגשות לH1B נעשות בתחילת אפריל (עבודה מתחילה באוקטובר) - מה שאומר שככה - לארה״ב הזמן הקרוב שתוכל להגיע לשם זה עם תמצא מעסיק לשנה הבאה באוקטובר (כלומר עוד שנה וחצי).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני יודע בוודאות ש-General Motors מגייסת עובדים בישראל. (יש מרכז פיתוח בארץ) נסה לשלוח לחברה קורות חיים באנגלית. אם תתקבל החברה כבר תדאג לויזה.

פורסם

~

כמו מרבית החברות הבינלאומיות שמחזיקות מרכז פיתוח קטן בישראל, GM מפתחת שם בעיקר תוכנה. למיטב ידיעתי אין להם צורך או דרישה למהנדסי מכניקה, כאלו לא חסר להם מסביב לעולם.

נכון להיום ההימור הכי משתלם לאדם במצבו של פות"ש הוא כנראה דנמרק. שיטת הניקוד שלהם מעודדת אנשים משכילים להיכנס למדינה ולקבל תושבות זמנית שאיתה אפשר לעבוד בכל מקום אחר באיחוד. לגור בפרברי קופנהאגן ולחצות את הגשר לשבדיה מדי יום זה בר ביצוע, ופותח שורה של אופציות בחברות כמו Atlas Copco או בתעשיית הרכב המקומית. המגבלה העיקרית, בנוסף לטראומה של המעבר, היא שזה מצריך נכונות לעבוד מספר שנים בשכר נמוך שאינו מאפשר להנות מכל מה שיש לאזור להציע. כלומר זה יכול להיות מהלך אסטרטגי חכם בראייה של חמש שנים קדימה, לא למי שמחפש 'לעשות מכה' ולחזור אחרי שנתיים.

למיטב הבנתי גם אוסטרליה וקנדה עובדות בשיטה דומה, אבל אני פחות בקיא במה שיש להן להציע כיום. בכל אופן, כל המידע זמין ברשת וישנם פורומים רלוונטיים בהם ניתן להתייעץ על הנושא.

• תוכן חדש...